icon

Stačí dať pani učiteľke čokoládu?

29. jún 2023

Ahojte, dcéra konci piaty ročník, nechcem kupovať zbytočne kvet, doteraz sme kupovali kytičku alebo crepnikovy kvet, teraz rozmýšľam,že dám len väčšiu čokoládu. Myslíte,že to bude stačiť?

Strana
z3
lenka.25
29. jún 2023

@cookie29 ale veď daj, to je tvoja vec , daj každej pokladíčke čo ti nablokuje nakup . Ja ti to neberiem . Pre mna tá učiteľka je v životoch našich detí veľmi dôležitá osoba a určite k nej mám bližšie ako k našej postarke . To ale neznamená , že jej práca je menej dôležitá . Ale nemam potrebu sa jej osobne podakovat .

cookie29
30. jún 2023

@lenka.25 citaj prosim s porozumenim. Preco by som davala pokladnicke? Davam ludom, kde si to podla mna zasluzia. Z mojho subjektivneho pohladu, priznavam. Ale odmietam celoplosne davanie, lebo ucitelke sa patri. Ano ucitelka je dolezity clovek. Kamaratkin syn ma ucitelku, ktora s detmi chodila na plavecky, piekla kolaciky, vyrabali prekvapenia, darceky na den matiek, na Velku noc im doniesla cokoladove vajicka, zorganizovala besiedky na rozne temy a takto by som mohla pokracovat. U nas ucitel neurobil nic navyse. Dokonca na vela veci "kasle". Informacie sa ani neunuval, nevedeli sme, kedy je v skole fotenie, to ze deti idu na vylet a treba piknik sme sa dozvedeli vecer predtym!!! Takze ja rozumiem, ze kamaratka zanesie ucitelke. Ja nevidim najmensi dovod.

mikadooo
30. jún 2023

Naše len čokolády nosia (bonboniéry) 🙂. Dá sa to kúpiť dopredu, nepotrebujem ráno v deň vysvedčenia vyšilovať a polozdechnutú kytičku vyšklbnúť niekomu predomnou spred xichtu... V podstate ma ani nenapadlo riešiť, či sa to "patrí", keďže ja by som sa určite viac potešila tej čokoláde ako tomu kvetu 😄.

lenka.25
30. jún 2023

@cookie29 no ale veď o tom o je . To že ty nemáš dobré učiteľky , netreba sa pozastavovať nad tým, že iní rodičia majú potrebu oceniť ich prácu , nakoľko máme "dobré" pani učiteľky . tak isto sa ja nepozastavujem nad tým , koho oceňuješ ty, aj napriek tomu , že ja našho smetiara naozaj netúžim odmeňovať , lebo nič navyše okrem svojej práce, za ktorú má zaplatené , pre mňa neurobil

matkahelka
30. jún 2023

@mikadooo dnes rano som viezla dceru do skoly. viac deti malo kyticky ako opisujes- co uz vyzerali, akoby ich krava predzula. za mna radsej malu 1€ figaro cokoladu ako 4€ za takuto sitnu lidlovu kyticku.

cookie29
30. jún 2023

@lenka.25 no ved o to ide, ze smetiarovi nedas, lebo "nič navyše okrem svojej práce, za ktorú má zaplatené , pre mňa neurobil" a to iste by malo platit aj pre ucitelky. Nie lebo sa patri.
PS. my sme mali jedneho ucitela na H. tie predtym boli super. Stava sa.

minutka
30. jún 2023

Ja som ucitelka. Pozornost dostavam “len” na konci roka. A za kazdy kvet ci cokoladu som vdacna. V priebehu roka nosim sladkosti ja ziakom (mikulas, mdd, ich meniny).

vamajka
30. jún 2023

@minutka Ja si myslim, ze kazdy mesiac ti cinkne vyplata nie😉?

minutka
30. jún 2023

@vamajka preto pisem len v uvodzovkach. Nie je to nikoho povinnost nic mi davat

nikaeli
30. jún 2023

@minutka ja som mojim škôlkarom doniesla darčeky aj dnes. Pre každého jedného. Poniektorí rodičia sa ani len slovkom nepoďakovali a odišli s deťmi tak, ako ktorýkoľvek iný deň. Ok. Každý má právo voľby.

lenka_aknel
Odpoveď bola odstránená
Strana
z3