icon

Štrajk učiteľov - postrehy, názory

horana
25. jan 2016

Kedze su tu uz dve temy o Strajku, ale obe su Otazky, kde je mozne pridat len jednu odpoved, rozhodla som sa zalozit Diskusiu, aby tie, co chcu, mohli pripadne napisat aj viac ohladne tejto polemiky.
Takze, kto chcete prispiet viac nez jednym prispevkom a diskutovat, sem sa.

juhseverzapad
26. jan 2016

@dai Takže tvoj muž je podnikateľ, tak ako môj. Máme iba odlišný pohľad na vec.Ja súhlasím,že čím viac zarábaš, tým viac plať. Nemôžu mať všetci rovnaké dane a odvody, to by bolo choré na hlavu.

juhseverzapad
26. jan 2016

@dai Takže netreba zabúdať na väčšinu populácie - robotníci, predavači,...Keď týto ľudia si budú mocť viacej dovoliť, tak aj štát bude mocť viacej prispievať na školstvo a zdravotníctvo. tak funguje hospodárstvo.

moni244
26. jan 2016

@lizatko1009 aj mna nenormalne vytacaju tieto dristy, co su schopne zenske tu vypustit, su hrdinkami na internete, ale v reali by nic takr nepovedali

dai
26. jan 2016

@juhseverzapad lenze takto to prave nie je... ti co zarabaju najviac tu totiz dane vobec neplatia ak si si nevsimla🙂 na verejnost sa dostane len par sprav o roznych danovych prazdninach pre multimilionove/miliardove firmy s miliardovymi ziskami, pripadne pre roznych kamoskov z kade idu proviziu... tu platia najvyssie dane nie moj a tvoj muz ktori su podnikatelia a system im umoznuje dane optimalizovat ale zamestnanci ako som ja ci ini nad sr pomery zarabajuci ludia - preto nas fico tak zmyka lebo vie ze my nevieme manevrovat v systeme, my jednoducho musime😉
Ked chces mysliet na vaecsinu pracujucej populacie tak preco sa ti zda ok a systemove davat veci na ktore stat nema zadarmo? Ako moje deti cestuju elektrickou alebo autom - ja som ziaden prispevok na ich dopravu nedostala... tak neviem ako mne ako rodicovi pomohlo to ze studenti maju vlaky zadarmo🙂
Si uplne oponujes v prispevkoch - chvalis vladu ktora robi vsetko preto aby zhorsila podmienky pre zivot aj zamestnanie tych najhorsie platenych prac a na druhej strane tvrdis ze spolocnost bude fungovat len ked oni sa maju lepsie... Napis mi 1 systemovy Ficov krok ktory prispel k tomu aby sa vrstvy ktore ty popisujes mali lepsie😉

locko007
26. jan 2016

@rica1 Moji rodičia budú voliť Fica. Prešli si komunizmom, Mečiarom, Dzurindom a Ficom. Chceš snáď povedať, že sú hlupáci. Ako prepáč, každý máme svoje svedomie a vedomie a podľa toho sa v živote riadime. Veľmi inteligentná mi teda neprídeš, keď sa takto vyjadruješ - Fica volia len tí, čo majú nižšie vzdelanie a my inteligentnejší budeme voliť ??? Koho budeme voliť???

danielita18
26. jan 2016

@juhseverzapad tí sa na Fica nechytajú

juhseverzapad
26. jan 2016

@dai Napr. zvýšenie minimálnej mzdy, iba trochu, ale predsa.

danielita18
26. jan 2016

@raszuz každý píšeme so skusenosti,tu tento náš okres je jedna veľká korupcia ale celé Slovensko je skorunpované

dai
26. jan 2016

@locko007 nechcem urazat teba, just nie starsich ludi... koho tvoji rodicia volili? porozmyslaj, predpokladam ze komunistov a nasledne meciara🙂 teraz fica... ze sa nechaju opit rozkom? moji zial tiez mnohokrat... ale ja sa nato na rozdiel od teba pozeram kriticky, vnimam ze su na dochodku a ine veci su pre nich dolezite... ale nato sme tu my deti aby sme im trosku viac otvarali oci... tvoj pripad to zrejme nebude😉

juhseverzapad
26. jan 2016

@danielita18 Aj tušíš čo píšeš?

danielita18
26. jan 2016

@dai ja by som dochodcom zakazala volit

dai
26. jan 2016

@juhseverzapad presne toto som cakala ze vytiahnes🙂 a teraz podme do toho co to realne sposobilo... mnohi ludia museli byt prepusteni pretoze podnikatelia ktori isli na knap si ich uz nebudu moct dovolit... mnohi ludia vdaka tomu zrusili zivnost - co by si si vsimla keby trosku sledujes realne dopady niektorych krokov tejto vlady - od minimalnej mzdy sa totiz odvadzaju aj minimalne odvody - cim je vyssia tato mzda tym vyssie odvody musia zaplatit ludia ktori pracuju na zivnost - mnohi mali malinko, teraz uz tolko ze si uz zivnost dovolit nemozu...

rica1
26. jan 2016

@juhseverzapad Ja by som takých ľudí ako si ty v čase volieb zamkla niekde kde by ste nemohli narobit zlo

danielita18
26. jan 2016

@juhseverzapad velmi dobre viem čo píšem

danielita18
26. jan 2016

@dai presne takto to bolo aj s mojou zivnostou

rica1
26. jan 2016

@locko007 Fico sa smeje ľudom do očí kradne klame, má najviac rozkrádačiek, jeho vlada už nemá hranice arogantnosti a ten kto to nevidí tak naozaj mi moc inteligentný nepríde.. a na druhej strane je pravda že teraz je tam taká bieda výberu že skoro niet koho, ale Fico a vláda jednej strany je to najhoršie zlo pre tento štát

danielita18
26. jan 2016

@rica1 presne lebo ked aj iní ponuknu niečo rozumné tak oni to automaticky vsetko zamietnu lebo im to nevyhovuje v tých ich kšeftoch v tomto štáte

juhseverzapad
26. jan 2016

@dai Kto chce podnikať,tak aj bude.Teraz nebudem hovoriť o všetkých, ale mnohý prepustia, lebo nechcú viacej platiť tomu zamestnancovi. Ja viem aká je výška odvodov z minimálky a nie je to až taká suma. Preto kto chce,tak aj bude. Iba špekulanti vymiznú.

rica1
26. jan 2016

@locko007 a keď si prečítaš alebo vypočuješ ekonómov , politológov , historikov práva tak všetci sa zhodnú proti Ficovi a to sú pre mňa vzdelaní ľudia...

carolek
26. jan 2016

@juhseverzapad Dôchodcovia nepotrebujú zadarmo vlaky, ich by viac potešilo funkčné zdravotníctvo.

rica1
26. jan 2016

@juhseverzapad a počuj Ty "juhseverzapad" ak máš deti tak pametaj na moje slová že sa Ti raz v budúcnosti "poďakujú" koho si im tu volila

lizatko1009
26. jan 2016

@moni244 aj tak na uplne najviac odrovmala tema chcem pre dieta viac ako ucitela :D Ako marfuska a ja chcem a chcem a chcem uplne psycho normalne as netesim ked pojde moj do skoly hlavne na rodicov psychopati Ludia v dnesnej dobe

juhseverzapad
26. jan 2016

@rica1 Keď sa nehanbíš, tak koho volíš, nech sa zasmejem 😉

lizatko1009
26. jan 2016

@juhseverzapad to si Len ty myslis, ze nieje taka suma, kedze chcem uver musim mat dobry prijem a vies ako vtedy narafu socialku? Len mesacne naklady na najom, mobil, socialku, zdravotnu mam 1000 e aj ty mas tolko?

juhseverzapad
26. jan 2016

@rica1 pamätaj sa píše nie pametaj, ty vzdelaná osoba 😀

stella333
26. jan 2016

@dai A mozno to nie je zavist a je to o tom, ze tym ludom co zarabaju 300-400 eur zatvorenim skoly skomplikovali riadne zivot a maju problemy v praci. Len hnev ze si ich deti a ich beru za rujojemnikov. Nie vsetky skoly niektore maju nahradny program pre 1. stupen, take ocenujem. Neverim, ze keby si bola majitel fimy schvalovala by si strajk svojich zamestnancov. Ale ked ide o stat,politiku tak preco nie.

rica1
26. jan 2016

@juhseverzapad chcela som Prochádzku no ten ma sklamal a niečo mi hovorí že mu nemám veriť , nakoľko nechcem aby moj hlas prepadol pretože neisť k voľbám nie je riešenie tak idem voliť Matoviča 😀 áno pre mnohých šašo ale moj názor on to už musí robiť tým štýlom ako to robí aby sa to dostalo aj ktým obyčajnejším ľudom a z tej zberby čo tam mometnálne je je to najnormálnejšia voľba , a na kandidátke má ľudí ktorý odhalili reálne kauzy a nebáli sa vystúpiť z davu a ukázať aha tu sa kradne lebo to mnohí nerobia idú ako ovce v stáde a hladia len na seba a smej sa koľko chceš... budem rada keď Ti spravím vysmiaty deň 😀

snezienka07
26. jan 2016

pozeram, ze sa tato tema nejak zvrhla...

juhseverzapad
26. jan 2016

@lizatko1009 Nie, ja platím hypotéku 140€

rica1
26. jan 2016

@juhseverzapad viem ako sa píše pametaj, píšem to pametaj schválne Ty vzdelaná osobka 😀