icon

Školáci od septembra 2013

andrea.m
15. okt 2012

Milé maminky budúcich prváčikov.Je tu veľa tém špeciálne pre prvákov druhákov a pod.Ja dúfam že sa tu stretneme skupina mamičiek z rovnako starými detičkami a spoločne s našími ratolesťami sa na školu budeme tešiť a deliť sa o radosti a starosti zo školou spojené.

adulik23
22. jan 2014

@sirinka u nas to bude +- podobne, ale na rodicku sa nikto nestazoval 🙂
SKD ponuka pre prvakov asi 5-6 kruzkov (syn chodil len na jeden, lebo ma 2x/tyzden treningy mimo SKD)

inac sa v druzine hraju, vlastne hracky si mohli doniest len po vianociach (kazdy jednu) a chodia velmi malo von. 😠 taktiez maju v skupine par tretiacok, takze ked ide vychovavatelka s nimi na obed (udajne len raz/tyzden), prvaci su "pod dohladom" kolegyne z vedlajsej triedy. 😒

veronika33
22. jan 2014

@sirinka
u nás sú všetci s učiteľkou aj družinárkou veľmi spokojní, po obede si prečítajú rozprávku, potom idú von, tam sa hrajú a súťažia, od 15.00 do 15.30 si píšu úlohy a čítajú, vtedy poprosila vychovávateľka, aby rodičia pre deti nechodili, aby sa mohli plne sústrediť na prípravu do školy, (Lenku berieme zo školy pred treťou) ak je naozaj zlé počasie, tak sa hrajú v škole, tvoria, kreslia vyrábajú kde čo. Chodia aj do kina v piatok, niekedy majú predstavenia v škole v telocvični, mali aj lampionový sprievod, posedenia .... Vychovávateľka aj učiteľka si vybudovali pred deťmi rešpekt, nie sú už v triede nejaké veľké problémy, aj keď ich je v triede 26 a malé priestory. Dokonca ich učiteľka na rodičku všetkých pochválila, polročné písomky dopadli super, z matematiky priemer 1,4 a zo slovenčiny 1,1. Keďže do družiny chodia všetci, tak ich nespojili s vyššími ročníkmi, ako to zvyknú robievať.

andrea.m
autor
24. jan 2014

@sirinka aj u nás sú pomiešaní. myslím, že tamarkina trieda je s tretiakmi. po obede si trošku oddýchnu, potom idu vonku o 15.00 je olovrant a následne príprava do školy. ked sú vonku stále nejaká súťaž, vnutri ak je zle počasie tak tvoria. ale nechávajú ich aj voľne vybehať, prípadne pustia im rozprávku alebo sa môžu len tak hrať. hračky si môžu nosiť aj vlastné ale iba po jednom kuse. nie každý deň maju v škd organizovaný, ved musia tie deti aj dýchať niekedy a nie byť 24 hodín pod dozorom. celkovo s tamarkinou družinou som spokojná. bola som spokojná aj vo filipkovom prípade 😉 on vystriedal dve družinárky, teraz už testujeme tretiu 😀 takže to vyzerá že maju same superne na škole.

boniqa
26. jan 2014

chcela by som sa vas opytat bliži sa pol rok budu naše detičky znamkovane?

yukki
26. jan 2014

@boniqa no naše bohužiaľ áno.

boniqa
26. jan 2014

@yukki aj som si myslela,lebo po mesiaci ich začali znamkovat .dakujem za odpoved

gretkab
27. jan 2014

Aj nasi su znamkovani - pokial viem, tak zo slovenciny, matematiky a prirodovedy.

veronika33
27. jan 2014

@boniqa naší sú známkovaní, ale napríklad na polroka dostanú všetci jednotky, aj keď podľa doterajších známok niektorým v priemere nevychádza jednotka. Učiteľka spomínala na rodičku, že ich chce takto motivovať a naštartovať na ďalší polrok, ale sama povedala, že horšie ako na dvojky v triede zatiaľ žiaci nie sú .....

mima595
27. jan 2014

aj naši majú v družine zopár tretiakov...a rezim je podobny ako ste vyssie pisali...do 14. 00idú naobed, hrajú sa..kreslia, potom do 15.00 hod idú von...dosť casto chodia von, urcite castejsie ako v skolke..teraz si nosia klzaky a od 15. hod. pisu ulohy..u nas sa mozu deti vyberat iba v cele hodiny..o 13., 14., 15., 16 hod. a nepustia, kym nevidia rodica, alebo inu osobu, ktora je zapisana v slovnicku...
ja som s druzinou velmi spokojna, mna osobne velmi odbremenila od pripravy deti do skoly...doma max. citame..ale ani by sme nemuseli..to už len pre moje uspokojenie...

yukki
27. jan 2014

@veronika33 tak to je potom Pani Učiteľka... a také by mohli aj klonovať.

yukki
27. jan 2014

Ináč čo sa týka družiny, u nás sú decká fest divoké, dve družiny vedľa seba sú, od prvákov-štvrtákov ale furt sa akosi miešajú, sú tam aj bitky kadejaké ale.....malá je spokojná, ja som spokojná.....deti potrebujú veľa pohybu, aj hodne slobody aby sa naučili jednať, aby sa naučili do koho sa neoplatí vyrývať, ako riešiť konflikty....kým tam nebude nejaká vyslovená šikana, je to v pohode. Družinárky sú fantastické, za tie som fakt osudu vďačná. 🙂

sojana
28. jan 2014

ahojte,v družine to máme také rovnaké, prváci a tretiaci spolu v našej tr. su 4 tretiaci,po obede pol hodinu relax, potom na dvor, ovolrant o 15.oo si píšu ulohy, a medzitým stále niečo tvoria,už tie výtvory nemám kam dávat.Na vysvedčku budu mat známku. Dnes píšu písomku z matiky aj sloviny, zajtra maju karneval.Pridám foto z poprázdninovej písomky,učitelka im dala papiere a sami si mali prečítat co maju robit a vypracovat na druhej strane boli tiež príklady.Uloha č.4,som sa nasmiala,čo ju to napadlo.

dalea
28. jan 2014

Nasi budu znamkovani podla priemeru,z kazdeho predmetu zvlast,znamkovani su od oktobra 😉

dalea
28. jan 2014

@sojana Trosku sa im to pletie,na slovencine dopisuju do stvorcekov pismenka,na matike cisla 😅 Ale ma to spravne vypocitane,to je hlavne 😀

sojana
28. jan 2014

@dalea ved hej,dostala 100%,len mi smiešno ako si v tej hlavičke vysvetlila,že nie len číslom,ale aj slovom napísat,aby p.učitelka vedela že ona vie. 😀

veronika33
28. jan 2014

@dalea 🙂 presne sa jej tam to slovo zmestilo

andrea.m
autor
28. jan 2014

@dalea prekrásna to písomka. môžeš byť hrdá mamina 😉

dalea
29. jan 2014

@andrea.m ,to nieje moja 😅 To je sojana,ja som len reagovala na prispevok🙂

livka299
29. jan 2014

Ahojte baby, kedy vlastne budú dostávať vysvedcenie??? V piatok????

andrea.m
autor
29. jan 2014

@livka299 áno v piatok
@dalea jaj tak sorry @sojana tak tebe že super písomka a môžeš byť hrdá 😀 😀 😀

livka299
29. jan 2014

@andrea.m Adi myslela som si ale mi nejde potom do hlavy že majú aj karneval 🙂 Lebo iba ten majú v slovníčku napísaný 🙂

andrea.m
autor
29. jan 2014

@livka299 nerieš. aj naši maju v piatok karneval. proste k maske pribalíš obal na vysvečko a basta 😀

livka299
29. jan 2014

Tak rodič chce decko pekne obliecť a do tašky mu dam masku??? Och katastrofa...asi chcu sklbiť aby náhodou toho voľna nemali privela 😀

sojana
29. jan 2014

@andrea.m dakujem, dnes doniesla polročnu z matiky a mali ovela menej príkladov,som sa cudovala co tak málo,ale hlavne že 100%, a karneval mali dnes od rána v maskách sa učili aj sa malovali,mohli si doniest šminky a poobede prišiel kuzelník a že bol užasný,on normálne čaroval 😀 , a potom bola diskotéka. U vás ten lyžiarsky vyzerá nádejne,konečne sa rozsnežilo tak snád sa udrží.

dalea
29. jan 2014

Moja ochorela,zajtra ideme k doktorke,takze prve vysvedcenie si prinesie neskor 😒

gretkab
30. jan 2014

Nasi maju karneval cez prazdniny v pondelok - ale kedze ja uz som tam naplanovala vsetkych doktorov, co sa len dali, aby som ho nemusela zo skoly tahat, tak smola. Esteze tomu mojmu dietatu to nie je ani trosku luto, tesi sa, ze tam nemusi ist 😉 (mne by isto bolo).

matisekc
30. jan 2014

my uz mame vysvedcenie doma a zajtra nas caka karneval, v pondelok prazdniny, u nas je teda toho volna az az🙂

andrea.m
autor
30. jan 2014

@livka299 parádiť budeš na konci roka. ved polročné vysvečka sú len pro forma. 😉 visím že fašianguje sa na viacerých školách. a voľno bude ešte aj v utorok lebo je metodický deň. akurát naší sa učia kedže nie sú štátny

livka299
30. jan 2014

@andrea.m jaaj tak ja teraz neviem s tým utorkom nemal nič v slovníčku.....

andrea.m
autor
31. jan 2014

@livka299 ked nebude mať ani dnes tak sa asi budu učiť 😉