Syn skoro pichol doktorke do oka a tá mu dala facku
Mamičky chcem sa spýtat ako by ste reagovali keby sa stalo to že doktorka vášho dietata by pri vyšetrení neprimerane reagovala.Stala sa taká vec moj 9ročný syn išiel na odobratie krvi nakolko sa velmi boji a myslím že nie je jediný...tak sa pri odobratí krvi dost bránil a doktorke ako mu išla tu injekčnu striekačku dat do žily tak jej ju vytrhol z ruky a skoro ju pichol do oka a ona mu zato dala facku začo sa aj ospravedlnila že nechcela ale mna to dost trapi viem že sa mohla stat nehoda ale nemože mi predsa moje dieta bit lebo myslim že takto by doktorka nemala reagovat už dlhšie nie som spokojná z doktorkou mojich detí ale nemám odvahu zobrat od nej karty a íst inej doktorke...poradte
A ze preco su rozmaznane deti a pomaly nadavaju ucitelom do neviem coho a inym, vsak vychova rodicov. Priklad vid prva strana clanok prvy 🙂
@zuzkaanicka dakujem za zastanie sa - ja som jej uz velakrat pisala ze podla mna neide o nevychovane dieta ale o skratovu reakciu - tak dietata ako aj lekarky a ze chybu spravila podla mna v prvom rade matka...
ale tak kto chce bit tak si bic najde 😉 co uz
@sonagolisova ako vy takto pristupujete k detom ze davat im facku 😠 a to ste kde videla by som osobne matkam aj hocikomu kto nieco take robi detom dala facku 😠 😠 a ved on drzal ihlu tak mu mohla zrazit tu ruku
@dai nemusis dakovat 😉 ... Tvoje prispevky sa mi pacia (nielen v tejto teme), lebo su rozumne a neurazaju ... bohuzial, nie vzdy su vsetkymi pochopene 😉
@sasa227 prepacte , nie detom facku nedavam ani vlastnym ( zatial a syn ma 6 rokov a za sebou prve vzdory a detsku pubertu a zatial som nic fackou neriesila) ale ktovie...ked bude mat 9 rokov a zasluzi si mozno mi ruka vyleti....dopredu to povedat neviem...napriek tomu sa dovolim zaradit do kategorii rodica ktory nema rad akekolvek fyzicke nasilie... u nas nenajdete ziadne hracky zbrane napr. ale to neznamena, ze dieta si moze dovolit cokolvek ...keby ste citala moje prispevky tak by ste sa docitala, ze podla mojho nazoru pochybila jak doktorka tak aj matka...obe mali zabezpecit aby hystericke dieta bolo v bezpeci a potom mu brat krv...mohli sa obist bez facky a napatej situacie...
nečítala som reakcie,tak možno s apo niekom opakujem..no nehnevajte,sa,ale 9ročné dieťa má mať vysvetlené,že odber krvi nie je pre parádu,ale pre jeho dobro a má reagovať ako 9ročný a nie 3ročný 😒 že lekárke vyletela ruka? chcem vidieť tu jednu matku,ktorej automaticky nevyletela ruka aspoň raz v živote /nemyslím facku,ale aj trebárs pľask po dupe/...robím na očnom,úraz oka napr. ihlou nie je žiadna sranda 😒 lekarka sa ospravedlnila,tak nechápem čo s atu vlastne rieši...na mieste dotyčnej mamy s a ospravedňujem ja lekarke....lekárov je tisíc,ak ti nevyhovuje táto,tak choď k inej
@ifkael nejasil sa,ale z ničoho nič to spravil,takže to muž nečakal a doktorka predsa očakáva rôzne reakcie... Reagovať jej nikto nezakazal,ale dat facku,to sa fakt nerobí,lebo tou fackou by si oko aj tak nezachranila iba to mohla zhoršit keby sa chlapec nejak zle pohol alebo čo... Nikto cudzí nemá právo aby udrel moje dieťa! Tobôž nie doktorka alebo zdravotník to je jedno. Ja som bola bita každý deň,mlatena,kopana na zemi a ver že mi to na správaní nepridalo ,robila som druhym zle,bila spolužiakov...zato spolužiaci čo boli vychovávaný s láskou bez bitiek,tí boli úžasní... Určite by som bitkou dieťa nevychovavala,vždy to má negatívne následky a nakoniec to dieťa bude take aj k druhym... Chcela som to napísať pre všetkých ale pisem to ako odpoveď (nehnevaj sa) . Takže u nás sa vychováva s láskou,bez bitiek,radšej hodinovou prednaskou,malý si to vždy k srdcu zoberie,a pouci sa. Neviem si predstavit ze by som ho udrela po tvári,a ani inštinktívne som sa tak nezachovala ale každý sme iný,pani doktorku asi tak vychovali a má taký reflex zakorenený,a stojím si za tým že normálnym prvotnym obranným reflexom je ústup,odskok alebo chytenie tej končatiny v ktorej má dotyčný "ihlu" v tomto prípade...
@20erika07 ako by si teda na lekarkinom mieste reagovala Ty? 😉 ... ono je jednoduche povedat, ze Ty by si facku nedala ... si si tym naozaj ista? ... ved to vobec nebola ziadna sranda 😖
mne sa zda byt prirodzenou reakciou chytenie ruky a nie facka...a to som clovek, ktory je zastancom fyzickych trestov.
ak si nespokojna s lekarom, urcite ho zmen, ved nie su urceni na vecne veky🙂
@dai prepáč,myslím že som ťa nijak neurazila,nič konkrétne som nenapisala... A podľa toho čo si mi odpisala na predošlú odpoveď,usudzujem,že by ti to tiež nebolo jedno keby sa to stane vám,a určite by si aspoň kus chcela obhájiť svoje dieťa... Ale to by sme museli všetky zažiť tu istú situáciu a potom písať svoje pocity,či už dobré alebo zlé a myslím že niektoré komenty si nezasluzi to dieťa lebo sú fakt drsne (nemám na mysli konkrétne tvoje)... Asi toľko,ale zase byť na zakladatelkinom mieste,určite by som to sem nedavala ale riešila to v rodine...
Ja by som urcite dala staznost - i na urad pre dohlad. Lekarka je profesional, nemoze si toto dovolit! A takto reagovat voci dietatu?! Akoze 9 rocny by mal vediet lepsie (urcite i mamicke zlyhala vychova!) ale stale je to neplnolete dieta pod zakonom! Reagovat na "nehodu zo stresu" nasilim?! Sa necudujeme ze je zdravotnictvo v troskach ked lekari su moralne v bahne.
@zuzkaanicka prepáč ale prečítaj si aj tie moje a dozvies sa že som Dai nenapisala že práve ona urazila jej dieťa... Nikoho tu nekonkretizujem lebo by to bola len ďalšia zbytočná zvada...radšej kludne 🙂
preco nemas odvahu zobrat od nej kartu ked niesi spokojna? mas pravo vyberu a ak jej nechces rovno povedat, preco beries karty inam, povedz, ze sa stahujete 🙂
"Pudova reakcia" vo forme nasilia je podla niektorych skutocne v poriadku?!
😨
Naozaj?
A cudujeme sa aky je dnes svet.
@zeriempizzu no prepáč,ale tu neide o bitie dieťaťa hlava-nehlava....zrejme mala lekarka si dať vypichnuť oko a potom pokojne sadnúť a dieťaťu vysvetliť,že vieš,synku,toto sa nerobí? je to obranná skratová reakcia...a pokojne napíšem,že aj ja som v detstve zopárkrát dostala rukou i varechou po riti a som tu živá zdravá a normálna...skôr sa treba zamysliť koľko násilia vidia deti denne v tv,pc..ale to už iná téma
@janinah jasna reakcia. Hadam zdravotna sestra co ma za muza lekara nebude stat na druhej stane.
Ak by bol oko vypichol, riesilo by sa to adekvatne. Ale nespravil to a i tak dostal facku.
Fakty hovoria moc jasne.
@zeriempizzu tak neviem, ale teraz ja vobec nerozumiem 😕 ... uz mam fakt pocit, ze niektore by brali, keby to oko bol vypichol, alebo co? 😕
No ja žasnem, ako ste sa tu rozrozpravali 🙂
teraz som sa dostala k pc a čítam ten moj chlapec je od každej druhej nevychovany fagan,rozmaznany...nedala som to sem nato aby mi ho tu niekdo urážal seba prekusnem milé dokonalé mamičky a vidím že vás tu je dost čo máte také deti ja nehovorím že som vo vychove dokonalou matkou snažím sa DETOM dat všetko ale myslím si že keby sa moja doktorka viac zaujímala a komunikovala pri ošetrený s pacientom alebo matkou tak by sme tomuto možno aj predišli nechcem si ho bránit porozpravali sme sa o tom a myslim ze pochopil že taketo spravanie by mohlo ohrozit jeho ako aj doktorkine zdravie.
@livka_ dufam, ze aj tvoj partner si s tebou riesi veci rucne strucne. zasluzila by si si to za to co pises. veci sa daju riesit aj slovne a nie bitkou ako pises ty. mala by si sa nad tym zamisliet. lutujem tvoje deti.
@sonagolisova ano moze byt ze urobili chybu obe ale obhajovat ze to bolo spravne??? alebo ze co mala urobit by som chcela vidiet vas na jej mieste keby niekto vasmu decku dal facku.....
@zeriempizzu hlavne stojím na strane zdravého rozumu,ak nerozumieš pojmu obranná skratová reakcia,tak to je tvoj problem....30 rokov robím s pacientami bez jediného konfliktu,ale nemienim sa tu obhajovať a určite nie pred niekým,kto ma vôbec nepozná a ani moju prácu
@janinah ak si myslis ze reakcia lekarky bola v poriadku a v medzi "zdraveho rozumu" tak nemas co medzi pacientmi robit.
Lekar nema pravo na "obrannu skratovu reakciu" lebo taketo reakcie su neprofesionalne a neospravedlnitelne.
@zeriempizzu pacient ma pravo vypichnut lekarovi oko? 😖
@zuzkaanicka nema, ale vypichol?!
A ak by au bol vypichol, stale to nedava lekarke narok mu dat facku!
Ludia preberte sa - vo vas nasilie dycha a pride vam normalne. Sokujuce.
@zuzkaanicka áno prepáč ale ja som si istá... Zažila som dosť podobných útokov (aj s nožom) a radšej som odstúpila...ale v poho,kazdy sme iní,bohuzial. 🙂
@zeriempizzu takze jej to oko vlastne mal vypichnut a ona mu mala ponuknut aj druhe na vypichnutie? 😝 ... citas Ty vobec po sebe, co pises? ... jasne, je to dieta, a tie mozu vsetko ... dospela lekarka si ma nechat vsetko ... na niektore deti sa uz neda ani krivo pozriet, lebo maminka by vyletela z koze, ale dieta moze vsetko ... to je naozaj genialny pristup 😝

@20erika07 ako @dai urazila cudzie dieta? 😕 ... jej prispevky mam celkom dobre precitane, ale neviem o ziadnych urazkach 😕