icon

Školáci od septembra 2013

andrea.m
15. okt 2012

Milé maminky budúcich prváčikov.Je tu veľa tém špeciálne pre prvákov druhákov a pod.Ja dúfam že sa tu stretneme skupina mamičiek z rovnako starými detičkami a spoločne s našími ratolesťami sa na školu budeme tešiť a deliť sa o radosti a starosti zo školou spojené.

matisekc
1. máj 2014

nam chyba prebrat este Q, W a mame komplet abecedu, vcera dostali citanku, my sme mali rodicko este v aprili, ucitelka povedala iba vseobecne ze vsetci su sikovni a viac menej vyrovnani vo vedomostiach tak je maximalne spokojna, tak ja som tiez spokojna, Kubka skola bavi a dufam ze mu to co najdlhsie vydrzi 🙂

rodinnevikendy2
2. máj 2014

Poďte s nami na rozprávkový rodinný pobyt s plávaním detí na MDD, váš predškoláčik sa super zabaví a vyšantí 🙂 🙂 🙂
https://www.modrykonik.sk/catalog/vendor/rodinn...

Organizujeme aj rozprávkové tábory pre preškolákov a školákov, vždy situované v prírode, s množstvo lesných hier a zážitkov
ZVIERATKOVO

ŠKRIATKOVINKY ŠAŠOVINKY

ŠMOULKOVINY

🙂 🙂

andrea.m
autor
5. máj 2014

tak naši dnes písali veľký test z matiky. som zvedavá na známku kedže mladá sa doma nepriznala že ich niečo podobne čaká. čítanie otras. stále čítajú iba slová a ked jej dám doma čítať vety tak sa stále nadychuje uprostred slova a mňa ide roztrhnúť. takže trenujeme, trenujeme a trenujeme 😝 a budeme to pilovať kým nebude čítať jak lusk. preberajú písmeno dlhé L.

andrea.m
autor
5. máj 2014

teda zabudla som dopísať že sa v čítaní veľmi zhoršila kedže čítala v podstate plynule a teraz neviem čo jej je. myslím že je to asi fakt tým že vety čítame len doma (nie každy deň). aspoň teda za domácu nikdy nemaju čítať text iba slova.

gretkab
5. máj 2014

Aj nasi teraz preberaju dlhe "L" a o akychkolvek pisomkach sa dozvedam len nasledne zo ziackej knizky (nastastie zatial za 1). Ale pise inak otrasne (ale nastastie relativne spravne). A tiez doma trenujeme citanie (ja myslim, ze cita celkom pekne, aj ked uplne plynule to nie je, ale zas ked siel do skoly, tak nevedel citat vobec, vacsinu pismen nepoznal). Takze citame kazdy den okrem slabikara este stranu z nejakej knizky (prestriedavame Zvoncekovy les a encyklopediu dinosaurov 😉).

hasleerka
5. máj 2014

@andrea.m vy máte hupsa???? my tam čítame aj články...

kulinan
5. máj 2014

@andrea.m
@gretkab my ideme na ô. Na úlohu čítame na striedačku,tie slová a potom vždy jeden text. Ide to celkom ako tak...ked to čítajú v škole viac krát,doma to ide dobre. Ale už celkovo číta lepšie,niektoré slová uplne super,ťažšie na také "etapy"ale nedáva dlhu pauzu,takže sa to dá. Píše na chalana teda krásne,až sme s manželom prekvapený...to som od neho nečakala. A to doma nič navyše netrénujeme,jednoducho sa snaží a baví hoto.Matika , no doma robí dosť chýb,ale v skole sa mu darí viac. Aj teraz z previerky doniesol 1. Tak neviem či mi to nerobí naschvál 😉

andrea.m
autor
6. máj 2014

@hasleerka áno máme hupsa. ja neviem či v škole čítajú aj články ale za DU majú stále iba slova. pritom si v rýchloviazači nosí hocijaké prefotené texty že vraj čítajú aj tie. som sklamaná lebo sa mi vidí že v prípravke čítala lepšie ako teraz na konci 1.ročníka 😢

hasleerka
6. máj 2014

@andrea.m ved ak sa ti zdá že slabšie číta, skús s ňou viac čítať aj tie články ... len tak pre vlastný pocit že robíš dobre ... alebo sa spýtaj učiteľky že či sa aj jej zdá že zle číta ... lebo moja je napr. veľká potvora, do niekedy vymýšľa pri čítaní a domov nosí 1 ... tak som sa pýtala učiteľky ako to je, a mi povedala že dobre číta ... a raz čosika mala zle, tak jej to učiteľka podčiarkla červenou

andrea.m
autor
6. máj 2014

tak 3/4 ročná veľká písomka zo SJL za jedna 🙂 tak sa teším. mala iba tri chyby ale také že dva dlžne a jeden mäkčeň mohlo to byť bezchybne keby sa sústredila.

gretkab
6. máj 2014

Baby, co mate Hupsa - ako sa deti budu ucit Q a W, kedze to tam nikde nie je do konca slabikara? Netusite?

kulinan
6. máj 2014

@gretkab to teda netuším a som zvedavá...nič nové pod slnkom,vynechané...ako mnoho vecí. Tak uvidíme 😉

dalea
7. máj 2014

@gretkab W a Q nemame ani my u Virgovičovej.. Teraz prebrali ou, este maju X a koniec 😕

barla5
7. máj 2014

@gretkab
@dalea my sme mali Virgovičovú a Q a W sa učili v druhom ročníku

veronika33
7. máj 2014

@gretkab dnes som sa o tom rozprávala s našou učiteľkou, spomínala, že mnohé šlabikáre nemajú: Q a W, ale ona to s nimi preberie.
Čo je ale horšie a v šlabikári to malo byť nemajú ani dvojhlásky: "ia, ie iu a" ani "ou", tie budú používať často. Pôvodne nemalo byť v hupsovi ani:" de te ne le", ale po kritike zo strany učiteľov to tam nakoniec dali i keď je to na konci šlabikára, ale v textoch to používajú skôr, tak ako mnohé iné písmenka ...

matisekc
7. máj 2014

@dalea w q majú až v citanke naši to už prebrali

gretkab
7. máj 2014

Tak nas Marek ma dnes tiez informoval, ze vraj sa to budu ucit az v 2. rocniku. No esteze sa nevola Quido, to by este ani na konci prveho rocnika nevedel napisat svoje meno 😉.

andrea.m
autor
8. máj 2014

@gretkab naši prebrali de te ne le di ti ni li z nejakých prefotených listov nie zo šlabikára. takisto aj dvojhlásky, ou,ô. Tami vravela že už iba X a maju celú abecedu na W a Q si nespomenula ale myslím že ich učiteľka to s nimi zase preberie na základe nejakých pracovných listov. pretože sú tie písmena v textoch v šlabikári. možno aj preto sa tým textom tak málo venuju. 😖

milhaus
9. máj 2014

Ahojte
mi mame ten Hupsov šlabikar a dneska začali prehlasovane e, neviem ako sa to píše na klávesnici
ale skôr ako škola ma trapi jej nepozornost, hravosť, klamanie
predmety jej idu, mohlo i lepšie ale zasa ta nepozornosť, neskontroluje si to a je pomalá ☹

andrea.m
autor
13. máj 2014

aktuálne sme na písmene X. z matematiky precvičujeme sčítanie, odčítanie do 20 🙂

moniack
14. máj 2014

Aj nasi preberaju X, v pondelok idu do zoo, tak sa tesi🙂 ,uz len precvicuju pisanie, citaju, pomaly koniec roka🙂

sojana
22. máj 2014

Moja dnes odisla do skoly prirody,uz sa nevedela dockat rano o 5.00 vstala aby sme nezmeskali 😀 ,dufam ze bude vsetko ok.

oliinka
23. máj 2014

Ahojte tak moj prvák už šlabikár nemá,prebrali ho a maju čítanku už a su asi na 12-13 strane,čítame stále tak,že hláskujeme,vy ste hodnotený slovne či známkami?my slovne,ale čo ma trápni je,že malý bol často chorý a moc vymeškaných hodin okolo 150 hodín,neviete za kolko vymeškaných sa možu robit komis.skušky?

elise
23. máj 2014

u nás syn krásne plynulo čita a som prekvapená že to rýchlo zvládol. zatial spokojnosť z oboch strán jak zo strany školy tak z mojej 🙂 🙂 píše na chlapca krásne aj podla učitelky ale v triede su aj spolužiaci veľmi šikovne detičky som rada že sme tam (aj ked sme si prešli peklom v bývaj škole)

andrea.m
autor
23. máj 2014

@elise vy ste už stihli vymeniť školu?

elise
23. máj 2014

@andrea.m v prvej bol šikanovaný ale je to za nami chválabohu a teraz je pohodička 🙂

andrea.m
autor
24. máj 2014

@elise ☹ ☹ ☹ nemám k tomu čo dodať. aj my sme si tým prešli a ne nešťastie sme to zistili až v 3.ročníku ☹ bolo to peklo a tiež to skončilo zmenou školy. a teraz podobne ako u vás pohodička pohoda 🙂 Tami samozrejme nastúpila už k Filipkovi na "novú" školu a to si teda užívame 😉

andrea.m
autor
29. máj 2014

tak ideme s Tami na prijímačky na flautu. držte palce 😉

arama
31. máj 2014

Ahojte chcem sa spýtať, či viete kedy naši prváci budú písať koncoročné testy zo SJ a z matematiky....??alebo ich nebodaj už písali? 😒 ... 😅

titkovamiriam
31. máj 2014

@arama u nas uz pisali,uz maju len vylety a plavecky vycvik 🙂