icon

Som staromódna?

31. júl 2023

Mám 12 ročnú dcéru, s ktorú mám krásny vzťah. Minule chcela, aby som ju vzala na nehty, lebo jej spolužiačky chodievajú na nechty a ja som bola v miernom šoku, lebo si nemyslím, že je v takom veku. Ja síce chodievam, ale jej vysvetľujem, že jej stačí si nechty udrzať čisté a dovolím max.perleťový lak. Jej kamarátky sa už aj začínajú maľovať, mne je to však proti srsti, aby som jej toto dovolila. Som “za opicami” či v dnešnej dobe je to už normálne? Ďakujem za názory

vandica
31. júl 2023

Normálna manikúra, úprava jej nechtov, a lak, to ok. Ale ja žasnem, koľké by 12rocnej dovolili gélové nechty 🤦 Že je iná doba??? Áno, práve preto, že je iná doba, by som to nedovolila, keď 12tka vyzerá na 20tka. To čo už je, aby 12ročna mala gélové nechty!

mb2021
Odpoveď bola odstránená
78787878
31. júl 2023

Zobrala by som ju. 12-13 je zrovna vek, kedy zacalo obdobie make up, nechty a vlasy. Prehrmelo obdobie, v 15tich som uz prosila, nech sa trochu upravi, ked vylieza medzi ludi 🙂 Kazde dieta je ine...

autor
31. júl 2023

@mandzula ona má skincare odkukaný odomna, nestíham kupovať VitC na pleť 😂

vandica
31. júl 2023

@mb2021 tak ja neviem koľko máš ty rokov, ja mám 34, a v 6triede sa u nás toto nedialo. Keď sme aj náhodou prišli s nalakovanymi nechtami po prázdninách, tak sme si to v škole škrabali kružitkom, lebo učiteľka mala pripomienky. V 8triede už sme mali viaceré jemnucky melír na hlave, a špirálu na očiach. A rozhodne sme stále vyzerali na svoj vek, nie ako dnešné baby. No to mi príde ešte stále ok keď je to decentne, v porovnaní s niekedy až vyzývavymi gelovymi. A hovorím, pekne upravené a jemne nalakované svoje nechty, s tým som úplne ok, ale dlhé pazúry, to je už trošku moc.

hladamematku
31. júl 2023

Keďže moja 16 suseda ma napichanu hubu akoby ju vytiahla z vysávača a dvoj metrové nechty tak ja ti tlieskam, bravo konečne normálna matka ktorej nepreplo

galganka
31. júl 2023

@vandica ja mam o rok menej a moje spolužiačky miesto peračníka nosili zbierku make-upu a taštičku s liekmi na hocičo. A ak sa chceli uliať, trebárs na tie nechty, alebo aj "horšie", zbehli gynekológovi, predpísali anikoncepciu, údajne kvôli akné a mali pečiatku na celý deň. Hej, už na základnej.

mandzula
31. júl 2023

@autor skor som myslela problem s akne, ak ma alebo bude mat.

mb2021
Odpoveď bola odstránená
vandica
31. júl 2023

@galganka 12ročné???? Antikoncepciu??? V tej dobe??? Tak to ja neviem potom kde som žila 😀

mb2021
Odpoveď bola odstránená
galganka
31. júl 2023

@vandica tak 12-ročné antikoncepciu nie, to až tak na konci osmičky, v devine... ale bežne si povedala, ze ťa bolí tamto a z troch strán som dostala ponuku na ibalgin, paralen aj iné veci, čo som doteraz ani nebrala... a vrstvu make-upu by si im špachtľou mohla zbierať z tváre. Alebo si krepovým papierom vlasy farbili cez prestávky, lebo mama doma nedovolila. 🙈

iwesska
31. júl 2023

Ja teda moju dceru,ked bude mat 12, nevezmem na nechty. Ani ja nechodim. Ma to zdravotne rizika a nebudem tomu vystavovat dieta vo vyvoji. Ziadne nechty,ani farby na vlasy. Akoze ked teraz zacnu fajcit spokuziacky,bude aj ona,lebo je to in a citila by sa menejcenna?!? Keby sa chcel niekto do mna pustit,ze neviem,aka je dnesna mladez,tak viem,mam v tom veku syna a vidim,ako tie baby poniektore vyzeraju. Jeho spoluziaci/kamarati tiez robia veci,s ktorymi nie som v pohode, a tak sa mu snazim vysvetlit,preco by to nemal robit on. Nezakazujem,vysvetlujem,preco je to hlupost. Horsie je v tvojom pripade,ze ty sama tie nechty nosis. Aj ked vek je podla mna dostatocne dobre kriterium,preco si na niektore veci treba jednoducho pockat.

ivangeline
31. júl 2023

Ano, si staromódna, a teda nemoderná... a čo? :D Radšej to ako zlá výchova.

vanilkovazmrzka
31. júl 2023

A co znamena ist na nechty? Ze jej rovno nalepia umele? Ved keby jej len upravili a nalakovali tie jej, nemuselo by to byt az take strasne.

iwesska
31. júl 2023

@vandica Presne. To nie je tym,ze je ina doba,ale tym,ze rodicom je to jedno a vsetko tym detom dovolia! Sice to ofrflu, nesuhlasia, ale "musia povolit", lebo "co by povedali spoluziaci?!?" a "co uz,je taka doba" 🙄.Vsak minule som tu citala v diskusii,ze "musime letiet na dovolenku k moru,lebo nechcem,aby sa deti citili v kolektive menejcenne"🙈 Cize neletime tam kvoli tomu,lebo chceme,ale "aby ini nepovedali"🙄

katka2602
31. júl 2023

@mb2021 som ročník 83 a chodila som do školy, ktorá sa v tej dobe brala za jednu z najprísnejších a teda pamätám, že už sa niektoré baby maľovali aj v 6. ročníku. V 8. niektoré chodili ako kusnem si do jazyka 🙈. Ono sa to ale trošku posunulo. To s čím niekedy začali 13-14 ročne, dnes začínajú 11-12 ročne. Ale robilo sa to aj pred 30 timi rokmi a robí sa to aj teraz. A bude sa to robiť.

mane01
31. júl 2023

Moja ma 13, nechty si lakuje sama, kludne jej pomozem. Obcas pouziva maskaru na oci, podla mna uplne ok, ja som v 14 tiez pouzivala. Nosi same jednotky a zatial sa so ziadnou partiou neflaka… nevidim dovod, preco by mala byt za ‘stetku’ len preto, ze ma nalakovane nechty. Chodte sa pozriet do skolky, kolko malych slecien ma nalakovane nechty.

pictbridge
31. júl 2023

Ja som nechtarka a odmietam dievčatám v tomto veku robiť nechty. Maju ich krehké mäkké. Najskôr keď jednorazovo venček .

jana_eyre_2
31. júl 2023

moju mamu považovali za divnu, lebo mi trocha zosvetlila vlasy keď som mala 9.. strašné som túžila byť "blondicka" tak mi splnila sen.. ja som ju za to úplne zbožňovala, susedy ohovarali.. hádajte o koho mame išlo viac? Našťastie omna.. a len podotknem že budem mať 40rokov, čiže je to už dosť dávno.. moja mama bola zase pokroková a ja sa snažím byť ako ona aj keď mi to nejde tak dobre.. ale dcére nechty nalakujem aj sama.. v 12tich som si vytrhala obocie, začala holiť nohy, ostrihala vlasy a mama mi nikdy do ničoho takéhoto nezasahovala.. deti v týchto rozhodnutiach tiez rešpektujem, lebo si nemyslím že je to niečo zle.. a najmä nesmeruje to k ničomu zlému..
len tak mimochodom vlasy si nefarbim už asi 15rokov, mám husté dlhé hnedé vlasy, teraz už aj so sedinami..

Kazdy vsak ako uzna za vhodne..

jana_eyre_2
31. júl 2023

@mane01 podľa mňa je skôr smutné, keď niekto vidi ženách, či slecnach štetky zato že majú nalakované nechty a dokáže sa tak vyjadriť.. podľa mňa taketo reči sú hanba a nie 12r slečna s nechtami..

oli18
31. júl 2023

@sandrasstini aj pred 25 rokmi boli matky, ktore chceli mat zo svojich 12-13 rocnych dievcatiek uz velke slecny. Pamatam dcerinu spoluziacku, ako ju matka vyobliekala na Velku noc.
Bolo to komicke.
Dnes je z nej normalna baba, nie je nicim vystredna, dokonca sa ani bezne nemaluje.

barborachors
31. júl 2023

tu ide o to, že dievca chce zapadnúť. ked jej to nedovolís, vyclenia ju z kolektívu a bude "ta co jej mama nedovolí mat spravené nechty"...
Áno, je to skoro. Ale zial je taka doba, baby dostavaju menzes skorej, skor sa vyvijaju, skor chcú teda aj vystrelky a veci s tym spojene.
Skus si s nou pokecat, ako to maju v tej skole medzi babami a celkovo ci to ma nejaky dopad na sociálne začlenenie v kolektive.

lija22
31. júl 2023

ahoj, moha dcera uz od piatich rokoch tuzila po ruzovych vlasoch. A vies ze dostat kadeco zmyvatelne a veru som jej dopriala par pramienkov. Teraz ma osem a ja si farbim na cerveno vlasy a ked jej ponuknem, pod nafarbim ti zopar pramienkov uz ju to nezaujima. Keby v 12 tuzila po nechtoch vezmem ju na gellak. Teda nevezmem ale kludne spravim, lebo aj ja si robim. Tym chcem povedat, ze aspin kompromis spravit ale taky nech sa to pocita. Vlasy ci nechty, o nic nejde

kik2022
31. júl 2023

Podľa mňa maľovanie v dvanástich je ok, pokiaľ je to len jemný make-up a špirála (žiadne očné tiene a ceruzky alebo rúže na pery) a nechty by som dovolila len lak (nie gélové nechty). Ja som začala používať špirálu od 12.

mb2021
Odpoveď bola odstránená
derdia
31. júl 2023

Nie si staromodna. Pokial si to ty neurdzis v norme, dieta si bude na seba chciet dat vsetko co mu ty dovolis.
Raz bude vdacna, ze si neustupila vsetkym tym uletom.
Mne je jedno co druhe povolia, moja ma 15,ale farbit vlasy nedovolim, tetovanie nikdy, a piercing tiez nie.
Nechty si da, nebude vediet v tom noc robit, ani rozopnut si gate na wc. A to ako jej to znici jej vlastne nechty ani nehovorim.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
kataina
31. júl 2023

@mb2021 len pre tvoju informáciu: učiteľka nieže by si nedovolila, ako si ty myslíš, ale má ťa v paži: Ty si vizitka tvojich rodičov. Máš mamu a otca a oni sa maju starať ako vyzera dieťa. Učitelka sa s tym nebude zapodievať. Môžeš si dať vlasy aj zelene a nechty kvietkovane.... maš mamu a otca, hadam vedia ako vyzeraš
Je mi trochu vtipné, že píšeš : "sa dodnes čudujem ako vôbec mohla učiť" ked mala s tým problém. No predstav si zvládla to

majada35
31. júl 2023

Cez prázdniny je to v poriadku..manikúra, melír./ Umelé v tomto veku nie. /Aspon vtedy si to mladé slečny mozu vyskúšať. Však to je ten plynulý prechod keď sa mení dievča na ženu, je to prirodzeny vývoj ..Iste, do školy už nie, už sa to nehodí. Treba jej to aj tak vysvetliť. Tiež som bola v tom veku rovnaká, síce mi to ostalo :D ale hranice som mala vždy...