icon

Syn skoro pichol doktorke do oka a tá mu dala facku

zuzka421
2. dec 2013

Mamičky chcem sa spýtat ako by ste reagovali keby sa stalo to že doktorka vášho dietata by pri vyšetrení neprimerane reagovala.Stala sa taká vec moj 9ročný syn išiel na odobratie krvi nakolko sa velmi boji a myslím že nie je jediný...tak sa pri odobratí krvi dost bránil a doktorke ako mu išla tu injekčnu striekačku dat do žily tak jej ju vytrhol z ruky a skoro ju pichol do oka a ona mu zato dala facku začo sa aj ospravedlnila že nechcela ale mna to dost trapi viem že sa mohla stat nehoda ale nemože mi predsa moje dieta bit lebo myslim že takto by doktorka nemala reagovat už dlhšie nie som spokojná z doktorkou mojich detí ale nemám odvahu zobrat od nej karty a íst inej doktorke...poradte

tinika
3. dec 2013

neviem ako by som reagovala ja ale v tej chvili ked hrozilo ze jej vypichne oko to podla mna bola reakcia nestihla rozmyslat to bol proste reflex a mozno reakcia aby on sa spamatal

tinika
3. dec 2013

mne vzdy kazu drzat ručky pri očkovani

macamac
3. dec 2013

@zuzkat1 áno, to chápem
ale zabúdate tu na jednu vec - to oko chlapec doktorke nevypichol 😉

alice107
3. dec 2013

@jabadaba prave preto,ze deti su deti/nemaju ani zmyslanie ani sebaovladanie dospelych,ani ich zodpovednost/ tak kazdy,kto s nimi pracuje ma vediet,ako postupovat .
vobec nie je podstatny fakt, ze sa ospravedlnila. ona spachala nasilie na Dietati ,ktory jej jej pacient. neovladla sa a to je podstatne.
mne kedy udrala pediatricka dieta,tak ju zalujem. a samozrejme by som s toho vyvodila aj ine nasledky. a osprvedlnenie by som prjala,ale nijak by ma neovplyvnilo vmojom rozhodnuti konat . to,ze to urobila raz/ktovie,ako sa chova aj k inym detom/ znamena,ze nema spravnu ovladaciu schopnost a je nebezpecna pre pacientov. lebo su to deti. a tie treba chranit,nie sucitit s dospelou zenou,co sa ze sa znizila k nasiliu.
o tom, preco to ten chlapec urbil by bola ina debata. a to na konto rodicov a rodinneho prostredia. ale to nema nic s tym,co urobila lekarka.

zuzkaanicka
3. dec 2013

@macamac no, nastastie jej ho nevypichol, ani sebe neublizil ... len teraz neviem, ako si to myslela ... keby jej ho vypichol, tak by uz ta facka bola OK, alebo ako? ... nastastie sedim, inak by som uz bola pod stolom 😝

njonja
3. dec 2013

Myslim, ze to bola skratova reakcia, intuicia. Nevyvodzovala by som z toho zavery... nemalo by to byt, ale urcite to aj ju trapi.

macamac
3. dec 2013

@zuzkat1
"vies keby lekarka podala po vypichnuti oka zalobu tak si nemysli ze by sa z toho len tak vyvliekol."

reagovala som na toto 😉

a nemusíš padať pod stôl 😉 nemáš prečo
to bolo len konštatovanie 🙂

zuzkaanicka
3. dec 2013

@macamac akurat, ze to som Ti pisala ja a nie @zuzkat1 😉

zuzkaanicka
3. dec 2013

@macamac a uz len dodam, ze to pichnutie do oka bolo dost realne, niekedy staci naozaj okamih ... takze sa netreba tvarit, ze o nic neslo a netreba sa hned obuvat do (ne)profesionality lekarky ... navyse, chlapec si mohol ublizit aj sebe ... ale toto niektorym vobec asi nedochadza, ze cely ten "cirkus" mohol mat vazne nasledky a ked sa jedna o zmrzacenie, tak je podla mna skoro jedno, koho za to odsudia ... zmrzaceniu to nepomoze ... ale Ty si zrejme vzdy profesionalka a nicoho sa nezlaknes, ci? ... skus sa na to pozriet naozaj uprimne a potom pis 😉

jabadaba
3. dec 2013

@alice107 ale isteze, je to dieta a nedokaze rozmyslat do dosledkov tak ako dospely clovek. Bol v strese, konal tak ako konal. Kazdopadne musi vediet z naslednych reakcii, ze ohrozil seba i lekarku! Pre buducnost. Netusim ako blizko k vypichnutiu oka lekarka bola. Takze od tohto sa moze odvijat jej reakcia. Pre niekoho neadekvatna, neprofesionalna. Jasne, nic na co treba byt hrdy. Ale v kontexte udalosti skutocne tazko posudzovat profesionalitu. Dieta by som odtial brala, pre dobro vsetkych zucastnenych. Dieta zrejme stastne nebude pri najblizsej navsteve. To je pochopitelne. Mozno inde nebude mat problem svoj strach zvladnut. Preco tak reagoval tiez netusim. Takyto strach je asi iracionalny, no nesmie prerast v ohrozovanie a je jedno koho. Vsak aj lekari kadejako beru krv, nie kazdy to vie citlivo. Netusim ako mu pred tym brala krv tato lekarka.

alice107
3. dec 2013

@jabadaba no presne si ta aj ty pochopila spravne .to preco ten chlapec tak reagovala z tej spravy autorky nevieme. mam dojem ,ze nenapisAla podstatne skutocnosti. ale aj tak ak lekarka dala facku,tak to nebol reflex.reflex je instinktivne si chranit tvar/oci?/ pred utokom.. nie namiesto toho dat facku.
to by jej ziaden sud a znalec neveril,taku obhajobu.
matka v kazdom prIpade mala vediET,ako sa sprava jej syn.a co mapisala nesvedci o nahlom impulze strachu. branil sa moznemu zobratiu krvi predtym.. cize lekarka mu nemala ukon robit.
to je cele. neviem,co sa okolo toho tolko polemizuje:
je aj rozdiel,ak syn je agresivny v chovani vseobecne,alebo to bola skratova reakcia na ten zakrok. v oboch pripadoch rodicia chlapca podcenili situaciu ale to je o inom.

bocjanka
3. dec 2013

@alice107 a za čo by ju si zažalovala, za ublíženie na zdraví??? alebo za čo? Asi by to stejne bolo klasifikované ako priestupok. Mňa ako 7 ročnú poriadne vyťahala učiteľka za uši, za to, že som nemala podčiarknuté všetky slovesá v písanke, chýbalo mi ich tam asi 5. Ucho ma pár dní bolelo na dotyk a rodičia z toho nerobili žiadne haló, popritom som nič zlé neurobila. Určité veci sa nemusia zbytočne rozmazávať, pretože to nemá zmysel. Osobne by som si to vybavila s lekárkou a nie tu na MK.

macamac
3. dec 2013

@zuzkaanicka ospravedlňujem sa @zuzkat1 😉
to patrilo zuzkaanicka

a teba
@zuzkaanicka poprosím, zbytočne nevyrývaj 😉 ďakujem
ja píšem vecne

"ale Ty si zrejme vzdy profesionalka a nicoho sa nezlaknes, ci? ... skus sa na to pozriet naozaj uprimne a potom pis "

nemusíš mi dávať kázeň o mojom úprimnom zamyslení a vyprosím si, aby mi tu ktokoľvek kázal, kedy mám písať
po tomto útoku sa prosím zamysli ty a potom píš 😀 😉

blankaj
3. dec 2013

@macamac možno vďaka tej facke a momentu prekvapenia 😉

1katkas
3. dec 2013

a co ked mu dala facku? mala sa mu podakovat, ze jej skoro oko vypichol? mame teraz spravit z doktorky najhorsieho cloveka kvoli obrannemu reflexu?

alice107
3. dec 2013

@bocjanka to je tvoj nazor. ak tvoji rodicia nechali,aby ta ucitelka napadala telesne,tak to bolo na nich
moji rodicia by take nieco neboli trpeli voci mne keby niekto robil.a to iste ani ja voci mojmu dietatu.
a za co by som ju zalovala? no je viacero moznosti. no,nemoze to byt priestupok,kedze by som podala obciansko-pravnu zalobu. ty si mylis trestne konanie s obciansko-pravnym sporom.

zuzkaanicka
3. dec 2013

@macamac neviem, ale nemala som v umysle vyryvat ... ak si to tak pochopila, tak sa ospravedlnujem ... ja len pisem, ze kazda, ktora tu odsudzuje tu facku, tak by sa uprimne mala zamysliet nad tym, ako by konala, keby jej niekto maval odberovou ihlou okolo oci ... mozno Ty si taka proficka, ze by si sa nezlakla-fakt neviem, ale ja som uplne obycajny clovek a viem, ze su situacie, na ktore sa pripravit neda ... nic viac som nechcela napisat 😉 ... ak sa Ti to zda vyryvanie, tak potom uz neviem ... ale z mojej strany nebola ziadna snaha o vyryvanie 😖

bocjanka
3. dec 2013

@alice107 mne by sa koli facke teda súdiť nechcelo, bolo by mi to trápne. Dá sa to vyriešiť aj inak ako hneď robiť z komára somára, ale to je vec názoru, ktorý ti neberiem. Ja pristupujem k veciam viac ľudsky.

alice107
3. dec 2013

@bocjanka ty si rob,co uznas za vhodne. ja nasilie na mojom dietati by som pokladala za hodne zaloby.

bocjanka
3. dec 2013

@alice107 dajme tomu, že sa v škole pobijú deti, za mojich čiast sa občas chlapci pobili, nič vážneho, jeden z nich to doma požaluje, to hneď majú podávať trestné oznámenie? To by tie súdy nemali nič iné na práci len riešiť ublíženia na zdraví. To sme už jak v Amerike, kde sa každý s každým súdi, trebárs len koli tomu, že pribral z hamburgra. To už je na mňa trochu moc. Moja mama ročník 1958, zažívala bitku v škole normálne od učiteľa trstenicou po bruškách prstov a zostávali po škole. To by sa tie súdy dnes fakt nezatavili 🤐

jabadaba
3. dec 2013

@alice107 stale som vsak toho nazoru, ze pojmy ako spachane a nasilie a oba dohromady su zbytocne nadsadene. Nasilim by bolo keby dieta pritlacili k zemi, knockoutovali a paralyzovali. Vlastne ani neviem - ta krv mu bola za tych okolnosti vobec odobrata? Mozno som to prehliadla v uvodnom prispevku.

zuzkat1
3. dec 2013

@macamac nikto z nas tam nebol. Nevypichol ale nevieme ako blizko k tomu bol. Vies ja nevravim ze dr ma fackat deti ale toto bola vypata situacia. A tiez chapem ze sa chlapec bal,ale toto bola neprimerana reakcia od neho.

zuzkaanicka
3. dec 2013

@alice107 suhlasim s @jabadaba ... pachane nasilie je v tomto pripade prilis silny vyraz ... asi tak, ako keby som napisala, ze chlapec umyselne zautocil na lekarku ... ale nie som pravnicka, takze mi mozno chybaju tie spravne vedomosti 😉

alice107
3. dec 2013

@bocjanka prepac mi.ale co to mas za usudok? co sa pise rok 1958? ty nemas ponatia, ze zakony a sa zmenili a nasile na detoch je zakazane?len ako vidim,myslenie niektorych sa nezmenilo. je to o vychove v rodine vsetko.
o tom,ake su sudy vytazene mne nemusis pisat. ale na to sudy ustanovene su,aby konali .
vobec sa necudujem,ze mas taky nazor. ked asi si vychovavana v tom,ze nasilie je normalne.a pokladas za normalne,ze deti vsole sa biju. jedneho dna sa ti moze stat, ze rodicia toho poskodeneho dietata ta zazaluju. ako to pises,ze dieta doma ´´nazalovalo´´.to ako rozmyslas? nevychadzam z udivu. dobre,ze dieta ma taky vztah s rodicmi,ze im povie,ak mu niekto ulizuje.a oni maju povinnost (ak nemaju zmyslanie ako ty/ sa postarat o to,aby nikto na nom nasile napachal.
fakt nad tvojimi uvahami nevychadzam z udivu,to mi prepac.

jabadaba
3. dec 2013

@zuzkaanicka presne si to vystihla - potom rovnakou mincou by sa dalo osocit to dieta z umyslu bodat lekarku. Pritiahnute za vlasy. Uz som pisala volakde, ze ja zly umysel nevidim na ani jednej strane. Cosi sa zomlelo velmi nestastne. Tazko odhadovat preco chlapcek tak prezival odber. Ci len strach alebo aj skusenost s bolestivym odberom predtym...kazdopadne nestastna zhoda nahod s blbou dohrou. Lekarka sice dospela, ale neda sa posudit preco jej letela ruka. Oko vypichnute nie je. Chvala bohu. To by bol iny pruser. Ale netreba byt po vojne general a zlahcovat @macamac .

alice107
3. dec 2013

@zuzkaanicka nasilie je nasilie. ci facka ,ci porezanie,ci pichnutie nozom.ide len o intenzitu utoku. len v tom je rozdiel. ne v pojme nasilia. ano moze to byt v tom,ze nie si pravnicka.

@jabadaba vid hore co som napisala. ani ja neviem,ci krv bola odbrata. vela skutocnosti tu nebolo uvedenych.

zuzkaanicka
3. dec 2013

@jabadaba vies, ja uz mam dojem, ze tu je zbytocne cokolvek pisat (ale asi este budem pisat 😉 ), lebo ked napises nieco, tak si bud agresivna, alebo vyryvas ... samozrejme, ze aj chlapec aj doktorka boli mimo ... obaja zo strachu ... dieta za to nemoze, tak podme "upalit" doktorku 😝 ... najlepsie je, ked niekto napise, ze vsak jej to oko nevypichol ... toto je taky argument, ze sa clovek chyta za hlavu, ze to vobec z niekoho moze vyjst 😝

zuzkaanicka
3. dec 2013

@alice107 nastastie mi to vobec nechyba, ze nie som pravnicka 😉

bocjanka
3. dec 2013

@alice107 len sa viem nad istými vecmi povzniesť, deti sa v škole bili, bijú aj biť budú, dokonca už vo školke si deti trhajú vlasy. Ten tomu vezme perečák a už sa chlpčia. Nemyslím žiadne násilnícke bitky kde sú modriny ,ale také pošťuchovačky. Jeden sotí druhého, ten spadne. Nič sa nikomu nestane, jeden pobeží za učiteľkou, požaluje, tá to oznámi rodičom, rodičia podajú trestné oznámenie... A poďme sa súdiť, to je asi najlepšie. Myslím, že nechápeš čo tým myslím a je mi to jedno.Tak to radšej nechám tak, krásny večer 🙂

livka_
3. dec 2013

@melesmeles k vasmu prispevku.. proste len melete dristy.. a agresivne..ak je tu niekto obmedzeny tak ten co zacal prvy. a to ste bola vy.

livka_
3. dec 2013

@sissmiss cize vy sa pasujete do skupiny s extra vysokym iq. tak prajem vsetko dobre