icon

Striedanie učiteľov v základnej škole

harvanova.martina
30. aug 2025

Ahojte, dcérka ide do 3. triedy a zase má novú učiteľku. Každý rok má novú, čiže už tretiu v poradí. Ako je to u vás v škole? Mne to nepríde normálne, deťom iba zbytočne spôsobujú týmto stres. Ďakujem za zdieľanie vašich skúseností.

Strana
z2
lienkashcj
1. sep 2025

Ja som mala 1-3 jednu učiteľku potom sme sa presťahovali tak ďalšiu učiteľku. Ale bez ohľadu na ktorej skole by som bola tak celý prvý stupeň bola jedna triedna.

senta_sofia
1. sep 2025

@harvanova.martina detom je to jedno, riesia to rodicia. Nasi v prvom rocniku prisli o triednu, kazdy predmet ich ucil iny ucitel ako na druhom stupni a pohoda. Vedia citat aj pisat. Chvilu vzdy tomu novemu ucitelovi trva, lez sa otuka s detmi a zisti co vedia, keby mali stalu triednu, pozna ich. Ja mam deti na malej skole, kvoli uvazkom ich triedna vzdy ucila len hlavne predmety, vychovy, cudzi jazyk mali uz ini. Je to dobre, lebo su zvyknuti na to, ze kazdy ucitel ma svoj system a nie su fixovani na jedneho.

maya_hi
2. sep 2025

@harvanova.martina a prečo sa čuduješ. Podmienky sú zlé, učiteľov málo, odchádzajú, skúšajú inde. Postupne sa všetci vystriedajú až zistia, že je to zlé všade a zo školstva odídu. A prídu nekvalifikovaní. Lebo platy sú aké sú. A nezachráni to tých pár dní dovolenky navyše 🫤

dory11
6. sep 2025

@harvanova.martina nieje to dávno čo som chodila do škôli tiež sme 2 roky malý jednu a potom druh(ale prvá išla do dôchodku),od 5po 9 sme mali jednu triedu učila sa anj,chémiu a nemčiny ak trebalo zástup inak každý predmet iný učiteľ aj na strednej som mala celych 5 rokov jednu a tu istú triednu

jana_eyre_2
6. sep 2025

Môj najstarší syn mal úplne od škôlky každý rok inú učiteľku.. v škole sa to ustálilo až v 6tom ročníku, teraz je 8mak a od 6tky má rovnakú triednu.. inak úplne každý rok sa mu triedni učitelia menili.. našťastie on to nejako extra nevnímal, aspoň nemám ten pocit že by ho to nejako moc trápilo..

Strana
z2