Šikana a integrované dieťa
Ahojte kočky. Potrebujem poradiť, lebo už neviem ako ďalej. Mám piataka, ktorý je integrovaný. A zároveň šikanovaný v škole. Už som to aj bola riešiť, ale všetci sa tvária že o ničom nevedia. Dieťa mi nechce chodiť do školy kvôli tomu, býva mu každé ráno aj zle od žalúdku. V škole z tých stresov dokonca už aj opadáva. A zo školy mi neboli schopní ani raz zavolať, že odpadol a ani ho neposlali domov, nechali ho v škole až do poslednej hodiny a o tom, že je integrovaný ani nehovorím. Ved každý večer píšeme úlohy do deviatej čo mu tak nakladajú. Už naozaj neviem ako sa mam s tými ľuďmi v škole normálne baviť
@mummy01 moja ma asistenta resp .1 asistent na 5deti niekedy sa ucia spolu niekedy nestihnu
@spolocenskesatynela bolo mi povedané, že asistenta potrebujú len deti s väčším " problémom", ako je porucha reči
@ivca88 na rodičovskom to je katastrofa, pretože polovica rodičov ani nepríde a druha polovica si deti zástava, s tým ze ved sú to len deti.
@marcelak21 ja na tvojom mieste vyhľadám detského psychiatra - psychológ nemá medicínu, psychiater áno. Ty máš teraz jedinú možnosť, aby tvoje dieťa, skúsilo zmeniť vlastný postoj k situácií. Z toho čo píšeš mi príde, že keď mu dokážeš prenastaviť vnímanie situácie, tak by sa veci mohli zlepšiť. Pokiaľ zmena nepríde z vonku - čo zatiaľ nejde, tak mu pomocť aspoň zvnútra.
@marcelak21 evidentne nestačí, že chodíš robiť poriadky do školy, že? Nenapadlo ťa, že ak sa nejaká situácia stále opakuje, tak si ju nevyriešila? Inšpekcia? Zápis riaditeľky školy? Mám obavu, že tvoje dieťa len nestíha a nejde o žiadnu šikanu.
@marusia12 no veru nevyriesila, keď len sľubujú a nič sa nedeje. Preto som sa na nich už z vysoka vysr... A už nerobíme ani úlohy. Poslala som žiadosti do okolitých škôl a čakám. Mam aj iné veci na robote ako sa neustále s niekym v škole dotahovat. Nie som tam jediná, čo sa chodí sťažovať, no ale už ich môžem z vysoka....
@marcelak21 domace vzdelavanie u vas neprichadza do uvahy? Ze by ste sa ucili doma?
@alexandraalexandrova domáce vzdelávanie je len pre deti na Prvom stupni. Co som si už zisťovala. Bolo by to podľa mňa najlepšie, ale vraj sa to zatiaľ nedá
@marcelak21 da sa, len treba vediet ako. Pridaj sa do skupiny domace vzdelavanie, tam ti baby poradia. Musite sa zapisat na ZS v Cechach, to je cele. Raz za pol roka pojdete na skusky. Teda viem ze to niektore baby tak robili, ale tie asi nemali integrovane dieta, tak si to skus este pozistit. Dalsia moznost je zapisat dieta na nejaku alterantivnu skolu, kde budu ochotni sa prisposobit. Skus sa informovat o takychto skolach, myslim ze v tej skupine ti poradia ako na to vsetko. Drzim palce
https://www.modrykonik.sk/group/8263/detail/
@alexandraalexandrova dobre, vyskúšam a popýtam sa. Ďakujem

@spolocenskesatynela to je ale vynimka,ja som si svoje auti dieta musela nechat doma a za druhe ktore mam v skole nonstop bojujem.