Školáci od septembra 2013
Milé maminky budúcich prváčikov.Je tu veľa tém špeciálne pre prvákov druhákov a pod.Ja dúfam že sa tu stretneme skupina mamičiek z rovnako starými detičkami a spoločne s našími ratolesťami sa na školu budeme tešiť a deliť sa o radosti a starosti zo školou spojené.
@elisadavinci to je rozvrh tento rok,ja neviem asi su v druzine a potom zasa v skole 😠
@titkovamiriam ááááááále...to majú po dvoch voľných to už ako "športové hry" majú... 😀 😀 😀
No, naši majú o jednu slovenčinu menej a o jednu matiku viac, oproti vám...a ešte namiesto tých jazykov majú o jednu prírodovedu viac a pracovné vyučovanie. Fajn. Tak ja ten jazyk zruším, ak u nás nie je povinný. Nech nemá navyše.
@yukki aj dalsie rozvrhy su podobne teda dost toho na prvom stupni
@titkovamiriam no hejže, dosť toho majú.....a nechcem ani myslieť na to, čo to bude u nás o rok, malá má poruchy správania a poruchu pozornosti..... a máme jednotriedky, čiže polku vyučovacej hodiny sa učiteľka venuje druhákom......no ty koky, to bude masaker, už teraz špekulujem nad asistentom.... 😝 😒
@yukki fuha tak to je ine u nas je zasa natresk vidis 4 prve triedy a teraz budu zasa,deti nacvakane v triedach uf no som zvedava aj ja a to uz zakladku z dvoma presla 😀 😀 😀
Nemáte niekto dieta v nultom ročníku?ideme 6.2 na zápis do Šamorína a neviem si úplne predstavit o čom ten nulták je.
@fajcakymad osobnu skusenost nemam,ale mala som koleginu co mala syna v nultaku-sa tam trosku ucili-neznamkovali.
ved to som počula ,že je to niečo medzi školkou a 1 triedou ,syn je narodeny 10.8.2007 je šikulák ale sa chce hrat tak či by sa vedel sústredit tie 4hodiny.a do školky ho nechcem dat.uvidíme na zápise ,bude tam aj psychologička tak čo povie.
Tak my sme uz boli na zapise, mala bola nadsena. Uplne jednoduche otazky jej tam davali. Isla s psychologickou do vedlajsiej miestnosti. Mali tam len jednoduche pocty, mala spocitat kolko je coho a coho je viac, potom jemnu motoriku - obkreslit nejake tvary a pod. Pýtali sa ci vie pismenka a ci sa vie podpisat. To nemuseli vediet, len zistovali kolko toho dieťa vie.
Tak sme dnes boli na testy v CPPPaP,vsetky ulohy vypracovala sama,dobre a rychlo,podla tohto kludne moze ist do skoly 😉 Ale kedze som si vsimla,ze straca pozornost v kolektive,treba to este odsledovat,lebo ak nebude davat v skole pozor,je to nanic 😝 Ale ja som na 99% rozhodnuta,ze odklad nedam,hadam to bude dobre 😕
Tak aj u nas mame uspesne zapis za sebou...kde ten cas leti, vcera som si prezerala Tanickine fotky od narodenia, neverim, ze uz pojde do 1. rocnika...
na zapise bola suverenna. P.ucitelka sa jej pytala na tvary a farby, a kto ju to naucil. *Sama.* Hmmmmmmmmmmm. A vies pocitat? *Do 100* A kto ta naucil? *Sama* hmmmmmmmmmm A vies napisat svoje meno? *Nieeeeeeeeeee* P.ucitelka si vzdychla, ze aspon daco sa nenaucila, 😀 . A nakreslis tatka? *Nie, ja chcem dinosaura.* Aj ho nakreslila. S tutu suknickou, lebo isiel tancovat a s dlhymi mihalnicami, lebo to bolo dievcatko...
mame novy termin. 6.2 budu robit vo Viliho skolke testy zrelosti. 8.,9.2. mame hned zapis 🙂 dnes sommsa pytala v skolke,ako Vili spolupracuje.Ze vraj v pohode.Doma by chcel len pocitac a telku.dufam,ze to zvladne 🙂
Ahojte, tiez sa pridavam, moj syn bude mat v juni 7 rokov a minuly skolsky rok mal odklad, psychologicka vravela, ze ma slabu grafomotoriku, tak sme sa rozhodli pre odklad, co banujem. Cez leto sa syn uplne zmenil, naucil sa citat, spocitavat atd. Takze moc sa nespoliehajte na psychologicky skuste dat na vas vnutorny pocit.
Zasa na druhej strane sa este v skolke prehral aj ked par krat nam povedal, ze v skolke je nuda ale aspon si predlzil o rok mladost. 🙂
My mame zapis 8.-9.2.2013
Skolsku tasku sme vybrali takuto:
...vyzerá teda veliká, no...ale pri kike by vyzerala každá iná tiež veliká, ešte fotená v popredí...ale je perfektne pevná, šlabikár bude v bezpečí 😝
http://www.perinbaba.sk/anatomisky-skolsky-bato...
tuto tasku si vybrala dcera, co hovorite?

@titkovamiriam to už mate rozvrh? my sme ešte ani na zápise neboli. a to čo robia decká počas 5. a 6. hodiny? nejak blbo to tam majú 😖