Školáci od septembra 2013
Milé maminky budúcich prváčikov.Je tu veľa tém špeciálne pre prvákov druhákov a pod.Ja dúfam že sa tu stretneme skupina mamičiek z rovnako starými detičkami a spoločne s našími ratolesťami sa na školu budeme tešiť a deliť sa o radosti a starosti zo školou spojené.
Moja dnes bola s ostatnymi predskolakmi v skole na "otvorenej hodine" a vraj v pohode,hned sa zapajala a co je hlavne,ze nevystrajala,z coho mam najvacsie obavy 😝 😀
Ahojte. Našla som túto diskusiu, lebo sa potrebujem vyzalovat. Ako ste sa zmierili s faktom, že posledných 10 dni škôlka a chystáme sa do školy. Chystám rozluckovu v škôy ked to riešim, mam slzy v očiach. Neviem sa s tým zmieriť. Aj teraz placem. A to myslím, že uzkostliva nie som. Ale tento fakt so mnou riadne máva.... 😢
aj my budeme mat teraz v septembri prvaka.syn sa narodil 26.8.2007.U nas bol zo zaciatku problem vazne sme uvazovali nad odkladom.ale zacali sme chodit do pedagogicke centra a vsetko sme dobehli.vie farby,pocitat do 20,pozna geometricke tvary,vie sa podpisat a vsetko to co by mal predskolak pred nastupom do skoly vediet.tak nam psychologicka aj ucitelky v MŠ ODPORUCILI HO DAT DO PRVEHO ROČNIKA,KED SA TAK PEKNE ROZBEHOL.
@miruliacik pri prvom dieťatku všetko prežívame citlivejšie....jednoducho jedno obdobie končí a druhé začína....o tom je celý život 🙂
@kristinka1826 počítať do 20, ani písať dieťa pred nástupom do školy nemusí vedieť 🙂 ono väčšinou sa ešte v júni môže zdať, že dieťa nie je do školy zrelé a 31.8. zistíš, že predbehlo ostatných rovesníkov 🙂
- ahojte
- tak náš Kubko je počítať aj cez 1000-ku, sčituje do 10 keď má lepšie obdobie tak do 20 😉 , vie mesiace v roku, dni v týždni aj na hodinách, dokonca už sa naučil aj svetové strany 😉
- a to si žienky nemyslíte ,že by sme ho učili dopredu 😉 , on je taký samouk a má dobrú pamäť 😉
- kupujete deťom aj veľké školské dosky, či len malé?
ahojte, nechce sa mi čítať strany späť ... ale tiež mám od septembra ďalšiu prváčku tak sa k vám pridám ... tak dúfam že aj tu si navzájom poradíme, posťažujeme sa ... v jednej téme si takto píšeme rady už piaty rok ...
my máme tento týždeň posledný v škôlke a bohužiaľ je chorá ... ale tak vo štvrtok už bude hádam ok a ideme na rozlúčku...
@miruliacik nič si z toho nerob. ja revem už 2 týžne ☹ naposledy dnes ráno v šatni. a to bude tami v mš ešte celý júl. rozlúčkovu som tiež organizovala ale všetky úlohy som potom rozdelila medzi maminky lebo ja som tak akurát bola schopná sedieť v kúte a revať a snažiť sa rovno tam neskolabovať. navyše ja som mala obe deti v tej istej triede, pri tých istých učiteľkách.kedže filipko v juni z mš odišiel a tami v septembri nastúpila. ale teraz už odchádzame nadobro a ja som z toho úrimne úplne ale že úplne hotová. ☹
@hasleerka na malé zošity ešte filipko dosky má a bude ich mať asi až do 9 aby ich nepotratil 😀 ale na veľke mal naozaj iba v 1. ročníku(to ešte boli somárske rohy) potom som to na chvíľu zrušila (reku vyskúšam) a 3 a 4 ročník už nemá veľke dosky vôbec. maju v škole zakladače. pracaky nosia domov iba ked je úloha a knihy si nejak vie ustrážiť. tie dosky sa mi ale fakt videli ťažke. tamarke som preto ani nekupila a dúfam,že kedže je dievča ani nebudem musieť 😉 ani na tie prvé 2 roky.
@yukki 😀 😀 😀 😀 no sú. ja som našla tu v jednom malinkom zastrčenom papiernictve. ale nemaju internetovu stránku. akurát sa môžem spýtať odkiaľ to objednavaju resp. objednavali lebo už ich nemaju a potom to sem hodím. obaly sú hrubšie drahšie a zvyknu popraskať. každopadne filipkovi vydržali niektoré rok (slovina, matika 😉 ) a tie čo mal v noch obalenu tak vlastivedu,prírodovedu ešte sú schopné 😀 treba sa len popýtať. ale mne sa osvedčili menšie papiernictva ako tie v hypáčoch a ševt. 😉
ahojte, tak ja mám od septebra prváčku 😀 tašku, peračník a celú výbavu na výtvarnú a telesnu už máme 🙂 ešte pôjdeme dokúpiť zošity, perá, obaly a dosky 🙂
baby poradte aké prezúvky 😕
inak mám z toho nervy, Emmka je velmi šikovná, chvália ju aj učitelky v škôlke, vnímavá, všetko si rýchlo zapamätá, ale ked má nečo robiť čo jej kážem, tak nula bodov....ona velmi rada kreslí, modeluje, maluje, ale bojím sa že ju bude zaujímať všetko možné len nie učenie, ona najradšej robí to, čo jej ide, ked jej niečo nejde, vykašle sa na to, a bojím sa, že to tak bude aj s úlohami 😕 🤐 ale tak necháme sa prekvapiť, všetci sme to zvládli, nie? 😀 😀
- čo sa týka prezúvok tak som čítala, že dávajú sandale 😉 crocsy a papuče sú zakázané 😉
- veľké dosky majú na prac. zošity 😉
- a na TV treba aj mikinu? či stačia teplaky a tričko 😉
@zuzidr tvoja rada kreslí a môj Kubko, keď má kresliť v škôlke tak to má ako za trest, neznáša kresliť 😉 aj môj malý bol taký, nešlo mu písanie tak všetko hodil o zem, nervy a tak...., teraz píšeme každý deň, a je trpezlivý 😉
https://www.modrykonik.sk/katalog/firma/adenka7...
myslíte že takéto niečo je vhodné na prezuvky?
nám v škole dali zoznam vecí, čo treba pokúpiť a sú tam iba malé dosky....súhlasím s @andrea.m čo sa týka veľkých dosiek, naša staršia ich mala večne prázdne a knihy v taške 😀
na prezúvky kupujem klasické papučky, ako nosila do škôlky, na telesnú treba aj kraťasy, aj teplákovú súpravu...musíme pomaly začať nakupovať, lebo v septembri si to pri troch deťoch hodíme 😝
No baby, pridavam sa k vam. Aj my mame od septembra skolacku 😒 . Tiez mi je niekedy z toho vselijako. Taska a vrecko na prezuvky by nam malo prist tento tyzden. Peracnik ma. Inak vobec netusim co treba do 1. triedy 😖. Teda samozrejme prezuvky, veci na telesnu /teplakova suprava, kratka suprava, tenisky/. Tak radte, co este treba?
Este ma napada, pouziva sa aj taky box plastovy na desiatu?
@yidaky nemas zoznam co pre prvaka u nas sme ho dostali pri zapise a už mame nakupene,box na desiatu sme mali v aktovke 🙂 tak sa asi použivaju
@titkovamiriam Nemam a teraz neviem ci nam nedavali ci som ho ja niekam zalozila 😒. No to sa mi nezda, ze by som ho dakam zapatrosila....
@yidaky tak nam dali nastastie aj co treba do skolskeho klubu 🙂 a na stranke školy nieje zoznam 🙂

@dianka1983 moje dieťa nie je síce septembrové, ale januárové, ale už pred rokom vedelo čítať aj počítať. Dnes číta knižky už úplne plynule samo.
V mojom okolí boli názory, že ho mám dať skôr, aj teraz mi vravia, že sa už bude v škole nudiť.
Nedala som ho, ani som o tom neuvažovala. Vedieť čítať či počítať nie je podľa mňa ukazovateľ školskej zrelosti.
Mám tiež obavy, ako zvládneme prvú triedu, ale myslím, že tá spomínaná nuda bude len ten prvý rok. Potom prídu nové veci, ktoré ani moje inak šikovné dieťa nevie a vyrovná sa spolužiakom, resp. oni jemu.
Možno je výhodou, že učiteľka aj riaditeľka školy moje dieťa poznajú, vedia aký je, čo približne od neho očakávať a už pri zápise mi bolo povedané, že sa mi oňho postarajú 🙂