icon

Štrajk učiteľov - postrehy, názory

horana
25. jan 2016

Kedze su tu uz dve temy o Strajku, ale obe su Otazky, kde je mozne pridat len jednu odpoved, rozhodla som sa zalozit Diskusiu, aby tie, co chcu, mohli pripadne napisat aj viac ohladne tejto polemiky.
Takze, kto chcete prispiet viac nez jednym prispevkom a diskutovat, sem sa.

eeffka
11. feb 2016

@jajka257 mas 15? Dostanes kramy a utekas sa vypytat zo skoly? Hlavne ako sa v tej skole ides zodrat.keby som toto uviedla sefovi asi by padol od smiechu pod stol.

betina13
11. feb 2016

@sisaka velmi pekne si to napisala...

nelinka2009
11. feb 2016

... Dovolte... Krasna myslienka...

jajka257
11. feb 2016

@betina13
@sisaka nikde som nepisala, ze som v praci do vecera, ano, potrebujem do prace paragraf, a ano mam doktorku po ceste....a ano nejem lieky....a nie, nefabulujem, sle uz sa vas prkne zabavam 🙂 🙂 🙂 🙂

jajka257
11. feb 2016

@eeffka no vidis, tebe by sa vysmial a ja som sla k svojej dlhorocnej lekarke, ktora vie aky ma problem.🙂 🙂 🙂 🙂 a ten fakt poznat nemusis a bud rada, ze ho nemas 🙂 🙂 🙂

nelinka2009
11. feb 2016

@jajka257 treba sa zasmiat... Acsyretnut tolko mudrych mozgov na jednej stranke... Ved to sa Vam mozno uz nikdy nestane...

betina13
11. feb 2016

@jajka257 a tak to som rada,ze sa bavis. ja osobne tiez, ved som sa aj bala,ci si nebodaj nesla spat a neochudobnis nas o svoj dalsi prispevok

nelinka2009
11. feb 2016

@betina13 no to by mohli dpravit viacere... Ved sa chce riesit strajk...

margarita
11. feb 2016

vidim, ze ako som tu nebola ste vyriesili kopec veci 😉
najma vzor slova zalud a opravnenost zdravotnych problemov
@jajka257 .
k tomu by som rada poznamenala,ze ja jej verim, pretoze som sama trpela niecim podobnym, mavala som prvy den ms take stavy a krce, ze ani po 3 Ibacoch som sa nevladala z postele postavit a krv sa zo mna liala prudom...po kazdom dalsom porode je to sice lepsie, uz aspon prvy den neodpadavam, a moj problem s krvou je geneticky.
a presne si pamatam jeden krasny junovy den, ucila som akurat pripravny intenzivny kurz AJ na prijimacie skusky, a v prestavke mi doslo tak zle, kramy dorazili nahle o 2 dni skor ako som cakala, ze som akurat zvladla prejst cez chodbu k sefke nasej katedry a tam jej hlesnut, ze je mi zle.
okamzite ma ulozili do mojho kanclu na zem, na koberec, a dalsiu 2 hodinovku za mna suplovala sefka.
keby som vladala a neodpadla cestou, urcite odidem domov. takto som tam lezala asi polhodku, kym mi zabral liek od bolesti. ale ucit som cela zelena nemohla.
to je sice odveci k teme strajku, ale chcem tym povedat asi tolko,
ze naozaj nevies, kym nezazijes.

ale ak si potrebuje niekto len rypnut, tak mu argumenty su uplne zbytocne...

nelinka2009
11. feb 2016

Hauk a dobru noc...

sisaka
11. feb 2016

pri citani jedneho clanku o slovenskom skolstve som klikla na odkaz, ktory tam bol
nech sa paci: http://thelearningcurve.pearson.com/2014-report... - vzdelavanie a zrucnosti pre zivot. Tu pekne "vidno", ake je to vzdelavanie na Slovensku uz davno take ako v Kanade (podla slov pani uciteliek v tejto teme)
Pre tych ktorym sa nechce citat: Kanada - 6. miesto vo svete, postupila z 10., kym SLovensko spadlo z 19 na 27 ... toto fakt netreba ani komentovat. ....

jajka257
12. feb 2016

@margarita dakujem

dai
12. feb 2016

nechapem aky lakomi uz je ten lud slovensky ze si necha za taketo nieco zaplatit☹ myslela som ze toto vymrelo s meciarom ale viditelne nie☹

deltaa
12. feb 2016

@dai ked fica prvy krat zvolili do parlamentu tak kazdy druhy hovoril ze to je Mečiar II. lebo vacsina meciarovskych volicov sa preorientovala na Fica, alepreco tam este stale je aj druhe obdobie a vyzera to tak ze bude asi aj tretie .... ale v tom videu tie 2 babky su fypicke ficovky

moni73
12. feb 2016

@dai nemyslím, že lakomy. Len chudobný a ohlupnuty. 😞 Človek by skôr čakal, že využijú situáciu a pridajú sa. Veď ako vyzerajú dôchodky ľudí, čo pracovali 30-40 rokov?!

moni73
12. feb 2016

@jajka257 ja som si práve svojou slovenčinou celkom istá, práve preto ma to tak prekvapilo.

moni73
12. feb 2016

A ešte ma napadá... Dnešný školský systém tak o 1000 rokov. Viete si predstaviť to množstvo nových poznatkov? O 1000 rokov viac histórie, technických výdobytkov, rozdelení a spájaní krajín... Zmestí sa to ešte na zakladku?
A úplné scifi: možno jedna mimozemská návšteva prevráti všetky naše doterajšie poznatky...

deltaa
12. feb 2016

@moni73 ak ludstvo prezije .....

mooonika1975
12. feb 2016

@nelinka2009 krasna myslienka, ako rodic sa treba zamysliet, ale ucitelom si to urcite neadresovala

nelinka2009
12. feb 2016

Niekedy jej aj ucitel rodicom.. A urcite to vie pouzit aspon sem tam aj v praxi...

deltaa
15. feb 2016

odporucam si pozriet video hlavne co horoviri Sotak a to ho odporucam hlavne ucitelom
http://www.ta3.com/clanok/1077643/slovensko-a-z...

margarita
15. feb 2016

vdaka tomuto videu konecne viem, kde sa vzal ten "fakt", ze priemerna mzda ucitela je 18 Eur na hodinu...autorom je prave pan Sotak, a prisiel na to jednoduchym delenim, co sa uci v 4.triede ZS a "statistikou".

k tomu uz len tolko, ze tymto istym stylom ja pridem k zaveru, ze ked
Ja zjem 2 kurcata a Ty ani jedno, statisticky sme obe zjedli kazda jedno kurca a ak mas Ty pocit, ze si napriek tomu hladna, tak statistika to vyvracia..."

😀

dai
15. feb 2016

@deltaa dufam ze aspon trosku poznas aj pozadie a aj vies kto sotak je... jeho syn spachal samovrazdu a zato vini ucitelov ( nejak zabudol na vplyv rodicov... ) - tod z tade jeho nazor na ucitelov...
inak info z Ta3 del vzdy 2-3mi, nezabudaj komu toto medium patri a sluzi 😉

timikaj1
15. feb 2016

@margarita Lenže takto"štatisticky hladných" ľudí je tu veľa v každom odbore!

laretta
15. feb 2016

@dai

Nepoznam ten pripad uplne podrobne ale okrem jeho syna na tom gymnaziu spachali samovrazdu dalsi dvaja studenti. Nieco na tom asi bude.

Cely nas slovensky system znamkovania je chory a zbytocny a nema ziadny vyznam. A je viac deti ktore si siahli na zivot kvoli skole, znamkam.

dai
15. feb 2016

@laretta potom sa ja ale pytam akych ma dieta rodicov ked si siahne na zivot kvoli blbej znamke? nie je to skor uz v rodicoch ze tlacia na deti aby mali jednotky bez ohladu na vedomosti za tym? nie je to spolocnostou samou ktora tie jednotky ocakava ? ( pri tomto panovi si ten tlak viem zivo predstavit... jasne ze v ramci spracovania vlastnej viny hladam vinnikov vsade len nie u seba... )

ja s anapr. s tymto stretavam pravidelne - moja mala chodi do sukromnej skoly kde priemerny sr jednotkar by bol tak 3-4kar u nich... a pravidelne sa ma pytaju kamosky, rodina etc. .. ako je mozne ze mala ma aj 2ku na vysvedceni na prvom stupni? lebo to je pomaly nemozne mat 2ku na prvom stupni kedze tu sa ocakavaju same jednotky a viac menej aj vsetci ucitelia neselektivne ich davaju...

ja verim tomu ze moje decko nikto tak nezdepta zvonku aby riesilo v hlavicke taketo myslienky - ja som tu v prvom rade nato aby som im vybudovala zachrannu siet a dala pocit istoty... ak by vztahy tych deti co samovrzdy pachaju boli ok s rodicmi, tak 1. rodic sa o problemoch dozvie omnoho skor a bude ich riesit 2. dieta bude vediet ze v rodine je vzdy opora, nechs a deje v skole cokolvek...

prepac ale nepresvedcis ma ze pri tychto samovrazdach dieta vyrasta v krasnej rodine kde sa dava dostatok lasky a istoty a zrazu ma prepadnut tak spacha samovrazdu... to by ma celkom zaujimal dovod....

laretta
15. feb 2016

@dai

Ja ta nechcem o nicom presviedcat ale pripustam moznost ze skola, respektive niektori ucitelia mozu byt jednou z pricin ze sa dieta odhodla na takyto hrozny skutok.

My sami doma velke halo zo znamok nerobime, preboha ved o nic nejde. Aj tak budu studovat v zahranici a tam take malichenosti ani neriesia ai ich uspesnot v zivote vobec nezavisi od nejakych znamok na vysvedceni. Ale bohuzial tu je to inak a rozprava sa o tom vsade, rodicia medzi sebou, deti to vnimaju, riesi sa to na rodicovskom atd.
Napr. moj syn si dost potrpi na znamky a snazi sa mat co najlepsie, ma asi dve trojky a tie ho riadne potrapili aj ked moja reakcia bola ze nic sa nedeje. Takze z nasej strany problem nie je a predsa ho tie znamky trapia.

daneso
15. feb 2016

@dai Ver tomu ze vie byt na vine ucitel ...synovec je tak znechuteny pristupom ucitelov ze nemá chut ani maturovat maju co robit aby nenabehli do skoly aj jeho rodicia.....telocvikar nadavky typu nemozne hovado a pod........angličtinárka v kabinete nie nedovolim ti opravit si znamku vtom vchadza další ale jej oblubeny ziak ci si moze opravit a povie ze jasne ze moze.......a to nehovorim o mojom synovi ktoremu opravila pani učitelka pisomku NAHOVNO pani riaditelka ju videla a skontrolovala a uznala ze je zle opravena ..ale jemu sa nikto neospravedlnil a znamku neopravil, kde ti povie 9 rocny ze pani učitelka je nespravodliva aj voci inym ....chyba tam je.......dobrych ucitelov je jako safránu

bmuller
15. feb 2016

@laretta pri vsetkej ucte, o pohnutkach sa da dost polemizovat. no neviem, ak tie deti nie su sami osebe extra ambiciozne, tak by si na zivot kvoli znamkam nesiahali. to skor postoj rodicov "musis sa dobre ucit, ked nemas dobre znamky, si neschopny, a pod." robia zo znamok strasiaka.