Školáci od septembra 2013
Milé maminky budúcich prváčikov.Je tu veľa tém špeciálne pre prvákov druhákov a pod.Ja dúfam že sa tu stretneme skupina mamičiek z rovnako starými detičkami a spoločne s našími ratolesťami sa na školu budeme tešiť a deliť sa o radosti a starosti zo školou spojené.
Ja som malej kupila taký zošit,prázdninová škola,ten už urobila,a čita knihu a všetko naokolo,ale ešte napíšeme diktát.
Ahojte ... ako deti zvládli návrat do školy? U nás bol ráno taký zhon, že som si ich nestihla ani odotiť na pamiatku 🙂 Deti sa poobede hnevali, že som prišla pre nich skoro - Jakub hral na dvore futbal a D. riešila, že sa ani nestihla pohrať s kamarátkou 😉
konečne škola 😝 a normálny režim 😎 zajtra idu 1x podľa rozvrhu a to bude des a hrúza. Tami všetko zabudla. 🙄 navyše máme plno krúžkov. pondelok máme hudobnú teóriu, utorok a štvrtok bude mať klavír a pravdepodobne aj folklorny súbor a na piatok si dala spevacký zbor. 😉 voľnú má iba stredu a tú aj voľnú mať bude lebo si myslím že si toho naložila priveľa a netuším ako budeme stíhať školu a mi s manželom rozvoz. to bude horor. ešte že aspoň Filip je samostatná jednotka. ten má zatiaľ iba flautu a florbal a všetko si nasekal na pondelok a utorok. a ešte chce plávať, ale to ešte nemáme poriešené. tiež netuším kedy bude na programe škola. je 6tak a pribudli mu 3 nové predmety. 😅
Moja sa do školy tešila na kamošky a učitelku.Dnes si mali doniesť knihu,ktoru cez prázdniny čítali,a mali z nej kúsok prečítať p.učitelke 😉 ,a zajtra sa učia už podla rozvrhu,a pribudla im triednicka hodina(na nej sa budu rozprávať čo koho trápi ).a učitelka im už povedala,že matika je velmi lahká,že to zvládnu bez problémov,tak som zvedavá. 🙂
@tessa Ahoj, pred rokom si písala čosi o zavádzaní metódy Sfumato na vašej škole.
Ja som sa včera dozvedela, že aj moja dcérka sa bude učiť touto metódou.
Teraz nemám šancu prelúskať ďalších 30 strán a vyhliadavač na "sfumato" nič trefnejšie nenašiel...Preto sa chcem opýtať, či sa nakoniec ozaj Tvoje deti tak učili? Ak by si bola taká dobrá, napíš prosím, ako to hodnotíš dnes, aké riziká a negatíva sú pri tom. Alebo je tu niekde k tomu iná téma?
Ospravedlňujem sa za vpád do tejto témy, pozdravujem druháčence. 🙂
@macocha my sme sa nakoniec neučili sfumato metódou, ale je to brané ako experiment, ktorý vymyslela istá pani logopedička a synova trieda bola do tohto experimentu vybraná. Podľa infa, aké mám, len min. rok sa takto učili deti a teraz to prebieha všetko stále ešte testami... Ak sa potvrdí, že deti, ktoré sa učili experimentálnu verziu šlabikára (zameraná je na porozumenie textu), že zvládajú šlabikár lepšie ako ostatné deti, ktoré sa učia klasicky šlabikár, tak táto metóda výučby prerazí aj na Slovensku.
Tu je link na našu výučbu šlabikára: http://www.sme.sk/c/6903568/bez-lastoviciek-a-e...
Baby HELP dajaký článok o staršidle z druháckej čítanky, prosím! Nechali sme ju v družine a učka nemá pochopenie pre také...dačo
Bubák
"Čo je tam, stará mama?" spytuje sa dievčatko.
"Pivnica, Vieročka."
"Nie, nie, dieťa!" V pivnici je tma, ešte by si sa udrela. A vieš..." dodala tajomne, "tam býva bubák."
Vierka vyvalila oči:
"Bubák? A čo tam robí?"
"No, stráži nám pivnicu."
"A on je aký?"
"Jaj, radšej sa nespytuj!" povedala stará mama a tíško sa zasmiala.
Raz sa dievčatko hralo na dvore. Vtom sa mu lopta zakotúľala k pivničným dverám. Ba či sú ozaj zamknuté? pomyslelo si a stislo kľučku.
Dvere povolili a tichučko zakvílili.
"Čo keby som sa pozrela, ako tam bubák stráži?" zišlo na um Vierke.
A už schádza pomaličky dolu schodmi. Aha, tam sú ešte druhé dvere. Aj tie opatrne otvorí. V pivnici je chladno a naozaj tma, ale nie zas až taká strašná. A príjemne to tu vonia - čo vlastne? Čo to tu tak nezvyčajne vonia? A kde je bubák?
O chvíľu si oči zvykli na prítmie a Vierka začala rozoznávať: v kúte stojí sud s kapustou, za doštenou zápravou je hŕba zemiakov. To ony tak voňajú? Nikdy by nepovedala, ako príjemne voňajú zemiaky, keď si tu tak pekne na kope ležia.
Ale kde je bubák? Možno sa zľakol a skryl sa za sud...Kuk, si tu? Hľadá Vierka za sudom i po všetkých kútoch - bubáka nikde.
"Vierka, Vieročka, kde si?" zaznel vonku ustráchaný hlas.
"Tu som, stará mama," vybehlo dievčatko z pivnice. "Zabudla si sem dať bubáka, tak ti strážim zemiaky a kapustu ja."
no neskoro 😀
A ja potrebujem z Matematiky strana 7, úloha č. 6 😝
Ahojte kočky.Chcela by som vás poprosiť o radu.Akým perom (myslím značku) písali vaši prváci.Ja mám syna,ktorý mi teraz v septembri nastúpil do školy a neviem sa rozhodnúť aké pero mu kúpiť.Budem vám veľmi vďačná ak mi napíšete vaše odporúčania,s ktorým ste vy boli spokojné.Predsa to už máte za sebou a verím,že mi budete vedieť dobre poradiť.Vopred veľmi pekne ďakujem.
@lucinka1212 myslím, že to záleží predovšetkým od učiteľky. My sme vyskúšali aj Stabilo, ale píše moc hrubo. p. učiteľka nám odporučila klasické bombičkové pero s takou špičkou, s akou sme písali ešte my. Ja som potom kúpila pero Herlitz a dcérka s ním píše aj teraz v druhej triede. Pri takomto type pera sa deti naučia používať správny tlak. http://www.e-prvnacek.cz/detail/3943268/bombick...
@jaaty A nevyteká s neho atrament.Ja sa pri týchto perách bojim aby nechodil domov celý zašpinený od atramentu.
@lucinka1212 nie vôbec, aspoň dcérke sa to nestalo.
@jaaty tak to je potom super a dá sa kúpiť aj v obchode či len takto cez internet??
@lucinka1212 my pouzivame Pilot, mali sme stabilo ale pise hrubo, potom sme mali tornado ale teda najviac vyhovuje Pilot, no zalezi aj od ucitelky co povoli, niekde trvaju na klasickych atramentovych
@matisekc Ďakujem za odpoveď.Nám odporúčili stabilo alebo tornádo.Pilot nám nespomínali ale zdá sa mi,že pre prváka nie je moc vhodné.
@lucinka1212 da sa kupit aj v predajni SEVT.
@jaaty Ďakujem pôjdem ho pozrieť a skúsiť ak sa bude dať.
My pilot. Možno aj mala učiteľka niečo proti tomu, ale malá má poruchy učenia, motoriky....trebalo veľa gumovať aby sme aspoň ako-tak dokázali tú úlohu urobiť.

My tiež matiku OK, písanie - to sa mu nechce lebo prázdniny....ale keď dáme diktát tak min 2 chyby má....tak neviem....či viac cvičiť...alebo radšej nechať oddychovať.... 😉