Som povinná platiť ZRPŠ?
Dobrý deň. Je povinné zaplatiť ZRPŠ za obe deti ak chodia do jednej triedy a školy? Triedna to píše červeným každý rok do zošita aby som uhradila čo nakoniec vzdam a zaplatím každý rok. No výlety a iné si musím hradiť aj tak sama tak prečo musím platiť ZRPŠ za oboch na jednej škole? Ako ste riešili? Ta jedného je 20€
@lenkaviki48 nie, je to dobrovoľný príspevok. Po minuloročnom ,, vzdelávaní,, kašlem nedám ani cent!! Doteraz som platila, deťom sa z toho hradili výlety, čo bolo ok a kooopec zbytočnosti čo len doniesli domov a skončili nevyužité.
Zrátané, prerobila som.
@sara07 ja neviem, ale podľa mňa zase všetko sa z toho platiť nedá, mne to príde, že na sk chcú všakovaké podpory, príspevky, napríklad pandemicke rodičak, prachy sa rozsyoaju jedna radosť, zneužíva sa kde sa dá a bum, treba zaplatiť 20 eur a je to des a hrôza partizán. Nam učiteľka dala zoznam si všetkým už v júni, v liste je jasne napísané že rozumie, že výdavky budú zvýšené, tak radi odkladať peniaze nabok, doslova. A to budeme platiť 45-50 eur. A štátna škola, družina s obedmi nás vyjde presne 218 eur. Sme v AT a nikto sa nezdvíha a nebojuje proti. Žiadne rodičak do 3 rokov, pripadne do šesť, pandemicke ocr, pandemicke rodičak, materská aj na susedov ho zajaca, ideál 2x a podotýkam prídavok na dieťa nepokryje ani tu druzinu, keby chcel niekto naráža na tuto obľúbenú tému, koľko stoja krúžky atď nebudem rozpisovať a dane sa teda platia vysoké. Žeby ta slovenská natura bola fakt taka ako sa opisuje 😉👍.
@maciatkolulu Lenže na Slovensku má deti živiť v plnej miere štát! A k tomu samozrejme aj lenivú mater, ktorá by najradšej sedela doma až do ich dospelosti, lebo tá má predsa do smrti zásluhy za to, že porodila. To je definícia starostlivosti o deti na slovenský spôsob. 😂 Čomu tu nerozumieš?
@lenkaviki48 dostaneš predsa zvýšený prídavok, to fakt nevieš zaplatiť ani na splátky??? Ľutujem deti, ktorým rodičia nemôžu dopriať základné veci.... Ja chápem, že nie každé dieťa môže na súkromnú školu, ale 20 eur? A hádať sa, lebo čo? Véd chod a zisti si, kde sa tie peniaze míňajú, či riaditeľka s učiteľským zborom za to chodí pravidelne chlastat😂😂, fakt mrkni sa na to, výdavky a tak. Odkladať peniažky sa dali aj po 10 eur, pripadne skus splátkový kalendár.... Pripadne chid na námestie protestovať, že v septembri dostaneš vyše 500 eur a nevieš dat 20 eur a hlava na školákov...
@heleninamama aha, už viem, dofrasa,... Ospravedlňujem sa. Mne toto rozum neberie. Žerú sa navzájom, že maturanti nedostane 100 eur prídavok a on potrebuje atď. V AT je do 15 rokov a basta, ten školský septembrový a nepočula som nikoho nadávať. Asi som hlucha, alebo nie som dostatočne integrovaná v slovenskej komunite
@jankapepe u nás škola len začala a už idú na dopravné ihrisko čo hradím v plnej výške 14€ za oboch a to minulý rok som platila ZRPŠ za oboch čo boli doma skoro pol roka a tam keď išli na konci roka na výlet tiež som musela hradiť výlet
@jankapepe akosi mohla vrazit peniaze do luftu, tie peniaze predsa skolska rada rodicov stale ma, t.j. Na nieco budu vyuzite. Vy sa na rodicku ako rodicia nezaujimate a nenavrhujte na co by mali byt vyuzite peniaze? Rovnako aj ak boli vyzbierane peniaze v triednom fonde tak tam aj su a rodicia si predsa odsuhlasuju, ci na konci roka zvysna suma ma byt detom vratena akebo sa posunu do dalsieho roka. Tam sa prerobit neda. Niekde je chyba bud to u vas na skole nefunguje alebo sa ako rodicia nezaujimate a nekontrolujete si to.
@maciatkolulu no ja nedostávam na deti vyše 500€ ako píšeš. Deťom dám na všetko aj do školy kupujem potreby to mňa neber za tú čo deťom nedopraje. Ale keď si hradím v plnej výške 14 € teraz na dopravné ihrisko lebo ledva škola začala a už je výlet a minulý rok tiež som platila výlety na konci roka a to boli skoro pol roka doma...
@lenkaviki48 Daj sa do rady školy, odporúčam, najmä ak tam máš viac detí a môžeš sama navrhovať/vetovať návrhy, čo s peniazmi. Neexistuje nemať k dispozícii vyúčtovanie, alebo tam dať nejakú aktivistku, čo nakúpi gýče z Kiku alebo čínske pastelky, pripadne sa peniaze len tak stratia a nikto nevie, kde. To je proste zlý výber zástupcu.
@lenkaviki48 Ale vsak vylety v plnej vyske skola ani nikdy nehradila. Co myslis,ze z tych 20€ im vyjde 10 vyletov za rok? A ked nahodou pojdu do SvP, ktora stoji 200€, tiez zaplatis len za jedneho?
@lenkaviki48 neviem ci som pochopila, ide o triedny fond alebo rodicovsky prispevok? Tak ci tak z 30 eur prispevku snad nie je mozne hradit vylet, muzea, kina a pod ...okrem toho je rozdiel triedny fond a rodicovsky prispevok do skoly .
Tak beries rodičovský, ale mas dve deti v skole, jednorazový poplatok si hádam viws zaplatit.. Ja nechavam v skole cca 50eur na dieta. Nie je to povinne ale chod a dohodni si to, zase nevidím dovod aby tvoje deti sponzorovali ostatni rodicia ked uz to tak mam napísať. Plus deti maju aj otca, tak hadam ich nezivis z rodicaku? Nuz ale do toho ma nic nie je. Podla mna keby si toto povedal kazdy rodic, tak by to bolo zaujimave... Tiez si viem predstavit 50eur lepsie investovanych ako do skoly, plua este kopa peňazí nspr na knihy jazykove atd. Ale chcela som dieťa, do skoly chodí, tak to musim prežiť 😁
Zo zrps sa nehradia vylety, ked tak skola sem tqm napr prispeje na autobus atd. Vylety sa platia z triedneho fondu ak v nom je dostatok peňazí alebo ich platia rodicia.
A este podotknem, ze vylety nie su povinne. My sme naor malo v 3 ročníku vylety po celom Slovensku cena dokopy bola viac ako 200eur a to rodicia si povyberali kam deti isli, ako povedala kamoska, ona ma doma 3 deti, keby každému vsetky vykety platila skrachovali by 😁 cize ani ty nemusíš deti vsade dat. Bud ostala dcera doma a ked to mala za trest, isla do inej triedy (co nakoniec vobec nebol trrest).
@sasa1310 nemysli si že homeschooling nič nestojí.. 😉 aktuálne tento mesiac pre 2 deti v HS 230€.. Učebnice komplet plus školne na každé dieťa. Bežná štátna škola, nič súkromné. Plus samozrejme zošity, farbičky, skrátka všetko okrem teda tašky ktorú nepotrebujú. Teda keď nemá 40€ na ZRPS homeschooling finančne absolútne bez šance..
Ahoj,všade je to inak,záleží na škole. U nás je veľa mnohodetných rodín, takže škola mala tak,že 1 dieťa- 100€, 2 a viac detí 140€. Takže je to pevná suma a nie násobok platby sa 1 dieťa. Ale teda je to podstatne iná sumička ... Uvidím, čo bude tento rok,ale podľa iných poplatkov to asi pôjde hore. Napr.platba za ŠKD je zvýšená z 200 na 300€ a to je už naozaj dosť.
@kikulienkadd SKD na celý rok alebo na akú dobu? 😳
@sara07 darmo sa tu rozculujes... oni nechapu, zr tu ide o princip nie o nejakych 20€.
Rodic tu nie je na to, aby suploval stat, ktoremu odvadza dane a pod.
Kamaratka ma tiez s tymto problem, okrem nejakeho zrps maju platit papier, mydlo a este co ja viem co. Ked sa na rodicku ohradila, tak bola tam za blbu... opotrebovanie lavic??? To je akoze co za blbost 👌👌👌 to aj v pravi platis poplatok zamestnavatelovi ze mu opotrebpvavas stolicku, koberec a pod.? Ci prispievas ked ti ma kupit novy pocitac? Asi tazko ... ale jasne, do skoly sa musi...
@lenkaviki48 že si hradila celý výlet. Tak nemali ísť na výlet, keď sa ti zdá divné, že za neho musíš ešte zaplatiť
@lienka.7 veru.. Tiež ma celkom zaráža kde je štát keď okrem toho že deťom musím komplet kúpiť učebnice mám ešte za každé zaplatiť škole 60€.. Pritom ich nič nestoja, veď do školy idú len na skúšky.. Ale zase na druhej strane rozumiem tomu lebo viem že tu sa absolútne nepodporuje to čo treba.. Len za voloviny štát peniaze vyhadzuje..
@tianna áno, je to poplatok na 10mesiacov splatný do polovice októbra.
@kikulienkadd aj tak ale príšerna suma 🥴
@tianna je to veľa, aj ja už som po 3 rokoch späť v práci, takže sa nebudem sťažovať. Proste na september si treba našetriť, samozrejme keď je z čoho.
@tianna ja už nemám slov, zdá sa jej divné platiť za výlet, aj zrpš aj všetko. Čo sú toto za matky? Za blbosti v pepcu vycalovať 50 eur, to nikomu nepríde na hlavu. Ale decku zaplatiť 50 eurový poplatok v škole v tak minimálnej sume, keď si to rozrátame za 10 mesiacov, to sa zdá už veľa. V niektorej rodine stačí kúpiť o jednu krabičku cigariet menej, a bude aj na ZRPŠ. Ale ono to väčšinou tak aj býva, že najviac pindajú tie, ktoré míňajú prachy na blbosti
@sasa1310 jasné.. No na druhej strane je pravda že netuším akú funkciu má stat.. Asi len ťahať z ľudí dane na testy, vakcíny, stíhačky, atď. .. Lebo ozaj keď si pozriem koľko mužovi odchádza do štátnej kasy a potom ešte všetko aby sme platili čo kedysi ozaj bolo bez poplatkov tak ma to tiež riadne štartuje.. ZRPS viem že mamina platila 30 rokov dozadu okolo 100 korún.. Na celý rok..

@lenkaviki48 zrps povinné nie je, do nás hustila triedna aby sme to zaplatili. Ale my sme sa vždy obhájili že to povinné nie je a zmlkla😀