icon

Štrajk učiteľov - postrehy, názory

horana
25. jan 2016

Kedze su tu uz dve temy o Strajku, ale obe su Otazky, kde je mozne pridat len jednu odpoved, rozhodla som sa zalozit Diskusiu, aby tie, co chcu, mohli pripadne napisat aj viac ohladne tejto polemiky.
Takze, kto chcete prispiet viac nez jednym prispevkom a diskutovat, sem sa.

denisic
28. jan 2016

@ajkava Je v tom aj logika. Keď štrajkuje lekár a sestra, tam ide o život - môže dôjsť aj k smrti. Majú iný spôsob, akým to môžu urobiť a dosiahnuť svoje. Tak neviem, prečo nás za to niekto viní. Keď štrajkuje učiteľ, tým môžme deťom len pomôcť. Ale to nechápe veľa ľudí.

denisic
28. jan 2016

@jatva Presne a nechápem, prečo nám tu ľudia píšu, aby sme odišli zo školstva, keď sme to študovali a chceli sme to robiť. Prečo jednoducho nepodporia nás i svoje deti, aby mali lepšie podmienky v školách. Je to nepochopiteľné.

ajkava
28. jan 2016

@denisic ale práve preto, že ak niekto poukáže v zdr., že vidí dôvod na štrajk, tak hore niekto by sa nad tým mal zamyslieť. Ono keby nevideli, koľko peňazí sa rozkradne, ako tvrdím ja, že v tomto štáte je peňazí dosť, len končia v nesprávnych vreckách, tak by to ľudia prehryzli. Áno, je ťažko, nie sú peniaze, nejako sa pretlčieme. Ale keď je toho pretĺkania už veľa, ale napriek tomu je ešte stále čo rozkrádať, tak to už nase..... aj kľudného človeka. No holt tieto skupiny zamestnancov štátu nie sú cieľovými skupinami ako potencionálni voliči. Preto sa pridáva tým, ktorí sa nechajú opiť rožkami za 1,90 pridania na mesiac, vlakmi zadarmo, vratkami za plyn. A pritom tie peniaze by mohli byť rozumne použité úplne inde.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
jatva
28. jan 2016

@denisic ono je teraz zjavne v mode zavidiet aj nos medzi ocami. Ja vam, ucitelom, fandim. Mrzi ma, ze vas nie je viac, ale viem ako to na skolach funguje. Zo skol, kde som nejakym sposobom posobila, strajkuje len jedna a to taka, ktora by ani existovat nemala...

denisic
28. jan 2016

@fidka79 To nie je pravda. Môžeš si urobiť špecializáciu a dostať príplatok. Môžeš si nájsť prácu v Čechách, Rakúsku, Nemecku, Nórsku, Švajčiarsku ako zdravotná sestra. Ste všade vítaní. Ale učiteľ zo Slovenska nemôže ísť učiť do zahraničia. Na to by tam musel vyštudovať, škoda. Ak by som bola zdravotná sestra, tak by som určite išla zo Slovenska preč. Jazyky ovládam.

carolek
28. jan 2016

@fidka79 Nemá sestra s vysokoškolským vzdelaním vyšší plat ako so stredným? 😲

denisic
28. jan 2016

@jatva Nemôžu ísť štrajkovať tí, ktorých zastrašujú, že prídu o miesta. Nemôžu ísť štrajkovať tí, ktorých manželky/manželia sú nezamestnaní a matky samoživiteľky. A z tohto platu vydržia len tí, ktorí majú partnerov, ktorí zarábajú viac ako napríklad ja.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
moni73
28. jan 2016

@denisic
@ajkava nenávidím tiež. Často sa tu spomína, ak sa ti nepáči na svk, môžeš odísť.... To je mi už len prístup. Keď sa mi niečo nepáči, snažím sa to zmeniť. Keď sa mi to dlhodobo nedarí a veľmi ma to frustruje môžem premýšľať nad odchodom.

denisic
28. jan 2016

@carolek Má, ale je jedno, či je Bc. alebo Mgr. Potom má príplatky len za služby a špecializácie.

denisic
28. jan 2016

@fidka79 Mám kamarátku sestru, ktorá má plat väčší ako ja (900 v čistom - robí na operačke) a má na všetko iný názor ako ty. Ja ťa nebudem o ničom presviedčať, beriem tvoj názor a rešpektujem ho.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
denisic
28. jan 2016

@fidka79 No a prečo by sme mali ísť za pás, ty ako sestra choď za pás, ak si myslíš, že je to dobré. Nechápem tvoju logiku. Ja nie som proti tomu, aby sestry a lekári nemali vyššie platy, len dávam dôvod, prečo majú zakázaný štrajk. Ja byť sestrou, tak tú výpoveď dám.

carolek
Odpoveď bola odstránená
jatva
28. jan 2016

@fidka79 milujes svoju pracu?

fidka79
Odpoveď bola odstránená
fidka79
Odpoveď bola odstránená
denisic
28. jan 2016

@fidka79 Tvoj slovník nekomentujem! Mám spolužiačku z gymnázia, ktorá ako sestra v Rakúsku pracuje, nikdy mi o takýchto problémoch nevravela. Ja som v zahraničí žila, vďaka tomu mám dom, auto a nemám hypotéku. Chcem urobiť niečo pre Slovensko, aby bola naša krajina na tom lepšie.

martinella1
28. jan 2016

@loginexistuje aké sú tie platy, to je jedna vec. Ja tú prácu nerobím kvôli tomu, ale preto, lebo má baví. Zbožňujem detí. mám rada pocit, keď vidím, že som ich niečo naučila, že ma postískajú, obchytia, svojím spôsobom vyznajú lásku, že má majú radi. Pre tieto dôvody to robím. Je síce pravda, že počas "prázdnin = dovolenky " nemusím riešiť babysitting.....ale to je strašne málo výhod.
Ak by každý, kto je nespokojný so svojím platom dal výpoveď, tak nikto nerobí 😀

jatva
28. jan 2016

@fidka79 a naucila si sa o ludskom tele, teoriu pichania injekcii atd sama doma alebo si chodila do skoly, na zdravku?

denisic
28. jan 2016

@fidka79 Vybrala si asi lepšiu nemocnicu, lepšie oddelenie a má asi aj lepšie vzdelanie ako ty. Nenapísala si, či máš VŠ a špecializácie. No a určite aj lepší prístup k ľuďom a krajší slovník.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
fidka79
Odpoveď bola odstránená
malaikasana
28. jan 2016

@evittam a k tym lekarom co koncia o 15:00 ta napadlo, ze este potom idu makat do nemocnice napriklad?alebo sluzit pohotovost?alebo do inej ambulancie co si fici do vecera?

denisic
28. jan 2016

@fidka79 "preco sa nepracete kade lahsie" "ked ovladas jazyky a si ustekana" - toť tvoje slová, ktoré nekomentujem

jatva
28. jan 2016

@fidka79 no kde si sa naucila potrebne veci, aby si mohla robit pracu, ktoru milujes?

denisic
28. jan 2016

@malaikasana To si všetci myslia, že práca niektorých povolaní končí, keď zatvoria bránu práce. Lekári si robia atestácie, stále sa vzdelávajú, píšu rôzne práce, chodia prednášať na fakultu - aspoň v Martine vo Fakultnej nemocnici. No to ľudia nevidia.

denisic
28. jan 2016

@fidka79 A pokiaľ viem, za pôrod nesie zodpovednosť lekár, nie pôrodná asistentka - je predsa asistentkou, aj medikáciu dáva lekár nie sestra.

fidka79
Odpoveď bola odstránená