icon

Syn skoro pichol doktorke do oka a tá mu dala facku

zuzka421
2. dec 2013

Mamičky chcem sa spýtat ako by ste reagovali keby sa stalo to že doktorka vášho dietata by pri vyšetrení neprimerane reagovala.Stala sa taká vec moj 9ročný syn išiel na odobratie krvi nakolko sa velmi boji a myslím že nie je jediný...tak sa pri odobratí krvi dost bránil a doktorke ako mu išla tu injekčnu striekačku dat do žily tak jej ju vytrhol z ruky a skoro ju pichol do oka a ona mu zato dala facku začo sa aj ospravedlnila že nechcela ale mna to dost trapi viem že sa mohla stat nehoda ale nemože mi predsa moje dieta bit lebo myslim že takto by doktorka nemala reagovat už dlhšie nie som spokojná z doktorkou mojich detí ale nemám odvahu zobrat od nej karty a íst inej doktorke...poradte

zeriempizzu
2. dec 2013

@zuzkaanicka nikdy, garantujem ze fyzicky nikomu nikdy neublizim . Ale ak mas ine sposoby a agresivnu povahu, moze ti to byt nepochopitelne

@zeleny_cajik facka nie je dostatocne zlo?! Tak sa vychovavaju deti ze sa fackuju? To je akoze normalne? Dnes facka 9 rocnemu, zajtra tej lekarke rupnu nervy pri 2 mesacnemu ktore po facke v tom lepsom pripade skonci s otrasom mozgu.
Ale rodiny kde je bitka a nasilie bezne toto povazuju za akceptovatelne. Lutujem tie deti.

zuzkaanicka
2. dec 2013

@zeriempizzu ja teda nemam vobec agresivnu povahu, ale nie som neomylna, takze ruku do ohna za seba nedam ... kazdy raz schybi ... aj Ty, alebo nie? 😉

zeleny_cajik
2. dec 2013

@zeriempizzu mame sa naozaj dotahovat za slovicka? To ma nebavi. Keby si chcela pochopit, pochopis.

stanislavao
2. dec 2013

@zuzka421 tak 9 rocne dieta by nemalo robit to, ze doktorke vytrhne striekacku z ruky. pravda ze, ze doktorka sa Vam ospravedlnila. dietatu podla mna facka neublizi a islo urcite o skratove a impulzivne riesenie. zrejme jej ruka "vyletela". podla mna by ste mali ist k inemu pediatrovi - mozno lepsie bude k muzovi, pred ktorym by vas syn mal respekt a nedovolil by si takto sa spravat.

bonnie1
2. dec 2013

Zacala som citat reakcie a opat mi tlak stupol z niektorych..Viem je to len portal kde prispieva hocikto ale zeny ako sa niektore obuvate do tych lekarov a ucitelov..Milujem vetu ze mala by byt profesionalna a studovala a mala by odhadnut reakciu..Co tak si uvedomit ze je to len CLOVEK???? trebalo by este zistit ci jej ide o oko kazdy den. lebo chapem vtedy by uz mala byt profesionalnejsia 🙂 a viac pripravena..Zeny vy ste tam neboli. A viete aku ma 9 rocny silu? co ked pediatricka je utle ziena???viem mala by viac jest aby ked ju budu pacienti napadat aby sa vedela lepsie branit..apropo mam kamosku jej mala ma 5 neskutocne co vystraja u lekarky a preto chodia obaja rodicia s nou..ano chodia obaja aby to lepsie prebiehalo. tak ked matka vedela ako sa jej dieta sprava respektive nesprava normalne tak by mala prave ona zabezpecit aby vsetko prebehlo hladko..bol to normalne LUDSKY reflex . a vy hrdinky chodte si dat vypichnut oko so striekackou.

zeriempizzu
2. dec 2013

@zeleny_cajik ake dotahovanie? Dostal chlapec facku? Dostal! Za co? Za nic, lekarka nezvladla situaciu. V kazdej inej civilizovanej krajine by taka lekarka uz viac "neliecila". U nas sa jej este bude 90% ludi zastavat. Poslite ju do kupelov na vase naklady, chuderku.

tehula
2. dec 2013

@natuska87 instruktor ma svoje pedale a teda moze adekvatne reagovat, aby zvladol situaciu. Kebyze sa "v strese" sebevrazebne vyrutim proti stromu, myslim, ze nejaka facka by bola velmi slaby odvar, co by z instruktora v tej chvili sa dalo ocakavat.
Ale ak nebudeme hrotit situaciu do extremu, tak ano, poznam zopar ludi, co mali nervneho instruktora, ktory im nadaval, vrieskal po nich a niektorym facal po nohach. To sa mi nezda primerane absolutne a to si clovek za autoskolu plati nemalo penazi, ale DEJE SA AJ TO, takze skus iny priklad. Vynechajme sikanujucich policajtov, alebo frustrovane ucitelky, tam sa to deje tiez.

zuzkaanicka
2. dec 2013

@zeriempizzu takze 90% ludi ma zdravy rozum, to je celkom pozitivne zistenie 😉

stanislavao
2. dec 2013

@bonnie1 velmi dobre ste to napisali. 9 rocneho chalana mam aj ja doma a keby hento spravil u doktorky, tak mu vylepim aj ja. branie krvi este nikoho nezabilo a nema ziadne dieta dovod robit cirkus. ze sa boji, jasne. nepopieram. aj ja to nemam rada a asi si do konca zivota na to nezvyknem, ze syn u mudr. place. jasne. moze. ale vytrhnut injekciu z ruky a ohanat sa nou na doktorku - tak to je vrchol, ktory by som ako matka neztrpela. a mal s nimi ist aj otec, ked ma z toho dieta taky stres, aby ho tam udrzali. sa divim doktorke, ze ich hned nevhodila aj s kartou - ja byt na jej mieste, by som to zrejme spravila.

zuzkaanicka
2. dec 2013

@zeriempizzu nie som za otlkanie deti, ale ak si niekto mysli, ze prepacit dietatu vsetko je ta najlepsia vychova, tak sa myli dost podobne ako ten, co otlka deti ... oboje je extrem ... samozrejme, to otlkanie je horsie, lebo to je este aj nasilie ... ale obe metody su uplne nanic 😝

zeriempizzu
2. dec 2013

@zuzkaanicka alebo 90% ludi tlcie svoje deti tiez a hladaju takto ospravedlnenie svojho spravania.

zuzkat1
2. dec 2013

@zuzka421 diskusiu si planujem precitat,zatial len moj nazor... Ak by som bola na mieste dr tak asi by som reagovala podobne to nemeni na nic na fakte ze je to skratova reakcia vyvolana necakanou (nebezpecnou) situaciou. Byt na tvojom mieste facku mu dam sama... 9 rocne dieta je dost rozumne na to aby vedelo ze toto sa nerobi.

zuzkaanicka
2. dec 2013

@zeriempizzu ja svoje deti neobtlkam, ale ani sa netvarim, ze mam patent na rozum ... Ty si tu uz popisala take perly, ze skoda komentovat 😉

stella231
2. dec 2013

no ja mam tiež podobnu skusenost spoluziak u zubara ked sme boli menši , zatol zuby do ruky zubara. a nie a nie pustit.. tiez mu zubar musel strelit facku aby mu pustil prsty čo mal v ustach kym mu robil zub. ako moj maly sa tiez boji ... vieme čo bude tak si k nemu sadnem odvratime hlavu , drzim ho ja, sestrička ruku a doktorka brala krv. kde bola mama ? divala sa na to všetko ?? nepoviem keby to urobil 4 ročny chlapček, hlupučky ...ale 9 ročny... to uz je vela... ja byt tou lekarkou tiez by som sa zlakla... 😉 ak sa ti nepači chod od nej preč , maš lekarov x y ... zalezi na tom či s ostatnymi sluzbami si spokojna....alebo len koli tomuto incidentu... ale doktorka sa ospravedlnila a maly povedal ze tiez sa asi uvedomil čo dorabal... mozno len na to zabudnuť....

sarinka2012
2. dec 2013

Nemyslim si že sa treba jednoznačne stavať na stranu jedneho alebo druheho,ale z racionalneho hladiska si nemyslim že je najlepsie v takom vzťahu lekar - pacient uspešne pokračovat,lekara a hlavne pri detoch, potrebuje rodič či chce alebo nechce často a ak su tam vztahy čimkolvek naštrbene,co v tomto pripade su,už to to nikdy nebude 100% spolupraca čo sa celej trojice rodič-lekar.dieťa tyka,preto na mieste zakladatelky temy by som menila lekarku,samozrejme vychadzam aj z faktu,ktory uvadza v uvodnej sprave,že už dlhsie nie je s danou lekarkou spokojna. Nechcem obhajovat ani dieta,ani lekarku,ale ja ako dieťa som tiež bola panikar,na vyteroch z hrdla som lekara kopla do rozkroku tak silno,že sa zvalil na zem a velmi dufam že este mohol mať deti ,neviem racionalne vysvetlit preco som to spravila,ale urcite nie s umyslom ublizit mu a lekar mi na to povedal jedine, sice s hlasom o tri oktavy nižšim, ale s kludom angličana "moja zlatučka toto nemožeš" tomu sa povie pan lekar! samozrejme nechcem povedat že si lekari maju nechat od deti ublizovať,ale praca s nimi je nevyspytatelna a aj ked su reakcie oboch stran iracionalne,su pochopitelne. Mimochodom vyrastla zo mna uplne normalna,chapava a vychovana pubertiačka a nasledne dospela osoba a lekarom sa uz nepatricnym sposobom nebranim 🙂 Strach je mocny pan a gratulujem maminkam co maju deti,ktore potrebu lekarskeho vysetrenia vedia pochopiť,ja som tiež k takym detom nepatrila a nikdo na mna nikdy nestiahol ruku,na druhej strane by som si to ozaj parkart zasluzila,vačšinu si nepamatam,ale z rozpravania mojej maminy,by som sa prefackala sama

luckarisko74
2. dec 2013

tiez sa uz nebudem vracat co ako malo byt, chcela si vediet co dalej, tak najdi si ineho lekara a hotovo, a davaj nabuduce pozor ked pojdete na odber krvi, rataj s tym ze aj nieco take sa moze stat ako teraz zase a upozorni aj noveho lekara ze maly ma s tym problem

bonnie1
2. dec 2013

@sarinka2012 nenapadlo ta ze ti tu facku nestihol dat? segin mal dost sam so sebou 🙂 ved aj keby ten 9 rocny zapichne tu ihlu do oka tak pochybujem zeby mu stihla strelit ..znovu neobhajujem lekarku nasilie plodi nasilie..bol to reflex..ked si predstavim ihlou do oka..boze..

renka40
2. dec 2013

@bonnie1 super napísané! mňa prvé čo napadlo, že môj syn by spakruky dostal ďalšiu odomňa! A ospravedlňovala by som sa s hanbou.Ja neviem či ten svet je už celkom pomiešaný (hanba sa stáva cťou?) ale podľa odpovedí vidím, že toto nie je materinská láska. to je opičia láska. Predsa neznamená, že keď dieťa dostane, že je to týranie, alebo, že ho nemám rada. moji chlapci si teraz vedia povedať keď pozoruju niečo nesprávne, že ako by schytali 🙂 a práve preto sa veľa veciam vyvarovali.... a vlastne ani neviem čo chce pisateľka toho príspevku počuť :- žeby podporu? ako sa jej ublížilo? žeby uistenie, že to má dať na lekársku komoru? alebo si bude sčitávať komentáre pro a proti? pokiaľ nie je prepojené srdce s rozumom a nie sú naladené na jednej vlnovej dlžke, je to zbytočné. nech bude rada, že sa naozaj nestalo nič horšie. Jooooj dalo by sa tu písať 🙂

sonagolisova
2. dec 2013

@sasa227 zavisi preco by tu facku dostal a od intenzity facky 🙂 je facka a facka...vy ste nikdy nestretli cudzie deti , ktore sa spravali tak nevychovane, ze by ste im tu facku kludne dala aj vy..? uprimne za seba poviem, ze ja som sa stretla ( facku som zatial nikomu nedala 🙂 jasne , ze clovek na to nema pravo ale ta lekarka sa zlakla a jednala pudovo.....nie je to ospravedlnujuce ale ako som uz napisala pochybila ona aj matka

sarinka2012
2. dec 2013

@bonnie1 Jasne,ja si to ani nepredstavujem,lebo ma zamrazi..ihla do oka..a urcite by mi ju chudak nestihol dať ani keby chcel 🙂 a vobec nepochybujem že by som si ju zasluzila a ani nepisem ze nechapem ako to lekarka moze spravit,praveže tomu rozumiem,ale rozumiem aj reakcii chlapčeka aj strach vie byt neovladatelny,nanho idu s ihlou aj ked len v dobrom a pre jeho prospech tak sa brani v tom sa sice logika neda hladať,ale treba to pochopiť a na lekarku sa ta ihla obrati a rovnako sa snaži ubraniť čo je sice logicke,ale treba zvoliť vhodny sposob na margo veku pacienka ktory pred lekarkou sedi,stači chytit ruku,uskočiť..na druhej strane jej reflex viem pochopiť,preto aj pišem,že sa neda jednoznačne zastať jednej alebo druhej strany a to som mala na mysli dost ostre komentare na spravanie lekarky alebo dietata,niektore ma az zamrzeli že niekdo vzhladom na svoj vlastny nazor dokaže niekoho tak osočiť..v kazdom pripade co viem jednoznačne povedať je,že dufam že moja dcerka nebude v tomto po mne 🙂 aleee neviem ci sa zmierim s tym,ked mi ju aj ked pravom,druha osoba udrie.

20erika07
2. dec 2013

Taak baby poďme radšej spať ako sa tu hadat 🙂 ja idem teda a tebe Dai ,ďakujem za dnešný pokojný spánok,dobre mi to padlo 🙂 dobrú nocku všetkým mamičkám,aj tým s ktorými som si protirecila,ale aspoň sme mali večerný program 🙂 tak papa

katka1981
2. dec 2013

.

katka1981
2. dec 2013

Nerozumiem aku odvahu potrebujes? Keby som bola nespokojna s mojou lekarkou, mozno chvilku vaham, ale ak ide o moje dieta, tak necakam. Ta dr. tvojho syna nepozna? Preco tam nebola sestricka alebo niekto dalsi kto by syna drzal? Mne sa zda aj konanie tvojho syna neprimerane, velmi. Ale v poriadku, nemusi byt kazde dieta ako moje, ze drzi a je ticho pri odbere, nechcem porovnavat. Ale detsky lekar pozna svojho pacienta. Ozaj neviem ako na toto reagovat. Aj lekar je len clovek, ale zachovala sa absolutne nevhodne. Nemam sajnu ako by som zareagovala na tvojom mieste, ale jedno nechapem, preco si uz davno od nej nesla prec, ked si s nou nespokojna. V kazdom pripade je mi velmi luto, ze sa to stalo. Bud sa tvoj syn po tej facke skroti, a nabudue bude drzat, alebo chudak bude este vo vacsom strese. Lekar studoval aj psychologiu, neviem ci na skuske mala dotycna tahaky, alebo.... Ako prve ti radim zobrat si karty deti inemu lekarovi, ale takemu, ktory ma dobe referencie.

ivanapd
2. dec 2013

sorry, ale vobec sa tej doktorke necudujem. Aj ked je studovana a vie, ake mozu byt rozne reakcie, ma v prvom rade pud sebazachovy a na jej mieste by som urobila to iste. Decko sa ma vediet chovat. Ona sa ospravedlnila a on??? V tejto situacii sa ma hanbit drze, nevychovane, histericke decko.. Na tvojom mieste by som s nim zasla kk psychiatrovi, lebo v 9 rokoch sa takto chovat neni normalne. Ako by si ty reagovala, keby ti cudzie decko vypichne oko skoro??? Bud rada, ze nevypichlo, lebo ujmu by si tej oktorke platila ty a otec dietata... ak sa ti to nepaci, chod, ber kartu, mas na vyber pediatra...

aliza
2. dec 2013

@renka40 a ja neviem, kam tento svet nasilia speje. Rodicia uz nevedia inak vychovavat, ako bitkou a strachom z bitky. Co to dieta vlastne naucite? aby nerobilo zle zo strachu z bitky, ale nenaucite ho uvedomit si nasledky. A potom tak vyzerame, ukomplexovany narod bez sebavedomia, na ktorom kazdy 'ore', necha sa zbedacovat, nepostavi sa za svoje prava.....narod stadovity, ubity. Toto si zase ja myslim o bitych detoch a ludoch. Akurat sa naucia drzat hubu a krok, prinajhorsom si to budu neskor ventilovat na partnerovi alebo svojich detoch. Opicia laska a bitka sa nevylucuju, ked uz sme pri tom. Ale to je to nase slovenske, ten, kto nerobi ako my, zakonite robi zle, ze ano. Kto nebije deti, automaticky ma zle, rozmaznane deti....ake trapne. V spolocnosti, kde je akceptovane nasilie na detoch (uz pomaly ako jedina krajina medzi civilizovanymi...), je na zamyslenie, preco su tie deti take 'nevychovane', ako pisete. NAsilie plodi nasilie....mne to dava vyznam 😔

zeriempizzu
2. dec 2013

@aliza lepsie by som to nenapisala, bravo!

daducha
2. dec 2013

Ked som pred chvilou o tejto diskusii povedala muzovi, tak prve co povedal bolo, ze sam by nasmu synovi struhol ihned druhu 😉 a to este nikdy ziadnu nedostal.A mna napadlo to iste 😀 .Nas bude mat osem a je to teda neskutocny hysterik, ten kôli mini zaderu na prste robi neskutocny cirkus, ale toto by si teda nedovolil.Musi respektovat,ze sa to proste urobit musi, nech tam aj reve na cele kolo, ale ublizovat niekomu aj ked nechtiac nemôze.Uz vieme,ze ho treba drzat,tak sa na to pripravim.
Viem co znamena panicky strach z niecoho - ja ked idem k zubarovi,tak som na pokraji nervoveho zrutenia-den vopred nejem, na zachode sedim min. 5x kym vojdem do ambulanie-to mi aj kolonoskopiu môzu robit, ani prehanadla nemusim pit 😀 ,minule ked ma zubar zbadal, len krical sestricke,podajte jej vodu a masirujte krk, lebo nam tu odpadne... Muz ked si pri odbere nelahne,tak ako ma 190 cm a 100 kg, tak odpadne 😀 ...
V kazdom pripade si myslim, ze kazda z nas pozna svoje dieta natolko, aby reakciu vedela aspon z casti odhadnut a ked vidim, ze dieta zacina robit cirkus, zasiahnem a lekarka tiez mohla odber na chvilu prerusit a skusit to riesit o chvilu.NO neboli sme pritom a tak môzeme iba napisat svoj pohlad na vec no nesudit 😉 .

zuzkat1
2. dec 2013

@misinka26 vyjadrim sa k tomu hihi o porodnej sale...tak ja som nejacala... By som sa od hanby prepadla keby jacim. Bola som uplne ticho,dokonca sa ma pytali ci mam vobec kontrakcie. Z ihiel mam taku fobiu ze ani sparadko nepouzivam... A nikdy ani ako mala som ani nepipla...

aristka
2. dec 2013

@zeriempizzu ja som nečítala príspevky všetky od teba ,ale jedno ma zahriaklo ,či by dala dospelému chlapovi facku dr.ak by ju ohrozoval a ja ti odpoviem ,že by sa bránila tak isto a ešte väčšou silou ,to je pud sebazáchovy ,ktorý máme v sebe ...treba si skúsiť ak ti prinesú opilca ,narkomana ,intoxikovaného durmanom ,schyzofrenika ,len za to ,že sú vo fáze alebo sa boja sa necháš ohrozovať aj napr.behajúcou ihlou pred očami ....takže si to choď vyskúšať a potom tu píš.....

zuzkat1
2. dec 2013

@zeriempizzu takze to dieta treba pochvalit ze to zvladlo a oko je na mieste... Facku si zrejme zasluzi (?) az ked oko vypichne.ci ani vtedy? Dostalo facku za nic? Vytrhnutie ihly a mavanie pred ocami je nic. On chudacik ma instinkty ale dr ma cakat so zalozenymi rukami ci prezije. To uz fakt je sila.