Školáci od septembra 2013
Milé maminky budúcich prváčikov.Je tu veľa tém špeciálne pre prvákov druhákov a pod.Ja dúfam že sa tu stretneme skupina mamičiek z rovnako starými detičkami a spoločne s našími ratolesťami sa na školu budeme tešiť a deliť sa o radosti a starosti zo školou spojené.
@jena17 my sme chodili do logopedickej škôlky v Prešove.po novom roku sme sa presťahovali do BA, hľadáme logopedicku.Nic a nikoho tu nepoznám,tak sa spolieham len na fóra.cekujem si aj školy,ale neviem ako to je u nás s prihlásenie keď tu ešte nemáme trvalý pobyt.na škôlke mame vypísanie oznam o zápise tuším 5,6 februára.tak uvidime
@nellushka môžem poradiť túto, i keď neviem, v ktorej časti bývate, či to nie je pre vás ďaleko, ale je to začiatok Petržalky, je dobrá (platí sa ale za 30 min. 10 €), my k nej chodievame, teda teraz sme už dlho neboli, lebo i ke´d pokroky bolo vidno, ale dcérka odmietala doma cvičiť, tak sa mi to zdalo zbytočné, kým cvičila aj doma, tak ten pokrok bol viditeľný (problém sme mali s R).
ZŠ majú zápis v každej mestskej časti v iné dni, takže zistite si priamo na škole kedy ho majú, prijať by ho mali i keď tu ešte nemáte trvalý pobyt, no pri zápise vysvetlite dôvod, napr. že ho ešte len vybavujete.
@nellushka zabudla som na link na logopedičku: http://www.sustekova.sk/logopedia.html
ahojte
moj syn je narodeny september 2006,cize mal 6 rokov uz,nastupujeme 2013 do skoly, neviete,co vsetko by malo vediet dieta na zapise?Kedy chodi psycholog do skolky?
@nellushka
@dijuri baby nestresujte sa co ma dieťa ovladat. Pokial na nom nevidíte nejaké poruchy tak bude urcite ok. Viem ze maju vediet farby, nejaké číslice, pytaju sa na pismenka, skusaju motoriku, pytaju sa na dnes, vcera a zajtra - ale to je vsetko individuálne na kazdej skole. Proste take zakladne bezne veci. A vsetko toto sa prebera aj v skôlke s predskolákmi 😉
@nellushka
@dijuri par informacii najdete tu http://www.rodinka.sk/vychova-a-skoly/predskola...
dik kocky,dame si vediet po zapise,nie?
my ideme v utorok
my ešte ani nemáme daný dátum na stránke školy....
My by sme mali ísť až 8.,9. Februára
Ja som sa nakoniec rozhodla pre inu skolu,ako som povodne chcela a tiez tam bude zapis az niekedy vo februari..Na 30.1. som malu objednala do PPP,chcem sa este poradit..
@andrea.m Ahoj, aj ja mám dcéru Tamarku a je narodená 6.júla, čiže aj nás čaká zápis. Máme školu oproti cez cestu, takže je to blízko a aj škola má dobré ohlasy. No a čo sa týka Tami, tak tá sa už nemôže dočkať, veď uvidíme ako je to pôjde na zápise... 🙂) katka.
Maminky, čo obliekate deťom na zápis? Konkrétne chlapcom? Rifle, či nohavice? KOšeľu, či tričko? 😒
@adri266 ďakujem za článok 😉 mne sa páčila hlavne veta:"Mnohí rodičia majú idealistickú predstavu o predĺžení detstva hlavne letným deťom"... tiež som váhala, lebo môj je augustový... a dnes mi logopedička, ku ktorej chodíme, vravela, že ho dať od septembra... že je šikovný, že ten rok v škôlke by sa nudil... zajtra máme pohovor s psychológičkou ohľadom zrelosti a v stredu zápis... 🙂 dúfam, že len potvrdia môj odhad, že už je na školu zrelý...
babulky vy už máte zápisy? u nás na škole (v piešťanoch) ešte nie je oznam vraj až vo februári by mal byť zápis. čo mi vyhovuje lebo máme doma týždnovu dcerku tak ešte snou 3 týždne nemáme chodiť von
Nám vypísali dnes- na stránku školy. 12.2. bude.
ani my nemame este termin zapisu,tento tyzden mame DOD ale asi nepojdeme ved tam chodi starsia dcera tak to pozname 😉
ahojte...tak my máme zápis teraz 18-19.1 . .. viem, že mám mať pri sebe svoj občiansky a rodný lisť dieťaťa...viac nič, neriešim, nestresujem...boli sme tam na DOD a pani riaditeľka aj zástupkyňa boli veľmi milé, tak verím že to bola dobrá voľba a malému sa bude páčiť 😵
aj my máme doniesť rodný list dieťaťa a svoj občianský preukaz, ale máme zaplatiť 10 € na zakúpenie základného balíčka pre prváčika 😉
aj naša pojde do školy od septembra
je 6. 12. 2012
chodime logopedičke a je dost neposedna tak neviem čo s nou ale v školke poslucha
uvidime čo nam poradia
ahojte baby. tak ja som sa len chcela podelit so svojou radostou, lebo dnes mala uspesne absolvovala zapis do prveho rocnika🙂 tak ja len, ze sa velmi tesim🙂

@petusko my uz na druhy tyzden. 🙂