icon

Škola a známkovanie počas choroby

momager
5. nov 2021

Mile mamicky chcela by som vas poprosit o Vaš pohlad na situaciu ktora sa udiala a stale premyslam ci to riesit alebo to nechat tak. Moj syn bol chory a dostal covid. Mal dost zly priebeh a prelezal cely tyzden. Trieda bola v karantene a bolo online vyucovanie na ktorom sa nezucastnoval lebo sa citil fakt zle. Horucky , zvracanie…Jedna pani ucitelka im dala DU ktoru jej mali do pondelka odfotit a poslat a bolo to aj zverejnene. Moj syn ju nespravil kedze bol stale vycerpany. V pondelok sa zucastnil na online vyucovani ale poobede zase lezal lebo mu prislo zase zle. Vecer nam prisla na edu znamka 5 za neodovzdanue DU s odkazom ze kto odovzda do druheho dna uz bude mat 2 a 5 zmaze. Samozrejme som na to zareagovale ze ved syn je chory a vysvetlila aka je a bola situacia. Ucitelka mi odpisala ze to bolo na edu a ze sa mam rozhodnut ako chcem ale za jednotku to nebude uz. Ja som jej znova vysvetlila ze nemyslim ze by ho mala znamkovat ked je chory. DU sme odovzdali o par dni ked sa citil lepsie. Znamka 5 sa vsak nezmazala. Ked sa vratili do skoly tak pisali z danej temy pisimku kde bolo zadanie aj z DU okrem ineho. Syn dostal 1 z pisomky a znamku z du mu prepisala na 2. Syn je sikovny a nejde mi o tu znamku lebo tam ma dalsich par jednotiek. Predmet ma rad a fakt mu ide aj bez ucenia. Ide my skor o princip lebo to nebolo podla mna spravne zo strany ucitelky. Dokonca som s nou volala a hovorila som jej ze mal fakt zly priebeh. To bolo este pred tym ako sa vratil do skoly. Myslite ze sa mam na to vykaslat alebo ist za nou a popytat sa jej na dovody jej konania? Ako ucitelka je velmi dobra a vie deti naucit ale tomuto jej konaniu nerozumiem. Mam z toho zmiesane ocity a ide mi skor o princip. Mali by sa deti znamkovat pocas choroby vobec?

Strana
z2
ovaaa
6. nov 2021

Poviem to to takto, ak je žiak chorí nezúčastňuje sa predsa vyučovania ani domácich úloh v škole. Je jedno či výuka prebieha online alebo v škole proste je chorí mimo školy. Predpokladám, že tr.uč. má ospravedlnenku o chorobe. Ak si ho však dala na online vyučovanie znamená to, že žiak nie je chorí a učiteľ od neho bude vyžadovať všetko. Tým pádom učiteľ postupoval správne.

momager
autor
6. nov 2021

@kitycat prosim ta precitaj si moj prispevok este raz. Ulohu zadali este ked nebol pripojeny. Pripojil sa po 7 dnich teda na 8 den ked sa zacal citit lepsie ale poobede bolo zase zle. Termin bol presne v ten 8 den kedy dostal aj tu 5. Na to som hned reagovala a komunikovala s ucitelkou a vysvetlila jej aka je situacia. Jej odpoved bola ze to mali na edu pade. Ale on nebol schopny to plnit ani v termine a ani po termine a odovzdal to hned ako sa zacal aspon trochu citit lepsie i ked papier od lekarky mal az na 2 tyzdne takze bol stale PN ked odovzdaval DU. Covid je taky ze chvilu si ok a o hodinu si zase v horuckach a bolestiach. Moj syn nie je nezodpovedny ale bol chory. Skor naopak prihlasil sa aby vedel co robia v skole i ked nemusel a spravil to lebo vtedy mu to choroba dovolila. Uci sa dobre a predmet ma rad. A nejde mi o tu 2 ale o to ze vobec nemal byt znamkovany on a ani nikto iny ak je chory. To ze ucitel ocakava od dietata pocas choroby vobec Domace ulohy alebo akukolvek pripravu nie je ok. Hlavne ak som to tej ucitelke vysvetlila a ziadala ju vobec ho neznamkovat.

kitycat
6. nov 2021

@momager tvoj uvodny prispevok sa mi zda pomerne chaoticky. Precitala som si ho este raz. Myslim, te ucitelka po odovzdani ulohy dodatocne tmenila tu 5ku na 2ku.co si mate ujasnit je vypracovavanie uloh, ktore pridu ked je dieta chore nechapem ten vas system

ivett1
8. nov 2021

@momager ahoj, chápem ťa a ja by som to riešila ako ty, najprv by som oslovila pani učiteľku, ktorá zadala d.u., a potom cez triednu, sama nechápem, ako môže choré dieťa robiť úlohy a celkovo sa zúčastňovať na vyučovaní...veď aj my dospelí, keď sme chorí, tak sme na PN, nepracujeme...
Ak si syna riadne ospravedlnila, tak to mala učiteľka uznať a mala synovu úlohu, ak sa rozhodla, že ju bude znamkovať, hodnotiť, až po jeho nástupe do školy...
Že sa prihlásil na online vyučovanie aj keď ešte nebol fit, nebolo správne, ak je raz chorý, tak ma dodržiavať kľudový režim, preto chápem aj učiteľku, že ponúkla takéto riešenie, ale určite by toto stalo za diskusiu na rodičku, aby ste si nastavili pravidlá...určite bude takýchto prípadov viac ...

sidicek
8. nov 2021

@momager nemôže predsa dostať 5 v čase keď bol PN. To len taka technická vsuvka. Ináč to co mate za harpiu učiteľku, kokso na covid zomierajú ľudia už skoro 2 roky, ty jej napíšeš, ze ma dieťa zlý priebeh a ona miesto toho aby mu popriala tak ľudský skoré uzdravenie, mu bachne 5. Zrejme pani nevie o com táto choroba môže byť, kedy sú ľudia radi, ze vôbec dýchajú.

sidicek
8. nov 2021

@ivett1 co je nesprávne na tom ze bude choré dieťa počúvať v posteli výklad učiva? Absolútne nič, ak sa na to cíti nie je to zakázané, ale ani povinné. Je to prejav jeho záujmu o vyučovanie, ktorý by mal byť práveže kladne hodnotený a nie potrestaný.

bikarbona
8. nov 2021

@momager ahoj, oodla toho, co pises, tak si nakoniec pani učiteľka uvedomila, že ta 5 nebola uplne ok, ale z principu to uz nechcela riesit "ulavou", ale tou dvojkou. Isto vidi, ze tvoj syn nie je lajdak. Tak kasli na to.

ivett1
8. nov 2021

@sidicek vy ste mali dištančné vyučovanie?... veď to predsa nie je len o počúvaní výkladu ... ak sa raz prihlásiš online, znamená to, že si reálne už na vyučovaní, t.j. si "v škole", si schopná aktívne sa zapájať, nie si PN a sama mamička píše, že syn ešte nebol fit, aj keď si myslela, že už mu je lepšie, ale stále nebol ok a neskôr sa mu pohoršilo, takže preto píšem, že sa nesprávne rozhodli ...prosím, nezovšeobecňuj môj názor, veď nikde nepíšem, že by mal byť za to, že prejavil záujem o školu online pripojením na hodinu, potrestaný ... myslím, že mamička, ktorej bol môj príspevok určený, to pochopila🙂

sidicek
8. nov 2021

@ivett1 áno mali a nie len počas covid karanteny.Aj počas obyčajnej choroby sa dieťa má možnosť prihlásiť na vyučovanie ,učiteľka ho pripojí a dá sa dohodnúť , že nebude vtedy napr.vyvolavany.Byt online je na jeho a rodicovom uváženi.Sama učiteľka nás instruovala v zmysle, že keď sa budú deti cítiť lepšie nech to skúsia a úlohy robiť podľa síl.

sidicek
8. nov 2021

@sidicek a určite to nie je ,že si reálne na vyučovaní, máš PN potrebuješ ospravedlniť dane hodiny.

loginexistuje
8. nov 2021

ucitelka sa sachovala nespravne je uplne scestne ze vyzaduje od dietata pomchorobe ze to bude mat hned po nastupe dobehnute dolisane a dorobene vsetky du ved dieta bolo chore
ale niektore ucitelky proste sa minuli povolanim
vysvetli synovi ze to bolo zo strany ucitelky nespravne ale stretne sa aj s takymito ludmi v sivote ktory su nespravodlivy nerieisla by som to uz dalej ucitelka nechce to riesit sebareflexiou

Strana
z2