icon

Štrajk učiteľov - postrehy, názory

horana
25. jan 2016

Kedze su tu uz dve temy o Strajku, ale obe su Otazky, kde je mozne pridat len jednu odpoved, rozhodla som sa zalozit Diskusiu, aby tie, co chcu, mohli pripadne napisat aj viac ohladne tejto polemiky.
Takze, kto chcete prispiet viac nez jednym prispevkom a diskutovat, sem sa.

kofa77
26. jan 2016

podporujem ich. nie som absolutny privrzenec a nadsenec nasho skolstva, ale podporujem ich. len ich je malo. ale aj to je dobre, ze sa zacina aspon niekde a nejako..
a ficove zvasty? nemozem pocuvat. nozik vo vrecku sa mi otvara, ze nie su peniaze. na zvysovanie platov pre sudcov je? na ihriska pre kmotrika je? na tzv protiteroristicky a protiimigracny balcek je?... jasne, ved migrantov musíme lopatami od hranic odhanat, branit s atreba, ze? ved sudcovia chudaci zivoria, ked im nezvysia , budu brat uplatky... atd atd.

podporujem kazdeho, kto sa zorganizuje a zvysi hlas v tomto posratom state 😠
este keby sme mali nejaku schopnu opoziciu,, nie tych panakov, na cele so samozvanym gazdom...

libka1
26. jan 2016

@juhseverzapad tym Vy myslis koho?
tie balicky su orientovane len na to aby ich ludia volili a nie su celoplosne. na to aby si urcite vrstvy ludi robili vylety zadarmo mi to pride dost drahy spas. taketo opatrenia len deformuju trh a nic dobre neprinasaju.
som rada ze sa aspon nehanbis priznat koho volis, lebo vacsina fico volicov sa tym moc nechvali...

danielita18
26. jan 2016

@raszuz do problematiky vidím a nie len cez media a mne islo o to ukazat spravodlivost že ucitelia a zdravotníci su tak isto štátni zamestnanci ako aj policajti, vojaci,bachari,colníci a tu v tejto republike teda robia velké rozdiely a vzdy budem mat nazor nato aký je rozdiel medzi policajtom a ucitelom alebo zdravotníkom a nie je pravda že každý ma možnost ist robit učitela,alebo iného štátneho zamstnanca,vacsinou vsetkých policajtov a bacharov čo poznám tu na okolí tak majú tu robotu len po známostiach urite nie ze sa tam dostali svojimi zásluhami

kofa77
26. jan 2016

cely system je na rit, kredity, papierovacky, zriadovatelia, ktori rozhoduju, kde sa pouziju pridelene peniaze, nie samotne skoly..

niekde a niekedy zacat treba. len my nie sme navyknuti na takuto formu vyjadrovania, ale ucime sa.. taki francizu su majstri 😀

dai
26. jan 2016

@liaka kludne sa spojte - zakazuje niekto? neboj, ludia preziju ked bude tyzden zavrety obchod, aj dlhsie... a teda ja nevykonavam robotnicku pracu ale napiect aj navarit si dokazem ( aj chlebik, aj ked ten nasej rodine az tak nechyba kedze ho moc nejeme😉 ) - existuju mraznicky, zavaraniny... ludia preziju aj dlhsie bez otvoreneho obchodu...
co sa tyka smetiarov - hm... to by mohlo vadit a mohli by byt podla mna velmi rychlo uspesni v strajku ( vid milano minule roky ) - sami si zial neuvedomuju, asi aj kvoli vzdelaniu , aku moc maju oni v rukach a co by mohli dosiahnut a ako lahko...
Kludne zi aj s 10timi detmi - ak ti to tak vyhovuje... ale nepis ze si skromna - len varis z toho co mas, nic viac a nic menej... skromnost je aspon pre mna o niecom uplne inom ( napr. ze mam vela a doprajem aj inym , nekupujem naco mam ale uskromnim sa aby zostalo pre inych etc. ... ale o tom to u vas nie je )
a kludne studuj - v tom ti predsa tiez nikto nebrani - studuju tu matky popri rodicovskej, v mojej praci kopu kolegov... co brani tebe?

danielita18
26. jan 2016

@cannella ale ani učivo nie je uplne každý rok presne to isté a tak isto ked sa píšu písomky tak kto ich opravuje?

liaka
26. jan 2016

Ja si myslim ze v state treba zmenit dolezitejsie veci a za tie bojovat a strajkovat... Novomanzelske pozicky,byty,jednotne prava. Zmena v celom systemy. Napriklad zmena rodicovskeho prispevku-dat viac co v zivote odrobili. Ostatnym nechat tolko co je teraz a to max. do 3 dietata a potom rozdiel medzi 3 a 4 dietatom minimalne 5 rokov,aby ludia nerodili po sebe 9-10 deti.. materska pre zeny co odrobili x rokov aj ked nahodou akurat rok pred materskou boli bez prace... a tymto koncim. Ja prajem aj ucitelom ale ked im islo o deti mohli bojovat za lepsie podmienky a nie hned platy.

rica1
26. jan 2016

@juhseverzapad Fico ma najviac rozkradacích kauz od čias Mečiara a tie jeho balíčky su extrémne trápne a presvedčia len ľudí práve s tým nižším vzdelaním lebo človek ktorý je vzdelaný tak rýchlo pochopí ale myslím aj tu prirodzenú inteligenciu treba mať lebo poznám aj vzdelaných čo za moc nestoja 😀

juhseverzapad
26. jan 2016

@libka1 Samozrejme,že ho ľudia budú voliť, lebo nie sú sprostý. Radšej niekoho, kto im niečo dá ako toho čo iba berie. A prosím ťa nezáviď dôchodcom, kúp si lístok a bež na výlet.

kofa77
26. jan 2016

ale ucitelia maju aj ine poziadavky, nie je to len o platoch...len sa tak dobre masiruje verejna mienka cez media, ze fuj, jaki skaredi, malo im je, nic im netreba, aj tak nic nerobia...

libka1
26. jan 2016

@juhseverzapad no co k tebe dodat, zavidim dochodcom 😀 😀 no comment...
a tesme sa ze dostaneme 10 € a ukradnu nam statisice ....

danielita18
26. jan 2016

@eldane tak ako si ty zastavas policajtov a colníkov tak si ja zastavam ucitelov a zdravotníkov

juhseverzapad
26. jan 2016

@rica1 Teraz som aj ja spoznala 😀

danielita18
26. jan 2016

@juhseverzapad a čo nám Fico dal pre Boha ved tuto krajinu priviedol do najvacsej biedy ako sa len dalo,je to najvacsí hajzel aký tu doteraz bol

kofa77
26. jan 2016

"Samozrejme,že ho ľudia budú voliť, lebo nie sú sprostý" a to tom to je, lebo nie su SPROSTY"...
volia ho uvedomeli, s kritickym myslenim, rozhladeni...

liaka
26. jan 2016

@kofa77 tam zacat. Ved to je chore ze u nas v skolke kazdy rok menia stolicky,stole,skrinky lebo maju peniaze ktore niekde musia minut a niekto kto potrebuje tam to chyba.. cely system je na hlavu. A same papierovacky,podpisujeme dokola to iste. Ako aj v nemocnici. Pri prijme vsetko uvediem,potom pridu dalsi co sa ma na to iste pytaju,potom doktor pri prehliadke,potom sestricky a dokola. A pri porode odznova. Ako sa bude volat dieta? Hlavne ze v 5 papieroch som to uviedla. To nikto to necita hlavne ze je to podpisane a zalozene?

juhseverzapad
26. jan 2016

@libka1 Aj keby bol vo vláde Jožko Mrkvička, aj ten kradne, ale aj niečo dá?

miriam11
Odpoveď bola odstránená
libka1
26. jan 2016

@juhseverzapad kradne, lebo mu to ludia ako ty dovolia. ved nech si nakradne, hlavne nech aj mne da 🙄 najdu sa aj co nekradnu, len tie medove motuzy popod fuzy tak tahat asi nevedia, tak bez sance...

kofa77
26. jan 2016

pozriem na banky, jak vyzeraju.. a jak skolky, skoly... do prdele, len sa sama nas...riem.

raszuz
26. jan 2016

@danielita18 mrzi ma, ze poznas len protekcnych a na zaklade toho sudis zvysok, ja zase poznam len takych, co si svoje postavenie tvrdo vydreli ... A nebudem dalej pisat svoje myslienky, co mi behaju v hlave, lebo nemam chut ist do hadky a zrejme by to k nej smerovalo 😉.

dai
26. jan 2016

@liaka uvedomujes si co pises? pojovat za pozicky? ved ich mas kopu... ci myslis nenavratne ako boli za komunizmu? to hadam realne necakas v tejto dobe a v tomto svete☹ za vyssi rodicovsky? rodicovsky je prispevok - bojuj za kratsiu matersku a vyssi rodicovsky ked uz - to dava omnoho vaecsi zmysel... vsetko co si tu vymenovala absolutne nesuvisi s tym aby ludia za svoju pracu dostali placu ale len s tym aby ti co nic nedaju brali☹ ale ok, to je tiez pohlad na vec... mne uz aj 3 deti po sebe pridu ako vyberanie penazi zo systemu - hlavne preto lebo nasledne je minimalna sanca zeby zena dostala nejaku normalnu pracu - cest vynimkam ktorych je zial naozaj pramalo ( cize ta zena to statu nikdy nevrati a ak aj predtym robila za minimalku tak to vlastne ani statu nikdy neodviedla co nasledne od neho chce... - ale to je uz tema uplne o niecom inom... )
Nechaj pekne kazdeho nech sa rozhodne co je pre neho dolezite a nech zato bojuje - ja teba podporim ked sa tiez rozhodnes spravit so svojou situaciou nieco - spis peticiu, spoj predavacky vo vasom meste, postav sa na ich celo a vytvor nieco velke - ak mas pocit ze je to take lahke - chod do toho - ak to dokazes, tak ta aj volit budem ked sa rozhodnes niekde kandidovat😉

juhseverzapad
26. jan 2016

@danielita18 Za Mečiara a najväčšieho hajz.. Dzurindu si bola kde?

kofa77
26. jan 2016

@miriam11 to bola samozrejme ironia 😀
citovala som autorku tejto vzletnej myslienky

juhseverzapad
26. jan 2016

@libka1 Chcela by som vidieť toho 1 čo nekradne, to musí byť rarita medzi politikmi.

libka1
26. jan 2016

@juhseverzapad no aj ja, ten sa tam totiz ani nedostane 😉 nenakradne, nema za sebou lobbing, nema z coho rozdavat, nevolia ho

juhseverzapad
26. jan 2016

@libka1 Nie,že sa nedostane, on totiž neexistuje.

dai
26. jan 2016

@juhseverzapad tak mne osobne fico nic nedal - zatial len berie, a odkedy je pri moci berie viac a viac... a mojmu muzovi tiez... tym padom aj mojim detom😉 Ty patris do ktorej skupiny ked ti nieco dal? si dochodca alebo dieta? lebo to by teda ciastocne ospravedlnovalo ze tychto zlodejov stale volis a nevidis si dalej od nosa ( uvedomujes si aspon trosku ze vsetko to co niekto nekoncepcne dostane zadarmo niekto ini musi zaplatit? a Fico to veru nie je? ked uz pises ze studenti maju dopravu zadarmo... no, smola - zadarmo ju maju len ti co chodia vlakmi , ostatni maju smolu - prosim ta vysvetli mi aky je rozdiel medzi tymito studentami ? preco jedni ano a druhi nie? neislo tu skor o populisticky tah ktory zaroven vysachuje isteho sukromneho prepravcu z trhu cim umozni v buducnosti vstup na trh nejakemu kamoskovi z coho sa opaet zhrabne provizia🙂 2 muchy jednou ranou a este to ludia ako ty zozeru aj s navijakom☹ ach jaj... ty rozhladeny😉

libka1
26. jan 2016

@juhseverzapad ale existuje kopec cestnych ludi, len sa im do politiky nechce ked vidia ake to tam je. to ze ty mas na to taky pesimisticky pohlad je sice smutne, ja to az tak zle nevidim, len to vidim na dlho 😅

dai
26. jan 2016

@juhseverzapad ale existuju... len ludia ako ty ich nikdy volit nebudu... pretoze nas stat zial na rozdavanie momentalne nema ( mal by riesit skolstvo a zdravotnictvo omnoho viac - ak teda nejake peniaze volne su a nie tu robit populisticke tahy ktore si nedovolia ani naftove velmoci )
clovek naozaj zodpovedni rozdavat v politike nebude - skor vytvarat podmienky aby ludia mohli pracovat a dostavali zato normalnu placu... ale mam pocit ze tebe darmo vysvetlovat...