Školský výlet a peniaze
Ahojte, zaujíma ma. Koľko peňazí by ste dali 7 r. dieťaťu (prvákovi) na celodenný školský výlet, ak učiteľka napísala, že nejaké peniaze si môžu zobrať na zmrzku, na nejakú maličkosť, suvenír.. koľko je podľa vás akurát ?
9 r bol v Bratislave na výlete - mohli tiež nejaky suvenir, pripadne McDonald’s. Dostal 15. Doma sme sa bavili ešte o tom, ze nemusi minut všetko - ze je to síce lákavé, ked si môže kupit cokolvek, ale keď neminie, ostane mu napr na knihu (tie miluje). Doniesol domov 7,50, kúpil si iba jedlo v McDonalde. Hlúposti domov nedoniesol, ta kniha bola dobrá motivacia 😁
Dievčatá ďakujem za reakcie. Neviem prečo som napísala prvákovi, mám teda prváčku 😃
Dcéra ešte nemala takú príležitosť, tak som nemala ani šajnu.. muža som sa opýtala tak hneď z fleku, že 5 eur. No rozhodla som sa po prečítaní komentárov dať 10 eur, aj keď stále mám trocha taký pocit, či to nebude malo, aj keď viem že na zmrzku,vodu keď dopije svoju a nejakú maličkosť by jej to malo stačiť..
20 sa mi zdá už, ale veľa.. aj keď pri dnešných cenách všetkého.. 😑
Obed nebudú mať zabezpečený, ale majú si doniesť jedlo, takže som jej práve dopiekla pizzove slimáky, nabalim jej toho viac na cely deň, čiže fakt sa jedná len o peniaze mimo jedla na take somarinky.. no a som zvedavá ako bude gazdovat, podľa toho sa zariadim nabudúce 🙂
Starsi je 6tak, dostal 40€. Mensi prvak - o tyzden idu na vylet, dostane 20€
Mam to rokmi testované, jedlo nabalene. Staci do 10eur. Začínali sme 20 a to len somariny pokupili (a pri 6-10 výletoch ročne sa tých somarin nazbiera), peniaze si požičiavali hore dole a nic. Teraz aj z tych 10tich si donesie domov
ako si pisala, ze sa podla toho zariadis nabuduce - presne takto som si to povedala ja, kedze mali prvy velky vylet - ze dam nejaku sumu a nabuduce uvidim. tak nech si uzije vylet 🙂
no co ja viem aj tych 10 mi pride vela :D ved vsetko potrebne mu na vylet ked tak zabalim a co moze stat nejaka ja neviem magnetka ako suvenir? 🙂
Dcéra bola v utorok, dostala 5 eur (celodennú stravu a pitie mala so sebou, vrátane sladkostí). Kúpila si zmrzlinu a drobnosť na pamiatku, stačilo jej.
Dala by som 10€. Všetko v drobnejších minciach. Čo neminie, môže si nechať.
Ale záleží aj na tom, kam na výlet sa ide. Keby to bolo do mesta, možno by som dala viac. Do prírody toľko ani nepotrebuje.
@mladenca no a vodu má piť horúcu čo celý deň pri 30 stupňoch nosí zo sebou? Dám pol litra čo vypije doobeda a potom si treba nejakú kúpiť a ak budú kupovať v nejakom stánku môže stáť aj tie 2 eurá. Autorka 10 stačí, prípadne daj 11 alebo 12 pre lepší pocit. 6 ročnej by som 15 alebo 20 určite nedávala lebo ako bolo spomínané zvyknú si to meniť že zaplatí napríklad ten čo má 5 eur aby nerozmieňali a zistíš že minul 5 eur a nedoniesol z 20 eur nič. Alebo si kúpi nejaký lapač prachu za 15 eur čo možno ani neprežije cestu domov v batohu. Iné je to 10 rokov a plus tam už vedia hodnotu peňazí, ak môžem dám viac nech si užije, výlet je raz do roka prípadne nech popremysla čo kúpi a čo nie a ušetrí si na niečo iné mimo výletu.
Maximálne 10 eur v drobných, nie bankovku. Zmrzlina, dáka drobnosť, voda, čo iné ma kupovať? Keby idú staršie deti dakde na týždeň do školy v prírode, nepoviem. Ale prvákovi na denny výlet 10 eur je až až
Moji kupili magnetky a nieco pre seba...jeden vysnivany luk a druhy hranolky...vsade kde chodime kupime magnetku na chladničku...budeme mat o par rokov peknu zbierku 😁
Ahojte, tak ja už mám doma vyletnicku.
V noci som jej dala do peňaženky 10 eur. Ale ráno som pridala ešte 3 eura, lebo som chcela, nech kúpi určite aj magnetku, aby mala na pamiatku, že bola tam, tak si dávame na chladničku..
Doniesla domov 6 eur.
Kúpila si zmrzlinu, vodu, také vajco čo dnu je prekvapenie a cukríky, a hru takú malú rybičky čo sa chytajú 😵😃 takže tých 10 by stačilo, no budem vedieť dobuducna..
Magnetku nekúpila 🙄
Urcite 7r. staci 5e. Treba nabalit dostatok vody, nieco pod zub do ruksaka a 5e bude stacit urcite.
Nasi boli asi 2 tyzdne dozadu na vylete (at) a ucitelka vedeli sme, ze kam idu a co budu robit, ze im treba bohatsiu desiatu a vodu. Peniaze sme nedavali ziadne, zmrzku im kupovala ucitelka z triedneho fondu... Takze kazdy dostal rovnako.
Inak my ucime nase decka, ze vodu si vedia napustat kdekolvek do flias...
@guiseppinka no presne, aj u nas si napustia vodu kde sa da a celkovo maju v skole zakazane sladkosti a sladke vody (ok, nerespektuju to všetci a učiteľky z toho nerobia haloo). Ale zas na sk ešte stále asi nefunguju fontanky s pitnou vodou ako tu v at, ze sa da fakt vsade napit

Ak nemaju zabezp.stravu,davam 20e,ak maju davam 10e