Štrajk učiteľov - postrehy, názory
Kedze su tu uz dve temy o Strajku, ale obe su Otazky, kde je mozne pridat len jednu odpoved, rozhodla som sa zalozit Diskusiu, aby tie, co chcu, mohli pripadne napisat aj viac ohladne tejto polemiky.
Takze, kto chcete prispiet viac nez jednym prispevkom a diskutovat, sem sa.
Mňa jej dieťa až tak netrápi, to nech rieši ako uváži. Ale ďakujem za tvoju podporu, vždy to poteší pri takých ľuďoch "pod úroveň". Mňa trápia hlavne moje deti a pre ne chcem kvalitné školstvo, aby nemuseli študovať v Čechách alebo inde v zahraničí ako väčšina našej rodiny, lebo tu stráca vzdelanie úroveň. Tiež som dala deti do súkromnej školy, lebo ma trápi, že škola do ktorej spádovo patria nemá ani to najzákladnejšie vybavenie. A pritom tiež majú právo na kvalitné bezplatné školstvo. No a vadia mi ľudia, ktorí urážajú slušných ľudí, ktorí tu chcú diskutovať na inteligentnej úrovni. Mali by ich zablokovať a nech si diskutujú s ľuďmi na podobnej úrovni. Kam táto naša krajina speje? 🙂
@libka1 ak nie je tento strajk iba o zvyseni platov,tak by ma zaujimalo,kolki zo strajkujucich ucitelov by ostali v strajku,ak by im hned teraz povedali,ze im navysia platy na pozadovanu sumu....
Ja nehovorim,ze si nezasluzia,ale nebudme naivni predsa...a to nacasovanie mesiac pred volbami,to je ok??tak ale ucitelia su pre niekoho vhodna skupina na vyuzitie/zneuzitie....
@betina13 zvýšenie je jedným z bodov, nikto netvrdí, že nie je - požiadavky sú na www.isu.sk
@wetka to o kom pises ? dufam, ze nie o mne, nasa vychova je ok 🙂 obe deti mam nadane, vyborne sa ucia, idu teraz na prijimacky na gymple, drzte nam palce 🙂 syn je stastny ziak na drienovej a dcera na kosickej, obe skoly zapojene do strajku, nasa plna podpora ucitelom, doma mam este jedno dieta do dvoch rokov
nemali sme stastie v prvej skole na jednu ucitelku, ostatne boli fajn, ale bohuzial skola neriesi problemy a nastastie sme to skoro zbadali, kamosky sa tam trapili s detmi do drheho stupna, potom ich prehodili prec tiez a to mali dievcata v triedach
tak snad ked dakto precita hentu hovadinu, co napisala tu diskutujuca, velmi lutujem, ze som ten prispevok precitala, lebo to ti akurat tak huba padne, ako moze hento niekto uverejnit, ze je to ok, ved to uz je trosku na urovni jehovistov aleboco
@fidka79 inak vidim to tak, ze strajk podporia spokojni rodicia skor, ako ti, co maju zle skusenosti a tak to jednoducho je ...moje obavy zo strajku su v tom, ze nebudu stihat ucivo a potom detom tak nalozia uloh a uciv, ze budeme mat problem sa aj von dostat, co nie som ochotna, aby deti nemali detstvo a len v knihach sedeli doma
by ma zaujimal pohlad vychovavateliek z detskych domov a domov pre dochodcov na toto vsetko, tie maju totiz takmer zivotne minimum na vyplatnej paske a o 50 percent viac deti a ludi na starosti, ako je psychicky a fyzicky zdrave pre nich aj pre tie deti a v otrasnych podmienkach
a o tom sa mlci
@fidka79 no ako som momentalne na rodicovskej, ale kebyze som v praci, asi mam problem co s detmi vacsi ako teraz, chapem, tiez som si to vyskusala po dvoch materskych v praci par rokov
a momentalne tiez kazdy den vymyslame program detom, plus sa pripravuju na prijimacky uz od septembra intenzivne, takze je co robit neustale
zajtra mali v plane ist na lezecku stenu, ale su tam az po tretej, tak budu vonku, na bikoch asi, je celkom ok teplota
v skolach vacsinou riesia nejaky program pocas strajku len detom na prvom stupni, tie vacsie, ak maju oboch rodicov v praci a ziadnu babku po ruke, si to maju asi odkrutit niekde doma same aleboco
@denisic ja viem,ze jeden z bodov,a ono to dobre znie,ak sa rozprava,ze strajkom bojujeme za nase deti a tym tahame na podporu rodicov a nieviem koho...ja len tvrdim,ze 99,9% ucitelov je v strajku kvoli platu (opakujem,ze netvrdim,ze si nezasluzia), ak by im ho vsak dali,nestrajkuje nikto a poziadavka "pre nase deti' upadne do hlbokeho zabudnutia
minulý rok niečo vydupali, aj tento rok nech vydupú, aj budúci kľudne.......len neviem kde sú ochotní sa zastaviť a povedať: " mám slušnú výplatu, som spokojný".
A podporu môžu čakať až vtedy, keď budú mať náš rešpekt. Žiaľ... zlé skúsenosti = nulový rešpekt a úcta.
Vsetkym ucitelom: vela ludi stoji pri vas. do nepricetna ma vytacaju tie trapne argumenty, ze:"co chcu, oducia 4-5 hodin a utekaju domov ... prazdniny 6 tyzdnov ... atd". dnes vam premier vykrical, ze ste bolo cez vianoce 18 dni doma. a poslanci su az do volieb kde? a poslanecke prazdniny v lete? atd ....
ja vasu pracu vnimam ako zasluznu a vazim si tych z vas, ktori ju robite s laskou a snahou nie len deti,ale aj seba posunut dalej.
btw, mam tiez menej ako priemerny plat, mam VS a robotu od nevidim do nevidim. ale snazim sa to - rovnako ako vy, zmenit.
a vsetkym zakomplexovanym zamestnankyniam, ktore ucitelom zavidia mzdu nad zivotnym minimom - nech sa paci,dorobit si skolu, da sa aj externe, a mozte naklusat na skoly a ucit, ked je to parada. ja som milovala matiku, chcela som ju studovat, ale jednoducho co by som ako zena matikarka robila? vedu? nechcela som .... a ucit deti? na to nemam vlohyani nervy ani predispozicie 🙂
@fidka79 na nasich skolach najdem ucitelov aj o pol stvrtej
na zs mierova o druhej rezali ciaru domov ucitelky na prvom stupni, to viem :D
takze ono je to ako kde tiez
@fidka79
Predstáv si, občas robím aj víkendy, A neraz som bola s deťmi aj cez noc, výlety a pod. Vysvetľovať ľuďom ako ty nemá zmysel, ale takýmto spôsobom budú učitelia ešte horší, teraz sa sťahujete, že nič nenaučil, nič nerobí, za pár rokov nebudú ani takí učitelia, pretože už to nie je čo bývalo - štúdium na pedagogickej či, prírodovedeckej. filozofickej fakulte. Narod bude mať presne takých pedagógov akých di zaslúži
A koľko ľudí má home office a robí napr len 2-3 dní, tak to budeme brať že ten nepracuje, lebo fyzicky neisiel do práce?

@denisic Ona už obhryzené má. Nezvládla výchovu syna, namiesto priznať chybu, ho preložila na inú školu.