icon

Školáci od septembra 2013

andrea.m
15. okt 2012

Milé maminky budúcich prváčikov.Je tu veľa tém špeciálne pre prvákov druhákov a pod.Ja dúfam že sa tu stretneme skupina mamičiek z rovnako starými detičkami a spoločne s našími ratolesťami sa na školu budeme tešiť a deliť sa o radosti a starosti zo školou spojené.

yukki
14. dec 2012

@andrea.m fajn. Lebo u nás to zrejme bude zas, a zrejme zas tak ako minulý rok moja dcéra tam nakreslí niečo v zmysle klbka vlny...alebo nič, rozhodne ju teraz nejdem učiť veľké písané E a malé písané "y" a tak ´dalej.....

30mamina3
14. dec 2012

ahojte pridávam sa k vám.Mám dvojčata narodene 26.4.2007 a mám teraz velku dilemu a potrebujem vaš názor 🙂rozdelili by ste decka v prvom ročniku?mám na mysli že dievča by išlo do školy a chalan nie ten by ostal v školke popripade nulty ročnik.Velmi sa mi do toho nechce myslím že to bude náročne aj pre mna aj pre dcéru ta je šikovnejšia ,ale myslím že su dost na seba naviazany síce sa stále tlču ale ked jeden nieje v školke lebo sme u dr.tak ten druhy je nesvoj 🙂ja si myslim že dcerka utiahne syna v učení,ale on je taky neposedný a nechce sa mu velmi spolupracovat.Psychologička ked ho testovala tak že rozumovo je nadpriemer,ale po emocionalnej stránke je ešte nezrelý tak navrhla nulty ročnik ze mám porozmýšlat.hm a čo teraz...poradte....dakujem

majusa4444
14. dec 2012

@andrea.m smiem sa spytat co budu vyzadovat na zapise? co vam vsetko vraveli ?

ginalu
14. dec 2012

@dalea ahoj my mame ten isty problem a tek sme riešili odklad minuly rok a som bola rada že sme to urobili za ten čas naozaj dozrieva...🙂

mima595
14. dec 2012

@30mamina3 - ja by som nedelila..ale my sme augustovy..obaja mali odklad....lebo keby že jeden sa bude moct hrat a druhy sa bude musiet ucit..neviem, ci by si si viac neposkodila..

30mamina3
14. dec 2012

@mima595 a rozdelit do iných tried?delila by si?a teda ak si nedelila nelutuješ?

30mamina3
14. dec 2012

@mima595 založila som aj diskusiu a dost sa tu riešilo že určite rozdelit do tried tak teraz neviem https://www.modrykonik.sk/forum/mame-doma-skolkara-3-5-rokov/rozdelit-dvojcata-nastupom-do-skoly/

limoncino
14. dec 2012

Ahoj, môžem sa k vám pridať? Moja dcéra bude v septembri prváčka. Veľmi odviazaná z toho nie je... 😀

mima595
14. dec 2012

@30mamina3 - len teraz som dosla na net, takže som si ju terza len tak prebehla...zhodou okolnosti sme tuto temu preberali v sukromnom dvojickove...poznam 3 baby, co ti pisali..lalupa, juliagregor a dusika...prve 2 su rozhodnute delit...dusika ma male deti,a le je zase pedagogicka....

ja mam parik a preto s nemylsim, žeby mali nejaky problem s identifikaciou..obe vyssie baby delia preto, že su deti porovnavane a jeden z dvojciat je "utlacany" tym dominantnym.....

mima595
14. dec 2012

@30mamina3 nasi len idu do skoly, ale detilt nebudem urcite..ma to pre mna vyhodu..rovnake vyucko, rovnake ulohy..mam kamosku, co ma parik, su spolu v triede...ucitelka ich prirodzene rozdelila, neberie ich ako celok...
nedelila by aj z toho dovodu, že nemusia mat rovnake ucitelky, co ak jedna bude "horsia"..aj tak budes porovnavat deti..preco ti beru pismenko a a druhy E

a este, na ktoru skolu ich chces dat??
....

30mamina3
14. dec 2012

@mima595 staršia chodi na majovku na sekčove takže aj dvojčata tam pojdu...mám ju najbližšie,ale aj tak dost daleko 🙂

helencek
Autor odpoveď zmazal
majusa4444
14. dec 2012

Tak to je este úplne v pohodke 😀
@helencek

dalea
15. dec 2012

@ginalu Ja sa neviem rozhodnut,ci dam odklad,lebo ona je v niecom napred,ma vyssi intelekt,viac si rozumie so starsimi,ako s rovesnikmi,ale na druhej strane ma svoj svet a ked ju nieco nezaujima,tak vypina pozornost.Neviem,ci by sa v skolke nenudila a nulty tu nieje 😕

andrea.m
autor
15. dec 2012

@majusa4444 farby,tlačenu abecedu,odpis tlačeneho textu,postavu ale aby mala všetko ako ma mať vrátane 5 prstov na rukách,farby,geometricke tvary,hore-dole,vpravo-vľavo,vpredu-vzadu,naratať do 10,jednoduche matematicke príklady tak do 5. podľa mňa brutál a naozaj to chceli aj pred 4 rokmi od filipka. dokonca ho tam skušali anglicke slovíčka kedže su jazykova škola.som rada že tamarka ide na zápis inde.

majusa4444
16. dec 2012

@andrea.m no fakt súper 😲

titkovamiriam
16. dec 2012

Marek sa na zapis teší kedze sme ho uz raz absolvovali 🙂 tiež to bolo ratani,kresleni,hovoreni textu a basnicky
@30mamina3 nedelila by som 😉

andrea.m
autor
16. dec 2012

@majusa4444 ešte som ti večer zabudla dopísať adresu a dátum narodenia

elisadavinci
16. dec 2012

ahojte aj nás čaká zápis, Lukáško je júlový a v tom je aj moja velká dilema. do škôlky nám minulý rok chodila logopedička. on k nej chodil lebo nevie čisto vyslovovať mäkké sykavky a tá mi povedala, že deťom narodeným po máji neodporúča nástup do školy, mám mu dať odklad. vraj centrálna nervová sústava nie je ešte tak dozretá. a že to v prvom ročníku ešte velmi zaváži. nájde sa tu ešte mamička s júlovčaťom či augustovčaťom, ktorá rieši podobnú dilemu: dať alebo nedať dieťa do 1.roč.?

ginalu
16. dec 2012

@dalea mys me mali taký istý problem ... v matike a ta k je super len ta sústredenosť a jemná motorika robí šarapatu a nulty u nas ani nechyruje tak sme dali odklad a vôbec nelutujem... vela sa zmenil a naučil sa za ten čas... ale každe dieťa je iné...ja naozaj som rada že zostal v školke pretože ma aj super učitelky ktoré sa tkýmto deťom venuju naplno... 🙂

voskovka
16. dec 2012

@elisadavinci my mame septembroveho ale nedavam...aspon bude medzi nimi rok rozdielu v skole.... 😉

elisadavinci
16. dec 2012

@voskovka ak dobre viem na zápis môžu ísť deti, ktoré do 31.8.2013 dovŕšia 6 rokov a ked je tvoj septembrový, tak vy ešte na zápis nemusíte (nemôžte).

yukki
16. dec 2012

@elisadavinci tak tak, aj na stránke našej školy to tak stojí....

voskovka
16. dec 2012

@elisadavinci aha to som nevedela lebo ucitelka v triede sa ma pytala ze spisuju predbezny zaujem o dalsi rocnik v skolke a ze ci nas ide do skoly a ja jej na to ze nie este ze rok zostane....tak preto.dik za info 😉

elisadavinci
16. dec 2012

@voskovka no pekne, učitelka nevie ako to chodí?

nikusa9
16. dec 2012

Ahojte maminky, tak konečne téma aj pre nás 🙂 🙂...my sme augustove, ale na 99% do školy nastúpime..teraz robili v školke test školskej zrelosti a urobila ho Saška bez problému..rozprávala som sa aj s ucitelkou no a vravela, ze by bola škoda ju nedať, že v školke by sa už nudila...mam pocit, ze to skor z mojej strany- takej mamičkovskej- mam pocit, zeby sa este rok mohla hrat bez nejakych povinnosti..ale zase viem, ze je dost šikovná..tak uvidime 🙂

marcela.m
16. dec 2012

Aj my sa pridávame. Sme rozhodnutí pre Cirkevnú základnú školu s MŠ sv. Gorazda. Keďže máme aj menšiu dcérku, budú môcť chodiť do tej istej MŠ aj ZŠ. Ale hlavne dostanú komplexnú výchovu - aj duchovnú. Teším sa, že tak blízko máme takúto možnosť 🙂

fedanka
16. dec 2012

@elisadavinci Ahoj, môj Filip je 2.8. a tiež mám hroznú dilemu... neviem či vôbec sledovať toto fórum 😉 , pretože raz som rozhodnutá, že áno, raz nie... vo štvrtok bol deň otvorených dverí na škole na ktorú by sme ho chceli zapísať... celkom sa mu páčilo... len ja neviem 😖 on je taký drobný...medzi tými prváčikmi sa stratí... na druhej strane učiteľkám v škôlke sa zdá byť dosť šikovný... v každom prípade na zápis 18. januára pôjdeme... potom si dohovoríme psychológičku a potom možno bude jasno...

elisadavinci
16. dec 2012

@fedanka ja sa tiež budem rozhodovať na základe toho čo povie psychologička a učiteľky v školke. hoci učiteliek som sa už pýtala a len som z toho gulaš mala. jedna hovori že má čas, načo ho chcem dať a druha, že ho mam kludne dať, že hoci teraz sa možno nezdá zrelý, ale do septembra je daleko a dovtedy dozreje.

titkovamiriam
18. dec 2012

a už mame termín zapisu 18.1. 🙂