Rodičia a EduPage. Ako riešiť nedostupnosť úloh?
To akože na čo vymysleli EduPage, keď učiteľka napíše, že nie je povinná tam dávať úlohy?
Máme na vyber spoločný účet, kam si rodičia posielame úlohy pre chýbajuce deti.
Moje dieťa nebolo v škole, pýtali sme si úlohy – všetko, čo robili v škole – a jednu úlohu nám zabudli dať. Stane sa, okej.
Ale moje dieťa prišlo domov s poznámkou, že nemalo úlohu, a darmo som písala učiteľke, stále si ide svoje.
A napísala si žiacke ospravedlnenku, že nebude pripravená na hodinu, lebo jej nikto neposkytol úlohy?
Neviem o tom, ze by EduPage bolo na ulohy. Ulohy sme si v pripade choroby vzdy zistovali od spoluziakov.
Jw fakt že ucitelka nie je povinná značiť ulohy do edupage. Je to jej dobrá vola
A načo vymysleli edupage? Tak jw to elektronická žiacka knižka. Napr na známky na osprwvwdlneky na komunikáciu s učiteľmi - nemusíš písať kde akw papieriky ale píšeš cez edupage
Ja by som z jednej poznámky nerobila cirkus. No tak jej dala ucitelka poznámku, no čo.
@kavasmliekom ako jej mohla dat ospravedlnenku, keď nevedela ze dáku úlohu mali? Ved mala všetky úlohy okrem jednej a za tu dostala poznámku..
Ale tiež by som z toho tragédiu nerobila.. 🤷♀️ celkovo na známkach v skole nejako nezáleží, ak vieš že sa tvoje dieťa pripravuje na hodiny a školu neflaka.. Kebyže zo dňa na deň začne mať zrazu zle známky dlhodobo, vtedy by som to riešila, čo sa deje
Pani učiteľka nie je sekretárka detí, má dosť roboty aj bez písania týždenných úloh každému chýbajúcemu. A z jednej poznámky kvôli blbosti by som sa ani nevadila, dieťaťu vysvetli a zabudnite na to.
Na edupage nedávajú učiteľky väčšinou čo sa robilo v škole, áno majú si to deti zhanat od iných, akoze druhý stupeň je pohoda si medzi sebou napíšu deti aj keď nie vždy pošle každý úlohy ak to je boj, ale prvý stupeň ma porážalo vždy vypisovať mamičkám toto si prosím odfotiť a bla bla bla, z poznámky by som nič nerobila nemala nemala
Dceru mam 7cku a mala som gymnazistku, vsetky ulohy su na edu
Edupage nevymysleli na to, aby učiteľka tam vypisovala všetko, čo by si malo byť dieťa schopné vybaviť si samo. Je povinnosťou žiaka zohnať si čo robili v škole, keď bol chorý a aké majú DU. To naozaj nie je povinnosťou učiteľky. Edupage je elektronická žiacka knižka a bola ňou nahradená klasická papierová žiacka knižka - ani tam dieťa nemalo DU a pod.
nie ucitelka nie je povinna tam davat ulohy. Hlavne od vyssich rocnikov (od toho 4.) ucia decka nech si ulohy pamataju, zapisu do zosita. Niektore ucitelky napisu, co preberali (ak chyba vela deti) a niektore absolutne nic. To nie je ich povinnost - len dobra vola. Ak dieta chyba tak samozrejme mu na dalsi den nema davat poznamku. Ak vsak da tak prosim ta co sa stane ? Ziadna katastrofa sa nedeje...U nas maju medzi sebou spoluziaci wattsApp a su tam v tej skupine aj rodicia (aby sa nediali nejake nepristojnosti) a kto chyba len napise "poslete mi prosim co ste robili dnes ? " a navzajom si pomahanu a posielaju. Tak isto na zaciatku tyzdna si daju vediet kedy z coho pisu pisomku (kto si co zapamatal). Je to velka pomoc.
na základnej škole to bol des, keď bol syn na strednej, tak tam úplne všetko na Edu zapisovali. Takže je to asi aj o prístupe učiteľa. Napísať hromadne pre všetkých žiakov akú úlohu im dala by nemusel byť, pri troške ochoty, problém. Nezaberie to hodinu času.
My mame permanentne to iste, ale toto uz je druhy stupen, cize tam je to ako ktory ucitel. Kazdopadne kolkokrat dcera pyta ulohy a nedaju jej alebo len niektore, zabudnu alebo jej ich poslu uplne neskoro vecer. Pritom tam deti maju skupinu, kde si mozu pisat za ulohy.
A bus rada, ze dostala lek poznamku. Mne raz na gympli zabudla povedat kamoska o jednom ucive - tvrdila som ucitelke, ked ma vyvolala, ze sme to este nebrali, ona , ze ano, nepomohlo ani to, ze som jej povedala, ze som bola chora, tak mi to asi zabudli povedat. Odmietla mi dat inu otazku. A dostala som patku. Pritom to bol moj oblubeny predmet.........
Ešte raz, my sme si domáce úlohy zisťovali cez výber – máme vytvorenú skupinku, ale tá úloha nám nebola dodaná. Všetko mala, okrem tej jednej, a kvôli tomu dostala poznámku.
Dcérka, tretiacka, mi prišla zo školy s plačom, že učiteľka kričala a búchala knihami o stôl, lenže keďže nebola v škole, nemohla vedieť, že aj z toho bola úloha.
@zuzubb007 Presne tak máme my ale teraz neposlali všetko a dcera dostala poznamku.
@luliu Len že my sme si tu povinnosť splnili ale tá jedna úloha nebola dodana preto dostala poznámku.
@pribinak Nejde mi o tú jednu poznámku, ale o systém. Ak sa toto opakuje a dieťa dostane poznámku za niečo, čo ani nemalo možnosť získať, tak je to problém. Nemalo by byť trestané za to, že informácia nebola správne doručená.
@zuzikak
Nejde o jednu poznámku, ale o to, že dieťa dostane trest za niečo, čo ani nemalo ako vedieť.
Ak sa to stane raz, dá sa nad tým mávnuť rukou.
Ak sa to opakuje, je normálne hľadať riešenie.
Už som písala aj učiteľke minule napr dostala poznamku za to ze mala urobenu jednú úlohu naviac čo nám samozrejme bolo zas zle poslane.
Toto už podľa mňa normálne nie je a to dcera sa učí dobre vždy je pripravena na hodinu.
Tak neviem, či ste si nevšimli, že vyhláška je už pár rokov upravená tak, že učiteľ má povinnosť chýbajúcich žiakov na edupage informovať o prebratom učive aj úlohách v čase ich neprítomnosti.... ? To je fakt. Realita- aj u nás to robia len niektorí, ale keď sa nám stala podobná situácia, ozvala som sa a učiteľka vzala na vedomie a a 5ku za chýbajúcu úlohu, ktorá mala byť známkovaná, stiahla. Dcéra si ale po informovaní toto dodatočne dorobila a mala to potom riadne oznámkované. Sú situácie, kedy je správne postaviť sa za svoje dieťa. Hlavne v prípade ako píšeš autorka, že vieš, že sa dieťa svedomito pripravuje . U nás sa to stalo dokonca tak, že spolužiačka jej vedome chcela uškodiť. Sama danú úlohu mala, a neskôr sa k tomu učiteľke aj priznala . Ja som tiež chodila do školy a vždy som sa pripravovala samostatne, ako aj moje deti dnes, ale faktom je, že nám aj pár dní tolerovali, že dobiehame. Dnes sú schopní prvý deň v škole po 2 týždňovej chorobe, z ktorej týždeň a pol bolo dieťa v horúčkach, hneď dať tri 5ky a neprihliada sa na nič. Tento systém nie je motivujúci ani pre slabších ani pre šikovnejších
tak potom to treba riesit na rodicovskom. Je mozne, ze viacero rodicov ma rovnaky problem.
Co ti na to povedat, moj stredoskolak bol 4 tyzdne doma so zapalom pluc, edupage len sem tam, pubertaci prevazne neochotni fotit ucivo, prisiel do skoly a bum 5 z previerky z matiky z uciva z posledneho tyzdna. Spoluziaci neposlali nic, ucitelka neakcepotovala.
Deti sú v dnešnej dobe lenivé si úlohy zapísať...a v prípade chybania...keď vedia hľadať hovadiny na nete tak myslím, že nie je problém spojiť sa so spolužiakmi, aby im poslali co sa robilo v škole...
@arasidka123 šikanovanému dieťaťu nepošlú, rovnako tak nie je problém miesto napísania na tabuľu napísať to učiteľkou do edupage počas toho, ako to ostatným diktuje do zošita
@aduskatt v tom prípade šikanu je potrebné riešiť...a učiteľka nie je povinná dávať úlohy na edupage..
Co budu dnesne deti robit na VS. 🤔
Ziadna samostatnost.
Nechut pomoct kamaratovi. Vyrastaju z nich egoisti.
@arasidka123 ja ani netvrdím, že je to povinné...je to na dobrej vôli, ale prečo by som to deckám aj sebe neuľahčila, že? Čo by som dala za to, keby v ére, keď som učila existovalo niečo ako Edupage.
@arasidka123 zaujímavé, že na strednej škole to už zrazu fungovalo na 100% - aj zo strany učiteľov - takže niečo na tom asi bude, že je to len a len o ochote
@aduskatt ale tým,že učiteľka zapisuje úlohy na edupage možno deckam pomôže v daný deň ale robí medvediu službu do budúcna. Decka sa naučia,že niekto iný ich upozorni na ich povinnosť, nenesú za nič zodpovednosť,neziskavaju návyk pýtať sa,zisťovať,či pomôcť inému, možno aj preto,že aj oni raz budú pomoc potrebovať. Vyžadovať zapisovanie úloh na edupage je veľmi krátkozraké...
@gerdusha holt - zákon to vidí inak - Ak sa žiak ospravedlnene nezúčastní výchovno-vzdelávacieho procesu v základnej škole v trvaní viac ako jeden vyučovací deň, základná informácia o prebranom učive sa poskytuje rodičom žiaka, inej fyzickej osobe ako rodičovi, ktorá má žiaka zvereného do osobnej starostlivosti alebo do pestúnskej starostlivosti na základe rozhodnutia súdu, poručníkovi, opatrovníkovi alebo zástupcovi zariadenia, v ktorom sa vykonáva ústavná starostlivosť, výchovné opatrenie, neodkladné opatrenie alebo ochranná výchova, výkon väzby alebo výkon trestu odňatia slobody (ďalej len „zákonný zástupca“) na základe žiadosti zákonného zástupcu prostredníctvom elektronickej komunikácie alebo iným dohodnutým spôsobom, a to najmenej v rozsahu názvu prebraného učiva a informácie o domácej úlohe, ak bola zadaná.
223/2022 Z.z.

U nás sa riadne dalo do zápisnice na rodičku, že žiadame aby úlohy dávali na edupage, do vtedy dávali kadejako, potom už neboli problémy.