icon

Štrajk učiteľov - postrehy, názory

horana
25. jan 2016

Kedze su tu uz dve temy o Strajku, ale obe su Otazky, kde je mozne pridat len jednu odpoved, rozhodla som sa zalozit Diskusiu, aby tie, co chcu, mohli pripadne napisat aj viac ohladne tejto polemiky.
Takze, kto chcete prispiet viac nez jednym prispevkom a diskutovat, sem sa.

sonula
8. feb 2016

@irusa Smola, nie vsetky profesie su rovnake dolezite a na vysku platu vplyva tiez to, kto je schopny danu pracu robit.

vbu
8. feb 2016

@bmuller a co cakas ??? od nas slovakov ???
toto som nasiel na internete... 😀
Prognóza-rok 2613 kdesi vo svete :

Synátor: “Oci, vraj kedysi žili nejaký Slováci?”

Otec: “Áno … a podľa nich sa dnes hovorí: Si blbý ako Slovák …”

Synátor: “Aha, a kde to Slovensko bolo?” Otec: “No, už sa to presne nevie určite, niekde v strednej Európe, tam kde sú dnes Spojené Nemecké Emiráty a najzápadnejšIa provincia Číny s názvom Rakúsko.”

Synátor: “A to vážne boli tak blbý?”

Otec: “No áno … je to v historických análoch … vraj rozpredali a vytunelovali vlastný štát, vláda tam nechala ľudí umierať od hladu kvôli exekútorom, za prezidentov si volili kriminálnikov a idiotov, zlikvidovali si poľnohospodárstvo, priemysel, dovážali skazené potraviny z iných štátov, vzali ľuďom prácu a dali ju prisťahovalcom, vyživovali z vlastného vrecka najchamtivejších oligarchov a stali sa poskokmi ostatných štátov Európy, ale to ktovie … niekedy si myslím, že za ich vymretím bolo aj niečo iné, veď sa tomu ani nedá veriť, vieš …. tak tupý predsa nikto nemôže byť! “

Otec: “Áno … a podľa nich sa dnes hovorí: Si blbý ako Slovák …”

Synátor: “Aha, a kde to Slovensko bolo?” Otec: “No, už sa to presne nevie určite, niekde v strednej Európe, tam kde sú dnes Spojené Nemecké Emiráty a najzápadnejšIa provincia Číny s názvom Rakúsko.”

Synátor: “A to vážne boli tak blbý?”

Otec: “No áno … je to v historických análoch … vraj rozpredali a vytunelovali vlastný štát, vláda tam nechala ľudí umierať od hladu kvôli exekútorom, za prezidentov si volili kriminálnikov a idiotov, zlikvidovali si poľnohospodárstvo, priemysel, dovážali skazené potraviny z iných štátov, vzali ľuďom prácu a dali ju prisťahovalcom, vyživovali z vlastného vrecka najchamtivejších oligarchov a stali sa poskokmi ostatných štátov Európy, ale to ktovie … niekedy si myslím, že za ich vymretím bolo aj niečo iné, veď sa tomu ani nedá veriť, vieš …. tak tupý predsa nikto nemôže byť! “

vbu
8. feb 2016

s tym prezidentom ale velmi suhlasim...zvolili sme si cloveka ktoreho firma pripravila o strechu nad hlavou vela rodin....

bmuller
8. feb 2016

@luciaminarechova PRESNE TAK. obrovske statne peniaze z ministerstiev tecu do uplne inych "transparentnych" poloziek (=tych spravnych firiem, ktore urobia nezmyselne predrazene rekonstrukcie, ci dodaju nezmyselne drahe pomocky, pristroje)...., nez su platy ucitelov, sestier, specialnych pedagogov, a podobnych "darmozracov", ktorym ostatni este aj zavidia "vela penazi za nie az taku namahavu muziku, rozumej - pracu".

margarita
8. feb 2016

mne sa paci ta utopicka myslienka, ze kazdeho praca ma rovnaku hodnotu, bez ohladu na to, kolko casu a namahy musel vynalozit na pripravu nan, aky je jej prinos pre spolocnost.

je velmi jednoduche obvinit "chlapikov v oblekoch" od vyrobneho pasu vo firme, ze oni nic nerobia, len sa vozia na drahych autach a pod./ ti ludia pri pase si vo svojej jednoduchosti ducha neuvedomuju, ze nebyt tych kravatakov, mozno su uz zajtra prepusteni, lebo nebude praca, zakazky, nebude na vyplaty atd atd.

napad aby vsetkym zvysovali platy, lebo ved vsetci si to zasluzime, je hodny Nobelovej ceny.
ja si este pamatam dobu, ktora hlasala ze zabezpeci raj na zemi, a aby vsetci mali rovnako a vsetko spolocne, a vieme sami, ako to dopadlo.
niektorych este ale zjavne ich iluzie neopustili.

az najdete take zriadenie, ekonomiku a krajinu, poprosim do IP GPS suradnice, a hned a zaraz tam vyrazim...ps. najlepsia psychiatria v mojom okoli je udajne v Pezinku
😀

celasapremenim
8. feb 2016

@sonula tak toto by som, kedze to zacalo "to som zvedava...." do recnickych otazok teda nezaradila :D

celasapremenim
8. feb 2016

sonula, ak by to bola recnicka otazka, mala by si ju spravne napisat do textu, ktory na nu dava aj odpoved *mozebytskryto hohoho

luciaminarechova
8. feb 2016

@irusa Osobne si nemyslím, že som boh, za iných hovoriť nebudem. Nemala by som problém sadiť aj stromy, aspoň by som bola na vzduchu. 😊 Ale je fakt, že na takú robotu by ma s niekoľkými školami a mojím IQ bola škoda. Každý nemôže byť učiteľ...

irusa
Odpoveď bola odstránená
luciaminarechova
8. feb 2016

@irusa No vidíš to... Prekvapila som ťa? Nepoznáš a súdiš! A o to ide.

irusa
8. feb 2016

@luciaminarechova no určite áno mať tvoje IQ, tak ho využívam zmysluplnejšie .. normálne ti závidím.... 😉

vbu
8. feb 2016

@luciaminarechova 😀 ...hmmm a s mojim IQ 😀 ach jaj

vbu
8. feb 2016

vela uciteliek ktore si myslia ze su velmi inteligentne skoncilo na psychiatrii so syndromom vyhorenia - choroba s povolania uciteliek - dufam ze to nie je tvoj pripad 😀

sardinka335
8. feb 2016

@margarita presne si to vyjadrila...nebyt ,,tých v oblekoch,, tak nemaju zakazku, pracu...nehovoriac o tom aku zodpovednost ma majitel, konatel...neviem ako to nazvať. Ja to vidim u muza vo firme..to uz nikto nevidi aku ma zodpovednost, za kolko byrokracie zodpoveda, ake polena su pohadzane pod nohy ludom čo chcu davat pracu ostatným. Rozum sa mi zastavuje ked mi hovori ake papiere potrebuje, čo všetko musi zdokladovať keby nahodou prišla kontrola...aj naše baby v praci raz utrusili ze ved by chceli väčši plat - len zabudli ze bafkaju čo dve hodiny, su dni kedy tam hraju na nete karty a pozeraju web ked ,,neni robota,, a neuvedomuju si, ze zamestnavatel im nepovie ze ,,kočky neni robota,, chodte domov a tento den nemate zaplatený...normalne im ide mzda a odvody za ten den aj ked sa tam budu s prepačením v nose vrtať. Toto si niektorí vobec neuvedomuju.

carolek
8. feb 2016

@vbu Ale nehovor! 😀 Koľko takých poznáš?

irusa
8. feb 2016

@vbu 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

luciaminarechova
8. feb 2016

@vbu Ooo, tak toto sa mňa určite netýka. 🙂 Syndróm vyhorenia mi nehrozí. Učím, to áno, no nepreháňam to, ja v triede nie som na to, aby som niekoho do učenia nútila, na strednej je predsa každý dobrovoľne a z vlastnej vôle. Ak ho to tam nebaví, vie, kde sú dvere. Mám svoj život, svoju rodinu, ktorej sa venujem. Práca je práca. V tomto možno nie som klasický učiteľ... Hádam ma za to niektorí moji kolegovia neodsúdia. 😉

moni73
8. feb 2016

Ja som už normálne alergická na tu úžasnú skratku - IQ. 😨

vbu
8. feb 2016

@luciaminarechova tak je to OK 😀 ja len ked si tu zacala s tym tvojim IQ a niekolkymi skolami... vyzeralo to tak trochu ... 😀

luciaminarechova
8. feb 2016

@irusa Som rada, že sa bavíš. Neviem, na základe čoho si vydedukovala, že mám byť na čele štrajku... Že mám nejaký názor? Že verím svojim schopnostiam? Asi aj vďaka tomu nemusím sadiť tie stromy... A čo že som tu? Na MK sa do diskusie nemôže zapojiť ktokoľvek? Urážaš všetkých, čo sem prispievajú, lebo naznačuješ, že tu sa ozývajú len tí menej inteligentní.

irusa
8. feb 2016

@luciaminarechova nie, že s tvojím IQ , ktoré si tak vychválila určite dosiahneš zvýšenie platu .. no sebavedomá osoba... ako nikto sa tu tak nevychválil do nebies .... 😉

luciaminarechova
8. feb 2016

@vbu V pohode, chápem. Ja si na tom nezakladám tak, ako to z mojich komentov vyplýva. Ver mi, že si uvedomujem, že aj učitelia sú takí aj onakí. Ale iritujú ma názory, ktoré tu niektorí ľudia pretláčajú.

vbu
8. feb 2016

@luciaminarechova ok...pohoda...

luciaminarechova
8. feb 2016

@irusa Jaj, stále to isté! Veď sa pochváľ aj ty.

irusa
8. feb 2016

@luciaminarechova no mám VŠ, no nemám za potreby sa chváliť aké mám vysoké IQ

luciaminarechova
8. feb 2016

@irusa To bolo myslené ironicky. 😉 No, vidím, že my dve sme na inej vlnovej dĺžke... Nie, neber to opäť ako vyvyšovanie, alebo tak nejako. Skrátka si nerozumieme. A gratulujem k diplomu.

sardinka335
8. feb 2016

BUde tu niekto tvrdiť ze nema VŠ? Pochybujem...

luciaminarechova
8. feb 2016

@sardinka335 A o to tu pritom vôbec nejde. VŠ ešte z nikoho neurobila hodnejšieho človeka.

irusa
8. feb 2016

@sardinka335 no myslím, že nie, lebo VŠ v dnešnej dobe nie je žiadny problém..už ju majú skoro všetci

sardinka335
8. feb 2016

@irusa a to je chyba - x profesii VŠ vzdelanie vobec nepotrebuje.
@luciaminarechova hodnejšieho človeka neurobila ale staršia generacia to stale povazuje za znak akehosi ,,elitarstva,, a čo si budeme hovoriť...situácia v spoločnosti je taka, ze trend je skor mat tu VŠ ako nemať...