icon

Syn je prvák a ja chcem, aby pekne písal

15. sep 2022

Myslíte že to preháňam?
Syn má sedem chodí fo prvej triedy a lipnem nad tym aby pekne pisal. Lenže on to hocako kreslí, hovorí že sa snaží ale jednoducho je to katastrofa. Máme cvičný zošit kde mu dávam úlohy naviac, aj som mu písanku preskenovala a cvičí stále. Jednoducho katastrofálne píše.
Chcem ho dať na dva krúžky nech má nejaké koníčky. Do krúžku chodiť nechce, rozmýšľam že mu vybavím doučovanie, mama hovorí že to preháňam ale bohužiaľ, škola je dôležitá a na tom trvám.

Strana
z8
autor
17. sep 2022

@12katka21 a Tebe nevadí že to tak odflákol?

deniseee
17. sep 2022

Odflakol? Si prepnuta uplne, alebo ti kovadlina padla na hlavu? Dieta, ktore prave vkrocilo do skoly a chodi do nej par dni, musi od prveho dna: zvladnut novy kolektiv, nove ucitelky, novy system, nove priestory v skole, co sa kam uklada (skolka bola uplne ina), system odoberania obedov je iny, zvacsa su tam deti bez kamaratov, do toho sa od nich vyzaduje plnenie povinnosti, ruku maju tzv. este tazku, snazia sa o spravny uchop ceruzky, pricom kazdy den sa im uchop v hlavke fixuje, cim viac pisu. Do toho sa musia sustredit na predpisany tvar, zaroven na to, co robi ich rucka, pretoze ak sa sustredia na svoju ruku, je pre nich tazke sledovat, ci ciarka mala ist najprv nadol a potom rovnako nahor alebo mierne sikmo… atd. Pre deti je tych cinnosti, ked sa to rozdeli na drobne ovela viac, ako ked ty to beries len ako trapne opakovanie tvarov. Ani dieta, ktore sa uci chodit nezacneme trestat za to, ze jeho kroky su tarbave a nedokonale a pada na zadok. Ty svoje dieta trestas a vyzadujes dokonalost a bazirujes na somarine dva tyzdne po zaciatku skolskeho roka. Si na seba hrda? Ucitelku, ktora bude podla tvojich vyjadreni tiez pekne na hlavu, pouzivas ako stit. Lenze aspon jedna z vas by mohla mat kusok zdraveho rozumu. Zial nedeje sa. Tak si tyraj svoje dieta dalej, ale podporu od nas tu evidentne necakaj.

beata_k
17. sep 2022

Mne je stradne luto toho tvojho chlapceka. On ta bezhranicne lubi a ty ho sekirujes jak psa.
A u pekneho pisma si asi neostala, co?

autor
17. sep 2022

@deniseee týranie? Ako ho tyram? Že chcem aby pekne pisal?

vevesh
17. sep 2022

No u nas by si uz bola ty na koberceku u ucitelky🙄🙄🙄🙄- nasi prvaci maju zakazane gumovat (lebo ucitelka chce vidiet, ako pisu a nie ako to na 100x prepisu...)

zuzulka558
17. sep 2022

Moja je tretiačka,, prva trieda co sa učili čiarky niektore boli strasne a niektore krasne, ale nenadavala som jej, nebudem si nieco kompenzovať na dieťati hadam,, teraz ma taky krasopis ze by zahanbila aj vas mila autorka 🤭🤭aby som sa mohla vychvalovat a všade všetko prva a najlepsia? Pre mna su takyto rodicia príklad toho ze su nespokojny sami zo sebou,,,,, moja ma spoluziacku ktora je zevraj nadana ale ked nieco nevie alebo sa pomyli strašne place, takze si myslim ze ju tlačia rodicia a psychicky je to dieta mimo boji sa alebo čo

12katka21
17. sep 2022

Vadi 🙂 bude to robit este raz. Ofotila som stranu kym este nebola zapisana. Zosit uz necham tak a ucitelke poslem aj tu opravnu verziu. Ale urcite nebudem trvat na tom aby to bolo na 100% dokonale. Su to prve ciary.
Mam uz skusenosti s prvym rocnikom. Dceru mam tretiacku a zaciatky boli tazke. Nechcem to uz zazit ani ja a ani decko si uz nechcem stresovat. Jednoducho sa na to uz pozeram s odstupom. Nerobim somara zo komara. A ked si uvedomim ze o tri roky budem mat dalsieho prvaka tak uz vobec sa nestresujem a nijako to neprezivam.

aurora33
17. sep 2022

Byť tvojim dieťaťom musí byť za trest.

pupava36
18. sep 2022

Neprehanaj to a nechaj to dieta aj zit svoj detsky zivot a netrao ho vseliakymi nezmyselnymi pisaniami len aby pisal tak ako to chces. Zarucene tak pekne pisat nebude ked na neho budes tlacit.. Je prvak naco doucovanie?? Zato ze nepise krasopisne??? A co sa teraz zruti koli tomu cely svet lebo nepise krasopisne??? Dolezite je ze si to po sebe vie sam precitat. Moja dcera pise cisla cez 2 riadky a nevie ich pekne napisat a co ju mam teraz s tym tyrat aby tie cisla napisala pekne krasopisne??? No mam to ja na haku, pokial si to vie po sebe precitat ,tak nech si pise aj arabcinou a tiez je prvacka.

matullienka
18. sep 2022

Prepáč milá autorka ale ty si tak vytreta až to nie je pekné. Zalozis tému, kde sa pýtaš ci to neprehanas a keď ti všetci zhodne napíšu, ze prehanas tak sa neustále obhajujes. Ľutujem tvoje dieťa lebo má matku zrelú na psychiatra. Keď ti o pár rokov povie ako ta neznáša za ten tvoj hrany perfekcionalizmus nezabudni sa prísť vyplakat na MK a čakaj, ze ťa za tvoju hlúposť ešte budú mamičky ľutovať

lubkavargova1
19. sep 2022

@matullienka ona nebude toto riesit, ona za pa rokov bude vyplakavat aku ma hroznu nevestu ktora mu ukradla syna, lebo synator dospeje a najde si frajerku a zisti, ze zivot je aj o nicom inom ako len matka perfekcionalistka....a potom sa stretneme aj s temou od nevesty,ze aku ma hroznu svokru lebo sa im miesa do zivota...lebo toto je perfektny typ takejto buducej svokrusky, adeptky na taketo vztha do buducna.

kenzom
19. sep 2022

Jemnú motoriku treba neustále trénovať, neviem či si sa tomu venovala doteraz... možno má zlý úchop ceruzy a to môže byť problém. Ruka sa námaha, a problém je na svete. Neviem či zrovna doučovanie je správna cesta, možno skôr kreslenie, modelovanie, mozaika - kde chytá drobné predmety... niečo vystrihovat, lepiť
Ceruzky pre malých... trojuholníkové, pero tiež, keď bude držať správne pôjde mu to neskôr ľahšie... ale chce to čas

zelenejablcko
20. sep 2022

Draha autorka, radsej da nauc, ako sa Vyka, pretoze mozes pisat pekne ako chces, ale ked nevies gramatiku, to uz je horsie. Verim, ze si troll, neverim, ze moze byt niekto taky ako ty :D

autor
20. sep 2022

@zelenejablcko neveríš? Som v skupine prváci a tam presne jedna toto písala, že deti sa ofukuju a za všetko by mali dostávať včielky a pečiatky. Aj keď to odfláknu, čo hlavnr že má pečiatku

anickaaa6aaa
20. sep 2022

Už mam syna piatka, ale píše ako kocúr. A je mi to jedno. Nie každé dieťa vie pekne písať. Je to proste dané a už sa ani nehodnotí v škole krasopis. Si premotivovaná. Načo bude akože dieťaťu a neskôr v živote dospelej osobe krasopis? Ja píšem stále písaným a pekne. Ale ja som iná povaha a iná osobnosť ako môj syn..

zelenejablcko
21. sep 2022

Vobec neviem, co si tym chcela povedat. Ja si proste myslim, ze to dieta z teba bude mat traumu, ak toto myslis vazne.
Ale kedze si neposlala dokaz, ze si skutocna a netrollujes, tak ti neverim.
Skor sa douc tu gramatiku, je to dolezitejsie, ako by si mala buzerovat vlastne dieta, naozaj. Lebo si len hanbu robis.

katka0123
24. sep 2022

Skolstvo lipne na archaickom pisme, ktore v dospelosti vobec nie je podstatne. Ak aj firma vyzaduje (koli grafologii) rukou pisany zivotopis, je jedno, ci je napisany klasickym pisanym pismom, alebo comenia scriptom, alebo mixom. Je to prejav osobnosti. Vzdelavanie sa inovuje voci sexualnym orientaciam (OK, preco nie, nie som homofobna, ale od tial potial), no pismo je nemenitelne tabu. Tisice prvakov kazdorocne odradia nezmyslene slucky od radosti zo skoly. Grafomotorika sa da rozvijat aj inak. Klud, aj ja mam prvaka. Pismo bude mat urcite neuhladne. 🙂

annamivo
25. sep 2022

Tiež mám prváka a nám vyslovene učiteľka zakázala gumovat! Chce vidieť ako to tomu dieťaťu ide, koľko tých čiarok sa mu podarí a koľko nie. Máme aj cvičný zošit, ale ten sme použili len 3x a to mu tam zaznacim Max po 2-3 riadky aby som mu vysvetlila ako to má písať napr, ten obrázok čo dala
@aktiz som mu v ňom tiež vysvetľovala že ide rovno dole oblúčik a stúpa do kopca, keď si hovorí ako to má písať píše oveľa krajšie. Ja píšem pekne, muž hrozne a ? Mne ten krasopis akurát tak zabezpečil to že si požičiavali od mňa zošity aby si odpísali poznámky a ja som sa nemohla učiť.
Takýmto štýlom bude tvoje dieťa písanie nenávidieť 🤦

mon29
25. sep 2022

@autor
Moja dcera pisala ako prvacka tak otrasne,ze som to pocuvala na kazdom.rodicku, ze sa to po nej nedalo ani precitat a a o oyvorene l,k a t jak cez kopirak bez rozoznania, roztahane,alebo naopak natlacene na seba.. teraz je 3 ka a pise najkrajsie z triedy😁🤣takze tak.. nechaj ho na pokoji,to si vycibri..

ada510
25. sep 2022

Ahoj môj je štvrtak a stále pekne nepíše ale to ani ja 🙆😬občas je to také že mu to vytknem ale nejak to nepreháňam je to chalan a má jednotky číta najlepsie v triede ovláda učí sa dva cudzie jazyky plus krúžky začínajú takže myslím že má toho dosť a to nieže by som mu to nútila ja ...pozri ja robím s doktormi a ti píšu väčšinou ,,česť vinimkam,,tak že si to pomaly vylúštiť musí človek 😸🙈

evkamotka
27. sep 2022

A preco vadi, ze bude skaredo pisat? Vadí, ak nebude vediet ovladat pravopis. To su dve rozne veci. Btw moj manzel ma vysoku skolu, dva doktoraty a atestaciu a neprecitas po nom jedine slovo. A pracu ma tiez 🙂 v dnesnej dobe co pises rukou? Lipla by som na spravnej gramatike vo vyssich ročníkoch. Plus ako bude pekne pisat sa predsa neda zistit po troch tyzdnoch prvej triedy

alchemilkazltozelena
27. sep 2022

Ty si strašna chudera.. chudák tvoj syn.. zosype sa z tej školy kvôli a vďaka tebe! Spamataj sa kým je čas, o chvíľu už bude neskoro ❗❗❗

Strana
z8