icon

Správanie 7-ročného syna mi láme srdce

16. jún 2024

Mame 7 rocneho syna ktorý mi takmer každý deň psychicky ubližuje a tryzni ma aj muža. Psychicky už nevladzem, nerozumiem kde to zlyhalo pretože si to vobec nezaslúžim. Od mala som mu davala nekonečnú lasku snažila som sa byt chápava dobra mama. To iste aj ocino. Mali sme krasny vzťah, bohužiaľ prisiel zlom kedy sa to zmenilo no ja neviem prist na to, kedy to bolo.
Neskutocne ma to trápi aky človek sa z neho stáva. Nema rešpekt a uctu vobec ku nikomu, nerozmýšľa nad tým čo rozpráva a či tým niekomu neublíži. Bez mihnutia oka mne aj mužovi povie že sme zlí, hnusní, že nás neznáša, nech odídeme, ZMIZNEME, že nás nechce vidiet už NIKDY, vyhadzuje nás z domu, ako by bolo úžasne bez nás a taketo reci. Ja sa snazim utešiť tým že urcite to nemysli vazne ale to proste nestaci. Myslim si že je vo veku kedy by mal vedieť čo tie slova znamenajú a že si ich nezaslúžime pocuvat. Vravi to neodpodstatnene za úplne hluposti ako napríklad že mu zakážeme pozerat rozpravky pri jedení alebo mu kazeme aby si upratal hračky/isiel robit úlohy.

Strana
z2
deti95060810
16. jún 2024

určite sa poradiť s psychológom...
takéto správanie býva skôr v období puberty a nie v 7 rokoch...
aké správanie má v škole?

em22222
16. jún 2024

Ahoj, deti často kopírujú, čo vidia a počujú. Nie je možné, že u niekoho takéto správanie spozoroval? Doma? V škôlke? Určite pomôže detský psychológ.

pribinak
16. jún 2024

A sme doma hneď v úvode …..od mala sme mu dávali nekonečnú lásku ….dieta má dostavať lásku s hranicami, vola sa to výchova

Teraz cela rodina smer psychológ a psychoterapeut

janinah
16. jún 2024

Uplne obyčajne ste ho rozmaznali a teraz vám skáče po hlave.Riešiť to s psychologom.

syslik81
16. jún 2024

zajst za psychologom a poradit sa ako sa vychovava dieta... prestat davat nekonecnu lasku ale ukazat kde su hranice.. respekt si clovek musi ziskat ... a treba byt aj prisny ... zial bez toho to nejde ...

dzulli1980
16. jún 2024

Presne toto je problém dnešnej doby ... ňu, ňu, ňu, zlatíčko, miláčik ... nedaj Boh dať dieťaťu po zadku ... učiteľ kúsok zvýši na dieťa hlas a už sú rodičia v škole, lebo učiteľ dieťa "šikanuje" ... dieťa sa rodí ako nepopísaná tabuľa, učí sa, skúša, koľko môže ... pokiaľ sa už v útlom veku nenaučí, kde sú hranice, takto to skončí.

doriiis
16. jún 2024

A také dve výchovné ste mu neskúsili dať? Či radšej budete vychovávať ďalej hnupa a vy sa budete ľutovať?

0silvia0
16. jún 2024

Hranice, hranice, hranice, zanedbane hranice... mna keby decko vyhanalo z domu, vysupnem ho pred dvere a necham ho tam nech si na vlastnej kozi vyskusa ako vyzera to, co hovori.

larinka552
16. jún 2024

Normalne ste ho rozmaznali a je z neho rozmaznanec, to je cele.

althejka
16. jún 2024

Bolo by jednoduche tu sfuknut vas pristup a vychovu,ale nepozname sa.ani vasho krpca.podla mna za tym nieco bude, co si moze doma na vas "filtrovat" . Kazdy lubime nase deti a robime co mozeme a ako najlepsie vieme. Podla mna potrebujete pomoc.aj on aj vy ako rodicia a uplne suhlasim ,ze psycholog by to mohol posunut.hlavuhore, drzim palce a verim ze to poriesite 🙂

lenja123
16. jún 2024

Nechcem to zľahčovať, ale trochu sa uvoľnite. Predpokladám, že syn je jedináčik a vy ako rodičia to príliš prežívate. Aby ma také malé dieťa vyhadzovalo z môjho domu? By som sa dobre pobavila 😄. Myslím, že vidí ako vás to trápi a že vás jednoducho šikanuje. Rastie z neho malý manipulátr, ktorý takto cvičí s rodičmi. Netreba okolo neho skákať, ale stanoviť mu jasné pravidlá, povinnosti a dodržiavať ich. Ak budete obaja s manželom postupovať rovnako a budete dôslední, zároveň nedáte najavo, ako vám jeho slová a správanie ubližujú, tak si myslím, že sa zrovná.

babulkomale
16. jún 2024

@dzulli1980 nie, dieta sa nerodi rozhodne ako nepopisana tabula. Povaha a geny ktore sa mu namiesali, robia velmi vela.

20erika07
16. jún 2024

Ako na take spravanie reagujete? Akoze aj moje deti (16r a 10r) sú vychovavane v laske, bez vychovnych atd , ale toto by si v zivote nedovolili, hranice mali odmalinka, to ,ze ich nekonecne milujeme, neznamena ,ze im vsetko dovolime a budeme tolerovat. Preto ma zaujima ako ste na to zareagovali 1x a nasledne dalsie razy, uz ten 1x je dolezite ako ste sa k tomu postavili.

babulkomale
16. jún 2024

@doriiis ak je nejako psychicky mimo chalan, supne im dve vychovne naspat alebo ich za par rokov v spanku zabije. Nasilie nic neriesi.

sandrinne
16. jún 2024

Moze to byt oppositional defiant disorder (opozicno vzdorovita porucha) ma to cca 10% deti, je to vrodene, takze ziadne rozmaznanie apod. Treba obrovsku davku trpezlivosti, laskavy pristup, jasne pravidla. Pristup "jedna vychovna" nepomoze, naopak moze viest k poruche spravania (conduct disorder).

31zuzi
16. jún 2024

Prejsť asi na inú výchovu.Aby mňa vyháňalo decko z domu?to kde sme

elanor
16. jún 2024

mne iba jeden jediny raz deti povedali, ked som im cosi nedovolila (asi nejaku maskrtu navyse? alebo rozpravku navyse? neviem uz presne, ale isto nieco take). Ze som zla mama. To mali tak co ja viem 3-4-5 rokov? take to klasicke obdobie vzdoru a skusania hranic. Reku ok, nech sa paci tam su dvere a mozte si ist teda hladat inu mamu, lepsiu.
Otvorila som vchodove dvere dokoran. Aaaha... A zrazu som bola ta najsamlepsia, hodili sami okolo noh, a ani hnut. A viackrat si to nedovolili.

Zial co ste si rozmaznali, to mate. Ale je fajn, ze si si to uvedomila, len z toho kolotoca tazko von.
Ak pozera telku, pocitac, hrac hry, ci mobil, tak by som zakazala, vypla, zobrala a nastolila tvrdy rezim. Do skoly, zo skoly a rovno domov, a ucit sa, az sa mu bude z hlavy dymit. Ziande vylety, ziadne maskrty, nic. Dokial sa nezacne spravat ako clovek.
A pri nejakom roadnom vystupe, uf, no neviem ci by som v jeho pripade udrzala na uzde, obavam sa, ze by mi rupli nervy a dostal by na zadok kolko by sa doneho voslo... Stare dobre zresetovanie systemu...

ullala
16. jún 2024

Chod ku psychologicke, ona ti poradi ako na neho, pripadne vam odporuci nejaku diagnostiku. Tie, co ti radia dat mu zopar vychovnych si nevsimaj, dieta sa da vychovat aj bez mlatenia a hulakania po nom, len treba vediet ako na to. A to ti poradi psycholog. Ziaden psycholog ti neporadi, aby si ho strieskala.

akvi
16. jún 2024

Ja by som sa skusila zamysliet - chces respekt a uctu - davas mu ju aj ty? respektujete sa v rodine navzajom? Nepouzivas tak isto take silne slova, aby si dosiahla svoje? Dokazes si ty a muz drzat svoje hranice a pracovat s nimi? Nema v tom tvoje dieta zmatok? Velmi malo si toho napisala, aby sa dalo poradit. aj ked samozrejme, vacsina ta tu hned odsudi, ako si dieta rozmaznala pod. Mne to skor pride, ako keby mal uplne zmatok v tom, co je uz cez ciaru - cez tvoju a muzovu hranicu.. A priam si od vas pyta nejake vymedzenie, akoby vam tymi expresivnymi silnymi slovami chcel dat najavo, ze kurnik sopa, "drzte si ma".. Ako na to s muzom reagujete? Ako mu komunikujes tvoje poziadavky, ked si ma napriklad upratat hracky, ci urobit ulohy? Nema problem v skole? Nesikanuje ho niekto? Neodstrkuju ho spoluziaci a on si to potom ventiluje na vas, vola tym o pomoc.. Strasne vela roznych pricin to moze mat cele. Preto ma zaraza, ako ta tu smahom ruky odsudili.. treba sa naozaj poriadne zamysliet a nerobit unahlene zavery.

reanda
16. jún 2024

paneboze, ako vas moze sedemrocne dieta tryznit? aj sa citas? musite byt aj s muzom strasni slabosi, ked sa idete poskladat z toho, ked vam dieta povie, ze ste zli, hnusni a mate zmiznut.. ved je to DIETA preboha.. vase male dieta.. ked pouziva taketo slova, treba mu vysvetlit, co znamenaju a ako sa clovek citi, ked ich pocuva a nie ty sa pomaly rozplaces, ze si to nezasluzis.. je to dieta, potrebuje vedenie, tak ho ved a nefnukaj! 🙄

jamimo
Odpoveď bola odstránená
lienka.7
16. jún 2024

Nevychovany, rozmaznany fracek... a ty nevieš, kde ste urobili chybu raz??? Aj v skolke vyhadzoval učiteľky, či to len u vás má takú pasiu??? raz by ma dieta vyhadzovalo z domu a za tými dverami by stalo ono, tomu ver👌

kk77
16. jún 2024

Priatelia maju dceru s velmi podobnym spravanim a diagnostikovali jej autizmus. Nemusi to byt len vychovou. Druha dcera nic take nerobi ani nerobila. Ja by som vam odporucila navstivit psychologa a ten vam poradi ako na to.

negymama
16. jún 2024

prepac ale ty sa tyras sama.
v prvej vete som prehliadla vek dietata a podla opisu som si myslela, ze ide o nejakych starcov, co ich psychicky tyra dospely syn.
az vo mne hrklo, ked som docitala v texte , ze zakazane rozpravky a pozrela lepsie ze ide o roneho!
to nemyslis vazne, 7 rocny vas tyra a psychicky vam ublizuje.? nema respekt a uctu ku nikomu? Halo...vsak vy mate kluce od bytu, penazenku, viete heslo od wifi, mate moznost mu vziat hracku, vypnut telku, nedat sladkost...

vy ste dospeli ludia a ktori maju okrem chapania nekonecnej lasky dat aj hranice.
dieta je u vas bezradne...vlastne vam tym dava najavo .. "robte nieco, dajte mi hranice, dajte mi vychovu . tym nemyslim nejaku facku, to nie je vzchova ale vyron zlosti a bezradnosti. ako vas moze mat syn v ucte, ked vy knucite, ze vas tyra? ze si to nezasluzite...bla bla. Ty si nemas co unho zasluhovat.

takze reset...a zacat odznova. Tu som ja rodic a platia moje pravidla, aj pre tvoje dobro.
Mlady je na vas drzy, lebo ste mu zakazali rozpravky? "OK, ziaden problem, kedze nepekne rozpravas, zakaz sa predlzuje z jedneho dna na dva. Kludne pokracuj, moze byt aj dozivotny zakaz. Mne to nevadi."

On vidi, ze sa rutite z jeho reci, a funguje mu to. Mamicka sa ide psychicky zosypat, lebo jej nejaky 7 rocny prvacik povie ze je hnusna, ci ma vypadnut z domu.
Nie, synacik, ty teraz pojdes z obyvacky do svojej izby. Kde porozmyslas, ako sa treba pekne spravat.
co cakate...kym pride do puberty a vytiahne na vas vacsi kaliber...vulgarity ci nedajboze fyzicke nasilie?

rfrd12
16. jún 2024

“Prefackat” a nastolit pravidla, to co je za mores, aby Vas 7 rocne decko z domu vyhadzovalo… a este sa tym pokorne trapis, si normalna? Psychologa potrebujes Ty, nie decko. Mozno aj psychiatra, toto je fakt moc.

andreatytler
17. jún 2024

To nie je o tom ze tvoje dieta nema k nikomu respekt. Teba najviac trapi ze ty nemas ziadny respekt voci sebe samej.
Ved si uvedom ze ake nezmyslene su tvoje slova... ty si psychicky uplne na dne, utyrana synovym spravanim (tvoje vlastne slova) a vseko co robis na svoju obranu je ze sa snazis utesit a dufas ze to nemysli vazne. Ako sa tvoje 7 rocne dieta ma naucit respekt ked ho ty nedavas ani sama sebe? Asi ta to nikto nikdy nenaucil.
Pozri si internetovy kurz vychovy Nevychova. Alebo nejake knihy o vychove alebo aj toho psychologa ako radia. Ale nie koli dietatu, ale koli sebe. Podla mna je to dost prehnane aby sa mama psychicky rutila lebo jej 7 rocne dieta povie ze je zla a aby zmizla.

miadi
17. jún 2024

Vyhladat odbornu pomoc . Professional by ti mal vediet pomoct zistit ci je to zanedbanou vychovou alebo mà nejaku diagnozu.Zmami mal take dieta este im aj nadaval robil zle aj fyzicky pritom otec bol obor vyhadzovac v pube.. mali 3 deti a tie druhe take neboli. Potom mu zistili dve diagnozy.

andreatytler
17. jún 2024

A to ako si oznacila synove dovody na hnev za uplne hluposti mi hovori ze mozno ani ty nedavas respekt jemu.

beasy
17. jún 2024

Myslím že je skôr rozmaznaný, nebol usmernený a teraz vám skáče po hlave 😐

beata_k
17. jún 2024

Autorka, nie je to tvojou zlou vychovou. Netrap sa na komentarmi vyssie. Tvoje dieta potrebuje odbornu pomoc psychologa. Je stale dieta a snazi sa ti tym nieco povedat no nevie popsisat svoje emocie, pocity. Zavolaj do centra poradenstva a prevencie, poradia ti.

Strana
z2