icon

Pustili by ste deti na víkend s trénerom?

4. nov 2023

Pustili by ste svoje 7 ročné deti na víkend, vrátane noci na výlet s futbalovým trénerom? Len on a deti.Žiadny iný dospelý. Pán tréner tento výlet nazval "odstrihnutie pupočnej šnúry".
Dokonca sa vyhrážal, že ak ich tentokrát nepustíme, tak od nového roka budú mať tieto výlety povinné. Prestáva sa mi spôsob jeho komunikácie páčiť,no malý ma futbal rád.
Mám obavy, tak ho nechcem pustiť. Rodičia vraj nemôžu ísť ako doprovod. Vraj sú už chalani veľkí.
Čo si o tom myslíte? Preháňam?

autor
4. nov 2023

@viera to sme navrhovali. Odpoveď bola, ze iny treneri nemozu lebo zapasy, rodicia nemozu, lebo chalani su uz velki, maju sa ucit nezávislosti, atd.

janinah
4. nov 2023

min.zdavotnik z rádov rodičov by tam mal byť....a ak ti na trénerovi niečo vadí.tak dieťa odtiaľ ber rýchlosťou blesku...intuícia matky nie je len rozpravka... Hamšík z neho asi nebude ...je to tvoje dieťa.kto iný ho bude chrániť ak nie ty....

jana_eyre_2
4. nov 2023

Nie, ani náhodou ak má takúto násilnú komunikáciu tak by som mu aj našla iného trénera a posvietila by som si na to prečo trvá na takýchto výletoch? Povinné výlety ak nebudete suhlasit? Takéto kecy ma normálne rozčúlili a to sa ma to ani netýka.. znie mi to až uchylne a neverila by som mu ani zbla..

Každá pani učiteľka potvrdí aké náročné je zobrať niekam deti a to rozhodne nejdú nikam samé ale plný dozor a on chce zobrať malych 15chlapcov niekam bez iných dospelých? Toto by som rozhodne nenechala tak a ak na to pristúpia rodičia tak sa im úprimne čudujem a doslova nechapem!

zanka777
4. nov 2023

Ja by som to aj urobila dala ho do iného klubu

berenika39
4. nov 2023

@drakvak učitelé učí děti dopoledne ve škole. Tento trenér se pasuje do role náhrady rodiče - 24/7 se bude starat o úplně všechno - děti jsou malé...
Určitě by mi blikala kontrolka - povinné? To jako jak? Když nastane problém s dětmi na výletě - nemoc, nemocnice, stýskání, cokoliv - co bude dělat sám??? Opatrně, za mě ne.

viera
4. nov 2023

7r.su pre mna malí….Moj je tiez futbalista od 4.5r trenuje a teda v 7r.boli pojašení riadne…Takze osobne by som nepustila.Pretoze ked sa nieco stane…Bud zobere este dospelu osobu alebo nic by bolo za mna😃

ciernysokol
4. nov 2023

Nikam ho nepustaj,je to podozrive.trener zvycajne uci sport,ktory ma,nie ze silou mocou ma ucit nezavislosti.to nie je jeho praca,znie to cudne,ako zamienka.a ten natlak,ze od noveho roka povinne...velmi cudne.nebojte sa ozvat.ak sa zacne vozit po detoch,nevadi,aspon k nemu nebudu chciet chodit.a chcela by si nechat dieta u trenera,ktore po nom bude kricat za to,ze neslo na vylet?treba upozornit aj ostatnych,nech sa detom nieco nestane.

n3la
4. nov 2023

Bože ako keby ste išli nasilu za ruku s nimi, chalani by boli spolu ani by si Vás nevšimli aspoň by ste mali kľud ze je tam viac ľudi na dozor, neviem co pán tréner vymýšľa. Asi naozaj pozri nový klub pre syna 🙂

pparis
4. nov 2023

Rozhodne nie. Ucitel moze byt pedofil a moze deti zneuzivat. A ak tam bude ako jediny dospely tak o nebude mat kto zastavit.

lulu0123
4. nov 2023

A skusila by som sa so synom nenapadne porozpravat,ci sa pan trener nesprava aj na treningoch nejako nevhodne.

lucia147852
4. nov 2023

Ani náhodou by som nepustila

tinka_1807
4. nov 2023

Toto zaváňa.... nepustila by som a posvietila by som si viac na osobu trénera.

miggy
4. nov 2023

Nečítam diskusiu, ale u nás chodia na futbalové kempy. Maximálne 22 deti a 4 dospelí (2 tréneri a dvaja dobrovoľníci, alebo animátori). Takže ja by som sa spojila a rodičmi a šla za trénerom. Veď nemusí ísť ako druhý dospelí niekto z rodičov. Môže ísť hocikto zo školy....

atasina
4. nov 2023

Ahoj, ked tomu trenerovi neveris, tak pocuvaj svoju intuiciu. Mal by tam byt aspon jeden rodic. 7 rocny chlapcek je este maly.

medda_beda
4. nov 2023

Vidno, že nie ste v kontakte s trénermi, šport nie je o tom, že vaše deti budú ako v ružovej vatičke.Na tej vete nevidím nič zvláštne, bežne tréneri vrieskajú, usmerňujú a ufňukanci aj rýchlo došportujú.Povinné sústredenie neexistuje.
Jediné čo je zvláštne je to, že ide on sám.Väčšinou chodí aj nejaký zdravoťák a ďalší dozor.

Tie čo tu píšete o deťuškách ktoré bez mamky nevydržia.To ako vážne? V MŠ sme chodili na týždenné pobyty.A nie rodičia nám za riťou nebehali.

vanilkovazmrzka
4. nov 2023

Pustila, ak by jeho pristup bol normalny. Tento agresivny a vydieraci pristup rozhodne normalny nie je, priam az zrele na staznost nejakemu nadridenemu.

deedol
4. nov 2023

@medda_beda presne kvoli takejto uvrieskanej trenerke na atletike tam moj syn (5r) radsej nechodi. zaujimave, ze na plavani nikto nevrieska a tam nema problem.
podla mna je to ako s ucitelmi/ucitelkami (a to pisem ako byvala ucitelka) - dobry ucitel/trener nemusi vrieskat, aby mal respekt a aby ho deti pocuvali.
p.s. ja som v MS na ziadne pobyty nechodila. (a to som chodila cele tri roky) takze asi take "obvykle" to nebude.

slovakboy
4. nov 2023

Že veľký je tak akurát pán tréner. 7 ročne deti majú byt pri rodičoch a nepotrebujú sa ešte odstrihivat od pupočnej šnúry. Určite on keď bol v ich veku niekde sám, tak plakal do vankúša. Neviem koľko detí tam ide, ale jeden dospelý je málo. Niečo sa stane, nejaký chlapček bude plakať za mamkou a taký mačo to tam nezvládne a urobi decku traumu. Tak o dva roky to už bude iné.

medda_beda
4. nov 2023

@deedol Na plávaní nikto nevrieska? Vrieskajú aj uznávani oceňovaní tréneri.Možno pri začiatočníkoch čo ešte ledva niečo odplávu nie lebo tie deti ani nevnímajú sú malé aby vôbec urobili čo majú.Pri 5r deťoch je to skôr o zoznamovaní sa s vodou, ale plávanie ako také je driling.
A čo ešte také vodné pólo.Tam sa vrieska hodinu vkuse.

medda_beda
4. nov 2023

@deedol Škôlka v prírode.
Normálne sme boli tak isto ako je škola v prírode.
A nemali sme ani 7 rokov.
Ale je pravda, že my sme boli iná generácia.
Nám rodičia tašky do školy nenosili.
Dnes 7 roční ledva ovládajú základné veci lebo všetko za nich spravia rodičia.

deedol
4. nov 2023

@medda_beda nejdem sa s tebou dotahovat. akurat nahodou citam knizku o nadanych detoch a je tam cast aj o sportovo nadanych detoch a o dosledkoch takychto tvrdych treningov na ich psychiku. je to smutne citanie. ale ty si pokojne na svoje dieta vrieskaj, aby podalo vykon, alebo nechaj "trenerov", nech nanho vrieskaju. kazda z nas ma moznost volby. (mimochodom, uz sme mimo temy.)

este raz, u nas ziadne skolky v prirode neboli. skoly v prirode boli, ale boli zasadne nepovinne.

nevenka
4. nov 2023

@januska12323 ja by som ani nespala, pre pana krala, netrufla by som si v ziadnom pripade.

namornicka
4. nov 2023

Trener ich moze bravat akurat tak na sustredenia. A tam ma byt aj jeho asistent/pomocny trener. Plus chodi aj nejaky rodic co dozera. Skus to prebrat s vedenm klubu.

nevenka
4. nov 2023

@slovakboy ja si myslim to iste. Uz teraz nasho 10 rocneho na vylety so salezianmi, co planuju, pustim, par noci, vikend a jeden tyzdnovy pobyt v lete. U si v mnohom poradi sam, ucime ho samostatnosti. Ale 7 rocny, to ani nahodou nebol tam, kde je teraz. A to chodil ako 2,5 rocny k starkym na "prazdniny" 60+ km, kym sme prerabali kuchynu, mali sme vybratu stenu v kuchyni v byte a malinka mala pol roka, este nelozila, tak kvoli bezpeciu. Ale on odmalicka vedel fungovat bez nas so znamymi osobami, a mamina ma plne zastupila, on ju zboznuje ako druhu maminu. Nema problem uz teraz s nicim. Ale predsa. A este taketo reci, to ako keby boli pubertaci, fakt. A to ledva do skoly zacali chodit, prvacikovia cca...

candii
4. nov 2023

Jednoznačne by som nepustila.

tweetinka.co
4. nov 2023

A ten víkend majú zápasy alebo tréningy? Alebo je to len to odstrihnutie?

mivina
4. nov 2023

Grooming... Podľa týchto informácií čo píšete ..

joannita
4. nov 2023

Kolko rokov ma ten trener?

deedol
4. nov 2023

@tweetinka.co autorka pisala, ze zapas (ale len ako divaci), muzeum a odstrihnutie. cize nemaju svoj trening ani svoj zapas.

medda_beda
4. nov 2023

@deedol Nikto nemôže nikomu prikázať ísť povinne na sústredenie alebo kdekoľvek kde za to platí rodič.
A nie je krik ako krik.Na bazéne tréneri kričia jeden cez druhého.
Inak by tie deti nič nepočuli.

Pri motívacii by tréner mal vedieť čo na ktoré dieťa zaberá a na niektoré zaberá aj krik ak sa dieťa už športu normálne venuje.Zase bez rozmyslu vrieskať po deťoch už nie je normálne, ale tréner je tréner a nemôže byť len kamarát lebo tie deti si potom robia čo chcú a sú neskutočne drzé.Keď tréner povie, že už by stačilo inak sa porozprávam s rodičmi a decko ti odvrkne no by si skusil.Tak 20 rokov dozadu by také dieťa letelo z tréningu.