Rodičia a EduPage. Ako riešiť nedostupnosť úloh?
To akože na čo vymysleli EduPage, keď učiteľka napíše, že nie je povinná tam dávať úlohy?
Máme na vyber spoločný účet, kam si rodičia posielame úlohy pre chýbajuce deti.
Moje dieťa nebolo v škole, pýtali sme si úlohy – všetko, čo robili v škole – a jednu úlohu nám zabudli dať. Stane sa, okej.
Ale moje dieťa prišlo domov s poznámkou, že nemalo úlohu, a darmo som písala učiteľke, stále si ide svoje.
Ucitelia presne vedia, co nemusia.
Aby im nahodou "klavesnica neodpadla", ze by napisali nahodou nieco navyse.
Mame ucitelky, ktore pekne zvladaju zapisat preberane ucivo, DU, planovane pisomky.
A mame ucitelky, ktore ani nenapisu, co sa preberalo.....
Zavisi to od ochoty a volby, ci chce byt ucitelka, alebo MUSI byt ucitelka (ale najradsej by nebola)
@aduskatt keď sa bude deťom všetko ulahcovat...co z nich bude?
@arasidka123 na stredneǰ škole to fungovalo....a zo syna je vynikajúci študent vysokej školy...tak neviem no...
@aduskatt ty si ideš svoje...vieš rozdiel medzi Hard and soft skills? A co bude tvoj syn v živote viac potrebovať? Úlohy zapisovane na edupage naozaj nezabezpečí,že tvoj syn je vynikajúci študent...a možno áno,ale ci si vie vypýtať väčšie topánky ci zistiť,kde si vybaví dokument- o tom to nehovorí...
@gerdusha a ich nezapisovanie zabezpečí, že si bude vedieť vypýtať topánky? To je snáď na mne, aby som ho to naučila. Jednoducho si myslím, že učiteľku nezabije, keĎ deckám napíše do Edu úlohy. Keď to môžu robiť niektoré školy, prečo nie iné? Lebo nemusia, tak prečo spraviť ústretový krok smerom k deťom?
@arasidka123 lenze problem je ten, ze ziadny spoluziak nema nikde stanovene ako povinnost tie ulohy druhemu aj poskytnut, a ver ze vacsinou ani neposkytne. Moj syn je v skole novy, a jemu proste ulohy nikto neposle. Uplne ho ignoruju. Ucitel povie Zozen si.
Ale od koho? Ked nikto nema povinnost to poskytnut. Potom by spravne nemalo byt opravnene na tej ulohe trvat, u ziaka co chybal.
@arasidka123 nie ulahcovat, ale ani nestazovat. Vam by sa ako pacilo, keby sa na porade pocas vasej nepritomnosti zadal ustne projekt, ktory mate spravit, a nikto z kolegov by nebol ochotny vam o tom povedat. Ale zamestnavatela by to nezaujimalo a strhol by vam to z premii za to ze ste nedodala pracu ktora sa od vas ocakava? Ved o co v tej skole ide viac? O to ci si niekto zapisal zadanie, alebo ci ho vypracoval? Asi skor o to druhe.
Nad poznámkou za neurobenou d u by som prevrátila očami a neriešila. Inak edupage tiež nemám rada, vždy keď vidím, že "niečo" prišlo, už sa mi chlpy jezia, lebo čakám, čo za perlu zas to moje dieťa vyparatilo 😀
Dcéra chodí do 5.triedy, takže už druhý stupeň.A už učitelia nedávajú DÚ na edupage.Na prvom stupni dávali každý deň.Ale majú to tak vyriešené že v triede stále každý týždeň jeden žiaka ktorý chodí do školy pridáva na edupage úlohy čo robili v škole a aj to čo majú za DÚ.A aj my rodičia máme skupinu na FB kde komunikujeme.
@arasidka123 šikanovanému dieťaťu nepošlú, rovnako tak nie je problém miesto napísania na tabuľu napísať to učiteľkou do edupage počas toho, ako to ostatným diktuje do zošita
@aduskatt tak treba riešiť šikanu dieťaťa a nie úlohu.
@aduskatt tak treba riešiť šikanu dieťaťa a nie úlohu.
@jankasmejka myslím, že treba riešiť oboje. Keď to nebol problém na strednej škole, nevidím dôvod, prečo by t mal byť problém na základnej. Ale našťastie sa ma to už netýka

@aduskatt a? To sa vylučuje s tým,čo som napísala?
Áno, vyhláška o tom hovorí. Skôr som myslela,no nešpecifikovala, ak to rodicia a žiaci očakávajú automaticky,že učiteľ vždy a každú úlohu zapíše,aj keď nie je nikto chorý