Strašne veľa úloh cez prázdniny
Aj vaše dieťa dostalo na prázdniny veľa úloh? Moja dcéra je prváčka, ale úloh máme na prázdniny toľko, akokeby sme týždeň v škole vymeškali a teraz to museli dobrať. Pritom v škole s učivom určite nie sú oproti ostatným školám pozadu, skôr naopak. Týždeň pred Vianocami sa už neučili, len sa flákali a scénky na vystúpenie pripravovali. Pýtam sa preto, lebo ma zaujíma, či je takéto niečo vôbec normálne, bežné aj na iných školách.
moj syn nema ziadne a je druhak lebo mali pred sviatkami este tyzden chripkove prazdniny 🙄
ale priebezne preberame a opakujeme a podobne 🙂 ak by mal je to len dobre 🙂
no nepaci sa mi ked pocas skolskeho roka sa stalo ze cely tyzden sa hrajkali ani nechodili cvicit a v piatok dostali z matematiky 20prikladov a zo slovenskeho jazyka opisovat celu stranu basniciek 😲
este ze sa to nemali aj naucit naspamat maly plakal uz len nad tymi prikladmi 😝 😠
z anglickeho jazyka ho skusala v jeden den vsetko aj citat clanok aj slovicka aj pisal 😲
dostal 3 znamky do ziackej do jedneho riadku ze 1,2,1 😲 😲 😲 😲
nechapem 😲 😲 😲 je toto normalne???
No ja som si teraz v prvej triede prave len tak vydychla ze nam dali len tak malo uloh a este povedala ze tych 20stran je len orientativne povedanych a ze ak nechceme tak nemusime robit nic - v porovnani s minulym rokom je to oddychovka to im v navale huzevnatosti ucitelka v triede 5 rocnych dala asi 40stran pisania a matematiky - ked som to videla tak somsa ucitelky opytala ci to maju ulohy na tych 6m co im ostava do konca skolskeho roku:DDDD.
Inaksie tiez si myslim, ze tym detom nezaskodi kazdy den urobit jednu- dve stranky toho pisania alebo matiky - rano pokial som ja upratovala si mlada sadala za stol a pisala, aspon si zvykne ze ma nejake povinosti
Ja si zas myslím, že z psychologického hľadiska je dobre na niekoľko dní úplne vypnúť od povinností. Nie že by dieťa nemalo ani knižku vziať do ruky, ale len od toho, čo je povinné, nech si oddýchnu. Aj niektoré firmy tak robia, že si zamestnanci musia vziať dva týždne dovolenky v kuse, aby si naozaj oddýchli. Po takom oddychu všetko ide lepšie, aspoň u mojej dcéry to môžem po dnešku potvrdiť.
@renka9 ja sa priznam ze mna to este caka ale podla mna primerany pocet uloh cez prazdniny ziadne dieta nezabilo, ved uz prvaci musia pochopit ze su v skole nie v skolke, a to ze kazdy den si precvici pocitanie precita par riadkov je podla mna super, a take ze uloha stredu nesmie byt a cez vikend nepoznam ale jasom chéodila ine roky do skoly ale ked som ja chodila tak moji rovesnici z inych skol mali viac volna ale vo vedoostnych sutaziach sme boli lepsi sme sa aspon mohli pochvalit
Presne suhalsim s tebou @brumka tych 20-30min pisania a matiky im vobec nezaskodi - a maju cas na vsetko mozne aj spia az do desiatej aj sa hraju aj maluju, aj vonku chodia, aj do kina do divadla sme stihli ist aj s rodinou sme boli aj skamaratmi sme podnikli spolocne aktivity a preto si myslim ze trochu aj tych povinnosti nezaskodi lebo potom resetne a mozme zacat od znova a ani nie tak vo vedomostiach sle v tom navyku sadnut si a robit nieco co im poslala ucka - to je hadam to najhorsie takto sme si povedali dve stranky na den okrem vikendov a sviatkov a dneska uz bolo volno - samozrejme citat cita aj bez toho ze by som musela nad nou sediet to ani nepocitam ako nejaku ulohu🙂

@renka9 V našom šlabikári je N skôr ako P.