Spolužiak neustále bije moju dcéru
baby, uz som na prasky, kazdy den chodi moja domov ze ju tento chlapec bije. Bola som to riesit z triednou aj z vychoskou, ale stale to pokracuje😖🙈😨
Ako to riesite vy?
kedze je vikend ide ma porazit, vsetci uz su prec tak dnes nevybavim uplne nic😢
@kandelabra Nemyslim. U nas dcera vracala a on jej to vratil potom 2x takou silou.
Je mi luto co preživas, aj ja som mala podobne problemy v skolke, riesit to ucitelky neriesili, sla som tam pekne som im povedala, co je problem, syn mal na krku podliatiny, ukazoval mi ako ho skrtil spoluziak...nieco hrozne. Bolo to viackrat, pekne kludne som vysvetlila, snazila som sa komunikovat aj s ucitelkami, vypoculi si ma, ale nestarali sa, a nepracovali na odstraneni problemu.
Potom, na mna vyletela babka toho chlapca (upratovacka v skolke) ja som o tom ani len netusila, ze to je vnuk upratovacky, ze co ja mam proti jej vnukovi, ale to takym tonom a stylom, ze aj ja som sa ponizila na jej uroven.
Dobre som tam nakricala, pohrozila aj ucitelke som poriadne vynadala, spravila som taky cirkus, kto ma pocul, ten si pomyslel, ze tuto zenu inteligencia obchadza. No, a odvtedy bol pokoj!
Bohuzial, ked inteligenty rozhovor neprinesie, ziadne vysledky, treba spravit cirkus! Tak ako aj
@veronika1754 napisala.
Clovek to nechce, chce to riesit kultivovane, ale ked to nejde, tak to proste nejde!
@letfenixa no áno, zle som označila, pardon 🙃
Viem, že to nie je veľmi s kostolnym poriadkom, ale tiež by som toho zasrana odchytila, najlepšie pred všetkými spolužiakmi v triede a spravila s ním poriadky. Presne ako píše @veronika1754
To kde žijete zeny ze vam v skolach bijú deti v nejakej no go zone?
@martinka13 pred spolužiakmi aj pred učiteľkou, aby tam bola aj druhá dospelá osoba. V žiadnom prípade nie dieťa samé. Ja som tri mesiace hovorila učiteľke nech to rieši, a dozvedela som sa len že to sú ešte len prváci že ešte potrebujú čas atď. Moja dcéra je teraz už druhý stupeň a nechodí už s tým chalanom do triedy no čo som počula tak chlapca už aj policajti riešia, že stále sú s ním problémi tak aký čas. V žiadnom prípade v tomto by som moje dieťa nenechala a taktiež by som neakceptovala ak by toto moje dieťa robilo. Môj syn sa raz vysmieval jednému chlapcovi že je tučný bol asi druhák tak dostal doma riadnu kázeň, plus musel sa ísť ospravedlniť, nikdy viac také niečo neurobil.
@kittykat22 moje dieta sa spravat vie za nu dam ruku do ohna ale xy sa deti v skole/skolke sprava inak ako doma ... takze by sa mal v prvom rade dat priestorom rodicom aby si to s dietatom vyriesili a nie neaka cudzia zenska na ulici s kt lomcuju emocie .. a ano za odchytenie pod krkom dietata pod zakonom ti hrozi nielen pokuta .. a ver mi sprvit to tak sa nedozijes rana lebo ja by som ti to ako matka vratila tak,ze by si uz nemala cim moje dieta chytit a v tom pripade by mi bola policia u prdele... takze v prvom rade sa chovat ako dospely a nie chuligan a riesit to v ramci zakona a slusnosti
@syslik81 a co myslis, ze by nasledovalo?
a akoze reagovala vychovavatelka a ucitelka? podla mna by to mali riesit hlavne ony dve. U nas na skole sa riesi vsetko (dufam) a ak to stale pokracuje treba ziadat stretnutie v skole s rodicmi toho chlapca. Preboha, ved toto nie je normalne, aby ti niekto tlkol dceru. Treba to riesit hlavne rychlo. som vychovavatelka v ŠKD, ale teda na deti davam sakra pozor, toto by u mna neprešlo! riešila by som to hned aj s triednou!
Kriste pane tak si toho fagana odchyt a povedz mu svoje
Ja som pisala rodicom dvoch deti co ublizovali mojmu synovi a jednemu som aj osobne povedala co som mala na srdci
@sonkyp vychovavatelka si snim nevie rady, je vraj jedinacik a strasne vybusny, nechce sa o nic delit, vsetko je "jeho" Bije aj inych ale podstatne menej.
Vychovavatelka si ho dava "bokom" aby ho mala pod kontrolou ale to nestaci, vzdy ked sa nediva on to vyuzije🙈
Oni su inac prvaci🙈
Boze na prasky som, mala mi ochorela, 40,5 horucka a este aj v horucke bluzni o tom faganovi🙈
Ucitelka si s nim podla mna nevie rady, hovorila mi ze jeho m,atke takmer denne telefonuje, vraj to ma on doma tazke lebo je jedinacik a ma prisnu vchovu🙈🙈🙈🙈
dokomca ked sa moja zacala branit, ze mu to vracala, tak ju ten chlapec bonzuje ze to zacina ona 🙈 no drbne ma z neho
baby, ktore by ste si toho chalana odchytili, co by ste mu akoze povedali aby prestal?
Ja si neviem predstavit co by som mu asi povedala...
Su prvaci, som v soku, pretoze toto je najmladsie dieta a nikdy sme sa z takymto terorom 😢nestretli
prepac ale tvoj komentar je nechutny ako pravdepodobne cela ty
sorry nemam tu grcajuci smajl.....
skus si to po sebe este raz precitat a porozmyslat
A ty co si za matku? Radsej sa schovas za to, ze masstiahnuty zaludok, napises nam svoje obavy a revy a utekate - kto? pre svoju dceru do druziny skor, aby ju spoluziak nebil? A ziadate ucitelov a vychovavatelov, aby ju spoluziak nebil.? Nemozem uverit tomu, co citam a aj sa musim priklanat k nazoru, ze vy Ziadate cely svet, aby nejaky spoluziak nebil vasu dceru, a potom sa cudujete, ze spoluziak Bije vasu dceru. Tak sa cudujte! Vy nemate inej moznosti. Uplne nahovno rodicia. Kazdy normalny rodic by prisiel do skoly, pred skolu, atd, s vlastnym dietatom by zasiel za tym bitkarom, schytil ho pod krk a opytal sa svojho dietata, kde a ako ho bije ten druhy, az kym by sa bitkar nerozplakal, by bol tak zatlaceny. Vase ziadosti su kazdemu len na smiech a bojte sa bitkara, behajte jak picinkovia rychlo s obavami, ze bitkar dohehne k vasmu dietatu skorej, aby ste si dieta unikom a utekom zachranili, lebo nad vasimi ziadostami vyliali ucitelia, druzinari a riaditelia kavicku, ked si kratili ich cas v kabinetoch. Mozno budete s dcerkou vitazmi v maratone na slovensku, a k bitkarovi sa prida dalsi bitkar. Co ste vy za rodicia, ze radsej mate stiahnuty zaludok a doma si poplacete do vankusa, ako zajst za bitkarom a nech vam ukaze, pred vami, ako bije vasu dceru, potom sa ho opytate, ci ho to neboli, ked mu to 5 nasobne vratite a opakovane 4 hodiny vkuse. Ako bonus by som mu povedala, ze po jeho pipnuti pridete znova a budete omnoho horsi
Normalne som tomu nevychovanemu decku povedala ze to bolo posledny krat co ublizil mojmu synovi, ze som pred chvilou pisala uz aj jeho mamke aj ucitelke tak nech sa laskavo sprava normalne .
Cerveny bol az za usami a vsetko ,,hodil" na kamosa,pritom boli dvaja
Tvojim fnukanim doma dcere nepomozes.
Inak keby nezabralo a stale mi dieta mlatia, poslala by som sa s nimi aj s p.ucitelkou a rodicmi porozpravat maleho otca v uniforme .
Ale ani by som nemusela,sam by siel. V civile ci nie , to je jedno. Mas svojmu dietatu pomoct ,chranit ho a nie revat akoby si aj ty bola prvacka.
@luliu ty vobec rozumies slovu sikana?...tvojim detom prajem, nech nikdy take nezaziju, lebo ty matka roka sa na ne vyseres (nevadi, ze budu bite, ponizovane...)...hlavne, ze ty nepovies agresorovi nic, lebo ved takto sa to nerobi...deti sa ti naozaj podakuju...gratujlujem...boze, je mi z teba na zle, matka, kt.sa vlastnych deti nezastane
Btw...mojou ulohou nie je agresora vychovavat, to maju urobit jeho rodicia
Nemyslis vazne,ze mas stiahnuty zaludok zo 6r.nevychovaneho decka? Stretavas sa s nim? S jeho mamou? Ak nie,tak jej napis cez edupage, ze sa s nou chces stretnut,lebo tvoju dceru mlati a zelas si,aby to prestalo. Ak nebude ochotna,tak jej povedz,ze v poriadku,mas svedkov - ucitela,vychovavatelku a budes teda nutena podat TO za ubizenie na zdravi. Neverim,ze nebude reagovat.
napis to cez edupage matke a ucitelke ak nepimoze napis na vsetkych rodicov ze aku maju s nim skusenost
nech pekne ta matka s prisnou vychovou vidi ci ho ona dona nebije a chlapec bije dalsi h
@erikavesela spamätaj sa, moje deti šikanu zažili, ale nie som primitiv, ktorý bije cudzie deti. Vyriešilo sa to s rodičmi daného dieťa v spolupráci so školou, keby to nešlo hľadala by som iné cesty, ale nikdy by som nesiahla na cudzie dieťa. Čo tym ukážeš, svoju silu? Mohla by si naraziť na niekoho kto ti potom na oplátku ukáže svoju silu alebo to bude nejaký prepnuty alkoholik a vyvrsi sa na tvojom dieťati. Na mňa láskavo neutoc. A neotacaj to tu zrazu na pohovor s daným dieťaťom, na tom nevidím nič zle, predtým si chcela chytať pod krky a pod.
Riešila som podobné ale moju dcéru šikanovala spolužiačka a triedna neriešila .
Vieš čo som spravila? Keďže triedna neschopná tak som oficiálne zavolala psychologicke do školy ( každá škola ma svoju) plus riaditeľke a zástupcovi riad. Vynechala som triednu lebo ona vôbec nevie ako treba komunikovať s deckami v 21 storočí ktoré už sú úplne ine ako jej prvacikovia v 90 rokoch..
O pár dní na to sme išli s manželom do školy na stretnutie všetko sme prebrali .už do telefónu som jej opísala iste veci spolužiaci dosvedčili a bolo 😊
Rodičia toho decka ani neprišli radšej do školy lebo hanba ( obaja učitelia v inej škole) čiže diagnóza to s nimi sa ani nedalo baviť ich dcéra najlepšia najkrajšia najmudrejsia ona by to nikdy nerobila bla bla..nakoniec po čase otec gambler vyhodený z práce..čiže doma sa na ňu seri. A decko prejavuje takto situáciu doma..čo už nech si riešia ako chcú..to je mne jedno..
Výsledok je že máme pokoj a nerobí jej nič pretože ju preradili do inej triedy kde pokračuje ale obeť ma inú..
Takže by som na to išla cez psychologicku a riaditeľku
@luliu ja???? Kde to pisem????...NEKLAM!!!....daj screen toho prispevku, kde to pisem!!!
@erikavesela neviem či si to bola konkrétne ty, ale ja od začiatku píšem, že útok dospelého na dieťa je neprípustný a ty mi tu neustále vypisuješ aká blbá mater som, že si nechám tyrat deti. Akože čo? Lebo považujem normálne cesty riesenia za lepšie ako striehnuť na cudzie dieťa a útočiť na neho a chváliť sa tu aku traumu zo mňa malo (to si bola tuším ty, vsak)?
@luliu ano, to som bola ja...a predstav si, ze to bolo jedine mozne riesenie....moje dieta malo z toho hajzla traumu este niekolko rokov a ja sa mam na to pozerat a este dotycneho pochvalit?...ty nechapes, ze sa nedalo rozpravat so skolou, s jeho rodicmi a co som ako mala urobit?...nedajboze ho este v tom podorit?..nie...ine riesenie neexistovalo a aby som este doplnila, bolo to pred viac ako 10 rokmi, kedy psychologov na skole, hlavne dedinskej bolo ako safranu...podla teba som teda ako co mala urobit, ked mi dieta prislo domov s otlackami prstov na krku, lebo ho ten hajzel skrtil? Vsetky navrhy a podnety na skolu ako pohovor so psychologom, s policiou, so specialnym pedagogom zamietla skola pod koberec, lebo sikana na skole nie je...boli sme asi 3 rodicia, co sa danu situaciu snazili riesit...vies ako sme dopadli?...museli sme dat deti prec zo skoly...lebo riesenie neexistovalo...to, co ty nazyvat tyranim jedneho hajzla, kt.robil peklo zo zivota viacerym detom boli presne 3 vety...ty rozoznavas pojmy tyranie a snaha decku dat ustne najavo, ze tudy cesta nevede a ma dat tvojmu dietatu pokoj??? Evidentne nie
Riešila som podobné minulý rok s tým, že už sa vyhrážal, že ich dopicha nožom. Bolí piataci, riešila som s učiteľkou aj s chlapcovou mamou, s tým, že učiteľka sa s riaditeľkou zhodli pokiaľ nedôjde k náprave tak ho vylúčia zo školy, nakoľko škola nie je jeho spadova. Od vtedy akoby uťalo a je kľud
Netreba sa dať ak nepomôže učiteľ tak ísť priamo za riaditeľom

@letfenixa A preco by sa nestretli? Kludne sa mozu stretnut mimo skoly a vydiskutovat si to. My sme sa tak stretli aj s detmi a vybavili to medzi sebou ako deti,tak rodicia. Ucitela sme do toho nezatahovali,to prave vidim az ako dalsiu moznost.