Školáci od septembra 2013
Milé maminky budúcich prváčikov.Je tu veľa tém špeciálne pre prvákov druhákov a pod.Ja dúfam že sa tu stretneme skupina mamičiek z rovnako starými detičkami a spoločne s našími ratolesťami sa na školu budeme tešiť a deliť sa o radosti a starosti zo školou spojené.
Pero pouzivame Pilot,aj v prvej triede,aj teraz v druhej. Je to perfektne,ze ak sa zmyli,tak si to vygumuje,akoby mala skrtat 🙂 Mala na zaciatku prvej triedy stabilo,ale velmi skaredo s nim pisala,kym s ceruzkou pisala pekne.Tak na radu ucitelky sme jej dali pilot 😉
@lucinka1212 určite nie stabilo,zbytočne vyhodené peniaze,aspon u nás,,my používame od pol minuláho roka pilot a myslím,že je úplne perfektné
@ajjkas Ďakujem za radu.Už sme kúpili na skúšku stabilo a tornádo a synovi sa píše veru lepšie so stabilom.Takže my sme s ním spokojný a aj pekne s ním píše 🙂
nášmu je tiež jedno akým,má teda všelijaké,a obmieňa to....nebadám žiadne zmeny. Každé dieťa je iné...
Aj u nas stabilo uplna spokojnost.dokonca aj nasa ucka ho odporucala.mali sme ho od minuleho roka ale to pisal pierkovym a teraz vyskusal stabilo a ze sa mu lepsie.fakt si kazde dieta musi vyskusat co mu sedi lepsie...
My prvykrat marodime..takze ucit doma sa nam.moc nechce ze😀 ale musi no.inak po tyzdni totalna vymletina malá😀🙂
ved to,ale páčilo sa mi,ako sme sa hneď všetky mamičky obvolávali,či to niekto chápe,,no to bola matematika a o slohu ani nepíšem,ako pre stredoškolákov 😖
Tak problem s matikou mam aj ja,uz sa nam stalo,ze som nepochopila zadanie ani ja,ani manzel 😠 Inak dcere matika ide,ale stale pouziva prsty,co uz by nemala,samozrejme.Aj ucitelka ju uz na to upozornila 😕
Tiež ešte niektoré z vašich detí počítaju na prstoch?
😀 Moja stale pocita.ale vymysla rozne finty,aby ju ucitelka nevidela 😉 Doma mi to nevadi,ale aj tak jej to vysvetlujem cez rozklady,aby nemala problem,ked pridu vacsie cisla. No ale prsty su prsty.Ked jej poviem za chrbat,pocita za chrbtom,ked je poviem ruky na stol,pocita ich pohladom,ked jej chytim ruky,tak sa to hmyri v mojich dlaniach jedna radost 😝 😅
Ako máte vyriešenú hygienu u vás v škole?
V škole, kam chodí dcéra mali donedávna tento systém:
Vedľa umývadla je dlhý vešiak s háčikmi a tam malo každé dieťa zavesený uteráčik, ktorý si prinieslo z domu a menilo si ho každé dieťa samé podľa potreby zvyčajne každý týždeň.
Teraz vraj ministerstvo vydalo nejaké nariadenie a tento systém vraj zakázalo ako nehygienicky. Deti si musia doniesť vrecúško a doňho si vložia uterák a tak to zavesia na vešiak.
V pondelok som brala dcéru domov v čase, keď sa hrali vonku. Prišli sme do triedy pre tašku a keďže mala špinavé ruky, tak si ich tam umývala, s mokrými rukami si vybrala uteráčik z vrecúška. Takže vrecúško hneď bolo mokré, z neho vybrala mokrý uterák v tvare "hrče" (keďže si v ten deň viackrát umývala a utierala ruky) doňho si utrela ruky a strčila v "hrči" naspäť. Samozrejme hneď som to zrušila, pretože toto teda hygienické nie je vôbec, uteráčiky vo vrecúškach nemajú šancu vyschnúť, len tam kvasia. Momentálne ma dcéra v lavici krabicu vyťahovacích papierových utierok.
Prosím ako je toto vyriešené u vás v škole? Naozaj vyšlo teraz takéto nariadenie z ministerstva? Netvrdím, že ten predošlý systém bol super hygienicky, ale toto, čo majú praktizovať teraz sa mi zdá oveľa horšie.
Rodičia deťom do školy ešte zabezpečujú toaletný papier, tekuté mydlo, hygienické vreckovky a sirup.
Čo zabezpečujete deťom do školy vy?
Vopred ďakujem za odpovede.
@veronika33 u nás pokiaľ viem tak ešte stále visia uteráčiky na háčikoch. v škole kam chodil 1 a 2 ročník starší Filip aj teraz na 2 stupni je to poriešené papierovými utierkami, ktoré sú vedľa umývadla v stojanoch (držiakoch) na to špeciálne určených.
@veronika33 tusim aj temu si o tom založila u nas maju papierove utierky na ruky,tekute mydlo na umyvadle-ziadne vrecuska.Ucitelka na zaciatku roka pozbiera co deti donesu-este k tomu toaletny papier a vreckovky v boxe a maju vsetko hygienicke-u nas na skole to už tak roky funguje,smradlave uteraky su uz len spomienkou na moje detsvo 🙂
No u nás majú uteráky, mydlo, toaleťák v takom vreckári čo visí na stene vedľa tabule, takže sčasti sú dnu sčasti von tie uteráky, ale osobne si myslím, že tomu umývaniu rúk bars po boku nedajú. majú zakázané piť vodu z kohútika. Je pitná, tak asi že aby sa po sebe nedotýkali toho...kohútika pusou, alebo teda že načapu kolo umývadla? neviem. Dávam mojej pohár, aj teda do fľaše čaj, no...my sme píjali z kohútika a tu sme.
@veronika33 u nas visia uteraky tiez na vesiacikoch vedla umyvadla a nehovorili v skole nic o zmene zakona, ale teda sposob -mokry uterak do vrecuska je urcite hlupost, ved aj doma visia aby sa ususili
ahojte. ako druháci. tamarka ja z matiky na rozkladoch a prechode cez 10. jedno aj druhé je podľa mňa hlúposť ale osnovy sú osnovy takže nerieším. ostatné predmety netuším 😉 akurát riešíme tamarkinu priveľku roztržitosť. stále niečo zabúda a stráca takže každodenne rozhovory sú pravidlom

my tornádo