icon

Ste spokojní so vzdelaním v katolíckej škôlke a škole?

27. apr 2025

Tie čo ste zvažovali či vybrať katolícku škôlku a neskôr aj školu, ste spokojné ak ste zvolili katolícku? Prosím rozpísať prečo áno/nie. Veľmi vám ďakujem za pomoc pri rozhodovaní.

nynia
27. apr 2025

ja osobnu skusenost nemam ale mala som kamosku co chodila na zs katolicku a dalsich par co chodili na gymnazium a uprimne az na povinne nabozenstvo par krat do roka omsu nebol ziaden rozdiel medzi normalnou skolou a katolickou, dokonca neboli ani vsetky veriace a uspesne dokoncili skolu.

marsmykkok
27. apr 2025

Ja som chodila na základnú s tým že nie som nejako praktizujúca kresťanka, za mňa malo to aj plusy aj mínusy. Rozhoduj sa podľa výsledkov školy, kvality výučby, polohy. Napríklad táto čo som chodila ja bola čo sa týka úspešnosti žiakov či už v monitore alebo pri prijímaní na strednú školu jedna z najlepších v okrese-kvalita výučby bola vysoká.

kiki68
27. apr 2025

My mame v AT katolicku skolku a super, za mna top miesto

vkatush
27. apr 2025

Ja som "katolícke" dieťa od škôlky, cez základnú až po gymko.
Povinné náboženstvo a omše na sviatky je asi jediný taký rozdiel, aký som vnímala oproti štátnej škole (teda sme mali kúštik viac voľna, ale zväčša bola omša alebo nejaký program miesto vyučka, ale raz za čas to vôbec nevadilo ani nijak neobmedzovalo výučbu).

Dôležité je hodnotenie školy, aké majú výsledky, spôsob výučby, učiteľov (na tých cirkevných sú väčšinou dlhodobo tí istí, lebo sú s nimi spokojní a sú naozaj dobrí, preto často tie cirkevné školy sú v top rebríčkoch úspešnosti a kvality), mimoškolské aktivity a programy, úspešnosť žiakov na monitore, prijímačkách, súťažiach,...

tiika
Autor odpoveď zmazal
pe_mi
27. apr 2025

Nevidím rozdiel.
Majú omnoho viac voľna, keďže sa chodí do kostola na sviatky , takže im odpadnú prvé hodiny.
Výučba , osnovy to isté ako na štátnej škole