icon

Štrajk učiteľov - postrehy, názory

horana
25. jan 2016

Kedze su tu uz dve temy o Strajku, ale obe su Otazky, kde je mozne pridat len jednu odpoved, rozhodla som sa zalozit Diskusiu, aby tie, co chcu, mohli pripadne napisat aj viac ohladne tejto polemiky.
Takze, kto chcete prispiet viac nez jednym prispevkom a diskutovat, sem sa.

baaambulkaa
25. jan 2016

@ajkava úplný súhlas.....ale tu budú mamičky radšej diskutovať a ponižovať učiteľov....typická slovenská povaha...

natalym
25. jan 2016

@trisp Právnikov je habakuk. A tiež to už nie je ktoviečo, niektorí nevedia ani zmluvu napísať.

pravdicka
25. jan 2016

@wetka to vraj nie je mozne ved maju vsetko v skrini zamknute 😀

trisp
25. jan 2016

@ejka82 A tí pekári neštudovali ako ja 5 rokov na VŠ dva odbory a nerobili dvojo štátnic. Ja som makala ako fretka, aby som dostala titul, a keď som spočítala výdavky na VŠ na dopravu, stravu, štúdium, intrák, tak mojich rodičov to vyšlo takmer 10 000 eur. Takže si myslím, že celkom mám právo na vyšší plat ako pekár.

evittam
25. jan 2016

@ajkava Veď oči a hubu treba niečím zalepiť tomuto národu. 😀 😉 Už som babky zase počula chváliť Robka - ako vracia za plyn, zdvihol mamičkám rodičovský a podobne....ale to že pravda je úplne inde to ich už nezaujíma.

trisp
25. jan 2016

@natalym To je pravda, ale to akési "povedomie", kto je viac, tu stále na Slovensku je. Skrátka, učiteľ pomaly aby sa hanbil za to, že je učiteľ...

78lenka
25. jan 2016

Nech strajkuju ale nie na nas ukor,kde mam nechavat deti ked nie su oni v praci,mam si ich vziat so sebou,mne zamestnavatel nedovoli si vziat dovolenku, ani OčR,pracujem 12 dni v kuse a 2 dni volno a znova...,ked ma prepustia koli ich strajku kto mi to nahradi?

natalym
25. jan 2016

@trisp Ale zo 100 pekárov koľko vie napiecť úžasný chlieb?

Ja nemám veľa skúseností s učiteľmi, aspoň som sa nestretla s tými čo by sa sťažovali. Skôr som sa stretla, že v robote si vybavujú druhé kšefty, telefonáty, maily. Že posielajú dieťa k psychológovi, ale keď prídete na hodinu tak po nej môžem ísť psychológovi aj ja a pod. Áno takí sa môže hanbiť, že je učiteľ.

libka1
25. jan 2016

@78lenka Fico

evittam
25. jan 2016

@trisp A prečo?! Prepáč, lebo si študovala a zaplatila si si to, tak teraz ti to má tento štát a daňovníci zaplatiť späť? Bola to tvoja voľba nie štátu a daňovníkov....Vedela si to a s tým si mohla rátať....Skús si nájsť zamestnanie kde ti aj dajú plat podľa tvojich predstáv - a veľa šťastia.....Fakt super úvaha - už som zažila pár vtipných situácii, čo sa absolventov týka - prišli do firmy na pohovor s tým, že pod 3tis. nepôjdu a ani "ráno nevstanú".... 😀 😀 😀 😀

felycity
25. jan 2016

@78lenka my máme to šťastie, že u nás v škole sa to vymyslelo vynikajúco, deti 1 stupňa sa učia, druhý stupeň je zavretý - tie deti už vedia byť samé doma, mohli toto učitelia poriešiť troška ohľaduplnejšie voči rodičom minimálne vychovávateľky mohli byť s deťmi ( s nejakým provizórnym programom)...toto chápem, že je veľmi zaťažujúce pre rodiča

natalym
25. jan 2016

čo hovoríte o platení VŚ, však máme bezplatné školstvo.

sardinka335
25. jan 2016

@pravdicka o neuveriš, ale mnohé veci sme si tam naozaj sami nanosili...aj hajzlak si nosim z domu...tak si mozeme aj odniesť, to čo daju rodičia je len zrnko...10 vykresov a pod...ked napr. v škd chce denne kresliť 10 deti..ten papier od kade mame brať? Nosi mi muž z roboty šmiraky a niektorí rodičia z roboty...
tekute mydla a toal. ja osobne davam detom k dispozicii, ale toal. na zachode byť nemoze...prečo? Lebo skončí v zachode a ucpe vecko...take su detičky...zial. O hovnách mimo misu a štankách to je dalšia kapitola. Kazdy to vidi svojou optikou.

aristka
25. jan 2016

Treba si uvedomit jedno kazda praca s ludmi je tazka ....nie je to spajanie kablikov..spojis a mas pokoj ...ucitel nikdy nemoze nahradit vychovu dietata .ved to nie je ani realne .kedy cez 5 minutovu prestavku .ucitel akurat moze dohliadat .aby sa dodrzoval sk.poriadok .ale urcite nijako nenahradi vychovu rodica .....takze tu prosim nepiste hluposti ako ucka vychovava ...ucka uci ucivo a ak moje dieta nieco vyvedie v skole riesim si to ja doma .kedze som uckou kontaktovana ....by ste sa cudovali za ake somariny .dokazu deti nosit poznamky ...

evittam
25. jan 2016

@natalym No vidíš, na to som úplne zabudla..... 😀

ajkava
25. jan 2016

@78lenka tak ich pouč, ako to majú urobiť. Však tieto problémy sa ťahajú už dlho. Vláda tiež dlho o nich vedela. Alebo ako majú postupovať? To už je možno niečo ako zúfalý čin. Dnes som našla na FB fotku, ktorá Ficovej vláde "padala z huby" - r. 2003. Ale keď sú pri koryte, tak už majú kabát naopak

78lenka
25. jan 2016

@felycity ved nech strajkuju ale nech sa pozeraju aj na druhych,nech maju aj platy ake chcu,ja mam 300 a žijem

wetka
25. jan 2016

@pravdicka To Ti povedala učiteľka? 😲

nyusika
25. jan 2016

@natalym kazda tretostuopnova moderatorka studuje na paneuropskej pravo...na jednu predavacku budu pripadat pomalicky styria pravnici.
a ked uz traka andrea veresova moze byt pravnicka, tak to uz fakt aj nasa upratovacka.
tak sa uz z tych pravnikov nepoondite.
to, ze niekto vystuduje skolu z neho este odbornika nerobi...toto ako doplnenie k tomu, co si napisala. nie protirecenie 😀

mia18112
25. jan 2016

No tak sa zapojím aj ja...... Som vyštudovaná učiteľka, učila som 5 rokov. Potom som vystriedala asi 4 pozície v sukromnom sektore (od výroby, cez administratívu atd.). Teraz pracujem v banke. Asi ma zožeriete viacere zaživa, ale takú POHODICKU ako v školstve som nikde nezažila. Keď si spomeniem, ako sme ráno v kabinetoch nadávali a ľutovali sa.......Poviem Vám, dala by som všetko za to, aby som sa mohla opat vratit do školstva. A ani by ma len nenapadlo štrajkovať. Add 1: pracovný čas + prázdniny ( ja každý deň končím o 17,30 !!!!!! - to sme vždy frflali na 2 x rodicovske do roka ako učitelia.....), dovolenka 25 dni ( ani o den navyše !!!!) . Add 2: Moj terajší plat je cca o necelých 50 eur vyšší ako maju byvale kolegyne ucitelky !!!!! Ja v ziadnom prípade nezávidím, ani nechcem ,, kydať,, na ucitelov ( lebo sa stále za jednu z nich považujem).........len z vlastnej skusenosti viem, ze drvivá vacsina z nich nikdy v živote nič iné nerobila......!!!!!

ajkava
25. jan 2016

@natalym ty si bola hybernovaná??? Asi tak, ako všetko školstvo.....

sardinka335
25. jan 2016

A mna by veeeelmi zaujimalo a to nerypem koho si vo vlade predstavujete...???Kto tam ma byť aby bolo lepšie? Matovič? Miškov? Prochazka? Lipšic??? Kto bude ta zmena pre SR?
Obavam sa ze nikto ....

natalym
25. jan 2016

@nyusika No šak. Lebo každý chce len študovať, ale robiť sa mu nechce.

nyusika
25. jan 2016

@aristka nervychovava...ale formuje ich nazory. to nespochybnite.
skvely ucitel je na nezaplatenie.

angelinja
25. jan 2016

PYTAM SA UCITELOV , PRECO STE NESTRAJKOVALI CEZ PRAZDNIDNY??????????HANBA VAM, STRAJK VAM VYDRAZAL DOOBEDA LEBO STE NAUCENI TAK CHODITE DOMOV. ZAJTRA MATE VRAJ NEJAKE POSEDENIE V NEMENOVANEJ KAVIARNI-KNIHKUPECTVE. TO SI PLATITE Z TYCH CHUDOBNYCH PLATOV?NATO MATE TAM SEDIET?CHODTE UCIT DETI ALEBO CHODTE DO SUKROMNEJ SFERY ALEBO NA URAD PRACE, AJ TAK NIC NEUCITE A DOMA STE HABADEJ ZACHIVLU SU JARNE PRAZDNINY TAK CHODTE DO ROBOTY, KTO SI TOTO DOVOLI?AKO SI DOVOLUJETE NEPRIST DO SKOLY?DO SVOJEJ ROBOTY?VYHADZOV VSETKYM CO NEPRISLI, DUFAM V TOMTO ZE VLADA NEPOLAVI A NEDA VAM NIC

nyusika
25. jan 2016

@sardinka335 vlada ale nie je JEDEN clovek

evittam
25. jan 2016

@ajkava Ako všetci. "Sľuby sa sľubujú,......" 😉

aristka
25. jan 2016

@78lenka si spokojna z 300eur ....lebo clovek zije aj z chleba a vody .naco 300eur mozno staci .ale viac si ani neprdne ....

libka1
25. jan 2016

@mia18112 a preco sa nevratis? a preco si odisla? ber to ako seriozne otazky, naozaj ma to zaujima...

nyusika
25. jan 2016

@angelinja jaaaj, vy ste v tej skole radsej lepsi pozor mali davat