Štrajk učiteľov - postrehy, názory
Kedze su tu uz dve temy o Strajku, ale obe su Otazky, kde je mozne pridat len jednu odpoved, rozhodla som sa zalozit Diskusiu, aby tie, co chcu, mohli pripadne napisat aj viac ohladne tejto polemiky.
Takze, kto chcete prispiet viac nez jednym prispevkom a diskutovat, sem sa.
@juhseverzapad parada mne ked narafu hypo vies kolko to bude? Aj to budem platit s mojim na polovicu ja 300 e on 300 e
@rica1 Ďakujem, toď som sa hádala s otcom, ten tvrdil,že taký ... sa na Slovensku nenájde, kto by ho volil a ja na to 1 áno. Takže ďakujéééém
@juhseverzapad no šak aký názor čakať z vašej strany to je jasné a ver mi že sa nájde takých viac...... opakujem ak máš deti tak myslí na ne a na ich budúcnosť pretože tým Ficom im ju vážne kazíš... ale škoda slov , mávajte sa tu pekne a pekne diskutujte ide vám to 😀
@juhseverzapad no šak aký názor čakať z vašej strany to je jasné a ver mi že sa nájde takých viac...... opakujem ak máš deti tak myslí na ne a na ich budúcnosť pretože tým Ficom im ju vážne kazíš... ale škoda slov , mávajte sa tu pekne a pekne diskutujte ide vám to 😀
a ten vas otec asi toho moc nesleduje keď tvrdí že sa nenájde 1čo by ho volil.. ja nepoznám nikoho vzdelaného kto volí Fica všetko sú to zvláštni ľudia žijúci v svojom svete
@lizatko1009 z tej temy som uprimne sokovana a tiez sa desim, ze moje dieta pojde do skoly s detmi, co maju vdaka rodicom taketo sialene nazory na ucitelov, ale zase na druhej strane, moja pojde do zatracovanej statnej skoly, cize tieto deti tam dufam nebudu az v takom mnozstve
@rica1 Žijúci na Slovensku. Amen
@danielita18 Nemôžeš zakázať voliť všetký dôchodcom, nie všetci sú senilní.
Ženy sa preberte. Ja teda neviem, na akom Slovensku žijete Vy, ale ľudia celkovo sú radi, že vobec majú nejakú prácu, nemám pocit, že si môžeme nejako extra vyberať. Čo sa týka vzdelania, VS už tiež nie je taká výhra ako kedysi.....neznamená to automaticky, že máš aj vyšší plat. Nemyslím si, že ludia priamo druhým závidia. Ide o to, že práca je na SR strasne zle ohodnotená a platená. Druha strana mince.....nie každý si môže dovoliť štrajkovať - ozvať sa. Nie všade sú napr. odbory a pod. Ja som len poukazovala na to, ze ako ucitelka som si myslela, ze zarabam stasne malo, pritom platy sa nam valorizovali kazdemu pravidelne !!!! Bez ohladu na vysledky, výkon. Nemusela som sa nikomu prosiť, nikomu nič dokazovať. V sukomnej sfere mozes o tomto len snivat. Tam robis od nevidim do nevidim a Tvoj plat sa Ti upravi len raz za cas aj to pekne natvrdo, verzus Tvoja snaha, resp. vysledky Tvojej prace, ktore sa meraju X - kriteriami. Čo sa týka psychickej záťaže - tiež samostatná kapitola, je x - povolaní, kde sú ľudia psychicky vyžmýkaní, doslovne vyhorení a musia fungovať. Jasné, všetci máme možnosť výberu, ale nie každý - aj keď schopný človek sa dostane tam, kam by chcel (tiež na samostatnú diskusiu).
Uz nechcem reagovat na strajk, na to ci podporit ci nie... iba jedno mi neda. Vsetci, ktori ste sa vyjadrili v zmysle... my(oni) si zasluzia viac lebo studovali a taky obucajny robotnik nech je spokojny s tym co ma, lebo ma iba 3 roky ucnovky...
Hambim sa za vas. Taketo ponizovanie a povysovanie sa nad ludmi. Ved prave z odvodov tych menejvzdelanych a tvrdo pracujucich ucitelia mohli 5 rokov studovat. Ja si vsetkych tvrdo pracujucich ludi vazim, lebo aj ja som studovala za ich odvody.
Myslim, ze kazdy priemerne inteligentny clovek sa musi ohradit a tvrdo nesuhlasit s takymto vyvysovanim sa.
@stella333 ty si myslis ze ostatnym to neskomplikuje zivot? 🙂 a ze ako zamestnavatela ma nepotesi strajk? jasne ze nie🙂 ale tak sa snazim byt dobrym zamestnavatelom aby moji zamestnanci na strajk nemali dovod... mojmu muzovi zamestnanci este nikdy nestrajkovali, ani nasa firma este nestrajkovala a to teda inu pracu od nas vyzaduju😉 na druhej strane ale aj zaplatia a aj aspon trochu sa staraju... ked to tak nie je ma zamestnavatel - v tomto pripade stat - smolu...
Moja otázka - ktorý učiteľ ktorá učiteľka - šli pod nátlakom študovať pedagogiku aby boli učitelia?
@eldane to nie je vyvyšovanie sa...to je vec, ktorá je bežná a normálna vo vyspelých krajinách sveta...aj ja si vážim akúkoľvek prácu, ale človek by mal byť ohodnotený aj adekvátne k vzdelaniu...o čom to potom je aby vysokoškolsky vzdelaný človek bol hodnotený rovnako ako niekto kto má napr. skončené len základné vzdelanie...lenže práve to priemerne inteligentný človek pochopí a tí menej inteligentní budú len závidieť a dookola porovnávať predavača s učiteľom
@eldane ale prosim ta... to hadam nemyslis vazne🙂 pozri si ake odvody platis z minimalnej mzdy prip. nejakych 500 euro... studovat aj tvoje deti mozu hlavne vdaka odvodom zarabajucich 1000 euro plus... to len na margo...
druha vec, skonstatovanie faktov oznacovat za ponizovanie alebo povysovanie...rozmyslaj trosku... ja si tiez vazim kazdu pracu ale jednoducho nemoze mat rovnaku hodnotu praca ktoru dokaze bez studia robit moja 8rocna dcera ( ci za pasom z vlastnej skusenosti ja ako 13rocna po poldnovom zaskoleni so zodpovednostou za nic ) ako praca lekara ci ucitela ktori preberaju zodpovednost za zivoty ci vyvoj deti a neustale sa musia vzdelavat - nepridu domov a nepozeraju priblble sr serialy ale sedia casto nad knihami do noci etc. ... toto je pre mna - priemerne inteligentneho cloveka realny pohlad na vec a skonstatovanie faktov - nerozumiem uplne naco sa hras v tom prispevku☹
@carolek nejde o senitiltu dochodcov, ide o to, ze ludia nad isty vek by nemali rozhodovat o nasej buducnosti...oni ju nasmeruju nespravne a potom sa pominu..jedine co im vlastne treba je riesit vysku dochodku a slusne zdravotnictvo aby mali dostojnu starobu a starostlivost..to sa ale nikdy nezmeni zo dna na den..inak ale volia oni niekoho pre smerovanie krajiny, pricom oni si ten bordel co volia uz ani nevychutnaju, ale doplatime na to my..
Nechcem tym vobec degradovat dochodcov, ich usudok, davat do jedneho vreca, ze su senilni a hlupi..aj my raz budeme..ale moji rodicia napriklad maju nad 60 a moja mama sama hovori, ze by mali mat zakaz volit uz...🙂
Ucitelia nesiem vam dobru novinu z Ficonovin co mi prave pristali v schranke: Ucitelia dostanu po volbach byty zadarmo. Svita na lepsie casy!!! A este mnohe "dobre spravy" su tam 🙂 🙂
@eldane ty prekrucujes presne tak ako fico, tie tvoje prispevky su tak populisticke, ze uz ta vidim v parlamente na poprednych miestach 😀 😀
@lalinko2010 cize ked sa rozhodli tak maju tisko sediet za pieckou a tesit sa z almuzny ako ty🙂 to si tym chcela povedat?🙂
@lizatko1009 neviem ci SI ucitelka alebo Len tak SI ich xastavas k tvojmu ze budes mat hypo 600ecok a nad vydavky 1000 ecok.ked nemas na taku hypo tak xhod do mensieho a daj SI easy kartu alebo mensi pausal...to je take novoslovenske nemat na Nic ale sa ukazovat.a suv na pozicku nechces?:d
@dai Tak kazdy stat si moze vyskakovat len do vysky svojich moznosti (tak ako aj kazdy zamestnavatel a zemestnancovi to nemusi vzdy vyhovovat), to uz je ale v rukach politikov, kt. si volime. Ked pozries kandidatky stran v kazdej je najaky ucitel, ci lekar. Dalej su odbory, stavovske organizacie atd. A aj strajk a vyjadrenie nespokojnosti sa da robit ohladuplne a aby som nekrivdila vsetkym, niektore skoly to robia.
@dai prosim ta, uz sa neopati reagovat na niektore prispevky...nepochopia to...ja to vzdy vidim aj tuto v tych diskusiach, ze ospravedlnujem si vlastnu neschopnost tym, ze odsudzujem sikovnejsich, uspenejsich....atd...je to moda skryvat za sa skromnost a hadzat vsetko na stat, ze neda davky a ine prispevky....a "bohati" nech platia, zivia, nemaju nic..a vlastne preco vobec zarobia...vlastne...naco vobec chodime do skoly ?? Ved v dnesnej dobe sa uz citat a pisat naucime aj sami a doma..a lekara, manazera, pravnika a kedekoho moze vlastne robit kazdy ...
Tu nejde o to, ze kto si co realne zasluzi, ale o necitlive vyjadrenia a akysi pocit o nadludskosti lebo ja mam VS... ktory bol prezentovany vo viacerych prispevkoch. Ja neriesim, zasluzi - nezasluzi... reagovala som na sposob vyjadrovania sa.

@juhseverzapad Súčasná vláda niečo dá? 😀 Tým myslíš lekvár, ktorý sa spomína v tomto vystúpení? http://www.mojevideo.sk/video/25de5/fico_chrani...