icon

Školáci od septembra 2013

andrea.m
15. okt 2012

Milé maminky budúcich prváčikov.Je tu veľa tém špeciálne pre prvákov druhákov a pod.Ja dúfam že sa tu stretneme skupina mamičiek z rovnako starými detičkami a spoločne s našími ratolesťami sa na školu budeme tešiť a deliť sa o radosti a starosti zo školou spojené.

hasleerka
15. dec 2013

dievčence je tu niekto ... súrne potrebujem pomoc o tých čo majú hupsa ... dostávali sme také kartičky s písmenkami na čítanie ... stratilo sa nám písmeno U, tuším je to kartička č.6 ... viete mi ju sem rýchlo niekto oskenovať, nech si to vytlačím ... dík

gretkab
15. dec 2013

My sice Hupsa mame, ale ziadne karticky sme nedostali.

veronika33
15. dec 2013

dcéra má nejaké kartičky, ale tú s "U" ešte nie, možno ju dostanú tento týždeň, ak ju ešte budete potrebovať aj najbližšie dni, lebo čítať "U" začali v piatok, ale mali len zastupujúcu učiteľku minulý týždeň

adulik23
15. dec 2013

tiez neviem pomoct. nasi dostali minule este len karticku 5

hasleerka
16. dec 2013

vďaka dievčence ... naši ju vraj už minulý týžden čítali, (lenže my sme boli chorý a staršia dcéra to stratila ) ... tento týžden už prechádzajú na P ... ak by ju bolo potrebné spätne tak vám ešte napíšem a budete zlaté ak mi to pošlete ... lebo mne včera mohla jedna spolužiačka, len ony ju už mali oznámkovanú...

dalea
16. dec 2013

My nemame hupsa,ale mame karticky,ktore rozstrihavame ako pexeso..Je to niekolko slabik ku kazdemu pismenu a aj niekolko obrazkov,ktorych nazvy potom skladaju.. Uz mame prejdenu skoro polovicu abecedy a druhu cast karticiek nam daju asi v druhom polroku.. No neviem,ci je to to iste,co zhanas..
@hasleerka

hasleerka
16. dec 2013

@dalea vdaka za pomoc ... ale už netreba, učiteľka povedala že už nebudú potrebovať...

janivonbenji
17. dec 2013

....maminy prváčikov, chcela by som sa poradiť, či tiež máte takého prváčika ako ja : môj Kubko je šikulka, pekne číta, píše krásne 🙂 , matematika O.K., ale všimla som si jeden problém, na ktorý má už upozornila aj pani učiteľka - akosi nevie pochopiť zadanie čohokoľvek , musím mu to niekoľkokrát detailne vysvetliť, on mi to musí zopakovať a potom pracuje, vysvetľovanie trvá nepomerne dlho oproti samotnej práci, ktorá mu už potom ide rýchlo...doma mám čas na vysvetľovanie, ale v škole je to horšie, tam ich je 21....v škole mávajú samostatné práce z matematiky a z písania a ak im pani učiteľka zaradí nejakú novú vec, ktorú sme ešte neriešil/nevysvetľovali ( napr. z matematiky tie rôzne domčeky, doplňovačky a tak ) tak má veľa chýb, pričom po detailnom vysvetlení excelentne vypracovaná práca...chýba logické myslenie ??? nesústredenie ??? alebo čo ???? ak máte nejakú skúsenosť, radu, bude vďačná....

jaduska
22. dec 2013

@janivonbenji skús doma prestať s podrobným vysvetľovaním a nechať ho, nech na riešenie príde sám. Inak bude mať s matematikou problémy vo vyšších triedach. Skús trochu pogoogliť a prečítať si názory prof. Hejného na vyučovanie elementárnej matematiky. Alebo si kúp knihu Hejný - Kuřina: Dítě, škola a matematika. Hejný v rámci matematiky uprednostňuje využívanie modelov, až kým dieťa nepochopí matematickú operáciu samo. Deti v mladšom školskom veku majú veľmi dobrú mechanickú pamäť, preto sa veľa vecí dokážu naučiť naspamäť. Na druhom stupni začína prevládať pamäť logická a ak dostali na prvom stupni zlé základy a prevažovalo to mechanické učenie bez pochopenia, tak majú na druhom stupni aj dobrí žiaci veľké problémy.

andrea.m
autor
23. dec 2013
zade
23. dec 2013

Nuž teda pridávam sa do diskusie k HUPSovmu šlabikáru. Som z neho sklamaná, nielen ako matka, ale hlavne ako učiteľka ... Na seminári sa vydavateľ nafukoval, akú dieru do sveta jeho vydaním urobili, ako podporujú analyticko-syntetickú metódu. Každopádne starý Šlabikár LIPKA bol na odbornejšej úrovni. Chýbajú mi texty od Podjavornskej, Martákovej... Hupsove básničky, teda motivačné taxty majú skuočne slabú výpovednú hodnotu. Obrázky sú reakciou na rýchlu prácu, sú nelogické, až chaotické. Texty pre prvákov sú vhodné pre deti, ktoré už čítať vedia s príchodom do prvého ročníka. Chudáci tí, ktorí to očakávajú od školy. Slabšie dieťa si samo musí slová zložito rozkladať na slabiky (my si ich znázorňujeme vyfarbujeme, rozdeľujeme čiarou) Ja to prácne kontrolujem , opravujem. Starý šlabikár mal zvýraznené slabiky farebne, Chýbajú mi oblúčiky a vôbec, tie nekonečné kreslené obrázky. Usporiadanie písmen je podľa mňa tiež katastrofa, nie vynález! Čo s prváčikom, ktorý sa v priebehu roka presťahoval? Deťom sa šlabikár páči - veď ako inak, Sú vo veku, kedy sú absolútne nekritické a prijímajú všetko čo im spoločnosť ponúka. Odkiaľ majú vedieť čo je zlé, nesprávne.
Mne sa z neho učí skutočne ťažko, keďže už viem porovnávať. Obdivujem toho, kto tvrdí opak 😉, v našej škole budúci rok už z neho učiť nebudeme! A verím, že tých škôl, ktoré to pochopia bude viac!

andrea.m
autor
3. jan 2014

tak mi už pomaly začíname s domácimi úlohami. mali toho trošku viac ako sme zvyknutí. jedna strana šlabikár, dve strany pracovný k šlabikáru, dve strany mala písanka, napísať diktát, dve strany pracovný matematika 😝 ešte že to tamarka všetko zvláda ľavou zadnou a hlavne sa jej chce a neprotestuje že sa musí učiť.

andrea.m
autor
3. jan 2014

a ešte maju z matiky jednu stranu A4 príkladov na plus, mínus

lukaemma
3. jan 2014

@andrea.m čooo,to majú toľko úloh?Tak my,nemáme skoro nič,čítať z kartičky na písmeno Y a napísať jednu stranu z tej kartičky,matika,sú vraj popredu,tak im nedávala nič a z písanky,tiež nič,kedže začali novú 😎....takže celé 2 týždne sme mali povinný leháro režim,nech si malá odpočinie a včera sme začali precvičovať čítanie,písanie a nejaká príklady,ale Emmka je šikula,tak to zvláda super 😀

andrea.m
autor
3. jan 2014

@lukaemma ja to beriem že to maju aby nezabudli čítať a písať 😀 lebo včera veru Tami rozmýšľala ako sa píše malé p a v 😀 😀 😀 normálne počas roka nemávajú úlohy skoro vôbec tak teraz dostali trošku viac. ináč po prázdninách budu v škole dva dni a idu na lyžiarsky.

andrea.m
autor
4. jan 2014

čo ste kupovali prváčikom pod stromček? u nás ešte fičia hračky a ja som spokojná. ved je ešte malá. starší Filipko si až tento rok 1x nepísal do listu Ježiškovi žiadnu hračku. je piatak. a veria ešte na Ježiška? u nás hej, aj Filip.

mamina303
4. jan 2014

Ahoj maminky,som už zufala z mojho prvačika a neviem ako mu mam pomoct,mame problem z čitanim nevie spajat pismenka,napriklad ma prečitat MA spolu a nevie to, pismenka pozname len ich nevie spajat,už som mu spravila aj kartičky a neviem ako dalej,prosim ma te tu niektora ten problem???dakujem

rodinnevikendy2
4. jan 2014

Srdecne pozyvame nielen prvacikov .....

ZIMNA ROZPRAVKA vesely rodinny pobyt s celodennym rozpravkovym programom pre deti a lyziarskou skolou v Terchovej
cez polrocne prazdniny 31.1.- 3.2.2014

https://www.modrykonik.sk/catalog/vendor/rodinn...

🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

sojana
4. jan 2014

@andrea.m tak my sme dostali od p.ucitelky špeciálnu prázdninovu písanku 🙂 a kazdy den máme písat 3 riadky,alebo 10 slov a z matiky10 príkladov +6 prikladov na doplnenie a čítat knihu od ježiška.Naša tiež verí na ježiška a asi aj spolužiaci, lebo zatial nikto jej nič neprezradil.Písala aj poštu a aj dostala odpoved,takže ona sa už nevedela dočkat čo asi dostane,lebo ježiško jej napísal že už vie čo dostane len jej to neprezradí.A z hračiek dostala lego friends a potom korčule( teraz chodíme korčulovat na alejovu( ,tričká,hodinky,penaženku monster, knižky a naušnice, no radost bola obrovská 🙂

lukaemma
4. jan 2014

@andrea.m tak ten lyžiarsky tichučko závidím,mala by sa tešila,rada lyžuje 😵 ....pod stromček,dostala puzzle 1000ks,napísala si to v liste,pre Ježiška a nič viac nechcela 😕 tak sme jej ešte dokúpili fixky,výkresy,farebné papiere,ceruzky,aby si neničila,čo má do školy,keďže veľmi rada všeličo tvorí 🙂 a Ježiška ešte verí,ale už kladie všelijaké otázky,že ako to stíha pre všetky deti 😨 že ako si vezme list,ked máme zatvorené okno 😎 atď...tak uvidíme do kedy 😉

hasleerka
5. jan 2014

kks my odkedy sme odložili tašku tak sme školské veci nevideli ... hádam zajtra otvoríme knihy aj písanky....

matisekc
5. jan 2014

my sme nemali ziadne ulohy a v piatok sme zacali opakovat a veru na niektore pismenka si dlhsie spominal ako sa pisu ale matematika a citanie v pohode a do pisania sa este do stedy dostane

moniack
5. jan 2014

Šťastný novy rok vám prajem 😉
- tak na zaciatok, my sme bolí chori takže sme tych úloh mali viacej, pracovnyzosit 4 str., slabikář 2. část 3 str.,matematiky 6 stran a pisanka 2 strany 😝
- píšu už H h a číslo 10 😉 s diktatmi bol problém takže každý den 3x a dnes to už bolo bez chyby 😵

titkovamiriam
5. jan 2014

u nas tiež ulohy neboli len sme precvičovali opis a diktaty,kedže Marek dostal niekoľko knižiek od Ježiška tak si niečo aj prečítal a matematiku tu ma ako zabavu tak to ani neriešime-len to jeho pisanie!!!! 😀

A všetkým prajem pevné nervy aj v tomto roku!-za chvíľku máme polrok-neverím ako to ubehlo!!!!

gretkab
5. jan 2014

A nam nasa skvela pani ucitelka napisala pred prazdninami takyto e-mail:
"informácia o domácich úlohách počas prázdnin:
-úloha pre deti - čo najviac času stráviť so svojimi rodičmi (nie pri televízore a počítači!)
-úloha pre rodičov - čo najviac času stráviť so svojimi deťmi , aby nikdy nezabudli na Vianoce, keď boli malé deti!"

Skratka je uzasna 🙂.

yukki
5. jan 2014

@gretkab nádhera. Viac takých treba!!!!!!!!!!!!!!!!

mima595
5. jan 2014

my sme nemali ziadne ulohy, ale kazdy den sme pisali 4 riadky diktatu...+ nejake priklady z matematiky...

andrea.m
autor
6. jan 2014

@gretkab klobúk dole
@sojana chystali sme sa aj mi na alejovu, ale nakoniec vždy vyhrala jahodná a teraz sa už asi moc nebude dať korčuľovať a lyžovať sa tiež nedá. ja chcem sneeeeeeeh. na ktorú zš ti chodí natálka?

andrea.m
autor
6. jan 2014

@sojana naši už písali Ježiškovi asi 4x tuším. ja im stále poviem že to normálne nesiem na poštu. a ako to Ježiško všetko stíha som im vysvetlila tak že má predsa anjelov ktorý mu pomáhajú. ved je predsa logicke že jeden človek to nemá šancu stihnúť. 😉

hasleerka
6. jan 2014

@gretkab to je krásne