icon

Štrajk učiteľov - postrehy, názory

horana
25. jan 2016

Kedze su tu uz dve temy o Strajku, ale obe su Otazky, kde je mozne pridat len jednu odpoved, rozhodla som sa zalozit Diskusiu, aby tie, co chcu, mohli pripadne napisat aj viac ohladne tejto polemiky.
Takze, kto chcete prispiet viac nez jednym prispevkom a diskutovat, sem sa.

libka1
27. jan 2016

@stella333 na to treba podmienky

stella333
27. jan 2016

@libka1 Vyhovorky, tak sa teda asi nepohneme z miesta a lepsie nebude. Lebo zazraky hned a teraz sa nedaju realizovat.

libka1
27. jan 2016

@stella333 ake vyhovorky? to su fakty, to je cele zacyklene... tazko sa to riesi. to je ako vybrat tych spravnych ucitelov pre zvysenie a nezvysovat plosne. ako ich vyberies? vyberie ich riaditel podla subjektivneho nazoru... a sme v ritke 😀 ale mas pravdu, treba zvolit tych spravnych, netusim kto to je, zatial len viem kto je ten nespravny 😀

jajka257
27. jan 2016

@stella333 ucitelia nemozu vychovavat, poviem ti moju vlastnu skusenost asi spred 3 mesiacov: moje ziacky nicili majetok obce, malovali oplzle napisy, rozbijali lavicky atd. Tak som v zapale vychovy hodila temu, na triednickej hodine, ze co robia, ze je to nevhodnr, nech si uvedomia ako to potom vyzera....no proste taka mamickovska lekcia. Na druhy den naklusala jedna mamicka a vysvetlila mi to asi takto: co robi jej dcera ma nema zaujimat, jej dcera si moze ist kupit aj vibrator do sexshopu a ja sa nemam nad tym zamyslat. A to som ju citovala doslovne a este mi oznamila, ze aj keby je...la ulici, je to vec jej dcery. Dieta ma 13 rokov. Tolko k vychove.....

anuska74
27. jan 2016

@vydrnik
Tak teraz veríš to čo povedal Fico, či konkrétne tu učitelka,píše cipa33
Ja by som grázlom a kecom našich politikov neverila ani slovo, ani ten nos medzi očami, sa zobuď.

vydrnik
27. jan 2016

@anuska74 nebyvam tu tak dlho aby som posuzovala politokou.len mi pripada zbytocne sa tu hadat ked politici maju taky pristup,a uznej sama mieje lepsie cas travit z detma nez sa tu hadat,

mia18112
27. jan 2016

Myslím, že ľudom ani tak neležia v žalúdku samotne platy učiteľov, skôr tie spomínané akože nazvali ste to ,, výhody,, verzus ich plat. Nemyslím si, že ľudia druhým nedoprajú. Ja by som priala každému aby zarobil adekvatne svojmu nielen vzdelaniu, ale aj schopnostiam, výkonom, výsledkom. Prečo si myslíte, že ked sa im zdvihnu platy, budu sa viacej snažiť ? Viacej naucia ? Nase deti budu mudrejsie..... ? Nebudte smiesne !!!!!!!! Bud to toho ucitela bavi, alebo nie, ci ? A tých co to nebavi, kludne mozu ist do inej sfery......hlasim sa ako prvý záujemca na ich miesto. Lenže to NIKTO z nich nepojde!!!!! Preco ? Lebo si to ani nevedia predstavit bez tých výhod......Ked som ja ponukla svoj plat bývalým kolegom ucitelom, ani jeden z nich zrazu NERIESIL svoj plat.....preboha, to nie.....robit kazdy den do 17,30 !!!! Na Silvestra ? Počas Vianoc mať ledva 1 den volna ? Na leto si vymodlit aspon 1 tyzden dovolenky, vlastne dieta vidieť až večer po 18 hod ( denne !!!!!). Že či som sa zbláznila takto fungovať ???? NO VITAJTE V REALITE BEZNYCH LUDI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

felycity
27. jan 2016

@jajka257 krásny príklad, aký je učiteľ bezmocný.... mnohí rodičia by si mali uvedomiť, že úlohou učiteľa nie je vychovávať, ale usmerňovať, môže sa snažiť suplovať výchovu, ale čo z toho, keď rodič to celé zneguje, krásny príklad toho aké je náročné byť učiteľom, nielen ich niečo naučiť, ale ich aj formovať, motivovať, popritom počúvať blbé komenty rodičov....priznám sa, že toto mať každý deň na tanieri, učiť, niesť zodpovednosť tak sa neviem dočkať prázdnin 😀

vydrnik
27. jan 2016

@anuska74 a este dodam,nepisala som ze yomu verim co Fico povedal.len som chcela pouka,at na to sby sa zienky medzi sebou nehadali ony stejne tu nic nevyriesa a zbytocne hadky tu,

sorciera24
27. jan 2016

@mia18112 a ty si tiez jedna z tych uciteliek, co chce sit ucit len kvoli vyhodam?...lebo stale ich omielas.....a si enmysli, ze neamme amnzelov, kt. pracuju v sukromnych sektoroch...ako som pisala, moj muz hoci yvstudovany ucitel ucit nejde, radsej obetuje "vyhody"...ako prsit o nervy..... niekde si spominala tvoj predmet (neviem, ci este mas nejaky iny).....ale ak tak tuzis po mieste ucitela, urob si dalsi predmet napr. (lebo s tym moc uvazok nenaplnis.....).....ja, akos it aks pominam, ako som azcala ucit.....okrem ucenia,a le aj popri MD, stale cosi studujem....(asi by som uz mala prestat...... 😎 )

mija51
27. jan 2016

@felycity áno, škola nemôže suplovať rodinu. základ je v rodine. škola môže len pomáhať, radiť, atď. Viem, že s deťmi robiť nie je ľahké. a to, ako sa správajú niektorí rodičia, hrôza. Ale treba aj trocha sebareflexie. Ja pracujem s adolescentmi s ťažkými poruchami správania, titulov tipu "pi....", "ku... " a podobne som dostala , no ani nerátam. A to s nimi pracujem na celodenkách. za tých 12 hodín mám niekedy problém sa aj najesť, či behnúť na WC, aby niečo nevyviedli. To len tak pre porovnanie. že nie ste, naši učitelia, na tom až tak zle. A potom príde rodič, ktorý na Vás naziape, že ako krivdíme jeho dieťaťu, keď si nemôže ísť samo do mesta a pod.

libka1
27. jan 2016

@mia18112 som bezny clovek a moja realita je uplne ina 😉 vitaj v realite inych beznych ludi 😀
samozrejme je mi jasne ze vela ludi to ma tak ako ty, otazka je preco? a co robia preto aby to tak nemali?

libka1
27. jan 2016

@sorciera24 nestvi ma, konecne tu nespamuju tie necitalne prispevky od tej osoby co mala v kazdej vete 12 preklepov a clovek musel skumat co pise a teraz zacnes ty? 😠

mia18112
27. jan 2016

@sorciera24 Prečo na mna útočíš ? Vyjadrila som len svoj názor, lebo poznám na rozdiel od mnohých obidve strany......nič viac. Nevidím len to ,, A,, ale aj to ,, B,,. A nerozčulujem sa tu, ako mnohé z Vás......

sorciera24
27. jan 2016

@mia18112 ak je moje vyjadrenie utocenie, tak si citaj po sebe utoky na tvojich "kolegov".....myslis, ze len ty vidis problem z oboch stran?....v kazdom zamestnani ams vyhody aj nevyhody, ale len preto nebudem zavidiet sussedovi hentu vyhodu, kt. nemam alebo hocico.....

sorciera24
27. jan 2016

@libka1 sorry 😀 do kelu, nemam tolko casu, deti mi behaju okolo, mobil blby, pojdem na comp...sorry....

libka1
27. jan 2016
stella333
27. jan 2016

@jajka257 Ja ti to verim a myslim si, ze ucitelia nie su vsemocni a vychova a pristup k vzdelanie vseobecne vyplyvaju na postoji rodiny. Takze ucitel je dolezity, ale nie je to jediny faktor vzdelania, vychovanosti a uspesnosti cloveka. Prislo mi, ze su tu trochu precenuje faktor ucitela, najma s ohladom aky velky plat mu nalezi a zaroven sa nedocenuje faktor rodica. Ja urcite som za to aby sa navysovali peniaze v skolstve, ale podla mna to nejde hned a ten problem v skolstve je sirsi. Mne napr. chybaju aj paky na ziakov, kt. su nedisciplinovany, narusuju vychovu, dalej ucitelia, kt. naozaj len odrapocu to svoje, bez ohladu na to ci to niekto pochopil, ci nie je.

aristka
27. jan 2016

@sorciera24 inak dobre sa mi citas ...chi .chi ...kedze rada si sa obuvala aj do mna .ze ako pisem ..inak tiez na tom blbom mobile ...

sorciera24
27. jan 2016

@aristka preklep a hrubka je rozdiel...inak preklepy beriem....a vidim, ze je to nanic...uz citam po sebe 😀

libka1
27. jan 2016

@sorciera24 nebud prisna. ja robim hrubice ako slak a prave preto chodim do tychto diskusii trenovat si slovensky pravopis, inac nenapisem po slovensky ani slovo za cely rok. ale teraz sa zdokonalujem spolu s dcerou, uz som v ucive 2. rocnika a celkom mi to ide, najma tvrde a makke spoluhlasky mi idu 😀 😀 ale ona je lepsia...

sorciera24
27. jan 2016

@libka1 tak to je uz choroba z povolania 😉 🙂 ...ja mam prvaka, takze sa ucim citat a pisat 😀 .....ale pri dtom moju decku mam niekedy fakt dost.....obdivujem tu ucitelku, ako ich dokaze zabavit a namotivovat..... 🙂

aristka
27. jan 2016

@sorciera24 je to mimo temu .ale pre mna usmevne ...ty tam mas gulas vsetkeho ...

libka1
27. jan 2016

@sorciera24 zlepsi sa to, v prvom rocniku moja vzdy minimalne 30 minut plakala a potom za 5 minut napisala domacu. teraz faza placu odpadla a piseme domacu tak 10-30 minut 😀 😀 😀 😀 sama na to prisla ze ma takto k dobru 30 minut na hranie....

andra77
27. jan 2016

@mia18112 tak je...🙂 bývam na východe, kde neštrajkuje ani jedna škola....pracovná zmluva a odvody sú v dnešnej dobe luxus, aspoň tu u nás na východe, každý ponúka len dohodu.... ☹ plat 500-600eur sa tu pokladá za v.i.p. plat..štátna a verejná správa sú lukratívne zamestnania, kde v dnešnej dobe sa len ťažko na základe pracovného pohovoru dostane a miesta učiteľov nie sú žiadne voľné...taká je realita.. ☹

jajka257
27. jan 2016

@stella333 mas pravdu, su taki, co odrapocu a po mne potopa. Ano, je to na dlhe lakte. Ale ak nebude zmena, ostanu len taki. Mohla by som ti rozpravat aj ja o pomeroch v nasej skole, ale sluzobne tajomstvo, nesmiem na verejnosti o tom hovorit....

felycity
27. jan 2016
katrin21
27. jan 2016
libka1
27. jan 2016

@katrin21 to budu falosne pasky, som si ista 😀 to by kazilo ten spominany priemer...

katrin21
27. jan 2016

@libka1 no asi nie.. bola som v skolstve, viem ,ze toto je realita... a mam aj info od kamosiek, co v skolstve zostali.... tie platy su desne...

uprimne povedane, ked som pocula tie kydy o priemernom plate od ministra, az ma zdvihalo zo sedacky doma ! to je uplne konina. to mozu mat tak riaditelia ....