Rada ohľadom úlohy pre druháčku
Ahojte, malá má za úlohu dokončiť vety zo známych rozprávok, všetky sme vyriešili, ale mordujem sa s nasledovnými:
Ctená princezná, mohli…….!
Siedmy trpaslík, nestratil si…. ?
Nemáte náhodou vedomosti, čo nasleduje namiesto bodiek? 🙂 Ďakujem
@janka_smile Je to úloha z učebnice
Neriešila by som za dcéru. Úloha je náročná, nie každý pozerá rozprávky. Pekná príležitosť, naučiť dcéru, že nie vždy bude vedieť vyriešiť úlohy. Nech zdvihne v škole ruku, prihlási sa a povie, nevedela som to. Bola som za maminou, nech mi pomôže ale ani ona nevedela
@veni3 ja by som na trpaslíka dala či nestratil kyblik
Ale princeznú neviem.
@veni3 a nečítali si o tej rozprávke v učebnici ? Väčšinou tie úlohy nadväzujú na seba . Aspoň mi sme tak veľakrát hľadali minulý rok text v čítanke
Mna by teda zaujimalo, ci je riesenim ten obrazok. Nejako nechapem ani ja co by ten trpaslik a babicka mohli mat 🤣
@pictbridge Skúšali sme hľadať, ale predtým sa hovorilo o tykaní a vykaní, čize úplne mimo 🙂
Ak sa nemýlim tak v tej učebnici sú také texty o princeznej a trpaslikoch. Možno tam sa skrýva odpoveď
Podľa mňa ide práve o to tykanie / Vykanie. Ctená princezná - Vykáme, v ostatných prípadoch tykáme. Teda ctená princezná, mohli by ste sa zobudiť? 😂
Ide o tykanie a vykanie, môže sa tam doplniť čokoľvek. Napríklad: Siedmy trpaslíček, nestratil si čiapku?
@miskajerry vďaka
@janka_smile ďakujem 🙂
@veni3 Nebojte, dobre to bude. Učila som z tej učebnice.
@miskajerry fakt? 🙂 ďakujem 😁

@veni3 máte to v pracovnom zošite? Ak áno pridajte fotku, možno by som vedela😄😊