icon

Školáci od septembra 2013

andrea.m
15. okt 2012

Milé maminky budúcich prváčikov.Je tu veľa tém špeciálne pre prvákov druhákov a pod.Ja dúfam že sa tu stretneme skupina mamičiek z rovnako starými detičkami a spoločne s našími ratolesťami sa na školu budeme tešiť a deliť sa o radosti a starosti zo školou spojené.

andrea.m
autor
27. sep 2014

my tornádo

hasleerka
28. sep 2014

dávno som vás tu nebola kuknúť ... my to zvládame v škole celkom fajn ... zatiaľ nás stále baví chodiť do školy

@yukki my sme v škole nechali veru už aj celé dosky ..

dalea
2. okt 2014

Pero pouzivame Pilot,aj v prvej triede,aj teraz v druhej. Je to perfektne,ze ak sa zmyli,tak si to vygumuje,akoby mala skrtat 🙂 Mala na zaciatku prvej triedy stabilo,ale velmi skaredo s nim pisala,kym s ceruzkou pisala pekne.Tak na radu ucitelky sme jej dali pilot 😉

ajjkas
7. okt 2014

@lucinka1212 určite nie stabilo,zbytočne vyhodené peniaze,aspon u nás,,my používame od pol minuláho roka pilot a myslím,že je úplne perfektné

lucinka1212
7. okt 2014

@ajjkas Ďakujem za radu.Už sme kúpili na skúšku stabilo a tornádo a synovi sa píše veru lepšie so stabilom.Takže my sme s ním spokojný a aj pekne s ním píše 🙂

kulinan
7. okt 2014

nášmu je tiež jedno akým,má teda všelijaké,a obmieňa to....nebadám žiadne zmeny. Každé dieťa je iné...

sakura77
7. okt 2014

Aj u nas stabilo uplna spokojnost.dokonca aj nasa ucka ho odporucala.mali sme ho od minuleho roka ale to pisal pierkovym a teraz vyskusal stabilo a ze sa mu lepsie.fakt si kazde dieta musi vyskusat co mu sedi lepsie...
My prvykrat marodime..takze ucit doma sa nam.moc nechce ze😀 ale musi no.inak po tyzdni totalna vymletina malá😀🙂

ajjkas
7. okt 2014

@sakura77 aj my sme práve po marodke,tiež sa jej veľmi nechcelo dobiehať učivo a ešte aj robiť úlohy,ale dala to 🙂

sakura77
7. okt 2014

@ajjkas no ja som akurat pozerala do matiky ze asi tento tyzden sa budu ucit pocitat do 30.no moje nervy.budem musiet ist za ucitelkou na poucenie ze ako mu to vysvetliť😀

ajjkas
7. okt 2014

noo,inak včera sme riešili úlohu a aj by som jej pomohla,ale sama som tomu nerozumela.. 🙂

@sakura77

sakura77
7. okt 2014

@ajjkas no konečná toto😀 a to su druhaci este len 😅

ajjkas
7. okt 2014

ved to,ale páčilo sa mi,ako sme sa hneď všetky mamičky obvolávali,či to niekto chápe,,no to bola matematika a o slohu ani nepíšem,ako pre stredoškolákov 😖

dalea
7. okt 2014

Tak problem s matikou mam aj ja,uz sa nam stalo,ze som nepochopila zadanie ani ja,ani manzel 😠 Inak dcere matika ide,ale stale pouziva prsty,co uz by nemala,samozrejme.Aj ucitelka ju uz na to upozornila 😕

andrea.m
autor
10. okt 2014

@dalea ja bežne píšem do matiky ceruzkou "nechápu ani rodičia" 😀

yukki
11. okt 2014

@andrea.m no len k tomu musí byť aj vtipná a chápavá učiteľka. Aby si neriskovala, že si po tom "zasadne" na Tvoje dieťa......

andrea.m
autor
11. okt 2014

@yukki no zatiaľ je to o.k 😀

dalea
11. okt 2014

Tiež ešte niektoré z vašich detí počítaju na prstoch?

yukki
12. okt 2014

@dalea ale jasné.

gretkab
12. okt 2014

@dalea Marek zvycajne nie (aj ked sa stane sem-tam) - zato si dnes pri akejkolvek otazke tykajucej sa mesiacov odpocitaval vsetky na prstoch 😉.

andrea.m
autor
12. okt 2014

@dalea jasnéééééé. ale tvári sa štýlom " ja nič ja muzikant" 😀

dalea
13. okt 2014

😀 Moja stale pocita.ale vymysla rozne finty,aby ju ucitelka nevidela 😉 Doma mi to nevadi,ale aj tak jej to vysvetlujem cez rozklady,aby nemala problem,ked pridu vacsie cisla. No ale prsty su prsty.Ked jej poviem za chrbat,pocita za chrbtom,ked je poviem ruky na stol,pocita ich pohladom,ked jej chytim ruky,tak sa to hmyri v mojich dlaniach jedna radost 😝 😅

luciaj
14. okt 2014

@ajjkas vy uz píšete aj sloh????

Baby kolko maju vaši druhaci domácich uloh?

ajjkas
15. okt 2014

@luciaj ahoj noo,nepíšu sloh,ale majú pracovný zošit na sloh,poviem ti,že tak ma už dávno nič nevytočilo,ako cvičenia práve z tohto zošita 😠
@dalea moja počíta na prstoch,no nevadí mi to a učiteľke,ak sa to nepáči,nech ich naučí iný sposob 🙂

dalea
15. okt 2014

@luciaj My ešte sloh nemáme,len Slovenčinu a čítanie. Domace ulohy mame kazdy den,okrem informatiky a "výchov".Ale vcelku primerane,nieje toho vela 😉

veronika33
16. okt 2014

Ako máte vyriešenú hygienu u vás v škole?
V škole, kam chodí dcéra mali donedávna tento systém:
Vedľa umývadla je dlhý vešiak s háčikmi a tam malo každé dieťa zavesený uteráčik, ktorý si prinieslo z domu a menilo si ho každé dieťa samé podľa potreby zvyčajne každý týždeň.
Teraz vraj ministerstvo vydalo nejaké nariadenie a tento systém vraj zakázalo ako nehygienicky. Deti si musia doniesť vrecúško a doňho si vložia uterák a tak to zavesia na vešiak.
V pondelok som brala dcéru domov v čase, keď sa hrali vonku. Prišli sme do triedy pre tašku a keďže mala špinavé ruky, tak si ich tam umývala, s mokrými rukami si vybrala uteráčik z vrecúška. Takže vrecúško hneď bolo mokré, z neho vybrala mokrý uterák v tvare "hrče" (keďže si v ten deň viackrát umývala a utierala ruky) doňho si utrela ruky a strčila v "hrči" naspäť. Samozrejme hneď som to zrušila, pretože toto teda hygienické nie je vôbec, uteráčiky vo vrecúškach nemajú šancu vyschnúť, len tam kvasia. Momentálne ma dcéra v lavici krabicu vyťahovacích papierových utierok.

Prosím ako je toto vyriešené u vás v škole? Naozaj vyšlo teraz takéto nariadenie z ministerstva? Netvrdím, že ten predošlý systém bol super hygienicky, ale toto, čo majú praktizovať teraz sa mi zdá oveľa horšie.
Rodičia deťom do školy ešte zabezpečujú toaletný papier, tekuté mydlo, hygienické vreckovky a sirup.
Čo zabezpečujete deťom do školy vy?
Vopred ďakujem za odpovede.

andrea.m
autor
17. okt 2014

@veronika33 u nás pokiaľ viem tak ešte stále visia uteráčiky na háčikoch. v škole kam chodil 1 a 2 ročník starší Filip aj teraz na 2 stupni je to poriešené papierovými utierkami, ktoré sú vedľa umývadla v stojanoch (držiakoch) na to špeciálne určených.

titkovamiriam
17. okt 2014

@veronika33 tusim aj temu si o tom založila u nas maju papierove utierky na ruky,tekute mydlo na umyvadle-ziadne vrecuska.Ucitelka na zaciatku roka pozbiera co deti donesu-este k tomu toaletny papier a vreckovky v boxe a maju vsetko hygienicke-u nas na skole to už tak roky funguje,smradlave uteraky su uz len spomienkou na moje detsvo 🙂

yukki
17. okt 2014

No u nás majú uteráky, mydlo, toaleťák v takom vreckári čo visí na stene vedľa tabule, takže sčasti sú dnu sčasti von tie uteráky, ale osobne si myslím, že tomu umývaniu rúk bars po boku nedajú. majú zakázané piť vodu z kohútika. Je pitná, tak asi že aby sa po sebe nedotýkali toho...kohútika pusou, alebo teda že načapu kolo umývadla? neviem. Dávam mojej pohár, aj teda do fľaše čaj, no...my sme píjali z kohútika a tu sme.

matisekc
17. okt 2014

@veronika33 u nas visia uteraky tiez na vesiacikoch vedla umyvadla a nehovorili v skole nic o zmene zakona, ale teda sposob -mokry uterak do vrecuska je urcite hlupost, ved aj doma visia aby sa ususili

andrea.m
autor
5. nov 2014

ahojte. ako druháci. tamarka ja z matiky na rozkladoch a prechode cez 10. jedno aj druhé je podľa mňa hlúposť ale osnovy sú osnovy takže nerieším. ostatné predmety netuším 😉 akurát riešíme tamarkinu priveľku roztržitosť. stále niečo zabúda a stráca takže každodenne rozhovory sú pravidlom