Školská taška pre útleho prváčika
Ahojte. vyberám tašku zatiaľ cez net, lebo som sa do obchodov nedostala ešte, lebo sme chorí. Sme útlučký, najmenší v školke, sme ZŤP, meriame 110 cm a vážime 17 kg. Nejak do septembra extra nepriberieme. Keby sme neboli taký chudý a útly vybrala by som asi TOPGAL pre prvákov...s popruhom okolo pása...
Rozmýšlala som na EMIPO školský batoh alebo teraz, ked čítam kadejaké príspevky tak ma zmjatla aj HERTZLIG....
Jedna pani písala, že EMIPO taška malú tlačila na spodnú časť chrbátika, nebola tam vraj vystužená, tak neviem.....
Mala by byť čo najľahšia samozrejme, aby sa všetko zmestilo, aby od desiaty nezašpinil školské potreby, bočná fľaška nech je schovaná (to neviem zo skúseností)
Náš je strašný kidko....
Určite pôjdeme spolu do obchodu nech si ju aj vyskúša....
Čo poradíte?
@dagmaraspi ako ste spokojni s tou smart? Vojde vam vsetko? Box by desiatu sa zmesti do toho predneho vrecka?
@teta7 som spokojna, dcera je druhacka a taska je ako nova, zmesti sa tam vsetko co potrebuju na prvom stupni...velke dosky na ucebnice, male dosky, dokonca ma trojposchodovy peracnik, aj desiatu si dava tam...do bocnych vreciek flasu a do predneho take drobnosti, kapesniky, mobil, hracky a tak...
@teta7 moja ešte nechodí do školy. Tašku len máme doma..takže praktické skúsenosti ešte nemám. Do bočného vrecka vojde fľaška ale taká menšia. Do predného vrecka mi desiatový box nevošiel,ale je ich veľa druhov, neskúšala som ďalšie (mám aj tenšie..), ale presne tam vojde peračník,takže rozmýšľam že ho bude nosiť tam.
Určite je rozdiel medzi týmto smart a väčšou midi, to je jasné. Aj v týchto úložných priestoroch. Ale pri takých malinkých deťoch ako mám ja žiaľ nemám na výber. Keď dorastie po pár rokoch dostane väčšiu tašku.
@danka79@dagmaraspi dnes som ju nasla v kauflande. Myslim ze by aj stacila tiez som skusala tam tie rozne boxy.uzsi vosiel. Muz ma lanari na emipo. Moje dieta je hokejista strasny a teraz ma emipo v ponuke tasku taku. A nezvazovala si aj emipo predtym?
Ahojte. Moje deti boli malinkí prváčikovia a máme tašku Belmil. Som veľmi spokojná.
Tak baby mali sme doma Emipo a herlitz smart. Po vlozeni zakladnych veci tvrdil ze ho tlaci spodny okraj tasky Je to ozaj dost tvrde. Aj cele to vystuzenie. Chlopna mu dost vysoko zasahovala a rucka mu padala na krk. Skoda len je vacsia objemovo a veci by mal lepsie rozdelene. Herlitz mu lepsie sedela. No co uz ked sme utly....neskor kupime vacsiu....
Treba najskôr zmerať dieťa - šírku pliec, výšku chrbta - a podľa rozmerov dieťaťa kupovať tašku. Taška musí dobre sadnúť na chrbát.
@evabb35 tak nam sedela hned herlitz smart viditelny rozdiel. Aj po naplneni sme skusali. Ta emipo ma ozaj tu hranu tvrdu...sa mi zda ze tu jedna pani pisaka tiez ze di mame na to dat pozor....bez vyskusania by som dietatu nekupila tasku...a to som si myslela ze ta emipo bude fajn...
@teta7 však keby v obchodoch mali taký výber tašiek, tak by sme aj skúšali, ale v BB nie som s ponukou tašiek spokojná - všetko pre také mocnejšie deti...z tých čo ponúkajú obchody nám TOPGAL vôbec ale vôbec nesedel, veľký a ťažký, nič na útle plecia, jedine EMIPO /dieťa si obľúbilo, veľa úložného priestoru a netlačí nič, ale ako rastie tak stále naprávam dlžku popruhov na ramená.../, Bagmaster /úložného priestoru omnoho menej a pritom tlačí na ramená/, Herlitz /teraz neviem, ktorý sme skúšali, ale málo úložného priestoru mala a materiál tašky by pri mojom dieťati dlho čistý nevydržal, nebol nepremokavý/.
@teta7 skús si prejsť túto stránku 🙂 http://www.dracek.cz/testy-recenze/srovnavaci-t... možno pomôže, my sme vyberali aj na základe nej, lenže neriešili sme váš problém, videla som tam i tašky pre drobné detičky
Inak mam doma ten emipo skolsky batoh brankar hokejista motiv vraciam na stranku www.skolske-tasky...ak by niekto chcel posuniem predam...
@rutie ahoj nevies ci je ta predajna v pezinku na holubyho tento vikend otvorena? resp ci maju este akcie na skolske tasky Herlitz? chceli by sme tam skocit tak nech zbytocne netocime 13km tam a 13km naspat lebo teda v BA som niekde Herlitz tasky v predajni zatial nenasla.....
nevideli ste niekde v BA predajnu s Herlitz taskami? kvoli vyskusaniu, nasa je sice malicka ale ramena na po mne 🙂 ako plavkyna 🙂
@jasanka24 Ahoj, dcera ma Herlitz mini. Ona je sice standardne vysoka, ale ale ma po mne velmi tle ramena a uzky chrbat, navyse chodi peso do skoly a na kruzky zo skoly do mesta, takze sme chceli nieco lahke a nevelke. Taska je lahucka ako pierko a nevyzera na dcere ako nosa na babickach za starych cias. Prvy rok vydrzala vo vybornom stave - nepokazila sa ani pracka ani zipsy. Sme uplne spokojni. Niektore mamicky tvrdia, ze maju problem tam vsetko pomestit, ale nasi maju prezuvky aj veci na telesnu v skole, netahaju domov zo skoly vsetky ucebnice, len tie s ktorych maju ulohy. Mam aj tretiaka a aj on by sa do v pohode do Herlitz mini este zbalil. Len nemoze byt rodic lenivy a musi naucit dieta organizovat si rozumne veci a nenosit v taske vsetko "pre istotu". Vela deti, co maju velke tasky to tak robi.
belmil mozem len odporucat. su super. lahka vystuzena s peknym dizajnom. maju aj vlastnu stranku.
ja odporucam Belmil 🙂 Je to cesky vyrobca tasiek 🙂
Ahojte.. pomoooc neviem sa eozhodnut... belmil alebo topgal... mala ma cca 125 cm a ledva 20 kg...
samsonite ma odlahcene urcene pravev pre prvacikov,
Kto hľadá ľahucku ergonomicku tašku - tak doporučujeme jedine ergobag!
Skladom samostatné tašky za 99 eur nájdete na www.active-one.sk

@danka79 ahoj.si teda spokojna s tou herlitz smart? Vojde vam box na desiatu do toho predneho vrecka? A flaska na bok?