icon

Rozdiely medzi chlapcom a dievčaťom vo veku 9 rokov

rebcav
2. mar 2025

Prirodoveda domáca úloha
prosím Vás dcérka má na DU napísať 5 rozdielov medzi chlapcom a divčaťom vo veku 9 rokov. No ja že, výška, sila, živší /aj keď v ich triede sú dievčatá vyššie ako chalani a niektoré aj silnejšie/ čo by ste tam prosím dali? ďakujem

Strana
z3
nika_val
2. mar 2025

Dĺžka vlasov

rebcav
autor
2. mar 2025

@nika_val ďakujem krásne. Ešte 1 :D

kacena4
2. mar 2025

má to byť päť telesných rozdielov alebo môžu byť aj emocionálne

verora
Autor odpoveď zmazal
kulumulu123
2. mar 2025

@rebcav to vážne mate problém nájsť 5 rozdielov medzi chlapcami a dievčatami????? 🫣🫣🫣

nika_val
2. mar 2025

@rebcav a nemože byť pohlavie. Veď podľa mňa stačí napísať iba takto jednoducho
Chlapci majú pipik a dievčatá nie.

stanulienkat
2. mar 2025

@kulumulu123 cudne, ze to nevedia deti ( kedze je to DU), ale ze to nevedia ani mamicky.... 😁

januska12323
2. mar 2025

Dcéra nevie? Je to jej úloha nie tvoja.

gab1sol
2. mar 2025

@rebcav v učebnici to nie je? Ja mám síce tretiačku, ale keď chce poradiť, neviem, pretože neviem posúdiť, čo sa učia tretiaci, aj keď by som hneď vedela odpoveď, neviem, či to oni už preberali… Vždy jej poviem, nech si pozrie učebnicu a tam určite nájde odpoveď. A vždy ju aj našla. Ak náhodou nie, tak som ju naviedla, ale vždy som sa držala učebnice. Keď som si tú učebnici listovala, vždy tam tie odpovede boli.

rebcav
autor
2. mar 2025

@kulumulu123
@stanulienkat
@januska12323 pekne blbé komenty, niekedy je lepšie byť ticho, to je presne Vás prípad....Predstavte si, že ani ja sama som nevedela úplne presne, teoreticky áno ale... V triede je viacej diavčat ktr. sú vyššie ako chlapci, niekoľko chlapcov má dlhé vlasy, pár dievčat je silnejších ako chlapci. Dievčatá hrajú fotbal, florbal. No tak teda vy "múdre" ťažko sa mi to vysvetluje .....

rebcav
autor
2. mar 2025

@verora
@nika_val Ďakujem veľmi pekne .....

rebcav
autor
2. mar 2025

@gab1sol nie, nemá to v učebnici, pozerala som to, ale ďakujem pekne 🙂

xena_
Odpoveď bola odstránená
rebcav
autor
2. mar 2025

@xena_ no jo 🙂

januska12323
2. mar 2025

@rebcav nemyslela som to zle len má nad tým premýšľať ona a napísať čo si myslí, že je pravda. Pani učiteľka chce vedieť ako pochopili učivo, nevadí keď napíše menej rozdielov.

jesenzima
2. mar 2025

@verora podľa tvojho opisu je moja dcéra čistý chalan 😀😀 ale inak áno, všeobecne to je takto ...

rebcav
autor
2. mar 2025

@januska12323 no a vidíte, áno správna pani učiteľka by to tak vnímala. Ale nie taká, ktorá po deťoch kričí keď niečo nevedia, keď niečo napíšu zle a nebodaj napíše menej ako bolo zadané tak ďaľší cirkus.....

oslo1
2. mar 2025

Dievcatach a chlapci, kazdy ma iny pohlavny organ.
Chlapci maju chromozom Y a dievcata X ( ale predpokladam, ze keby nastupili celu skolu, tak aj v tomato mozes byt anomalia).
Dievcata su vyssie.
Dievcata, normal type, su enocionalne popredu. Neuro divergent budu o tretinu veku pozadu
Dievcata nosia sukne, chlapci quilt.
Dievcata mozu uprednostnovat knizky o vilach a princeznach.
Dievcata maju vacsinou rady ruzovu farbu, chlapci nie.
Celkovo v dnesnom svete kde equality a diversity SA prizvukuje v jasliach je toto velmi divan domaca uloha.

aliziana
2. mar 2025

@oslo1 haha, nevieš, že na Slovensku sme predsa za 2 pohlavia, tradičnú rodinu a miesto ženy je za sporákom? ;)

lubossi
2. mar 2025

Nečakal som ze dostanú v tejto dobe takú sexisticku úlohu.

silvike
2. mar 2025

@lubossi Preboha, co je na tom sexisticke🤔 To, ze v prirode a na zemi existuje samicie xx a samcie xy pohlavie ( aj v rode Clovek) a su medzi nimi rozdiely je cisty biologicky fakt, nic ine.

silvike
2. mar 2025

Uz, ze by sa ucitel bal spytat deti na rozdiely medzi chlapcami a dievcatami. 🙉 Ci co, mame sa tvarit, ze ziadne rozdiely medzi pohlaviami nie su ?

kulumulu123
2. mar 2025

@rebcav tak ze toto nevie dieťa je smutné ale ak s tým má problém aj rodič tak toto už ozaj neviem ako komentovať prepáč... Môj 5r syn vie vymenovať tých rozdielov viac ako 5 sorry 🫣🫣🫣

zuzana76
2. mar 2025

Normalna uloha, ci uz nam vsetkym ma prepinat a zrusime teda zenske a muzske pohlavie a aj vsetky rozdiely, zrusme teda aj celu biologiu. Vobec to nie je cudna uloha. To, ze par jedincom nadelila priroda do vienka nieco ine, predsa neznamena, ze uz zrazu neexistuje muzske a zenske pohlavie. Nemusi nam z tej rovnosti a diverzity prepinať.

michbel
2. mar 2025

@nika_val preco by dievca nemalo kratke vlasy, a chalan dlhe?

loliki
2. mar 2025

Chromozómy XX a XY, záujmy-hry, riešenie konfliktov, spôsob komunikácie, vzory-obľúbené/sledované osoby, spôsob myslenia a obľúbené predmety v škole... Milá autorka, douč sa to. Ak máš viac ako 9 rokov, tak si tým vekom už prešla a mala by si to vedieť.

domculik
2. mar 2025

@kulumulu123 Naco je dobre zosmiesnovanie ? Bud porad ak vies alebo neries.

zuzikak
2. mar 2025

ja by som pridala este rozdiel v zaujmoch. Chlapci povacsinou maju radsej sport, nahananie sa vonku, dievcata kreslenie, kreativne tvorenie. Dievcata sa v tomto veku aj viac zaujimaju o oblecenie na rozdiel od chlapcov. Uprednostnuju ine rozpravky alebo rodinne filmy (dievcata skor o pribehoch o priatelstve a zvieratach, chlapci bojovejsie napr. s robotmi).

kulumulu123
2. mar 2025

@domculik ja nikoho nezosmiesnujem myslím ze autorka sa dokázala dosť zosmiesnit aj sama ak nevie vymenovať 5 rozdielov medzi pohlaviami...
Ale tak co by ste niektoré robili bez koňa a bez netu prepáč ale mma pocit ze podaktore by si obrazne povedané ani zadok nevedeli utrieť bez návodu ako ma to... Toto ľudstvo asi ozaj speje do...

xena_
2. mar 2025

@aliziana Ehm... k tým dvom pohlaviam... 😂

Strana
z3