icon

Súkromná škola = rozmaznané dieťa

23. jún 2025

Poznám pár detí zo súkromných škôl – sú sebavedomé, ale často pôsobia namyslene, akoby boli niečo viac. Zvažujeme súkromnú školu aj pre naše dieťa, no nechcem, aby z neho vyrástol rozmaznanec bez pokory. Fakt sa neviem rozhodnúť.

januska12323
23. jún 2025

Za rozmaznanosť môžu rodičia nie škola.

biba_18
23. jún 2025
@januska12323

Za rozmaznanosť môžu rodičia nie škola.

@januska12323 tie deti sa cítia viac tak či tak, už kvôli tomu že ich rodičia na to majú ... poznám tiež také prípady ...

ruzasipova
23. jún 2025

Ucila som na sukromnej skole - deti su sice sebavedomejsie ale spolu s tym drzejsie a hlucnejsie, chyba tam urcita davka respektu.

michaela412
23. jún 2025

A čo im v škôlke hovoria, že vy ste iní vy máte bohatých rodičov? či ako? A keď idú na prechádzku a okolo detí zo štátnej škôlky, tak tiež im učiteľky povedia "aha deti toto sú tí čo chodia do štátnej" 😂 Alebo takým štýlom, že učiteľky vy robte len to čo rodičia povedia, naše dieťa nič nerobí, ono je vždy dobré .... Toto je na rodičoch si myslím celé

kessinka
23. jún 2025

Poznám veľa detí zo súkromných škôl a teda namyslené naozaj nie sú. Väčšina vôbec nie je z bohatých pomerov, ale ich rodičom dáva zmysel platiť súkromnú školu a radšej šetria inde. Takisto v štátnych školách nájdeme rozmaznané deti. Myslím, že výchova bude v tomto prípade ten rozhodujúci faktor 🙂

gribka1
23. jún 2025

Veľmi všeobecné hodnotenie.

eviq
23. jún 2025

Toto je tak obmedzeny názor, ako keď poviem, že : kto žije v dome, je bohatý a kto žije v byte, je chudobný alebo kto ma vysokú školu, je múdry a kto nemá, je hlúpy.....moje obe deti chodia na súkromnú školu, lebo ma dobrý koncept výučby a sú úplne normálne, obyčajne, majú kamarátov na ulici, nie sú namyslene a majú ich radi ako deti, tak aj rodičia ich kamošov. Poznám aj ich spolužiakov a tiež sú to v pohode decka. Naproti tomu máme susedu, ktora chodí na štátnu školu a na ulici si nevie nájsť jednu kamošku, lebo sa nonstop chváli co ma a aká je múdra 🙂. Školou to nebude.

tortelinka
23. jún 2025

A ako konkrétne ho môže rozmaznávať škola?

mimikarol
23. jún 2025

No lebo do štátnych škôl chodia samí anjeli 😂

minenkaa
23. jún 2025

Moje decko bolo na súkromnej základnej škole a aj gymnázium a teda rozmaznané nie je ,ja som tvrdý rodič .Vychovavaju rodicia a nie škôla

chestnut
23. jún 2025

Mam dceru na sukromnom gymnaziu v zahranici a nie je vobec namyslena;)

ktobytobolpovedal
23. jún 2025

Ja som chodila na sukromnu OA a som uplne normalna 😂 aj moji spoluziaci boli a su uplne v pohode ludia…cize toti je podla mna uplna hlupost

libusak
23. jún 2025

S tym som sa nestretla. Vsetky deti su slusne a maju aj pokoru 🤷
Mozno si mala akurat "stastie" na take.

7lenka11
23. jún 2025

Rozmaznané deti nájdeš hocikde, nie je to školou. Je to skôr o výchove. Mala som spolužiaka, ktorý prešiel vychytenými školami, študoval v Taliansku aj USA, pritom je zo skromných pomerov a je uplne super. No bol mega šikovný a prešiel kadejakými prijmackami bez najmenších problémov, všade mal štipendia. A naopak mala som spolužiačku v štátnej škole, ktorá nevedela čo od dobroty. Otecko všetko vybavil, chodila vyštafírovaná, nebavila sa len tak s hocikým. Proste toto naozaj nie je o škole. Možno niektorí pubertiaci majú tendenciu vyvyšovať sa nad iných rovesníkov, no tam skôr zohráva rolu práve puberta..

abbey1
23. jún 2025

Dcéra je niekoľko rokov na súkromnej škole. Vôbec nepatríme k vyššej triede. Dovolím si dokonca povedať, že nás škola stojí menej než klasická základná škola, ked si rátam všetky náklady.
Staršia bola rok na internátnej strednej škole v zahraničí, následne dokončila súkromné gymnázium na Slovensku. Nepovažujem svoje deti za namyslené a hlavne ich za také nepovažujú ani iní ľudia.

tanyan
24. jún 2025

Určite sa nájdu na niektorých školách niektorí učitelia, ktorí nezdravo podporujú sebavedomie niektorých detí. Ale základ je výchova doma a dieťa s pevnými základmi určite súkromná škola nepokazí.
My sme tiež zvažovali súkromnú ZŠ, keďže naša nepoznala štátnu škôlku (iba súkromné). Ale vybraná škola prestala napĺňať moje očakávania ešte pred zápisom - neboli štrukturovaní a mali viac výnimiek a plánov ako pravidiel a skúseností.

jazula
25. jún 2025

Ja by som to nespájala s typom školy. Podľa mňa (aspoň podľa detí z môjho širšieho okolia) sa arogancia/namyslenosť bez pokory spája skôr s jednou z dvoch vecí:
1) odpozerajú od rodičov postoj, “ja na to mám, ja som pán tvorstva”. A je jedno, na akú školu dieťa chodí, ak je rodič namyslený hulvát.
2) až príliš vysokým IQ - tam práve škola v spolupráci s rodičmi pomohla trochu korigovať tú ich vrodenú bohorovnosť.

Ale skrátka podľa mňa škola ako taká ich nemá ako pokaziť, ak vy ako rodičia v sebe tú pokoru máte a vediete k tomu aj dieťa. Hodnoty tvoríš hlavne ty a aj školu vyberieš takú, aby ti v tom pomohla.

marsmykkok
25. jún 2025

záleží aj aká škola/škôlka, sú súkromné dostupné aj pre bežných smrteľníkov, kde je poplatok napríklad do 50-100 eur mesiac, sú to bežné školy kde niekto využil dieru v okolí že tam napríklad nie je štátna obchodná akadémia, anglické gymnázium a podobne. A sú potom školy/škôlky, kde chodia deti bohatých rodičov, kde je školné ročné 4 000 eur a vyššie a je to o individuálnom prístupe a nie o odbore/kvalite a tam áno, väčšinou tam sa všetko prispôsobuje deťom a je tlak aby proste detičky a rodičia boli spokojní a cvakali stovky eur mesačne na školné.

fkata
26. jún 2025

Mám syna v súkromnej ZŠ a nemám pocit, že by bol viac rozmaznaný, ako jeho rovesníci.
Škola dieťa nevychováva, vychovávajú ho rodičia.
Tie deti sú v škole iné, držia spolu, neponižujú spolužiaka, pomáhajú si, ale aj učitelia sú prístupnejší, nerobí im problém sa deťom venovať aj po vyučovaní.

sidicek
28. jún 2025

Poznám 2 súkromné školy na jednej su špecifické deti väčšinou s nejakým problémom alebo z alternatívnych rodin ,pripadne rodicia hľadali skolu bez domácich úloh.V druhej bilingvalnej suhlavne tie spomínané rozmaznane deti ,ktorým rodicia chcú dat všetko. Samozrejme sa medzi nimi nájdu aj bežné deti, co toto nesplnaju ,ale su v mensine.Gro je vždy taka špecifická skupina rodičov a samozrejme ze ten, co tam ma deti to bude popierať.Ktory rodic pripusti ze jeho dieťa je napr. rozmaznané, ked to sam robi 🙂