Štrajk učiteľov - postrehy, názory
Kedze su tu uz dve temy o Strajku, ale obe su Otazky, kde je mozne pridat len jednu odpoved, rozhodla som sa zalozit Diskusiu, aby tie, co chcu, mohli pripadne napisat aj viac ohladne tejto polemiky.
Takze, kto chcete prispiet viac nez jednym prispevkom a diskutovat, sem sa.
protest proti rozkradaniu na 12.2. o 18:00
mozete sa angazovat https://www.facebook.com/events/1699521880329798/
tieto dristy tu nikomu nic nepomozu, nase dristy som myslela :D
@celasapremenim dufam, ze proti rozkradaniu celkovo, za kazdej jednej vlady a nie vyberovo. 🙂
@jabadaba akoze nehovorim, vacsina obcanov je fakt priblbla, ale toto by uz co bolo :D:D:D:D
@sisaka pozri, neporonavaj hrusky s jablkami, kazdy narod ma inu mentalitu. Je pravda, ze na Slovensku sme narod, ktory neukazuje emocie na pockanie, ale to neznamena , ze sme necitlivy narod alebo nevychovani ludia.
K tomu skolstvu, ten clanok co si poslala, ty si myslis, ze slovensky ucitel pride do triedy, ktora tip top zariadena? Nie, musi robit vyzdobu, nastenky, prosit o vymalovanie alebo kupovat tapety a okraslit inu dzunglu ako bola na tom obrazku. Ucitelka povedala, ze minula 1000 dolarov. A ty si myslis, ze ja tie peniaze dostanem odkial? Z mojho vrecka, ktore tiez prazdne. A ze ucitelia nie su bohaci, tu su uboziaci, chod si pytat do banky hypo alebo uver s ucitelskym platom, ta vysmeju. A nedostanes nic alebo len tak 20% sumy, ktoru potrebujes. Uvedom si, ze tu ludia ziju z mala, ucitelia este z menej. A reci o tom, ze to robia z lasky, drviva vacsina ludi to robi z lasky.....ale z lasky nevyzijes.
@jajka257 tak zase z ucitelskeho vrecka to podla mna nie je, ani zdaleka, vsetko sme nosili, papiere, krepove papiere, farby, nabytok sme v ikea kupovali na vytvarku s plastovymi boxami, haciky na uteraky, uteraky, mydla a viac hygienickych potrieb, ako jedno dieta za rok minie, decka vyfarbili, urobili nastenky, jasne, ucka to tam viedla, ale dovolim si tvrdit, ze 98 percent sumy na vyzdobu ide z rodicovskych penazi, od rastlin v triede, cez nastenky, pomocky, este ak kriedy sme tam vlacili aj vsetky papiere, ktore existuju, od baliaceho po do tlaciarne....ja fakt neviem, co som do tej skoly nekupovala, este aj kreslo z nasej obyvacky tam maju strcene a uz v inej triede tento rok, ako kam mi dcera chodi
jo a z nasej nadacie sa platili autobusy, nabytok, projektory kks, ja neviem, tri zs mame skusene a vsade, ciastocne okrem drienovej, tam asi najmenej zatial, tieto potreby pytaju od rodica
@jajka257 prepáč, ale ty si uplne mimo. Ty napíšeš, ze u nas nejde z vreciek učiteľov nič, ja ti napíšem, ze to tak nie je, te máš mylne info. A ty tu začneš vykrikovať, ze si to slovenskí učitelia platia z vlastného vrecka a ja tvrdím opak . Ja som ti len dala llink na članok, ze aj ti kanadskí si zariaďujú z vlastného vrecka a su to na začiatku tisíce dolárov. Tak sa hlavne prosím ta ukludni
@celasapremenim pokial to ozaj zostane v apolitickej rovine, z vylucenim vsetkych mimovladkarskych pricmrdacov, je to dobry napad. Tu totiz je nutne brat uz veci od podlahy, co vlada to korupcia jak svina. Je jedno v akej forme - od tendrov, roznych pofidernych projektov az po zamestnavanie kdejakych slecien, s ktorymi kde kto chrape. Nielen tato vlada, kazda jedna sa podielala na rozkradani a zneuzivani tejto krajiny. 😝
@mija51 ano, ale ty si z Ilavy, kde byt stoji tretinu z toho, co ten v BA, takze este raz, keby nemal manzel prijem taky ako ma, tak nemame byt a byvame pod mostom. A nemozes porovnavat kraje. Ja oficialne pochadzam z Kysuc, takze viem ako sa tam zije hore na severe a ako sa zije tu v Blave. A to nehovorim o inych poplatkoch ako dan z nehnutelnosti, a podobne. Ved aj sukromna skolka tam stoji o mnoho menej ako tu.
@celasapremenim a ty si myslis, ze na kazdej skole to funguje takto? Ze vsetko zaplatia rodicia? Zaplatia dost veci, ale nie vsetko. Toner do tlaciarne si kupujem sama, papier je sponzor moj manzel, fixy, krepovy papier a ine drobnosti si kupujem ja sama. A nabytok? Ze deti robili nastenky, no urcite tam v auguste nabehli a robili, to rozpravaj vies komu. V augusste si robim sama uplne vsetko. A ake autobusy? Na vylety? Tak hadam ste to platili detom a nie ucitelom, ci aj tie ma zaplatit ucitel?
Som na 100% PROTI STRAJKU!
@pusinka263 ty môžeš byť proti, ale zamestnanec má právo štrajkovať
@jajka257 v septembri si porobili, milaaa moja, ked dosli do skoly prvy tyzden 🙂 pocuj, trosku sa hamuj, ja tu nevypisujem bludy, mam deti, ktore chodia do skoly a tie veci, co som hore pisala som z mojich penazi platila do skoly a UPLNE JASNE, neviem ci nemas problem s citanim s porozumenim, som napisala, ze mam skusenosti s tromi skolami konkretne
neriesim ine skoly, len tie, s ktorymi mam skusenost, tak hned tu neskac, zato, ze niekto napise uplne inu skusenost, ako mas ty a tvoj manzel s vasou skolou, ja ti neberiem, ze mas nejake vydavky so svojou triedou, ja sa len divim, ze na to teda pri takom podla vas mizernom plate pristupis
@jabadaba mne je to uplne jedno v akej rovine to bude, ja za to zodpovedna nie som, ani nebudem a ani tam nepojdem 🙂 ani nikomu z rodiny nedovolim ist na taky strajk, lebo ak sa niekomu z rodiny nieco stane, co v dave nie je take nevidane, tak vam vsetkym bude u prdele a ucitelom tiez, a tomuto statu specialne, ako vyzije moja rodina do dospelosti mojich deti :D
@jajka257 autobusy sa hradia z nadacie skole, ktoru platime na zaciatku skolskeho roka, asi roznym triedam, podla toho, co treba riesit kedy v ktorej triede, ak sa riesi nabytok novy, tak sa z toho autobusy neuhradia, do skoly v prirode a na lyziarsky raz bolo a tak :D ano
@celasapremenim jasne, to uz je na kazdeho zvazeni. 🙂
@mija51 neštrajkujem, zodpovedne makám... Neda mi nereagovať.
Právo na štrajk môže vyjadriť každý, neplatí, že ten kto štrajkuje zodpovedne nemaka 😉
To, že je skupina spokojných učiteľov s čímkoľvek je fakt. Či je to pohodlnosť, či ochota skloniť chrbát a zavrieť oči pred všetkym je každého vec.
su to však vysokoškolsky vzdelaní ľudia u ktorých sa predpokladá názor, schopnosť zaujať postoj a kritické myslenie !!! Ak toto neplatí, pýtam sa kto preboha v tých školách učí naše deti a aké názory im vštepuje ???
@mija51 oni strajkuju aj za navysenie investicii celkovo do kapitoly, ak som to dobre teda pochopila, nesmelo argumentujem :D
ja nedbam, nech maju vyssi prijem a aj nech je viac peniazkov rozdelenych na skoly, uplne bez problemov, keby niekde neukradli, bolo by na to a radsej dam tu pomerne viac ako inde, ako by to mal niekto urvat na svoj bombovy pribytok, len prepacte, mafianov je viac ako nas