icon

Školáci od septembra 2013

andrea.m
15. okt 2012

Milé maminky budúcich prváčikov.Je tu veľa tém špeciálne pre prvákov druhákov a pod.Ja dúfam že sa tu stretneme skupina mamičiek z rovnako starými detičkami a spoločne s našími ratolesťami sa na školu budeme tešiť a deliť sa o radosti a starosti zo školou spojené.

yukki
20. jan 2013

@petusko my máme na hranie takúto https://www.modrykonik.sk/bazar/skolkari-a-skol... ..... sme dostali od známych, postaršiu...malá ju nosí aj na prípravu do CPPPP - ono to vyzerá tak tvrdo, tá aktovka ale...sedí jej, a dokonca celkom obstojne sedí aj mladšej, tá má ledvo meter a toť mala 4 roky.... má to prehľadné vnútro, priehradky, ľahké zapínanie... no ale tak ideme tiež kúpiť novú, no, veď ide byť "školáčka"... a túto bude mať mladšia na hranie. Ale kúpiť chcem nejakú podobnú.

petusko
20. jan 2013

@yukki no moj má na hranie ešte moju, čo som mala ako prváčka 😀 minule ju naši vytiahli, som skoro odpadla, že to doteraz opatrovali 🙂

mne s zatial najviac pozdáva táto, ale mamina mi hovorí, že bude veľká 😖 ale tie rozmery sú tam podla mňa napísané divne, výška 190 a hrúbka 370??? nie náhodou naopak? či? http://www.loria.sk/skolsketasky/eshop/1-1-AKTO...

yukki
20. jan 2013

@petusko noooooooooooo...tá vyzerá dobre! A ja myslím, že malý ju zvládne-uvidíš, ako v lete vyrastie! a tie rozmery....hm.... 😀 😀 😀 😀 😀 asi myslia, keď leží pod posteľou tá taška! že výška 19cm.

petusko
20. jan 2013

@yukki 😀 ja to študujem od obeda ako trúba, už mi z toho šibe 😀 ešte uvidím, či ju mm odobrí, ked príde z práce a možno ju odkllikneme... boooože, to je hrozné, som myslela, že to bude malina ono je to celá veda! 😀 😀 😀

yukki
20. jan 2013

@petusko a to ešte ti treba nejaké tie...tie...vrecúška pokúpiť! 😀 😀 😀 že na telesnú, hygienické... 😝

yesno22
20. jan 2013

nám tašku priniesom Ježiško...aj s vreckom na telesnú a peračníkom 😀 našla som niekedy v októbri, pri hľadaní vianočných darčekov dobrú "akciu" tak som neododlala 😎 skúsim ju nájsť na nete...je celkom ľahká, chrbát je taký spevnený a anatomicky tvarovaný, spodok je tiež pevný a plastový, dobre sa bude umývať 😝 zatiaľ netrénujeme nosenie, len počítame príklady...matiku má rád a občas také tie úlohy pre predškolákov...keď má chuť....no a povinne logopédiu...nejde nám R, čo by tak nevadilo...ale ani L...ale zlepšujeme sa 🙂

yesno22
20. jan 2013

http://www.skolske-tasky.sk/21049-Skolni-batoh-... takéto niečo máme, len troška iný spiderman tam je 😀

lubenka01
20. jan 2013

nám priniesol ježiško takúto: http://www.topgal.sk/tasky-a-batohy/skolske-tas..., presne taký istý peračník. K tej taške bolo vrecúško na prezuvky a pláštenka proti daždu.

kika050
20. jan 2013

Aktovka sa určite viac odporúča čo sa týka pre prvákov! Je tam lepšia stabilita,pevnosť. Batoh je skôr už pre vačšie deti. Napr. u nás je tak že staršia ma aktovku,ale pani učitelka aby toho nemali veĺa tak im dáva len tie zošity čo potrebujú niekedy má toho veľmi malo jeden zošit a zas niekedy veľa.. Ale môj nazor radšej pre prváka aktovku 😉

nellushka
21. jan 2013

Nám tiež doniesol prvacku výbavu jezisko 🙂 tasku,peracnik a dosky na zosity. Maly sa "tešil" až tak,že ju len mrkol a vrhol sa na ďalšie darčeky 🙂

andrea.m
autor
21. jan 2013

@petusko tá taška čo máš vybratu není veľká. peťkovi bude tak akurát.

nám doniesol výbavu ježiško a podľa zoznamu čo sme dostali na zápise už mám vlastne všetko akurát v septembri donesiem 35€ a finito 😀 tašku máme z topgalu a bolo k nej vrecuško na prezuvky aj pláštenka proti daždu.perečník doniesol ježiško zvlášť a kabelu na ubor tiež zvlášť.male dosky na zošity máme ešte veľke nekupujem lebo si myslím že bude mať zbytočne ťažku tu tašku. link som davala už skôr. teraz ju už nemá topgal na stránke.

petusko
21. jan 2013

@andrea.m no to dúfam, lebo sme ju včera objednali a zajtra príde 😝 prinajhoršom pošleme späť.

andrea.m
autor
22. jan 2013

@nellushka no chlap 😀 😀 😀

danka_ba
22. jan 2013

Neviete mi niekto povedat?
Dávame prihlasku na ZS, ktorá nie je spádova a vcera som zistila, ze ani druhá škola čo sme si vybrali nie je spádová ☹ - to znamená že musíme dať prihlásku este na školu podľa bydliska?

martinkah
22. jan 2013

@danka_ba a myslíš, že hrozí, že vás tam nevezmú? či prečo chceš dávať ešte jednu prihlášku? my sme si vybrali "nespádovú" školu a tam sme okrem samotnej prihlášky vypisoval žiadosť o prestup zo spádovej ZŠ na túto vybranú

danka_ba
22. jan 2013

@martinkah aha, tak o tom som vôbec nepočula. Na školu sa robia prijímačky a hlási sa veľa detí. A otvárajú len jednu triedu ☹

andrea.m
autor
22. jan 2013

@danka_ba aj mi sme sa boli prihlásiť na nespádovú školu a akurát som v tlačive vyplnila kolonku kde som uviedla pod ktorú zš patríme podľa trvalého bydliska. nikde sme nepodávali žiadnú prihlášku, šli sme rovno na zápis. zš kde sme sa zapísali oznámi spádovej že sme si splnili zákonnu povinnosť. v prípade že na škole kde sa zapíšeš nebude miesto a dieťa ti nepríjmu, spádova škola vás zobrať musí.

danka_ba
22. jan 2013

@andrea.m ďakujem

yesno22
22. jan 2013

@danka_ba aj my sme si vybrali "nespádovú" školu a ja ani netuším, kam vlastne patríme 😀 na zápise sme žiadnu kolónku navyše nemali ...do mesiaca nám príde rozhodnutie, ak nás prijmu /v čo dúfam/ tak je všetko OK, ak nie, s tým papierom pôjdeme na druhú školu...ktorá tiež nie je spádova 😀 a ak by nás náhodou nevzali ani tam, tak si zistím, kam patríme a skúsime to do tretice 😝

danka_ba
22. jan 2013

@yesno22 tak držím palce 😉

dalea
22. jan 2013

Ako pisala andrea.m,ak skola,ktora Vas prijme nieje vasa spadova,riaditel tejto skoly,vasu spadovu skolu bude o tom informovat 😉 Ze ste na zapise boli tam a ze Vas prijali 🙂

andrea.m
autor
22. jan 2013

@yesno22 ak vás nepríjmu oni vám povedia kam patríte podľa spádu 😉 a myslím že keby niečo také hrozilo tak vám to na zápise naznačia. mamka tamarkinej spolužiačky bola na zápis na kežmarsku 28 a tam jej rovno povedali že maju nával a že tam nepatrí podľa spádu tak nech sa pripraví na to že možno sa tam nedostane.

danka_ba
22. jan 2013

@dalea takže nemusím vôbec informovať spádovú školu, spraví to škola na ktorú sa hlasime?

elise
22. jan 2013

@danka_ba mne povedali v škole že nie je treba nič oznamovať že oni oznámia škole podla trvaleho bydliska (kam patrime) že dieťa je zapisane u nich.

andrea.m
autor
22. jan 2013

@danka_ba nie ty nemusíš. to už robia školy medzi sebou.

danka_ba
22. jan 2013

@andrea.m ok ďakujem

petusko
22. jan 2013

taška dnes prišla, videla som ju len letmo, lebo malý mi je stále v pätách, ale vyzerá dobre a nie je veľká 🙂 Prihodím foto po víkende 🙂

petusko
22. jan 2013

no a kým so to tu písala, Peťko stál za mnou a prečítal si to... asi je po prekvapku...

yukki
22. jan 2013

@petusko on normálne akože prečíta takýto príspevok? vetu? a pochopí obsah? a nechceš ho dať rovno do druhej triedy? 😝

petusko
22. jan 2013

@yukki áno on číta plynule už 😝 číta si už aj knižky a encyklopédie.
mohol by aj druhej ísť, len keby sa aj správal tak 😝 😅