icon

Štrajk učiteľov - postrehy, názory

horana
25. jan 2016

Kedze su tu uz dve temy o Strajku, ale obe su Otazky, kde je mozne pridat len jednu odpoved, rozhodla som sa zalozit Diskusiu, aby tie, co chcu, mohli pripadne napisat aj viac ohladne tejto polemiky.
Takze, kto chcete prispiet viac nez jednym prispevkom a diskutovat, sem sa.

jabadaba
2. feb 2016

@macamac ved to! Teda ja mam riadne pohodlne dieta, ktore narobi reci ako koza bobkov kolkoze to ma zas uloh a ked si k tomu konecne zasadne, ako som pisala, ma to do hodky/ hodky a pol hotove a samostatne. Na rodicku to bolo same koooolko toho maju, oni to nestihaju, neskoro do noci nad tym sedia...no cumela som, lebo som mala dojem, ze nesedime v jednej treide a nemame jednu a tu istu ucku. Lenze to padali argumenty lebo kruzky....sakris, ale nie z tanecnej budu decka neskor maturovat! Ci z futbalu! 😝

viera
2. feb 2016

@macamac Tie ulohy poslala cez mail. Co akoze mam s nou riesit?Vobec si nepochopila tomu co som napisala ale to preto, ze si"ucitelka"so 17rocn.praxou a poviem ti, keby bolo na mne, tak posielam ucitelky uz po 5rokoch do dochodku

macamac
2. feb 2016

@celasapremenim akože prepáč, ale tie vulgarizmy si odpusti
dnes tu už vypúšťaš dosť, nezdá sa ti?

neporovnávaj tu Slovensko s inými krajinami. sme na Slovensku a vidíš, ako to tu je a snáď vieš aj prečo
ekonomika a politika tebou vymenovaných krajín je niekde úplne inde
a tým pádom aj celý ich školský systém a platy v školstve
takže asi tak

celasapremenim
2. feb 2016

pisomiek, opravit neiktore preklepy uz neviem

celasapremenim
2. feb 2016

@jabadaba no cumet mozes ked mas jedno a myslis si, ze vsetky su cez kopirak :D niektore deti sa ucia inak ako druhe a mozu byt sikovnejsie ako tieto rychliky, neboj :D
napr. v tom, ze si ucivo aj zapamataju a vedia ho pouzit, pripadne ak si ho nepamataju, odvodit si ho, napr. vzorce v matike a tak:D je ina, vyssia inteligencia a nezalezi na tom, akym sposobom sa clovek uci, ale na tom, ako to vie pouzit a ci tomu rozumie
lenze u nas sa priklada najvacsi vyznam tomu, ze je samostne, rychle a ma jednotky :D

macamac
2. feb 2016

@viera 😀 😀
ďakujem za diagnostiku
prečo ma urážaš? nevieš normálne komunikovať?
ja som sa ťa slušne opýtala,prečo to neriešiš s učiteľkou
a čo, keď ti to poslala mailom?
by som jej mailom odpovedala, že prepáčte, úloh je veľa. teda, ak nemáš čas ísť osobne. minútku na mail máš, či?
ja som pochopila, o čom píšeš. sťažuješ sa, že si sama na dve deti a podnikáš. to kto tu za to môže? na MK? a čo to spomínaš v téme o učiteľoch?
choď do štrajku za svoje povolanie a ja ťa podporím, aby si sa mala lepšie 🙂 o to ide. ja doprajem tebe a aj všetkým. ty dopraješ len sebe. čo už.

celasapremenim
2. feb 2016

@macamac ja som dospela, ked si chcem zanadavat, kludne si zanadavam, nepotreujem od teba poucenia 🙂 ci nepoznas tie vyrazy?

jabadaba
2. feb 2016

@celasapremenim suhlasim s tymi skolskymi taskami. To je des, to mas pravdu. Ale fakt sa mi nezda, ze toho maju ohromne vela.

Mna skor srdi ten nesystem, kedy rovnake rocniky a kazdy ina ucebnica! Co to do pekla je? V prvom rocniku tri druhy slabikara! Neskor dva typy slovenciny ci matiky! To kde sme? Cirkus humberto je suvix! Taky bordel aky panuje v skolstve v dosledku niecich zhulenych predstav o slobode v celom systeme, to tu este nebolo. Ked pocujem Sulika ako by mala byt este vacsia sloboda v edukacnom systeme, nozik sa mi otvara. Ano, kazdy si zvoli ci vobec bude deti ucit a kazde dieta vyjde na rozne pripravene, podla toho kde, v akom regione ci v rukach akeho individua slobodneho sa ocitne! Bordel na kolesach! 😝

celasapremenim
2. feb 2016

@viera nema to zmysel 🙂 nech strajkuju sami

jabadaba
2. feb 2016

@celasapremenim na to co si napisala je celkom isto...no tkvie to v kolosalnom bordeli ak otakom, ktory tu mame, pisem vyssie!

celasapremenim
2. feb 2016

@jabadaba mna stve aj to, ze kupujeme do skoly okrem dotacii skole, aj zachodovy papier, projektor a nabytok na vytvarnu vychovu, ale lobujeme za platy

macamac
2. feb 2016

@celasapremenim poznám 😀 😉
hádaj, kde ich najčastejšie počúvam 😕 😅

celasapremenim
2. feb 2016

@macamac netusim, ja nadavam, ked ma deti nepocuju, a to mam strasne malo moznosti :D:D:D:D kedze nemame palac

jabadaba
2. feb 2016

@viera noooo, klidek, tymto stylom tu hadam netreba diskutovat, hm? 😉

jabadaba
2. feb 2016

@celasapremenim 😀 caro vzacneho?

macamac
2. feb 2016

@celasapremenim počuj, ja ti poviem k tým taškám
totálne súhlasím, že deti ich nosia preplnené
ale taký postreh z praxe:
niektoré deti nosia všetko, vraj aby si nemuseli dávať podľa rozvrhu 😅 😝
ja deťom kážem napr. po skončení hodiny, že odložte si učebnicu/PZ dozadu, nemáte z toho úlohu, aby ste nemali ťažké tašky. a vieš čo? väčšina že nechce 😀 ony sú tak zlaté a nepresvedčím ich
(a tiež sme to preberali na RZ)
čo už...keď detičky nechcú 😉

jabadaba
2. feb 2016

@macamac ups, teraz pises o mojom dietati, si jasnovidka? 😀 😀 😀 Je to velakrat tak, je lenivy si prehodit podla rozvrhu a aj pohodlnejsie ustrazi ci nieco nezabudne! Ale celkovo maju dost tych kdejakych prac. zositov, odhliadnuc od lenivcov vyssie zmienenych. 😀

macamac
2. feb 2016

@jabadaba 😀
áno, dávaj pozor, ja ťa vidíííím 😀 😀
veď čítaš- som prepnutá 😀 😉

ale teraz vážne. počuj matka roka - prečo to dovolíš svojmu dieťaťu? kriviť chrbátik? to ja trvám u svojich (doma) na tom, že vymeniť tašku podľa rozvrhu 😀 😉

laretta
2. feb 2016

baby, tu by sme mohli nadavat kazdy den:

-uloh je privela, to je fakt, ucit sa ma v skole, na doma mozno citanie ale inak nie
- tasky su pretazene, to nie je normalne aby male deti vlacili take vahy, kebyze im dam nosit nakupy v takej vahe, bolo by zle nedobre 😀 😖
-a tych knih je ozaj privela, kadejake pracovne zosity, zbiery uloh, ucebnice, cele chore; pani ucitelky to tymto maju dost ulahcene, takze nechapem co sa stazuju na pripravy, aspon tie na 1. stupni maju Tolko knih ze maju co robit aby to vsetko s detmi stihli prejst, pochybujem ze im vyjde cas na nejake vlastne pripravene veci na vyucovani

Cele zle, co si budeme hovorit.

laretta
2. feb 2016

@macamac

my si menime podla rozvrhu ale v niektore dni je toho aj tak hrozne vela, ved napr. na slovensky jazyk, matematiku maju po 3 ucebnice (ucebnica, prac. zosit, zbierka prikladov) k tomu pripocitat zosit a cvicny zosit a to mame len jeden predmet. to iste na slovensky jazyk.
vdaka bohu za vytvarnu a telesnu, aspon v tento den trosku odlahcena taska ale inak nic moc, ked si dalej priratame pitie na cely den a desiatu tak neskutocna vaha

jajka257
2. feb 2016

@laretta to s tym, ze ucit sa ma len v skole si dufam myslela ako vtip 🙂 🙂 🙂 🙂 ci ty si sa doma neucila? Ja sa priznavam, ja nie. Az sem tam na VS, ale to je o inom....ty si ako predstavujes, ze sa to naucia vsetci v skole?

celasapremenim
2. feb 2016

@macamac moje nosia iba veci do skoly, real :D mala mala pokusy vlacit knihu, ked chodila do druziny, to sme jej zatrhli, lebo to boli zasadne hrubaky :D, kazdy den si poctivo balia dve tasky podla rozvrhu
asi tak tri dni z tyzdna maju riadne tazke tasky, raz ja som nevladala a to si ona nosi na stvrte poschodie pekne

teraz mi dcera vravi, ze aj u nich boli pokusy nosit vsetko, len ze tasky to nevydrzali :D:D:D chalani to tak skusali

katka253111
2. feb 2016

@stella333 dnes sa ucia.rodicia s detmi viac ako v minulosti? Velky onyl... V minulosti s každým, sbkym som vyrastala,sabrodicia.ucili,kontrolovali ich a dnes? Dnes na to nemaju cas, nedbaju o to,čo si maju urobit deti fo druheho dna,co sa naucit, mnohokrat nevedia ani to,ake maju znamky a potom sa na rodicovskom stazuju... Ucitel dietatu vysvetli, preskusa sa nove ucivo na prikladoch,ale do hlavy si to uz dieta musi dostat same a rpdicia by mali doma vecer dieta skontrolovat,ako je pripravene do skoly,nielen sa uspokojit s odpovedou,ze ma.vsetko hotove a je naucene... Myslím,ze mnoho rodičov by bolo prekvapenych,keby na druhy den videlo v skole tu pripravenost svojho dietata...

celasapremenim
2. feb 2016

@katka253111 ja si kati tiez myslim, ze je dolezite vediet, ci su deti prichystane a ako sa ucia, starame sa naozaj denne :D stiham to, ale niekedy mam pocit dostihoveho kona

laretta
2. feb 2016

@jajka257

ani ja som sa neucila doma a nesuhlasim s tym aby male deti boli zatazovane doma, ved v skole toho maju az az. precvicovat doma citanie a to staci, ostatne by mali zvladnut v skole. prvaci mozno aj to pisanie, kym sa zabehnu.

a potom vyssie rocniky to uz je ine ale prvy stupen zbytocne nezatazovat, detom to len znechucuje skolu a neprinasa to vysledky. tie deti co su sikovne sa nemusia ucit a ostatne by do toho stadia hadam aj sami dospeli postupne keby ich ucitelia Tolko nezatazovali aj na doma.

a teraz ma pani ucitelky mozete ukamenovat za moj nazor 😀

celasapremenim
2. feb 2016

inak, na druhom stupni mam pocit, ze sa ucia sposobom ako ja kedysi na gympli :D ten isty princip. tolko uciva a take zatazenie :D
dcera je uplne samostatna jednotka, ale aj tak si ju semtam preklepnem a synovi pozeram, co si zapisuje semtam,s me v kontakte s inymi mamickami s chalanmi, ci sme zachytili vsetky dolezite info zo skoly jendoducho :D a aj ho poskusam, ak ide odpovedat, alebo pise pisomecku :D lebo mi zalezi, aby tak sikovny chalan neskoncil na ucnovke a potom s prstom v nose namiesto platu

katka253111
2. feb 2016

@liaka Fuuuha, zaujimavy nazor... Taky poriadne mimo... Pokial ste nikdy neucili, ale.skoncili.ste len vo forme "chcenia", nemozete vidiet do toho,co to obnasa ucit deti (a.hlavne ucit deti dnesnych rodicov!!!).

Ucitelia nemajú prazdniny, maju dovolenku, ktora ked si ju cely rok setria, tak im.nevystaci ani na leto,nieto este na volne dni,ktore maju ziaci pocas roka. Takze si to musia nadrobit. Kym vy si zoberiete dovolenku,ked potrebujete - hocikedy v priebehu roka,ucitel si to musi 5x rozmyslieť, aby mu to potom vobec nejako vyslo a aj s nadcasmi pokryl tie dni. V skole sa totižto sediet v zime.neda,kedze sa.nekuri... A to,ze ucitel v skole sedi v teplucku... Nuz, ja ucim a ucim na dedine (aj ked som momentalne s drobcom doma) - v zivote som nesedela a neucila, cely den som bola ako i ostatne kolegyne na.nohach, cez prestávky strazila deti (ucitel je totizto vzdy jednou nohou v base - rodicia maju problem ustrazit svoje jedno -dve deti, skuuuste ustrazit 5tried plnych pubertiakov) 🙂 ale niektorym ludom clovek nevysvetli...

katka253111
2. feb 2016

@jabadaba presne... 🙂

Deti maju plno kruzkov, aby ich rodicia odpratali z domu a nemuseli sa im.venovat a to vsetko potom.na ukor skoly... Je pekne,ze dieta zatancuje ci bude hrat futbal, ale to moze robit aj bez kruzkov, bez skoly sa nikde nepohne... Potom budu niektori.rodicia neskoro plakat nad rozliatym mliekom,ze ich deti nic.nevedia, nemaju zaklady a zase bude na chybe ucitel - ved to bol urcite on,kto spravil ich dietatu na.kazde poobedie plan kruzkov a aktivit namiesto ucenia... Mam 28 a ked som bola dieta,fungovalo to stylom,ze som prisla zo skoky,naucila sa a az tak isla na hudobnu a vecer som mala volno... Komu z.deti by sa uz len chcelo večer ucit,ked je unavene z celeho dna... A ze vela uloh? Kto si sadne s dietatom,tak zisti,ze tych uloh veru vela nie je... Vy,rodičia, sa castokrat stazujete,ze sa musite doma ucit s detki,ale je to normalne,aj.nasi rodičia sa ucili s nami,prip.nas skontrolovali, ci sme pripraveni...

laretta
2. feb 2016

@katka253111
to ti uplne verim ze je to namahave, celodenne statie na nohach, mini prestavka medzi hodinami, medzitym sluzby na chodbach, to fakt beriem a chapem, ten den je narocny, neda sa len tak si posediet v kabinete pri kavicke, nie je na to ani cas, pokial nema ucitel volnu hodinu

ale tie prazdniny, vsak ucitelia su v skole prvy a posledny prazdninovy tyzden a medzitym 6 tyzdnov volna a to viem, lebo mam kamaratky a zname ucitelky

katka253111
2. feb 2016

@celasapremenim a vies,ze takych rodičov ako si ty,je zalostne malo? Doslova vyhynuty druh pomaly, aj ked.je to smutne