icon

Školáci od septembra 2013

andrea.m
15. okt 2012

Milé maminky budúcich prváčikov.Je tu veľa tém špeciálne pre prvákov druhákov a pod.Ja dúfam že sa tu stretneme skupina mamičiek z rovnako starými detičkami a spoločne s našími ratolesťami sa na školu budeme tešiť a deliť sa o radosti a starosti zo školou spojené.

andrea.m
autor
15. feb 2013

v utorok mali tamarka v škôlke psychlogičku. všetky úlohy zvládla. dokonca vraj aj priradovanie zrkadlových obrázkov. definitívne výsledky budeme mať až 5.3 ked príde znovu tá psychologička do mš a bude tam k dispozícii rodičom. akurát mi učiteľka povedala že tami sa vysmievala spolužiačke čo sedela vedľa nej a nevedela nejaké úlohy. no a ked ju psychoška na to upozornila spustila taký plač že jej museli dať pauzu. 😕 tamarka je veľmi urevaná v poslednej dobe, už neviem čo s ňou 😢 mám taký zlý pocit že nás aspoň jedno sedenie v CPPPP neminie 😒

andrea.m
autor
16. feb 2013

tak sme si doma mladu preklepli 😀 už sa priznala. pre spolužiačku nakreslila obrázok a po prázdninách sa jej ospravedlní 😉

miggi83
16. feb 2013

nasla som temu nahodou, my už mame aj po zapise, mali sme aj psychologicku aj tie testy robili, az na to ze neobsedi, je to ok. tasku sme uz kupili k narodeninam v oktobri, pod stromcek dostal peracnik, tvrde dosky na zosity, mame kupene prezuvky, zaplatene knihy alebo zosity, neviem presne, dostali sme este zoznam tak za 15evri, a ponukli nam knihu, ktoru si najde prvy den v skole na lavici, mam z toho trosku obavy ako zvladne prechod do zs, ma vyhodu, pretoze predskolske triedy prestahovali do arealu ZS nakolko je vela deticiek a tam sa uvolnili priestory. Babenky aj vaše deti maju domace ulohy? my kazdy tyzden mame ceruzkou podla predlohy prepisat v zosite 1 list, a kazdy tyzden maju vzdy na pismeno abecedy najst obrazky vystrihnut nalepit.

andrea.m
autor
16. feb 2013

@sakura77 kristiánkovi všetko najlepšie k narodeninkám🙂

andrea.m
autor
16. feb 2013

@miggi83 nie takéto domáce úlohy im nedávaju ale maju v mš pracovne zošity a tam stále niečo robia 🙂

yukki
16. feb 2013

@miggi83 nie, nič také nemajú.... 😲 😨

miggi83
16. feb 2013

to maju aj nasi asi tri som platila aj dcera ma jeden ale to je velka carbanica 😀 v tom zosite maju normalne ako sme my robili v prvej triede vlnovku, slimakov, ciarky..... ja som sa pytala uciteliek ze to nie je na krasopis ale aby sa naucili ze kazdy den je treba ulohu urobit, ze maju povinnost, no ale poviem vam, skoro som prisla o nervy, lebo ako to opisal.... 😠 no ale nakoniec na rodicku nam povedala ze to nie je o krase ale o zodpovednosti... ja om mu chcela listy vytrhat 😀 😀 😀 😀 😀 😀

lejla77
16. feb 2013

U nas v skolke nic take nie je. 😕 A neviem ani o ziadnych pracovnych zositoch. Ved to by mali mat v skole, nie? 😕

miggi83
16. feb 2013

@lejla77 to su skolkarske pracovne zosity, vzdy bud o rocnom obdobi, o tvaroch, farbach, cislach, pocty... napriklad tieto http://www.nomiland.sk/Shop/Pracovne-zosity-Tla...

adri266
16. feb 2013

my sme kupili tasku este minuly rok v septembri, bola zlacnena zo 40 E na 13 E. Dcerka je taka dinosaurovska, este aj na zapise miesto postavy tatka kreslila dinosaura

andrea.m
autor
16. feb 2013

@adri266 tak tomu sa vraví akcia

adri266
16. feb 2013

@andrea.m andrea, myslim, ze to je skor realna cena toho tovaru...tie ceny hraciek atd su v nasich obchodoch take nadnesene, akoby sme mali vsetci 3 tisicove platy /a ja taky nemam/. A ak si porovnam ceny tu a v Anglicku, kde som prezila kus zivota, tak je to nieco nenormalne 😖

andrea.m
autor
16. feb 2013

@adri266 šak jasne mi máme topgalku oranžovú s margaretkami a bola zlacnená z 59,99€ na 31,99€ no nekúp to 😀

sakura77
17. feb 2013

@andrea.m dakujeme, odovzdame 🙂

andrea.m
autor
22. feb 2013

tak mi už sme mali aj prvé prvácke rodičovské. dozvedeli sme sa že zošity a pomôcky na VV a pod. zakúpi škola,my si máme nachystať cca 30€ 😉 mali by mať v 1.ročníku lyžiarský výcvik a noc v škole. že to budú také väčšie akcie okrem toho že ich naučia čítať a písať 😀

evakva
22. feb 2013

@andrea.m Nam dali na zapise zoznam, co sa ma vsetko kupit - cez pomocky na vytvarku az pozosity Pisanie a Cisielko. JA by som uvitala, keby to kupili zborovo pre vsetkych.

evakva
22. feb 2013

Tak tuto tasku sme objednali a k nej aj peracnik, box na zosity, penazenku, zasteru na vytvarku, vrecka. Dostane ju na sibacku. Boli sme ju pozriet nazivo a malemu sa pacila.

petusko
22. feb 2013

@evakva my presne túto už máme doma 🙂
síce bez ostatného vybavenia, pretože mladý pán trva na McQueen 😝 tak aspon na tašku som ho presvedčila 🙂
Odporúčam, je pekná, ľahká, prehľadná 🙂

evakva
22. feb 2013

@petusko MAly si sam vybral, ze chce tuto a aj ten motiv sa mu pacil. Tak sme mu to vsetko kupili v tomto motive.

petusko
22. feb 2013

@evakva jo, aj náš si ju vybral, po chvílke prehovárania, že je krajšia ako s McQueenom 😅 Je z nej nadšený 🙂

evakva
22. feb 2013

@petusko My sme ho nemuseli prehovarat, jemu sa pacila. Len mal na vyber zo 4 motivov - dve motorky (modra a cervena) a este jedno cervene auto. Zvolil si tuto

macca5
22. feb 2013

@evakva,aj mne sa táto taška páčila,ale keď sme objavili tašku s hasičmi,dali sme jej prednosť.Ale v podstate je to tá istá taška.My sme kúpili 3 set,dosky na zošity má Mc Quenovské.Fakt je lahučká a priehladná. 🙂 ,hlavne sa páči Samkovi.

polyana
22. feb 2013

ahojte- my budeme mať od septembra tiež dvoch prvákov a už poškulujeme po nejakých taškách. Tieto sa nám celkom páčia- ale na živo, sme ich nikde nevydeli. Nemáte niekto??? Aké sú??
?http://www.knorrtoys.sk/knorrtoys/eshop/32-1-Sk... alebo aj táto http://www.ariela.sk/ariela/eshop/3-1-BATOHY-A-...

polyana
22. feb 2013

tá prvá taška sa mi tu akosi nezobrazila. takže ešte raz.
http://www.knorrtoys.sk/knorrtoys/eshop/32-1-Sk...

andrea.m
autor
23. feb 2013

@polyana podľa mňa to bude to isté čo maju @petusko a @evakva len s iným motívom.

@petusko, @evakva veľmi pekné tašky ste vybrali. mi máme topgalku ale teda dosť je ťažká aj na prázdno. uvidíme čo bude s knihami.

evakva
23. feb 2013

@andrea.m Ta moja taska je znacky Stil. Je to cesky vyrobok s 3 rocnou zarukou. Videli sme ju nazivo, maly ju aj skusal. Je lahucka (prazdna ma necele kilo). Emipo a Stil su velmi podobne tasky.

oliinka
25. feb 2013

Ahoj maminky možem sa k vám pridat?aj my budeme mat doma prváčika od septembra,stále je to ale drobec,vyberáme aj tašku taku,lebo je maličký,ale neviem aku :-/ chcem sa spýtat čo vedia všetko vaše detičky,a čo im naopak nejde čo cvičíte do septembra?

yesno22
25. feb 2013

Ahojte maminky, košičanky ... tie, ktoré ste boli na zápise do školy mimo obvod, už vám prišlo vyrozumenie? Nám tvrdili, že do mesiaca máme papier doma ale stále nič.

andrea.m
autor
26. feb 2013

@yesno22 nám dali rovno na zápise. ja som si to ani nevšimla až ked som pred rodičovským hľadala taký cetlíček na ktorom bolo napísane kedy mam doniesť € na pomôcky zistila som že papier o prijatí je dávno doma 😀

yesno22
26. feb 2013

@andrea.m no my sme neboli z obvodu, tak vraj do mesiaca nám pošlú papier...ale zatiaľ nič...ešte počkám do konca týždňa a potom tam brnknem... 🙂