icon

Rada ohľadom úlohy pre druháčku

veni3
7. nov 2021

Ahojte, malá má za úlohu dokončiť vety zo známych rozprávok, všetky sme vyriešili, ale mordujem sa s nasledovnými:
Ctená princezná, mohli…….!
Siedmy trpaslík, nestratil si…. ?
Nemáte náhodou vedomosti, čo nasleduje namiesto bodiek? 🙂 Ďakujem

janka_smile
7. nov 2021

@veni3 máte to v pracovnom zošite? Ak áno pridajte fotku, možno by som vedela😄😊

veni3
autor
7. nov 2021

@janka_smile Je to úloha z učebnice

hipuska
7. nov 2021

Neriešila by som za dcéru. Úloha je náročná, nie každý pozerá rozprávky. Pekná príležitosť, naučiť dcéru, že nie vždy bude vedieť vyriešiť úlohy. Nech zdvihne v škole ruku, prihlási sa a povie, nevedela som to. Bola som za maminou, nech mi pomôže ale ani ona nevedela

lucia147852
7. nov 2021

@veni3 ja by som na trpaslíka dala či nestratil kyblik
Ale princeznú neviem.

pictbridge
7. nov 2021

@veni3 a nečítali si o tej rozprávke v učebnici ? Väčšinou tie úlohy nadväzujú na seba . Aspoň mi sme tak veľakrát hľadali minulý rok text v čítanke

kitycat
7. nov 2021

Mna by teda zaujimalo, ci je riesenim ten obrazok. Nejako nechapem ani ja co by ten trpaslik a babicka mohli mat 🤣

veni3
autor
7. nov 2021

@pictbridge Skúšali sme hľadať, ale predtým sa hovorilo o tykaní a vykaní, čize úplne mimo 🙂

mikadooo
7. nov 2021

@veni3 podľa mňa to nemá presnú odpoveď, proste nech nejak zmysluplne dokončí vetu 🙂.

benit
7. nov 2021

@veni3 doplnit vety aby mali zmysel.dodrzat znamienko na konci vety. Nic tazke to nie je.

janka_smile
7. nov 2021

Ak sa nemýlim tak v tej učebnici sú také texty o princeznej a trpaslikoch. Možno tam sa skrýva odpoveď

janka_smile
7. nov 2021

Sú tam približne štyri časti tej rozprávky

luccija
7. nov 2021

@veni3 ak to nevieš napíš čokoľvek ide tam o znamienko..

zitaje
7. nov 2021

Podľa mňa ide práve o to tykanie / Vykanie. Ctená princezná - Vykáme, v ostatných prípadoch tykáme. Teda ctená princezná, mohli by ste sa zobudiť? 😂

miskajerry
7. nov 2021

Ide o tykanie a vykanie, môže sa tam doplniť čokoľvek. Napríklad: Siedmy trpaslíček, nestratil si čiapku?

veni3
autor
7. nov 2021

@miskajerry vďaka

veni3
autor
7. nov 2021

@janka_smile ďakujem 🙂

veni3
autor
7. nov 2021

@zitaje asi áno ďakujem 🙂

miskajerry
7. nov 2021

@veni3 Nebojte, dobre to bude. Učila som z tej učebnice.

veni3
autor
7. nov 2021

@miskajerry fakt? 🙂 ďakujem 😁