icon

Školáci od septembra 2013

andrea.m
15. okt 2012

Milé maminky budúcich prváčikov.Je tu veľa tém špeciálne pre prvákov druhákov a pod.Ja dúfam že sa tu stretneme skupina mamičiek z rovnako starými detičkami a spoločne s našími ratolesťami sa na školu budeme tešiť a deliť sa o radosti a starosti zo školou spojené.

sojana
6. jan 2014

@andrea.m chodí na park angelinum,aj natalka písala asi 3x,nám poštárka dala do schránky také pohladnice s adresou pre ježiška,a tento rok sama napísala aj adresu aj želanie,tak bola na seba hrdá 🙂 a ježiško nám 2 dni po sebe poslal rovnaku poštu aj s darčekom,ešteže som na md,lebo to by bolo nápadné na 1 pohladnicu-2 rovnaké odpovede 😀 .My sme boli v Kavečanoch,že 30cm snehu 😨 , no spustený 1vlek a cesta k nemu same blato,tak lyžovacku sme presunuli na jarné prázdniny do tatier,ale dnes som ju prihlásila na korčulovanie na kavečiansku,aspon niečo,lebo táto zima je nudná 😖 a to písala ježiškovi -prosím si vela snehu.

livka299
8. jan 2014

Ahojte baby. Mňa napadlo, dostávali vaše deti niečo od Mikuláša alebo na Vianoce od školy alebo aspoň z fondu zrpš? Naši nič, je mi to také divné...

hasleerka
8. jan 2014

@livka299 naši áno starší chodili ako mikuláš a čert ... naša síce nebola, ale staršia dcéra jej bola pre balíček ... ved na to sa predsa skladáme do fondu ... by som sa v škole na to popýtala kam idú peniaze rodičov

sojana
8. jan 2014

@livka299 naši mali mikuláša,posielali sme 1e,mali program v telocvicni a dostali balíček,a na vianoce bola besiedka v triede,mali vystupenie pre rodičov,potom dostali dzus a keksík a do družiny spoločné hračky,tuším 2 stavebnice.

sakura77
8. jan 2014

@livka299 nasi ano,dostavali balicky..mali mikulasa ,potom este ja v triede mali stromcek a dohodli sa kto komu prinesie maly darcek,nejaku fakt drobnost,takze po vianocnej besiedke,ktoru mali pre nas pripravenu skoro strom zhodili ako sa nanho vrhli🙂 velmi sa tesili a pritom ozaj len drobnosti to boli 🙂

inak ako sa vstavalo rano?
u nas teda tazkooooo😀

andrea.m
autor
8. jan 2014

U nás sa školský kapláni poobliekali za biskupov a chodili po triedach a rozdávali sladkosti. Potom ešte aj pri obede dostali keksík a džúsik. Prvý stupeň mal Vianočnú akadémiu vo veľkej estrádke (ferocentrum) tu na sídlisku.

@livka299 u nás sa z fondu zrpš kupuju zošity a pomôcky na výtvarnu. Ja som ešte jediný zošit nekúpila. Ale zato ceruzy a farbičky kupujem na tony, aby som nááááhodou neušetrila 😀 Tami strašne rada kreslí. aj pečiatky máme vymaľované.

Dnes dostávali druhú časť šlabikára a písanku číslo 4.

@sojana naši mali ísť budúci týždeň na Jahodnú na lyžiarský, ale preložili im to na 10. februára tak dovtedy hádam aj nasneží 😅

sojana
9. jan 2014

@andrea.m ten lyžiarsky mate super,u nas bude na 2.stupni,čo je daleko,ale mame aspon školu v prírode,pojdu do Starej lesnej.No ja verím že sneh ešte napadne,ved ani snehuliaka sme nestihli postavit.

gretkab
9. jan 2014

A my nemame ani lyziarsky ani skolu v prirode ☹ .

andrea.m
autor
10. jan 2014

@gretkab
@sojana u nás je lyžiarský 2x za základnu a škola v prírode každý školský rok ako som už písala vyššie. niekedy sa stane že sa zruší ale je to po vzájomnej dohode rodičov a školy 😉 väčšinou nemajú 3.ročníky lebo je tam 1.sv. prijímanie a každý robí doma hostinu tak aby rodičia neskrachovali 😀

oliinka
19. jan 2014

ahojte prosím vás ako naučit syna rozklad alebo maju číslo napriklad k kružku 8 a potom prázdny kužok s minuskom a zasa kružok s číslom 5 ?

moniack
19. jan 2014

@oliinka já som mu povedala např. ze 8 - 5 a do prázdného napíše vysledok 😒 neviem či som to dobře napisala

evakva
19. jan 2014

@oliinka Ja som vysvetlovala nasledovne:
Ak je 8 - nieco = 5 Tak som mu povedala nasledovne - Na kope mas 8 jablcok, zobral si z nej zopar jablcok a ostalo ti na kope 5 jablcok. Kolko jablcok si zobral? (maly pochopil hned)
Ak mas nieco - 4 = 5 Tak som mu povedala, ze vtedy musi tie dve cisla zrata, lebo hlada, kolko jablcok bolo dohromady na kope.
Snad maly rychlo pochopy.

evakva
19. jan 2014

Robili Vase deti nejake polrocne testy? U nas pisali matematiku, diktat a ulohy zo slovenciny (prepis, doplnat slova, ...). Maly dopadol velmi dobre. Matematika 100%, diktat 0 chyb a slovencina 95%.

sakura77
19. jan 2014

@evakva fiha...my este nie..a inak krasny vysledok🙂

inak co sa pocitania tyka,nasi mozu na prstekoch ratat..

evakva
19. jan 2014

@sakura77 Dik. Maly je sikulka. Matika ho velmi bavi, vie spocitavat do 100. Slovencina mu tiez ide. Aj nasi mozu pouzivat prsty. Ja ucim matiku na 2.stupni ZS a tiez vravim, ze lepsie pouzivat prsty, ked im to bez nich nejde.

sakura77
19. jan 2014

@evakva no lebo viem ze niekde nedovolia...mojmu nastaste matka ide tiez..v podstate mu ide vsetko ,ak je pod mojim dohladom a vrazednym pohladom😀 akonahle popusti pozornost tak katastrofen 😀 aj v skole,cvicny diktat kedze vie ze nie je na znamku tak s 10 slovami mi doniesol 13! chyb 😝 (vsetky mena dal s malym pismenom,ani jedna bodka,ani ciarka,ani jeden dlzen...take blbosti z nepozornosti proste)..kontrolny na 1 bez chyby..co k tomu dodat.....no ta pozornost je u nas problem proste...inak je sikulo,ale toto robi problem,aj ked teda sa to zlepsuje a uprimne,cakala som ovela vacsiu sodomu gomoru 😀

oliinka
19. jan 2014

@evakva dakujem za radu 🙂

evakva
19. jan 2014

@sakura77 Mali nosi z diktatov tak 0-2 chyby. On sa dokaze koncntrovat na skolu. Inak aj na vyske nam vraveli, ze prsty sa mozu pouzivat

dalea
20. jan 2014

Moja ma zatial znamku iba z polrocnej z MAT.,1 ,zo SJ asi este nepisali,ale ma z pisomnych prac aj z diktatov tiez zatial 1-ky 🙂

andrea.m
autor
20. jan 2014

my máme zatiaľ samé jednotky takže aj na vysvedčení očakávam samé jednotky 😉 . vlastne ani neviem ako bude to vysvečko vyzerať. Filip chodil do 1 ročníka na inú školu, kde nebol známkovaný iba slovne hodnotený. Tami je známkovaná od začiatku tak neviem či bude jedna veľká známka alebo veľa malých známok 🙂

dalea
20. jan 2014

Ak som dobre pochopila ucitelku,tak my budeme mat normalne znamkovane jednotlive predmety 🙂

kulinan
20. jan 2014

My máme za sebou polročnú písomku zo SJL,tam mal 30,5 boda z 31,takže jednotka. Pomýlil sa v jednom písmenku pri zoradovaní slov do vety,zle to odpísal. Diktát bez chýb,takže jednotka. Previerka z matiky bez chýb-jednotka. A to doma je uplne iný,robí chyby, nesústredí sa,ale zo školy donesie vždy jedna . A to chýbal dva dni pred písomkou,čo to s nimi preberala,takže príprava žiadna. No a písmo,že chalan a pekne píše. Ale doma ma vie vytočiť riadne....mám pocit že to robí naschvál...potom povie...ale v škole chybu neurobím,a tak to aj je. 😉 Tak čo,ja sa učím neriešiť to už viac. Asi ho baví ked ma vidí vytočenú,ale už si dávam pozor.
A to z tej písomky padali aj 3 a 4ky..... 😢

andrea.m
autor
21. jan 2014

Tami dnes písali polročnú previerku zo slovenčiny a matiky. obidve ma za jedna a ešte z matiky ma jednotku z opakovania 🙂

sirinka
21. jan 2014

Ahojte... Chcem sa vas opytat ako sa spravaju prvacikovia vo vasich skolach.. Ja som dost rozcarovana, maju v triede viac chlapcov a su medzi nimi aj divoky, ale za pol roka uz dokazali dohnat k placu ako triednu ucitelku, tak vychovavatelku. Rodicia sa stazuju, chcu v druzine viac aktivit od vychovatelky, pritom tie deti maju maly respekt aj na samotnom vyucovani, nie este dalsie hodiny po vyucovani, ked by si podla mojho nazoru mali trochu oddychnut a okrem toho byt aj do istej miery uz samostatne a nie neustale ocakavat, ze im niekto vymysli aktivity. Pokial to dieta naozaj potrebuje, vidim moznost v roznych zaujmovych kruzkoch.
Ako to funguje u vas?

titkovamiriam
21. jan 2014

@sirinka tak u nas v školskom klube su zmiešaný prvaci s tretiakmi,niekedy je na škodu že napriklad tri dni v tyždni musia prvaci čakať na ukončenie vyucovania tretiakov az potom idu na obed,ako rešpekt maju či už v triede alebo na obede,učiteľku posluchaju a potom približne 90 percent ich ma hned po obede rozne kruzky,takze u nas tento problem nieje.samozrejme že su aj divokejši chlapci ale v ramci normy-aspon zatial.ked su v skolskom klube deticky hned po obede su minimalne hodinku vonku,potom sa hraju a okolo tretej si pišu ulohy potom odchadzaju domov....

sirinka
21. jan 2014

@titkovamiriam aj nasi maju par tretiakov, to bol asi tiez jeden z problemov, ked ti si pisali ulohy a prvacikovia ich vyrusovali hrou. No uz od pol roka spbudu aj oni pisat... A robia aj nejake extra aktivity s vychovavatelkou? Alebo len take bezne hry?

titkovamiriam
21. jan 2014

@sirinka myslim si že bežne hry,občas maju niake divadlo,mali ukažky vycvikov psov,ale inak sa hravaju bežne v triede,maju dost hraciek aj stavebníc-ja som spokojna a teraz ked sa budu aj ucit,teda robit si ulohy tak to bude fajn

sirinka
21. jan 2014

@titkovamiriam dakujem za odpoved, mne tiez pridu aktivity v skd primerane, som dost prekvapena, ako sa rodicia stazuju, pritom nedokazu respektovat ani to, aby si deti nenosili hracky z domu, ked tam maju tiez dost druzinarskych... Dufam, ze sa to nejako urovna.

titkovamiriam
21. jan 2014

@sirinka a čo by chceli aby tam robili,podla mna vela možností ani nieje....,hračky tuším u nas nenosia,nesmeli nosiť ani do školky

sirinka
21. jan 2014

@titkovamiriam ved prave neviem, preto sa pytam aj tu , ako to chodi inde... Ja uz si na druzinu spominam iba matne a tiez sme tam viac menej mali "volno"