Štrajk učiteľov - postrehy, názory
Kedze su tu uz dve temy o Strajku, ale obe su Otazky, kde je mozne pridat len jednu odpoved, rozhodla som sa zalozit Diskusiu, aby tie, co chcu, mohli pripadne napisat aj viac ohladne tejto polemiky.
Takze, kto chcete prispiet viac nez jednym prispevkom a diskutovat, sem sa.
@denisic ale práve preto, že ak niekto poukáže v zdr., že vidí dôvod na štrajk, tak hore niekto by sa nad tým mal zamyslieť. Ono keby nevideli, koľko peňazí sa rozkradne, ako tvrdím ja, že v tomto štáte je peňazí dosť, len končia v nesprávnych vreckách, tak by to ľudia prehryzli. Áno, je ťažko, nie sú peniaze, nejako sa pretlčieme. Ale keď je toho pretĺkania už veľa, ale napriek tomu je ešte stále čo rozkrádať, tak to už nase..... aj kľudného človeka. No holt tieto skupiny zamestnancov štátu nie sú cieľovými skupinami ako potencionálni voliči. Preto sa pridáva tým, ktorí sa nechajú opiť rožkami za 1,90 pridania na mesiac, vlakmi zadarmo, vratkami za plyn. A pritom tie peniaze by mohli byť rozumne použité úplne inde.
@fidka79 To nie je pravda. Môžeš si urobiť špecializáciu a dostať príplatok. Môžeš si nájsť prácu v Čechách, Rakúsku, Nemecku, Nórsku, Švajčiarsku ako zdravotná sestra. Ste všade vítaní. Ale učiteľ zo Slovenska nemôže ísť učiť do zahraničia. Na to by tam musel vyštudovať, škoda. Ak by som bola zdravotná sestra, tak by som určite išla zo Slovenska preč. Jazyky ovládam.
@fidka79 Tvoj slovník nekomentujem! Mám spolužiačku z gymnázia, ktorá ako sestra v Rakúsku pracuje, nikdy mi o takýchto problémoch nevravela. Ja som v zahraničí žila, vďaka tomu mám dom, auto a nemám hypotéku. Chcem urobiť niečo pre Slovensko, aby bola naša krajina na tom lepšie.
@loginexistuje aké sú tie platy, to je jedna vec. Ja tú prácu nerobím kvôli tomu, ale preto, lebo má baví. Zbožňujem detí. mám rada pocit, keď vidím, že som ich niečo naučila, že ma postískajú, obchytia, svojím spôsobom vyznajú lásku, že má majú radi. Pre tieto dôvody to robím. Je síce pravda, že počas "prázdnin = dovolenky " nemusím riešiť babysitting.....ale to je strašne málo výhod.
Ak by každý, kto je nespokojný so svojím platom dal výpoveď, tak nikto nerobí 😀
@evittam a k tym lekarom co koncia o 15:00 ta napadlo, ze este potom idu makat do nemocnice napriklad?alebo sluzit pohotovost?alebo do inej ambulancie co si fici do vecera?
@malaikasana To si všetci myslia, že práca niektorých povolaní končí, keď zatvoria bránu práce. Lekári si robia atestácie, stále sa vzdelávajú, píšu rôzne práce, chodia prednášať na fakultu - aspoň v Martine vo Fakultnej nemocnici. No to ľudia nevidia.

@ajkava Je v tom aj logika. Keď štrajkuje lekár a sestra, tam ide o život - môže dôjsť aj k smrti. Majú iný spôsob, akým to môžu urobiť a dosiahnuť svoje. Tak neviem, prečo nás za to niekto viní. Keď štrajkuje učiteľ, tým môžme deťom len pomôcť. Ale to nechápe veľa ľudí.