Syn je prvák a ja chcem, aby pekne písal
Myslíte že to preháňam?
Syn má sedem chodí fo prvej triedy a lipnem nad tym aby pekne pisal. Lenže on to hocako kreslí, hovorí že sa snaží ale jednoducho je to katastrofa. Máme cvičný zošit kde mu dávam úlohy naviac, aj som mu písanku preskenovala a cvičí stále. Jednoducho katastrofálne píše.
Chcem ho dať na dva krúžky nech má nejaké koníčky. Do krúžku chodiť nechce, rozmýšľam že mu vybavím doučovanie, mama hovorí že to preháňam ale bohužiaľ, škola je dôležitá a na tom trvám.
@anjelicek26
Autorovi taktiež:
Sú ľudia perfekcionalisti, majú svoju pravdu a všetko má byť tak, ako je to správne. Sú pedanti, všetko upratané na svojom mieste. Ono nie je to zlé. Len treba sa uvedomiť, že všetko má svoje hranice a nie každý je perfekcionalista a dá sa žiť aj bez toho. Pochváliť treba aj snahu, nielen výsledok. Byť dobrou matkou znamená nielen snahu o dokonalosť dieťaťa, ale aj snahu prijať to dieťa také aké je - aj s chybami. Keď učiteľka dávala pečiatky prvákovi Pracuje s chybami, zmenili sme školu. Ona sama robila väčšie chyby vo výchove ako to dieťa pri písaní.
A vsetci sme ti to tu zhltli aj s navijakom, ze si v prvej triede pisala krasne...hej...a teraz daj tu o cervenej ciapocke
@loliki ty tu splietas o vyšetrení a bavíme sa tu o písaní predsa.Takze čo iné môžu vyšetrovať ak dieťa naozaj škaredo píše? Či nejde o dysgrafiu, nie? Takže ani si to spomenúť nemusela.. Ak sa aj ucka a túto premotivovana matka zhodnú ,že písmo nespĺňa ich nároky ,nemusí to nutne znamenať nejaký problém, a teda ak aj podstúpi vyšetrenie, jediné čo psychológ zistí je, že dieťa je zostresovane vlastnou materou a ešte aj učiteľkou..Nie každému je dané písať krásne a nieje za tým žiadny problém.. Tu je to o nárokoch ,nie o Tom ,že to dieťa má problém..Na ten mu matka s učiteľkou ešte len zarábajú( ak je toto reálne, o čom dosť pochybujem)..
@marianeta Len pre tvoju informovanosť, existuje oveľa viac problémov ako dysgrafia. Preto píšem všeobecne, ale ty si taká múdra, že si hneď dieťa aj matku zdiagnostikovala na diaľku. Predtým ako mi odpíšeš, skús zdiagnostikovať aj seba. Prečo sa ma snažíš za každú cenu presvedčiť o pravdivosti a správnosti tvojho názoru? Ťažko akceptuješ iné názory? Máš s niečím problém? Ja ti ten tvoj neberiem, mysli si, čo chceš. Autorke som napísala svoj pohľad, ale niektoré sa hneď navážate do mňa, lebo mám iný názor. Hovorí ti niečo tolerancia, znášanlivosť?
Autorka, dokaz ze nie si troll a posli nam fotku tvojou rukou pisanej prvej vety prispevku. Nech vidime, ze neklames a ze teda ako ma vyzerat krasopis. Vdaka!
@zelenejablcko ...nema cas,gumuje synove zosity aby mohol nanovo cvicit.Pomatena hlava
@zelenejablcko čo mám ja čo Vám akože dokazovať? 😀 Nič ti nemusím dokazovať. A ak ste si milá slečna nevšimla, písala som v jednom komentári, že neskôr ako bude syn písať mi už tak záležať nebude. Treba čítať a nie iba sa rozčuľovať 😉
@doriiis negumujem, keďže dnes písal perfektne ;)
A aky vyznam ma teraz ho sekirovat s krasopisom ked neskor ti na tom zalezat nebude?
pani autorka, pri vykani sa nepouziva forma "ak ste si nevsimla", ale "ak ste si nevsimli". takze skor ako bazirovanie na pisani ciarok a lastoviciek sa radsej ty povenuj gramatike a radsej potom u syna baziruj na jej nauceni sa... isto mu to da viac do zivota ako krasopis...
@guiseppinka ...mozno preto trva na tom...si kompenzuje to,co jej samej chyba.
Drahá @autorka, ďakujem ti, lebo si mi ukázala že svet je aj iný ako ho žijem a vnímam ja, ukázala si mi, že môžem uzavrieť a držať dieťa dokým neurobí výkon ktorý je mnou považovaný za dobrý (nie dokonalý, to je ešte moc ďaleko), ukázala si mi ako NECHCEM sedieť, riešiť, držať, dbať, kopírovať a skenovať zošity, ako nechcem aby dieťa prišlo o chuť a záujem učiť sa, objavovať byť stále hravé a veselé a svoje okale guľaté po svet a sledovať, žiť.
Ďakujem, zapamätám si, že pre moje tri deti CHCEM presny opak tvojho momentálneho života so synom. Pekný večer, pekný víkend, pekný týždeň, pekný mesiac, pekný rok a pekný život prajem...😘
@elisebah91 moja 5, ročná..kto vie ako by písala, myslím žeby tam boli samé srdiečka 😁
@elisebah91 ...pekne,to je vasa rodina.Jej clenovia.Ake mile.
Presne,vzdy ked vidim takuto psycho matku,tak si poviem,ze to robim dobre.Musi to byt smutna zena,so smutnym zivotom
@doriiis áno naša rodina, sme tam piati, ja mám malého syna nakreslené asi v šatke (prvá z ľavá s pridanou malou hlavou 😁)
@autorka Škoda že píšeš anonymne fakt by ma zaujímalo aké blbosti budeš do budúcna riešiť a ake traumy ešte svojmu dieťaťu spôsobis. Si predstav že to dieťa tie čiarky maľuje pol hodinu, snaží sa, robí ich najlepšie ako vie čaká že ho pochvális za to čo urobilo lebo to robilo naj ako vie a ty mu povieš, že je to otrasné a zgumujes a odznova? Vieš ako sa cíti? Si predstav že sa malujes a češeš hodinu na večeru s manželom prídeš za ním čakáš že ťa pochváli že si krásna a on ti povie že vlasy otrasné strapaté a si zmalovana ako marfuša a pošle ťa umyť si hlavu a ksicht a odznova lebo s takou škratou na verejnosť nepôjde - asi tak sa cíti tvoje dieťa.
@elisebah91 veľmi milý obrázok, páči sa mi drobátko v 'šatke' 💗
Poprosim autorku o odpoved na moju otazku.Dakujem
Preháňas 🙈
Až mi prišlo strašne ľúto tvojho dieťaťa. Určite to má s tebou ťažké už teraz.
Tvoje dieťa asi nedostalo do zrkadielka ten pekný a múdry text na žltom podklade od učiteľky, že? Dievčatá možno budú vedieť a hodia ti to sem. Prosím uvedom sa kým je čas, lebo nie dieťa bude potrebovať doučovanie, ale ty psychológa!
Vzdy som obdivovala zosity prvakov na sk, to nadherne pismo. U nas sa deti v 1. Triede ucia len tlacene, nikto neriesi krasopis, teraz v 2.triede dostali zosity s tenkymi linajkami a vyzerá to celkom fajn, tak "dospelacky". Pisane sa začali teraz ucit ale ziadne teraz to nebude, vyzera to inak ako na sk. Ale vôbec mi to neprekaza, hlavne je, že dieťa vie pisat, pocitat, zapamatat si iné veci a nie to ako píše.
Inak, ja som pisala po strednu ukazkovo, potom na VS sa to pokazilo a zeraz neviem dokedy uz ani ja po sebe precitat
@anonymous87 amen 🤗 fakt krásne a múdro napísané....a ja si to už aj ukladám. ☺️🌷
@doriiis lebo neskôr príde viac písania, viac predmetov a každý má svoje písmo ale v prvom ročníku je to alfa a omega. A opakujem to asi 3x pani učiteľka so mnou súhlasí, tiež je v tomto striktna. V synovej triede dostali z 20 detí len asi piati včielku ostatní dostali slniečka smutné či čo to dáva. Rodičia aj písali v spoločnej skupine že prečo ale učiteľka im vysvetlila, že treba s nimi cvičiť.
@evaachesa toto je pekný a múdry text? 🤦
Pani ucitelka najskor s tebou suhlasi,aby mala od teba pokoj.Aha,no tvoje rozmyslanie nedava zmysel.Ale ked tebe zalezi iba na vcelickach🤷
Zbytocne. Aj tak.mozno sam prejde na tlacene pismo. Klud.
Prehanas. Este mu to zhnusis a bude may pocit ze ti nic nevyhovje. Moj je tiez prvak....ked sa mi nepacili ciari tak mi jednoducho povedal ze on to tak proste robi. Neriesila som dalej lebo by ma piclo. Daj mu radsej malovanky nech sa mu ta rucka rozcvici a ubolni pri kresleni. Teraz je to dolezite. Kruzky by som tiez neriesila a to rovno dva. Svojho som dala na vytvarnu. Tiez preto aby rucku uvolnoval. Vid....priloha domaca uloha.
Áno autorka, je to pekný a múdry text ..ak to ty nevidíš, tak je mi to ľúto ale viac mi je ľúto tvojho dieťaťa...snáď ti niekto dokáže otvoriť oči. 🙄
@doriiis nie je to preto. Učila aj predtým a na všetkých je taká

Dalsia psychopatka co vychova psychopata a neschopneh chlapa do zivota, ale nevadi...hlavne ze bude krasne pisat