icon

Spomalený druhák

figurantka
15. sep 2016

Ahojte maminy, rada by som počula Váš názor, prípadne rady ako ste si poradili vy, ak ste boli v podobnej situácii.
Mám syna druháka, je to šikovný a veľmi citlivý chlapec, keď sa mu chce vie byť aj v domácnosti veľmi osožný.
Ide však o to, že keď sa má pripraviť sám do školy, tak je ako jeden spomalený film. On sa aj priberie si to urobiť, ale vždy ho niečo zaujme, rozptýli, čomu venuje všetku svoju pozornosť a ja sa márne môžem dožadovať prípravy na ďalši školský deň.
Všetko mu musím zopakovať najmenej 4-5 krát a kým nekričím aj tak to neurobí.
Kým nad ním pri učení nesedím, tak mu všetko trvá prekliate dlho.
Máte podobnú skúsenosť 🙂???

Strana
z3
akzuzs
18. sep 2016

@figurantka neboj len trpezlivosť. Tvoje dieťa nemusí mať hneď ADD alebo ADHD. Syn je OK , veľmi šikovný v triede, jednotkár, vedomosti dobré,neproblémový v dosť problémovej triede, kde väčšina chlapcov sa hrozné správanie,.... ale okolo seba je totálny moták. Ale ako ja hovorím ak má od Boha nadelené v rozume tak to druhé sa bude musieť pomaly nejako naučiť a vycibriť. Veď čo by to bolo za chlapa, keby mal v hlave vedomosti, okolo seba si vedel všetko zorganizovať, upratať, nachystať, ...... To je jak z science fiction 😀 😀 😀 😀 😀 😀

hettinka
18. sep 2016

@akzuzs to je super ... ale funguje asi len u poriadkumilovných detí
viem si predstaviť, že moj syn by na druhý deň mal v taške prázdne šanóny a všetky veci len tak nahádzané ... rovnako ako peračník, kde som rezignovala na klasické s gumičkami, aj tak si to tam nikdy nezastrčil ... a kupila tri "gulaté" - jeden na perá, jeden na pastelky a jeden na fixky, ale aj tak nosí všetko pomiešané. On na to "nemá čas", aby to ukladal, ale v tom neporiadku sa vcelku vyzná.

akzuzs
20. sep 2016

@hettinka nie,nie,nie syn je totaaaaaalny bordelar.Ale uplny.A jeden zo ziakov ktory ma tiez tento system zavedeny nieje len bordelar ale ma aj klasifikovanu diagnozu dyspraxia a funguje to u neho.

akzuzs
20. sep 2016

@hettinka ozaj este syn tiez nosil vsetko pomiesane.Hned prvy den vsetko zabudnute z peracnika a pod.Tak som si sadla vzala centrofixu a rad radom kazdu jednu pastelku,fixu,pohar,pravitko,pero,......proste vsetko podpisala.A ak aj pomieša rychlo najde.A ver ze min.rok som nestihala kupovat.co vsetko pomiešal a nevedel ktore je jeho.Viem co je to popletene dieta

alami
20. sep 2016

@figurantka https://www.nevychova.cz/webinar/w20160920-285/ odporúčam workshop z "nevýchovy" ale len dnes do polnoci. je to na cca 1,5hod. Určite pozeraj!

hettinka
20. sep 2016

@akzuzs my sme to riešili hlavne v 1. a 2. ročníku, stále niečo nemal, stratené, zabudnuté ... už je štvrták, tak z toho vcelku vyrástol ... ale je to chalan nad vecou, nejaké pekné obaly, uložené veci mu nič nehovoria. Ale aspon už 90% percent veci nosí domov nestratené, nezničené.

alana1
Autor odpoveď zmazal
alana1
23. nov 2018

ahoj prosim ta ako tvoj syncek, vyrastol z tej pomalosti? moj je taky isty, nestiha uz v druhom rocniku s ucivom za ostatnymi, uz sama zacinam riesit psychloga, nech ho radsej vysetria, ci iste nema nejaku poruchu koncentracie alebo co. hrozne sa bojim vyssich rocnikov a toho,ze chyti depku, ze je vzdy a vsade posledny

jasmika
20. máj 2024

@figurantka ahoj riadne stará téma ale pre mňa aktuálna ..preto sa chcem opýtať ako to dopadlo..vyrástol trochu syn z toho?je šikovnejší..akurát mám druhaka a presne ako píšeš... Všetko mu strašne dlho trvá

Strana
z3