icon

Syn skoro pichol doktorke do oka a tá mu dala facku

zuzka421
2. dec 2013

Mamičky chcem sa spýtat ako by ste reagovali keby sa stalo to že doktorka vášho dietata by pri vyšetrení neprimerane reagovala.Stala sa taká vec moj 9ročný syn išiel na odobratie krvi nakolko sa velmi boji a myslím že nie je jediný...tak sa pri odobratí krvi dost bránil a doktorke ako mu išla tu injekčnu striekačku dat do žily tak jej ju vytrhol z ruky a skoro ju pichol do oka a ona mu zato dala facku začo sa aj ospravedlnila že nechcela ale mna to dost trapi viem že sa mohla stat nehoda ale nemože mi predsa moje dieta bit lebo myslim že takto by doktorka nemala reagovat už dlhšie nie som spokojná z doktorkou mojich detí ale nemám odvahu zobrat od nej karty a íst inej doktorke...poradte

elise
2. dec 2013

@aristka pri hysáku pri odbere krvi nestači druhu ruku držať chlapcovi a volnou rukou ešte držať to druhe plačuce dieťa. pri odbere krvi ak to prebiehalo tým strachom že sa bránil a plakal revala a tak (hysák ako môj syn) tak by ho neudržala také dieťa má veľku silu, neviem či si to zažila nie klasické plačuce ale metajuce sa dieťa - uplny hysák z toho - dieťa je ako tank má mnohonásobne väčšiu silu- ja malého vždy fixujem a môžem ti povedať ž mám čo robiť aby som o s pomocou sestričky a dalšej osoby udržala. to je len moja skusenosť.

aristka
2. dec 2013

@zeriempizzu ty si úplne mimo ,útok sa nedeje ,že len niečo chytím a čakám ,útok sa deje za pár sekúnd a reakcia je následná tj.obrana ....choď si to skúsiť robiť z ľudmi a uvidíš čo všetko je možné a potom sem píš ....veď on mal v ruke zbraň ,to nebola hračka ,ale reálna dlhá ,hrubá ihla ...ja keď si predstavím čo sa mohlo stať ...a keby sa stalo ,čo by sa matka pýtala ......jednoducho u dr. to bol reflex ,ktorým sa bránila proti malému útočníkovi lebo ju ohrozil.....

zuzkaanicka
2. dec 2013

@zeriempizzu tak uz nam napis, ako by si reagovala Ty na mieste tej lekarky ... nemyslim, ze som tolerantna k nasiliu, stale opakujem, ze lekarka si branila oci a urobila to tak, ako ju v tom strese napadlo ... fakt si myslim, ze jedna facka je nic v porovnani s vypichnutym okom ... alebo si myslis, ze facka je horsia ako vypichnute oko? ... ano, oko jej nevypichol ... ale mozno len preto, lebo sa branila 😉

zuzkat1
2. dec 2013

@zeriempizzu takze keby na teba pada tehla tak instiktivne neuhnes lebo nie si zviera?
A to dieta je zviera? Lebo tu pisete (neviem ci aj ty) ze chudak reagoval v strese,zo strachu, instiktivne.

aristka
2. dec 2013

@elise ten starší ,keď bol 3 ročný sme na ňom ležali 3....u môjho 6 ročného stačilo držať 3 osoby a končatiny ...a 9 ročný ak ovláda dr.hmaty a má skúsenosti ,tiež to mohli zvládnuť ,ale matka mala byť pri ňom...zažila som to na vlastných ,ale v prácí nie ,asi som mala malých hrdinov....

sissika
2. dec 2013

reakcia syna, reakcia doktorky, ale aj ja by som mala teda reakciu a za tu by sa doktorka nepodakovala ... svoje dieta udriem, ked to uznam za vhodne ja a nikto iny sa ho nedotkne, alebo sa toho ineho dotknem aj ja

cecil36
2. dec 2013

@zeriempizzu skus sa branit chytanim ruk, ked ti niekto mieri na tvar. Neverim, ze by si sa v realnej situacii branila takto. Musela by si mat za sebou minimale kuklacsky vycvik, aby si mala take reflexy, ze pri utoku na tvoju tvar vies presny hmat ruk na utocnika. 9 rocne dieta v afekte dokaze mat riadnu silu na to, aby si tie ruky nezachytila. V tom case mas len jednu moznost, viac sanci s ihlou v oku uz mat nemusis.

zuzkaanicka
2. dec 2013

@zuzkat1 asi to treba nechat tak ... poznam teraz dost rodicov, ktori na svoje deti ani nezakricia ... je to sposob (asi moderny) vychovy ... no, len ja som uz mala moznost vidiet vysledky takejto (ne)vychovy a teda nic moc 😖 ... kazdy normalny chape, ze ked mu niekto mieri na oko, tak asi nefunguje celkom racionalne ... len niektore sa tvaria, ze vsetko vedia zvladat ... hlavne takto virtualne sa da vsetko napisat, len by ma zaujimalo, ako funguju v reale ... mozno by sme sa cudovali 😝 ... proste ludia su rozni ... niektori sa tvaria, ze su dokonali a niektori si chyby priznaju 😉

elise
2. dec 2013

@aristka to ano matka mala byť rozhodne pri ňom

ywet72
2. dec 2013

ženy vy ste aj čítali dalšie vyjadrenia autorky alebo len ste prečítali nadpis a hned mudrujete??????? 🙄

1. chlapec aj matka sa následne lekarke ospravedlnili aj ona im

2. doma sa matka s chlapcom rozprávala, chlapcovi bolo luto - poplakal si a slubil že nabuduce vydrží, uznal si chybu a matka mu vysvetlila čo sa mohlo stat

3. ano máte pravdu dnes su deti hlupe, divé, agresívne, učitel je nula lebo z jeho platu si kupuje tesco a nie značky, lebo nad dnešné deti nie je ani sám Boh a oni zjedli mudrost sveta...

4. nepodporujem facku od lekárky ale ani to že matka mu mala dať preventívne 2 dalšie

5. dokola sa tu budete hádať kto mal nemal - stalo sa a ked si prečítate LEN PRVYch 5 stran tak sa dostanete k bodu 1 a 2 a možno to aj pochopíte ked budete ochotne prijať ako to bolo a nedomyslat si že agresívny 9 ročný chlapec dostal amok vytrhol ihlu a UMYSELNE ju chcel vrazit lekarke do oka s umyslom vypichnut jej min jedno a ked sa podari tak obe oči a v duchu byť hrdina 😔

nesudte lebo neviete aké deti budu naše/vaše/moje o 5-10 ale aj 20 rokov aj ked sa ich snažíme vychovat tak ako najlepšie vieme 😉

zeriempizzu
2. dec 2013

@zuzkat1 ty sa iba taka robis, ze? Ak by padala tehla tak sa uhnem a nie tej tehle vylepim facku!
Dieta je dieta - pod ochranou zakona z istych dovodov.

@zuzkaanicka uz som to pisala - uhla by som sa, odsunula, odstupil par krokov a dorazne dietatu vysvetila co robi zle. Facku by som urcite nedala, nie je dovod.
Ak by si lekarka branila oci, asi by si ich rukami zakryvala - ale ona fackovala dieta.

aristka
2. dec 2013

@elise presne ,ak by bola pri ňom vyvádzal by ,ale toto by určite nenastalo ,viac rúk je vždy prínosnejších a fakt šťastie ,že to dopadlo len takto a bez ujmy na zdraví....

aliza
2. dec 2013

@zuzkat1 vraj sa jej rozrevalo druhe dieta, ci? ako ty vies, ze sa ho nechystala drzat? co branilo lekarke v tom, aby pockala a nasledne matku vyzvala? matka skusenost s injekciou nemala, vedela len, ze sa syn boji a urcite to vedela aj lekarka, na dietati to proste musi byt vidno, 9 rocny urcite nevie zamaskovat strach. mam 8 a pol rocnu dceru, takze viem, ako vnimaju veci deti v tomto veku... vsetko je to o komunikacii. Zakladatelka vsak pisala, ze prave to bol u nich problem.

cecil36
2. dec 2013

@zuzkaanicka ja by som kazdej nastavajucej mamine dala precitat knihu od prekopovej maly tyran. Kam az moze americka vychova zajst..... 😉

aristka
2. dec 2013

@zeriempizzu ty fakt nevieš o čom hovoríš ....

evabb35
2. dec 2013

Spomenula som si na príbeh, ktorý sa udial pred desiatkami rokov. Istá pacientka, mimochodom veľmi distingvovaná, pestovaná staršia dáma počas vyšetrenia /preventívneho/ dostala hysterický záchvat a začala sa správať tak agresívne, že zničila prístroj za niekoľko desiatok miliónov korún československých. Samozrejme táto pacientka sa sťažovala na správanie lekára, ktorý si dovolil vypustiť v jej prítomnosti z úst nadávku. Tá pani si vôbec neuvedomila, akú škodu spôsobila a už vôbec si neuvedomila, že na vyšetrenie drahým prístrojom čakali aj pacienti, ktorí boli v ohrození života a ktorí to vyšetrenie potrebovali viac ako ona, ktorá sa dostala na takýto prístroj vďaka konexiám. Samozrejme tá pani pacientka sa za svoje správanie vôbec neospravedlnila. Ani lekárovi, ani tímu, ani pacientom. Len išla po chodbe a krútila hlavou a sťažovala sa na správanie lekára. My pacienti, sme hľadeli za ňou v nemom úžase a niektorí aj so slzou v očiach, lebo zničila ich nádej na vyliečenie.

zuzkaanicka
2. dec 2013

@zeriempizzu no, ono vobec nie je iste, ci by Ti to uhnutie pomohlo ... doktorka dala jednu facku a uz fackovala? ... citaj si po sebe, co napises, lebo to miestami nema ani hlavu, ani patu ... a vies, nie kazdy je taky dokonaly, aby v kazdej situacii (a tato bola naozaj vyhrotena) reagoval racionalne ... Ty asi ano, ale asi budes vynimka, alebo je mozne aj to, ze si to o sebe len myslis 😉

aristka
2. dec 2013

@evabb35 ani nevieš akú pravdu si tu naznačila týmto príbehom ...

elise
2. dec 2013

@aristka to ano inak niektoré tam stoja v nemom užase ako solný stlp 😀 ked som bola na poradni a malu som 😀 pripravovala na váženie dokyna brala krv nejakému 6-8 ročnému decku a decko hysák sestrička ho držala a matka pozerala ako solný stlp a neprišla k nim ked ju volali aby o prišla držať. dovolila som si aj ja ju pobádať aby šla predsa pomôcť ved mi malá bude plakať až to ju pohlo. som zvedavá ako budu malému v nemocnici dávať kanilu zase nás bude počuť.

moniciak
2. dec 2013

Ja by som od nej zobrala kartu. Nie preto, že inštinktívne reagovala a dala mu facku ale preto, lebo by mi bolo trápne tam po tom incidente ďalej chodiť 😖

zeriempizzu
2. dec 2013

@evabb35 to co bolo za pristroj? 😀 a co za vysetrenie?
Lebo mi to pride nerealne.

@zuzkaanicka a co je facka? Pohladenie? Definuj 😉

zuzkat1
2. dec 2013

@zuzkaanicka asi tak to bude. Ta (ne)vychova je teraz velmi moderna. Vytratila sa aj hanba pri takomto spravani. Moja ma 4roky ale toto keby urobi prepadnem sa od hanby. Brali jej krv ked bola babo a potom az teraz v septembri ...a tyzden dopredu som jej o tom rozpravala. Vysvetlovala a ukazovala. Doma sa trochu postazovala ale u dr bola hrdinka. A to iste zubar.mala kaz tak jej musela vrtat. Vzala som aj manzela a mala doma hrdina a tam nechcela pusu otvorit aj plakala. Tak som si ju vzala nabok a miliontykrat vysvetlila co ju caka. Cez slzy ale zvladla to. Ja jej mimochodom vzdy hovorim PRAVDU teda jej poviem ano bude to boliet ale ty to zvladnes. A myslim ze ta pravda je zaklad. Ja s mojou fobiou som u dr nikdy nehysacala keby skusim mama mi da...a mala by pravdu. Daka ucta by tam mala byt a nie vyhlasit Ved je to dieta tak co. A to iste sa snazim vsepit malej.ze sa ma spravat u dr slusne aj ked sa boji.

aristka
2. dec 2013

@elise no niektorý rodičia utečú aj za dvere a tie detičky majú silu ako hrom ak k tomu príde .....neboj zvládnete ,tam je viac personálu ,viac rúk ...len nech ja malý v poriadku a dobre vám to dopadne....

zuzkat1
2. dec 2013

@zeriempizzu ta tehla bola reakcia na instiktivne spravanie sa😉

elise
2. dec 2013

@aristka dakujem. ja som malého aj v pôronici sprevádzala na odbery aj ked mi vraveli že nech idem von nešla som a malý len trošku zastonal a sestričky na to že ozaj plače menej. len mi je ľuto že nemôžem byť snim v nemocnici mám 10 mesačnu dcérku a spolu nás "neubytuju" ☹

elise
2. dec 2013

@aristka a o tej sile mi hovor to je ozaj ako tank moja mama tomu hovori ako mladý býk. tá sila je oveľa väčšie ako normálne

zuzkaanicka
2. dec 2013

@zeriempizzu ja som pisala, ze dostal jednu facku ... fackovanie je, keby mu ich dala viac ako jednu ... nikde som nepisala, ze to bolo pohladenie ... ale Ty by si ho asi pohladila, keby Ti chcel oko vypichnut, ci? 😉

bastika
2. dec 2013

@katka577 myslim si ze aj dieťa tobôž 9 ročne ma vediet co je správne a co nie a ze čin ma určitý následok. Tvoj prístup je taky ze dieťa vlastne môže vsetko a je to v poriadku žiaden trest? Ja som svoje dieťa este neprefackala ale moja mama jej dala jedno zaucho skoro mi slzy vyhrkli ale bolo to oprávnene kedze mala bola velmi drza k mojej babke. Napriek tomu ze sa mi mama velmi ospravedlnila som povedala ze konala správne aj moja 4 ročná dcéra musí vediet ze sú iste hranice za ktoré ísť nemôže. A bohužiaľ dohovaranie vo veľa situáciách je úplne zbytočne. Pokial som dobre čítala lekárka sa ospravedlnila. Asi to co sa stalo olutovalaidem. A mamička? Rieši tu facku. Môže byt rada ze lekárske syn neublizil a nemusí riešiť bolestivé stavebné spoločenského uplatnenia ci náhradu škody potom neviem co by tu riešila. Treba hlavne zvládnuť svoje dieťa. Ked viem ze je hystericke tak nejdem k lekarke s ďalším dieťaťom ale plne sa venujem synovi. Ja teda mam 2 deti ale pri ich výchove sa snažím byt triezva a nechovam sa k ním ako by boli z cukru.

aliza
2. dec 2013

@zuzkat1 no, len tvoja ma len 4 roky (podla pasu 3), takze porovnavas neporovnatelne. Deti sa menia a to, ako sa sprava tvoja dcera teraz nie je ziadna zaruka, ze sa tak bude spravat aj o 5 rokov. Ked mala ta moja 4 roky, tiez som si myslela, ze mam patent na vychovu 😀.

aristka
2. dec 2013

@elise neboj len to doma vysvetľuj dokola prečo tam nemôžeš byť ,ako ho ľúbiš a aký bude hrdina ,keď to vydrží a samozrejme musí poslúchať sestričky a zvládne to ,túto situáciu ako ty som mala aj ja a tiež som tam s ním nemohla byť a vydržal ,bude to ok a bez ujmy ....