Školáci od septembra 2013
Milé maminky budúcich prváčikov.Je tu veľa tém špeciálne pre prvákov druhákov a pod.Ja dúfam že sa tu stretneme skupina mamičiek z rovnako starými detičkami a spoločne s našími ratolesťami sa na školu budeme tešiť a deliť sa o radosti a starosti zo školou spojené.
Ahojte baby. Mňa napadlo, dostávali vaše deti niečo od Mikuláša alebo na Vianoce od školy alebo aspoň z fondu zrpš? Naši nič, je mi to také divné...
@livka299 nasi ano,dostavali balicky..mali mikulasa ,potom este ja v triede mali stromcek a dohodli sa kto komu prinesie maly darcek,nejaku fakt drobnost,takze po vianocnej besiedke,ktoru mali pre nas pripravenu skoro strom zhodili ako sa nanho vrhli🙂 velmi sa tesili a pritom ozaj len drobnosti to boli 🙂
inak ako sa vstavalo rano?
u nas teda tazkooooo😀
U nás sa školský kapláni poobliekali za biskupov a chodili po triedach a rozdávali sladkosti. Potom ešte aj pri obede dostali keksík a džúsik. Prvý stupeň mal Vianočnú akadémiu vo veľkej estrádke (ferocentrum) tu na sídlisku.
@livka299 u nás sa z fondu zrpš kupuju zošity a pomôcky na výtvarnu. Ja som ešte jediný zošit nekúpila. Ale zato ceruzy a farbičky kupujem na tony, aby som nááááhodou neušetrila 😀 Tami strašne rada kreslí. aj pečiatky máme vymaľované.
Dnes dostávali druhú časť šlabikára a písanku číslo 4.
@sojana naši mali ísť budúci týždeň na Jahodnú na lyžiarský, ale preložili im to na 10. februára tak dovtedy hádam aj nasneží 😅
A my nemame ani lyziarsky ani skolu v prirode ☹ .
@gretkab
@sojana u nás je lyžiarský 2x za základnu a škola v prírode každý školský rok ako som už písala vyššie. niekedy sa stane že sa zruší ale je to po vzájomnej dohode rodičov a školy 😉 väčšinou nemajú 3.ročníky lebo je tam 1.sv. prijímanie a každý robí doma hostinu tak aby rodičia neskrachovali 😀
ahojte prosím vás ako naučit syna rozklad alebo maju číslo napriklad k kružku 8 a potom prázdny kužok s minuskom a zasa kružok s číslom 5 ?
@oliinka Ja som vysvetlovala nasledovne:
Ak je 8 - nieco = 5 Tak som mu povedala nasledovne - Na kope mas 8 jablcok, zobral si z nej zopar jablcok a ostalo ti na kope 5 jablcok. Kolko jablcok si zobral? (maly pochopil hned)
Ak mas nieco - 4 = 5 Tak som mu povedala, ze vtedy musi tie dve cisla zrata, lebo hlada, kolko jablcok bolo dohromady na kope.
Snad maly rychlo pochopy.
Robili Vase deti nejake polrocne testy? U nas pisali matematiku, diktat a ulohy zo slovenciny (prepis, doplnat slova, ...). Maly dopadol velmi dobre. Matematika 100%, diktat 0 chyb a slovencina 95%.
@evakva no lebo viem ze niekde nedovolia...mojmu nastaste matka ide tiez..v podstate mu ide vsetko ,ak je pod mojim dohladom a vrazednym pohladom😀 akonahle popusti pozornost tak katastrofen 😀 aj v skole,cvicny diktat kedze vie ze nie je na znamku tak s 10 slovami mi doniesol 13! chyb 😝 (vsetky mena dal s malym pismenom,ani jedna bodka,ani ciarka,ani jeden dlzen...take blbosti z nepozornosti proste)..kontrolny na 1 bez chyby..co k tomu dodat.....no ta pozornost je u nas problem proste...inak je sikulo,ale toto robi problem,aj ked teda sa to zlepsuje a uprimne,cakala som ovela vacsiu sodomu gomoru 😀
Moja ma zatial znamku iba z polrocnej z MAT.,1 ,zo SJ asi este nepisali,ale ma z pisomnych prac aj z diktatov tiez zatial 1-ky 🙂
my máme zatiaľ samé jednotky takže aj na vysvedčení očakávam samé jednotky 😉 . vlastne ani neviem ako bude to vysvečko vyzerať. Filip chodil do 1 ročníka na inú školu, kde nebol známkovaný iba slovne hodnotený. Tami je známkovaná od začiatku tak neviem či bude jedna veľká známka alebo veľa malých známok 🙂
Ak som dobre pochopila ucitelku,tak my budeme mat normalne znamkovane jednotlive predmety 🙂
My máme za sebou polročnú písomku zo SJL,tam mal 30,5 boda z 31,takže jednotka. Pomýlil sa v jednom písmenku pri zoradovaní slov do vety,zle to odpísal. Diktát bez chýb,takže jednotka. Previerka z matiky bez chýb-jednotka. A to doma je uplne iný,robí chyby, nesústredí sa,ale zo školy donesie vždy jedna . A to chýbal dva dni pred písomkou,čo to s nimi preberala,takže príprava žiadna. No a písmo,že chalan a pekne píše. Ale doma ma vie vytočiť riadne....mám pocit že to robí naschvál...potom povie...ale v škole chybu neurobím,a tak to aj je. 😉 Tak čo,ja sa učím neriešiť to už viac. Asi ho baví ked ma vidí vytočenú,ale už si dávam pozor.
A to z tej písomky padali aj 3 a 4ky..... 😢
Tami dnes písali polročnú previerku zo slovenčiny a matiky. obidve ma za jedna a ešte z matiky ma jednotku z opakovania 🙂
Ahojte... Chcem sa vas opytat ako sa spravaju prvacikovia vo vasich skolach.. Ja som dost rozcarovana, maju v triede viac chlapcov a su medzi nimi aj divoky, ale za pol roka uz dokazali dohnat k placu ako triednu ucitelku, tak vychovavatelku. Rodicia sa stazuju, chcu v druzine viac aktivit od vychovatelky, pritom tie deti maju maly respekt aj na samotnom vyucovani, nie este dalsie hodiny po vyucovani, ked by si podla mojho nazoru mali trochu oddychnut a okrem toho byt aj do istej miery uz samostatne a nie neustale ocakavat, ze im niekto vymysli aktivity. Pokial to dieta naozaj potrebuje, vidim moznost v roznych zaujmovych kruzkoch.
Ako to funguje u vas?
@sirinka tak u nas v školskom klube su zmiešaný prvaci s tretiakmi,niekedy je na škodu že napriklad tri dni v tyždni musia prvaci čakať na ukončenie vyucovania tretiakov az potom idu na obed,ako rešpekt maju či už v triede alebo na obede,učiteľku posluchaju a potom približne 90 percent ich ma hned po obede rozne kruzky,takze u nas tento problem nieje.samozrejme že su aj divokejši chlapci ale v ramci normy-aspon zatial.ked su v skolskom klube deticky hned po obede su minimalne hodinku vonku,potom sa hraju a okolo tretej si pišu ulohy potom odchadzaju domov....
@titkovamiriam aj nasi maju par tretiakov, to bol asi tiez jeden z problemov, ked ti si pisali ulohy a prvacikovia ich vyrusovali hrou. No uz od pol roka spbudu aj oni pisat... A robia aj nejake extra aktivity s vychovavatelkou? Alebo len take bezne hry?
@sirinka myslim si že bežne hry,občas maju niake divadlo,mali ukažky vycvikov psov,ale inak sa hravaju bežne v triede,maju dost hraciek aj stavebníc-ja som spokojna a teraz ked sa budu aj ucit,teda robit si ulohy tak to bude fajn
@titkovamiriam dakujem za odpoved, mne tiez pridu aktivity v skd primerane, som dost prekvapena, ako sa rodicia stazuju, pritom nedokazu respektovat ani to, aby si deti nenosili hracky z domu, ked tam maju tiez dost druzinarskych... Dufam, ze sa to nejako urovna.
@sirinka a čo by chceli aby tam robili,podla mna vela možností ani nieje....,hračky tuším u nas nenosia,nesmeli nosiť ani do školky
@titkovamiriam ved prave neviem, preto sa pytam aj tu , ako to chodi inde... Ja uz si na druzinu spominam iba matne a tiez sme tam viac menej mali "volno"

@andrea.m chodí na park angelinum,aj natalka písala asi 3x,nám poštárka dala do schránky také pohladnice s adresou pre ježiška,a tento rok sama napísala aj adresu aj želanie,tak bola na seba hrdá 🙂 a ježiško nám 2 dni po sebe poslal rovnaku poštu aj s darčekom,ešteže som na md,lebo to by bolo nápadné na 1 pohladnicu-2 rovnaké odpovede 😀 .My sme boli v Kavečanoch,že 30cm snehu 😨 , no spustený 1vlek a cesta k nemu same blato,tak lyžovacku sme presunuli na jarné prázdniny do tatier,ale dnes som ju prihlásila na korčulovanie na kavečiansku,aspon niečo,lebo táto zima je nudná 😖 a to písala ježiškovi -prosím si vela snehu.