icon

Syn skoro pichol doktorke do oka a tá mu dala facku

zuzka421
2. dec 2013

Mamičky chcem sa spýtat ako by ste reagovali keby sa stalo to že doktorka vášho dietata by pri vyšetrení neprimerane reagovala.Stala sa taká vec moj 9ročný syn išiel na odobratie krvi nakolko sa velmi boji a myslím že nie je jediný...tak sa pri odobratí krvi dost bránil a doktorke ako mu išla tu injekčnu striekačku dat do žily tak jej ju vytrhol z ruky a skoro ju pichol do oka a ona mu zato dala facku začo sa aj ospravedlnila že nechcela ale mna to dost trapi viem že sa mohla stat nehoda ale nemože mi predsa moje dieta bit lebo myslim že takto by doktorka nemala reagovat už dlhšie nie som spokojná z doktorkou mojich detí ale nemám odvahu zobrat od nej karty a íst inej doktorke...poradte

jabadaba
3. dec 2013

@alice107 citala som. 😉 Len nerada by som keby sa veci hnali ad absurdum.

zuzkat1
3. dec 2013

@alice107 ja by som sa pred ihlou URCITE nebranila tak ze dam ruku pred tvar... Ja by som urobila vsetko pre to aby ma tou ihlou nikde nezasiahol a teda ani do ruky nie. Neviem ci by to bola facka..ale minimalne by som ho odsotila. takze sudny znalec mi moze vies co... Kazdy reaguje inak v takej situacii... Mozno ho tou fackou chcela vratit do reality.

alice107
3. dec 2013

@zuzkat1 uz sposob akym pises naznacuje,ze by si konala skor nasilne. je to na tebe. ty by si musela prjat pripadnu zodpovednost za svoj cin. na a co sa tyka sudneho znalca,taky znalecky posudok moze byt klucovy pre posudenie viny. takze sa nerob hrdinka vo veci, ktorej nerozumies.

livka_
3. dec 2013

@melesmeles a ked uz ste chcela napisat to ako pisete, ze: "vidim, ze si obmedzenejsia ako som si myslela....ja som ti tym chcela iba povedat, ze bit niekoho nie je spravne" tak ste mi mala mila pani napisat ze -bit niekoho nieje spravne! a nie! citujem: "dufam, ze aj tvoj partner si s tebou riesi veci rucne strucne. zasluzila by si si to za to co pises" Toto bol taktiez vas vyrok adresovany mne, na porovnanie... cize usudok si kazdy spravi sam.. s takouto agresiou som sa este nestretla.. skryvate sa za slova ze konflikty sa daju aj riesit slovne, pritom mne tu zelate aby ma partner bil.. ste primitiv

zuzkaanicka
3. dec 2013

@jabadaba uz rano som to chcela sem napisat, ale nemas dojem, ze B. Russel a jeho pekny citat by sedel aj na tuto temu? 😉 ... aj by som to sem napisala v plnom zneni, ale mozno by som bola za vyryvacku a raz denne mi taky titul staci 😅 ... ale do vecera je este daleko, mozno to sem este hodim 😉

macamac
3. dec 2013

@blankaj no ja si myslím, že tá facka bol až krok č.2 😉
ale to je jedno
nechce sa mi riešiť, čo by bolo, keby....
to už nie je konštruktívna debata
len samé dedukcie a hranie sa na Sibylu 😉 🙂

alice107
3. dec 2013

@jabadaba ja nerozumiem,ake absurdum. fakt je, lekarka strelila deckemu pacientovi pri vykone zakroku zaucho. cize dopustila sa nom nasilia. a neprofesionalneho postupu. bodka.

macamac
3. dec 2013

@zuzkaanicka ok, v pohode 😉
tak sa ospravedlňujem, zle sme sa pochopili
to to písané slovo 😉 🙂

zuzkat1
3. dec 2013

@alice107 lenze to on moze teoretizovat. On ako moze vediet o kazdom ako by reagoval?narazam na to ze podla znalca facka nie je reflex. A Ano keby na mna mieri ihlou konala by som nasilne. V SEBAOBRANE. A keby jej on vypichne oko? tak to nic? to malina?

macamac
3. dec 2013

@jabadaba nik tu nie je po vojne generálom a nezľahčuje 😉

bože, veď sa trochu spamätajte
stále sa diskusia točí v rovine ČO BY BOLO KEBY:::
ale to je nekonečno a xy možností, čo by bolo, keby
ja sa držím faktov, čo napísala zakladateľka
a nie som ani nadčlovek a ani za seba nedávam ruku do ohňa, ako by som sa zachovala v skratovej situácii
ale keďže ja pracujem s deťmi, denno denne a aj keď ma neohrozujú ako tu Dr. vypichnutím oka denne, verte, že často je horšie udržať svoje pocity na uzde pri denno dennom strese
nech som bola už kedykoľvek akokoľvek vytočená až do vývrtky (lebo učila som aj deviatakov), tak ja mám proste v sebe blok, že nezdvihnem na dieťa ruku.
lebo to isté očakávam aj od iných dospelých. aby neotĺkali moje dieťa

a je mi jedno, aké sú dôvody
nebudem sa baviť ďalej.... A ČO KEBY jej to oko vypichol....lebo ho jednoducho nevypichol

a jednoznačne som proti tvrdeniam:
- matka je neschopná
-syn je nevychovaný
-syn je pomaly deviant patriaci do reedukačného alebo nápravno -výchovného ústavu

sa tu podaktoré zamyslite
a hlavne tie, čo v pohode fackujete
keď vás tak niekto pri tom vidí, tiež si môže pomyslieť, že ste neschopné
tak nesúďte

a inak - v škole sa bijú tie deti, ktoré sú doma bité
osvedčené z dlhoročnej praxe

takže kľud
a poprosím neútočiť a nevyhlasovať ma tu za akože "supermatku"
toto je točenie sa dokola, takže, kto so mnou nesúhlasí, preskočte 😉
ja som si svoj prvotný názor napísala na strane 4 a za tým si stojím 🙂
ďakujem 🙂

zuzkaanicka
3. dec 2013

@macamac OK, v pohode 😉 ... ved sme kolegyne 😉

macamac
3. dec 2013

@zuzkaanicka jaaaj 😀 sa mi aj zdalo 😉
a tuším aj @zuzkat1 😉
či? 😉 🙂

zuzkat1
3. dec 2013

@macamac ano🙂

zuzkaanicka
3. dec 2013

@macamac ano, aj @zuzkat1 je ucitelka ... ale napriek tomu, ze si pisala, ze kto nesuhlasi, tak ma preskocit, tak ja ako ucitelka by som Ti chcela napisat tolko ... myslim, ze je ine, ked Ta ziaci, alebo studenti vytocia slovne, alebo svojim darebactvom, ako keby Ti tam zacali pred ocami ihlou mavat ... Ty pises, ze by si fyzicky utok urcite neuskutocnila, ja zase viem, ze by som si oci chranila a v porovnani so zranenim oka mi pripada facka nic ... takze, ak by som ho tou fackou mohla zastavit, tak by som nevahala ani minutu-radsej jedna facka, ako slepota ... nastastie ma takto ziaden student nikdy neohrozoval a dufam, ze ani nebude 😉 ... takze neviem, ako by som reagovala, len uvazujem ... ja napriklad, ked som vo velkom strese, tak sa neovladatelne smejem-je to divne, ale ovladnut to neviem 😅 ... ale este ma nikto fyzicky nenapadol, to by ma asi smiech presiel😉

macamac
3. dec 2013

@zuzkaanicka
@zuzkat1
tak kolegynky moje, myslím, že my prežívame viac stresu, strachu a pocity ohrozenia - aspoň teda na duševnom zdraví 😀 😉
a myslím, že tiež máme chuť keď nie si tresknúť, tak aspoň zarevať v prázdnom lese 😀 😀
ale myslím, zvládame to zatiaľ 😉 🙂 😎

pardon, OT 😉 🙂

macamac
3. dec 2013

@zuzkaanicka no veď ale reaguj 😉
to ja som zas nedala embargo na môj príspevok 😀 😉
ale zas - ti poviem, keby na mňa zaútočil napr. ten deviatak, tak z fleku viem, že ak by som ho fyzicky nejak napadla, viem, kto z nás dvoch vyjde z toho horšie 😕 😀 😅 😉
a preto mi to trošku príde v tomto prípade také...neviem...nemôžem si pomôcť...že proste dospelák a dieťa
neviem, či by Dr. strelila takému 14 ročnému 😉 🙂
ale už budem ticho 😉 🤐

zuzkat1
3. dec 2013

@zuzkaanicka
@macamac tak u nas nie je rarita fyzicky utok od ziaka..a priznam ze uz aj na zadok som dala a sama som o tom povedala matke,ktora mi to odobrila.

digysa
3. dec 2013

@macamac Tu sa uz 27 stran pise co by bolo, keby bolo.........som zvedava, kto dokaze posunut cas dozadu a vyriesi "nevyriesitelny" problem..........

ako sa malo dieta spravat, co mala robit mama a ako mala konat lekarka.....

Dajte mi vediet, ked niekto zozenie stroj casu........... 😝

zuzkaanicka
3. dec 2013

@macamac ja ucim na VS, moji studenti su vacsinou chlapci (mladi muzi), takze ja neviem uz vobec, ako by som mohla obist 😉 ... ale kedysi davno, ako mlada zaba, som ucila studenta, ktory nosil na cvicenia dyku-vedela som o tom, napriek tomu som ho vyhodila zo skoly 😝 ... nie kvoli dyke, kvoli (ne)vedomostiam, samozrejme 😉

macamac
3. dec 2013

@zuzkat1 tak potom - no problem 😉
a nepracuješ ty v špec. škole?
či sa mi to zdá?

zuzkat1
3. dec 2013

@macamac ano pracujem

macamac
3. dec 2013

@zuzkaanicka 😀
ja mám už zbierku nožov od toho istého žiaka 😝
bavíme sa o 8-9 ročných deťoch 😲 😒

macamac
3. dec 2013

@zuzkat1 tak už viem
si ťa pamätám zo stránky o učiteľoch tu na MK 😉
klobúk dolu 🙂
krásna, ale veľmi náročná práca

zuzkat1
3. dec 2013

@macamac Dakujem. Takze asi chapes ze si viem velmi zivo predstavit ako vyzera amok a ze niekedy fakt nic nezabera.. uz bolo ze otvorim dvere do triedy a leti stolicka,alebo chlapec - vtedy 10rocny tak drzal kolegynu za vlasy ze kym sa mi ho podarilo odtrhnut od nej mal v ruke cely chumac atd. Myslim ze stresova reakcia mohla podobne "bezzmyslova" a vtedy veru pekne slovo nestaci.

zuzkaanicka
3. dec 2013

@zuzkat1 tipovala som, ze Ty budes mat aj taketo skusenosti, ale nechcela som to pisat, aby ma niekto neobvinil, ze chlapca porovnavam s detmi zo spec. skoly 😉 ... ja som teda taky "utok" nezazila, ale stale si myslim, ze nikto o sebe nemoze dopredu tvrdit, ze by sa zachoval profesionalne 😉 ... toto sa "vypocitat" neda 😉

Jo, a my by sme sa asi mali presunut do ucitelskej temy, aby sme vdaka svojim ucitelskym schopnostiam nezmenili temu 😉 ... ale ja teraz idem opravovat zadania a doniesla som si toho nejako vela, ledva som to dotrepala domov-skoda, ze nemame krb 😅

zuzkaanicka
3. dec 2013

@macamac no, tak to je ohromne zistenie ... 8-9-rocne deti a noze v skole 😝

zuzkat1
3. dec 2013

@zuzkaanicka aj u nas uz bol noz-ale to bola cisto frajerina..bol zabaveny 2 ziakom-neagresivnym.

zuzkat1
3. dec 2013

@zuzkaanicka nejde o porovnavanie zdraveho s dietatom zo spec.sk. amok je amok aj u zdraveho vtedy jednas iracionalne a pekne slovo ta mozno este viac vytoci. Aj to som zazila-kolegyna mala po takom pokuse o dohovorenie dietatu v amoku este mesiac velmi skaredu modrinu na nohe po kopanci ktory dostala.

zuzkaanicka
3. dec 2013

@zuzkat1 ja viem, ze nejde o porovnanie deti, ale tu by mi to isto mnohe vlozili do klavesnice, takze som to schvalne nepisala 😝

zuzkat1
3. dec 2013

@zuzkaanicka nech vkladaju...kto nechce chapat nepochopi a bude popierat aj keby to zazil... Idem aj ja... Dobru noc🙂